banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 00:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jan 2005, 14:18
SmileY je napisao:
ja sam čuo da je određeni broj studenata napravilo peticiju pored njega i da je on dobio tu peticiju i držao je pred sobom na ispitnim rokovima

:D :D :D :D
smijesan si jer kao sto si sam napisao:
SmileY je napisao:
molim da ne pisete ono sto ne mozete dokazati

P.S.
Cik probaj da mi ne obrises post!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 00:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jul 2007, 15:32
tomorad je napisao:
SmileY je napisao:
ja sam 赯 da je odre𥎊broj studenata napravilo peticiju pored njega i da je on dobio tu peticiju i dr?ao je pred sobom na ispitnim rokovima

SmileY je napisao:

P.S.

Haha, propustio sam taj dio...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 01:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

evo i rezultata tog kobnog prvog testa iz matematike na kojem je od maksimalnih 25 za prolaz bilo potrebno osvojiti 15 bodova...
cini mi se da se na zadacima moglo osvojiti 15 a na teoriji 10 bodova; neka me neko ispravi ako grijesim

http://files-upload.com/files/619666/42 ... -11-18.zip

na dnu dokumenta imate i malu analizu, zakljucke donesite sami...

takodje bih se slozio sa konstatacijom da je prethodno znanje studenata prve godine iz matematike ocajno, skoro nikakvo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 01:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Citiraj:
"Prošle godine na prvom testu za polaganje matematike od 788 studenata test su položili samo tri kandidata, na sledećem, od 483 studenta njih četvoro je položilo test, a u julskom roku samo jedan student, tako da prolaznost na ovom predmetu nije prelazila jedan odsto",

U jebote...pa ja kad sam bio aktuelan,bila je prolaznost od 15 ljudi na 300 koji su izasli.Izgleda da je postalo jos gore :-? !
Ja sam odradio medju prvima te (nelegalne) :lol: konsultacije.Imao sam 15 termina po pola sata (1 na 1) da objasnjavam knjigu.Bilo je 72 pitanja i bila su dovoljna 62 da se prodju s njim kroz konsultacije da bi se izaslo na usmeni.A tamo opet moras 2 od 3 za prolaz da objasnis.
Moje misljenje o doticnom profesoru je da je on zaista dobar matematicar,ali je los profesor.Za njega je institut ili nesto slicno.
Vjerujem u to i da je (pre)posten i da nije potkupljiv.Na stranu sad one price o losoj (matematickoj) podlozi studenata koji dolaze na ekonomiju,ipak je lik pretjerao.

Kao sto je neko napisao...prolaznost od 1%!!???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 10:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
tomorad je napisao:
SmileY je napisao:
ja sam čuo da je određeni broj studenata napravilo peticiju pored njega i da je on dobio tu peticiju i držao je pred sobom na ispitnim rokovima

SmileY je napisao:

P.S.

to vec pise u clanku.
Citiraj:
Neuspela peticija studenata
Pre dve godine studenti ovog fakulteta su protiv profesora Ratka Kravarušića potpisivali peticiju, tražeći da on ublaži kriterijume. Međutim, kako nam je potvrdio dekan Kondić, nije poznato ko je predao peticiju profesoru Kravarušiću, ali, kako nezvanično saznajemo, on je studente sa tog spiska obarao nekoliko puta. Takođe, studenti su zbog ovog predmeta obnavljali i po nekoliko puta godinu, jer su matematiku polagali skoro godinu dana. "Studenti su bili voljni da reše ovaj slučaj jer je profesor bio strog. Međutim, tada nije bilo zakonskog osnova, jer je zakon o radu štitio profesore. Kravarušić je veliki radnik, ali od studenta mnogo traži", rekao nam je Kondić.

usput, kao sto je vec receno, to sto je on uradio je nezakonito, drugim rijecima svi koji imaju <15 poena nisu polozili kolokvij.

