Flavoure-Flave je napisao:
spotting scope je napisao:
Vidim neki ne citaju sve sto je napisano pa cu ponoviti:
- konsultacije NISU bile obavezne, nego su vid olaksice za studente koji nisu bili u stanju da nauce svih 70ak pitanja. Svaki student ima pravo da izadje na regularno usmeni, ako ne zeli da ide na kosultacije, al' naravno kod ovakog ispita vecina ide na sigurno.
- SmileY; ti si se uhvatio clanka (vjerujem iz novina) kao neupitne cinjenice, a svi znamo kako funkcionise zurnalizam i slicne medijske djelatnosti.
A znas li ti koliko je ljudi polozilo usmeni koji NISU bili na konsultacijama???
As a matter of fact DA, sjecam se jednog usmenog, a mi smo nakon toga imali konsultacije, da je polozilo 4 ljudi (tj. 4 cure koje licno poznajem). Nisu u pitanju SAMO 4, ali znam 100% za njih jer se znam s njima. S obzirom da veoma malo ljudi izlazi na usmeni, znaci do 15ak, te 4 cure + vjerovatno jos neko, znaci sta? - Time se prolaznost na usmenom dovodi na nekih 50%. Sta sad reci o tom postotku?
EDIT:
Evo sjetio sam se tacnog dogadjaja: Sve one su polozile rok prije mene (oni u januaru, ja u februaru) i sve 4 su izlazile na njihov drugi rok po redu, jer su uzele nekih 15-20 dana da spreme taj usmeni.
Znaci izasle su u negdje krajem januara na pismeni. Rezultati nakon par dana, propustaju januarski usmeni, spremaju ga do polovine februara i polazu.
Ukratko matematika polozena izmedju kraja januara i polovine februara. Dakle ko je tad htio mogao je to rijesiti i za manje od mjesec dana.