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 10:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
ovdje je izneseno mnogo neistina.
kao prvo nije istina da je polozilo 10-ak ljudi od 780. na tom testu je bilo maksimalno 10 bodova a ne 25 koliko je bilo za ostale ispite, tako da nacin ocjenjivanja nije bio isti kao za ostale predmete.
uostalom ko je kriv sto se na ek. fak. upisuje 600 brucosa kada je to tehnicki i materijalno neizvodivo, ali to odgovara dekanu koji je povisio cijenu skolarine na 1000km pa ti vidi.

kao drugo, nije 130 pitanja nego 62 za sesticu, taj broj se smanjivao ako napises seminarski koji je cisto prepisivanje iz knjige. takodje profesor nikada ne pita ono sto nema u knjizi.. licno znam ljude koji su se zalili protiv matematike i profa, i znam kakvi su to ljudi.

prof. kravarusic ima svojih mana i njegov nacin rada nije nekima odgovarao ali je nadasve cestit i posten covjek i postovani dekan Kondic nema pravo da o njemu sudi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kako je moguće da test može da nosi max 10 poena ?
Citiraj:
Član 4.

U predispitne obaveze sa pripadnim brojem poena spadaju:

1. prisustvo predavanjima, vježbama, konsultacijama i seminarskim raspravama u iznosu od najmanje 60% predviđenih časova 4 poena;
2. tri testa ili provjere znanja sa pojedinačnim vrednovanjem od 0 do 25, odnosno ukupno 0-75 poena;
3. usmeni dio ispita, pismena ili usmena obrada referatske, seminarske ili druge povjerene teme, njeno izlaganje i učešće u tematskoj raspravi (grupno i pojedinačno), te samostalna izrada domaćih zadataka 0-21 poena;

prisustvo: 4
testovi: 25+25+25 = 75
seminarski rad: 21
ukupno: 100
Koji dio ovdje nije jasan ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 13:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
ne kontam ljude ali nikako...ne govorim o tom profesoru kao covjeku ni kao ocu ni kao muzu vec kao i samo kao profesoru...nije matematika ni priblizno najvazniji predmet na ekonomiji niti je on duzan biti filter u prvoj godini...

njegova duznost kao profesor je da ispredava gradivo, da literaturu ( koju ne mora on napisati- to je samo slucaj na balkanu ) i postavi ispitni red ( to sto je smajli napisao ispit toliko pitanja-bodova, seminarska-bodova...) student ima duznost da nauci gradivo i izadje na ispit...

kakav smisao je u tome da on zahtjeva da se odgovaraju sva pitanja, to nema nigdje u svijetu...

zamislite da sad na medicini ustane prof. anatomije i kaze da studenti moraju odgovarati na svih 2000 pitanja po 50 svaki petak, pa prof fizike isto tako pa hemije ...

pa to je visoko obrazovanje, niko nikog ne tjera da se upise...nije osnovna skola da uciteljica mora da nauci djecu da citaju i pisu i da ih ispituje da li su uradila domacu zadacu itd...

ma opet kazem, dao bog da odete negdje vani na kakav univerzitet i vidite kako to moze i treba da bude ( obrazovanje ) i da onda vidite kakva su govna kod nas

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 14:18 
Početnik
Početnik

Vidim neki ne citaju sve sto je napisano pa cu ponoviti:

- konsultacije NISU bile obavezne, nego su vid olaksice za studente koji nisu bili u stanju da nauce svih 70ak pitanja. Svaki student ima pravo da izadje na regularno usmeni, ako ne zeli da ide na kosultacije, al' naravno kod ovakog ispita vecina ide na sigurno.

- SmileY; ti si se uhvatio clanka (vjerujem iz novina) kao neupitne cinjenice, a svi znamo kako funkcionise zurnalizam i slicne medijske djelatnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spotting scope je napisao:

- konsultacije NISU bile obavezne, nego su vid olaksice za studente koji nisu bili u stanju da nauce svih 70ak pitanja. Svaki student ima pravo da izadje na regularno usmeni, ako ne zeli da ide na kosultacije, al' naravno kod ovakog ispita vecina ide na sigurno.

- SmileY; ti si se uhvatio clanka (vjerujem iz novina) kao neupitne cinjenice, a svi znamo kako funkcionise zurnalizam i slicne medijske djelatnosti.

A znas li ti koliko je ljudi polozilo usmeni koji NISU bili na konsultacijama???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 14:35 
Početnik
Početnik

Flavoure-Flave je napisao:

A znas li ti koliko je ljudi polozilo usmeni koji NISU bili na konsultacijama???

As a matter of fact DA, sjecam se jednog usmenog, a mi smo nakon toga imali konsultacije, da je polozilo 4 ljudi (tj. 4 cure koje licno poznajem). Nisu u pitanju SAMO 4, ali znam 100% za njih jer se znam s njima. S obzirom da veoma malo ljudi izlazi na usmeni, znaci do 15ak, te 4 cure + vjerovatno jos neko, znaci sta? - Time se prolaznost na usmenom dovodi na nekih 50%. Sta sad reci o tom postotku?

EDIT:
Evo sjetio sam se tacnog dogadjaja: Sve one su polozile rok prije mene (oni u januaru, ja u februaru) i sve 4 su izlazile na njihov drugi rok po redu, jer su uzele nekih 15-20 dana da spreme taj usmeni.

Znaci izasle su u negdje krajem januara na pismeni. Rezultati nakon par dana, propustaju januarski usmeni, spremaju ga do polovine februara i polazu.
Ukratko matematika polozena izmedju kraja januara i polovine februara. Dakle ko je tad htio mogao je to rijesiti i za manje od mjesec dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

As a matter of fact DA, sjecam se jednog usmenog, a mi smo nakon toga imali konsultacije, da je polozilo 4 ljudi (tj. 4 cure koje licno poznajem). Nisu u pitanju SAMO 4, ali znam 100% za njih jer se znam s njima. S obzirom da veoma malo ljudi izlazi na usmeni, znaci do 15ak. Te 4 cure vjerovatno jos neko, time se prolaznost na usmenom dovodi na nekih 50%. Sta sad reci o tom postotku?

I ocekivao sam ovakav odgovor tipa "ja znam 2,3,4 ili 5 ljudi koji su polozili".Sa tim teza o nuznosti konsultacija pada u vodu.Zar ne? :-?
Malo ljudi izlazi na usmeni???Pa izlazilo bi ih mozda i vise da su uspjeli poloziti pismeni. :roll:
Ili su jednostavno na prijemnom iz matematike trebali staviti takve zadatke da prijemni polozi 30 ljudi umjesto 400 pa bi onda prolaznost bila zadovoljavajuca (50%). :lol:
Mazohizam!? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 14:51 
Početnik
Početnik

As a matter of fact DA, sjecam se jednog usmenog, a mi smo nakon toga imali konsultacije, da je polozilo 4 ljudi (tj. 4 cure koje licno poznajem). Nisu u pitanju SAMO 4, ali znam 100% za njih jer se znam s njima. S obzirom da veoma malo ljudi izlazi na usmeni, znaci do 15ak. Te 4 cure vjerovatno jos neko, time se prolaznost na usmenom dovodi na nekih 50%. Sta sad reci o tom postotku?

I ocekivao sam ovakav odgovor tipa "ja znam 2,3,4 ili 5 ljudi koji su polozili".Sa tim teza o nuznosti konsultacija pada u vodu.Zar ne? :-?
Malo ljudi izlazi na usmeni???Pa izlazilo bi ih mozda i vise da su uspjeli poloziti pismeni. :roll:
Ili su jednostavno na prijemnom iz matematike trebali staviti takve zadatke da prijemni polozi 30 ljudi umjesto 400 pa bi onda prolaznost bila zadovoljavajuca (50%). :lol:
Mazohizam!? 8)

Nema svrhe da NATEZES moj post. Ja nisam rekao znam 4 ljudi koji su polozili (jer tako prosjecnom citaocu zvuci kao da je samo tako mali broj ljudi polozio u ne znam koliko godina) nego 4 koje poznajem za koje znam, nisam sad letio za svim studentima i pratio sta rade, kakve ocjene dobijaju da bih to mogao dokumentovati na nekom forumu za 4 godine. Pa etom cak da je taj dan od njih 15ak polozilo samo 4, opet nije losa prolaznost (u odnosu na onu 0.5%) - ukratko samo znam 100% da je tako bilo u februarskom roku 2003-e.

Isto tako znam da je bilo 60-70 na pismenom kada sam ja polozio i polozilo nas je 12. A znam da je na prethodnom u Januaru polozilo nesto preko 20, a bilo je definitivno manje od 100 prisutnih. Da ja ne racunam opet, % prolaznosti izracunaj sam.

(btw, za razliku od nekih koji ovde nagadjaju ili citaju ko zna kakve clanke, ja iznosim cinjenice koje se mogu provjeriti)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 14:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
Ljudi statistika kaze da je prolaznost 1%, sta jos treba dodati? A to je cinjenica, nije nikakva izmisljotina iz novina!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 14:58 
Početnik
Početnik

isaac je napisao:
Ljudi statistika kaze da je prolaznost 1%, sta jos treba dodati? A to je cinjenica, nije nikakva izmisljotina iz novina!

To je LAZ zato sto:

1. je nemoguce da na jedan ispit izadje 778 ljudi (sto je 98% studenata sa prve godine) - nikad se nije desio takav slucaj ni na jednom ispitu, niti ce ikad.
2. prakticno tehnicki ne izvodivo.
3. na osnovu mog iskustva iz PRVE ruke, prolaznost je obicno oko 20% (u najgorem slucaju 10-15%).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@spotting scope

Majstore,imam ja malo vise godina nego sto mislis. :wink: Sve sto sam ti ja napisao dosada sam ja dozivio i govorim ti na osnovu mojih iskustava.Nije dakle laz.Ne natezem ti post uopste.Samo lagano i polazi ispite.I na kraju kao sto je isaac napisao:

Citiraj:
Ljudi statistika kaze da je prolaznost 1%, sta jos treba dodati?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 15:05 
Početnik
Početnik

@spotting scope

Majstore,imam ja malo vise godina nego sto mislis. :wink: Sve sto sam ti ja napisao dosada sam ja dozivio i govorim ti na osnovu mojih iskustava.Nije dakle laz.Ne natezem ti post uopste.Samo lagano i polazi ispite.I na kraju kao sto je isaac napisao:

Znam ja ko si ti i mogu ti reci da smo otprilike isto godiste. A to sto imas koliko god da imas godina je argument u ovom slucaju po kojem osnovu?

Citiraj:
Ljudi statistika kaze da je prolaznost 1%, sta jos treba dodati?

Treba jos jednom dodati da je to LAZ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 15:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Moram ovo jos jednom da istaknem: konsultacije NISU bile obavezne, svi su mogli izaci na usmeni dio ispita. Stavise i kod takvog nacina polaganja postojala je olaksica: za prolaz je bilo dovoljno da znate 2 od 3 dobijena pitanja. Znaci nije trebalo uciti svih 72 pitanja.

Dakle, sa naucenih prvih 48 pitanja mogli ste poloziti ispit!!!

Poznate su bile i kartice sa pitanjima, tako da kome je i 48 bilo puno mogao je nauciti nekoliko kombinacija i izaci "na srecu"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 17:20 
Početnik
Početnik

tomorad je napisao:

Moram ovo jos jednom da istaknem: konsultacije NISU bile obavezne, svi su mogli izaci na usmeni dio ispita. Stavise i kod takvog nacina polaganja postojala je olaksica: za prolaz je bilo dovoljno da znate 2 od 3 dobijena pitanja. Znaci nije trebalo uciti svih 72 pitanja.

Dakle, sa naucenih prvih 48 pitanja mogli ste poloziti ispit!!!

Poznate su bile i kartice sa pitanjima, tako da kome je i 48 bilo puno mogao je nauciti nekoliko kombinacija i izaci "na srecu"...

Ma jasno. Sve je kod profesora Kravarusica bilo transparentno i poznato. Ovde se radi o prenapuhavanju cinjenica i vrlo dobro poznatom sindromu "djetata poznatog/uticajnog roditelja". Izbace li ga sa ekonomskog faxa, bice to jos jedna u nizu od pobjeda na racun neke od sadasnjih korupcija, a bogami i buducih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2007, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nije laz :D
svi rezultati se nalaze u studentskoj sluzbi. izvoli, otidji i uvjeri se sam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]