banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2003, 01:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
evo bas danas izasli rokovi za ovu god. i skresali su broj rokova na svega 5 a prije je bilo 8 pa si mogao fino planirati.
dali su nam od bolonje samo najgore, manje rokova a ne daju kolokvije.
sramota!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2003, 02:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
HAHAHA
to je bilo i najlakse... i upravi i profesorima.... a ujedno se ubijaju dvije muhe ovo gore sto sam rekao... i zacepljaju se usta studentima... jer sad ne mogu da se bune da nije pocela implementacija bolonjske deklaracije

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2003, 22:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
Prodje i ova 2003.ca godina a jos nista od te Bolonjske deklaracije, a po cemu ce to 2010 biti bolja od ove 2003 i pogodnija da se implementuje ta deklaracija. U svakom slucaju meni se mnogo vise svidja nacin skolovanja sto se tice srednjih i osnovnih skola ovde kod nas nego negde u svijetu, gdje postoji fora da biras predmete itd. Ipak sto se fakulteta tice trebalo bi uvesti vise prakse(kao sto zudi kaze), ali i to je nemoguce sve dok se ova nasa drzava ne uredi kako treba. Kao sto shvabo kaze treba uvesti neke nove promijene ali ih prilagoditi ovom nasem podruciju a ne prekopirati ih. Mislim da smo svi svjesni propusta u nasem skolstvu , ali nazalost mi tu trenutno ne mozemo nista.

:evil:

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 12:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2002, 01:57
Not now, John! je napisao:
Kolega, slažem se sa tobom. Najavljeno je: "od sljedeće godine radimo prema Bolonjskoj deklaraciji" i svi misle da će od sljedeće godine sve biti bajno. Malo sutra!
Ustvari, trebaće godine da se bar malo približimo ovom standardu i gomila novca za nabavku laboratorija i nastavne opreme. Takođe, trebaće i gomila novih profesora, da bi se ostvarila i konkurencija među njima.

mrzim kad ljudi odma' skrenu pricu na novac... kakav novac???
samo o novcu... kakve tolike laboratorije nama trebaju???
ljudi previshe komplikuju... ako neko hoce da radi teba mu omoguciti da radi, ali ljudi kod nas zele nove laboratorije cesto jer je to fazon i lijepo je imati novu laboratorija, ali ako nema ko u njoj da radi i da bude pravilno iskoristena dzaba nam to. to sa tom novom opremom me podsjeca na ljude kad pricaju ko kakav komp ima, a uopste nije pitanje da li njemu takav komp zaista i treba...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
mangia je napisao:
evo bas danas izasli rokovi za ovu god.

blago vama, na kom faxu da ste...prava je rijetkost da na medicini se okace koji ce rokovi biti uopste..a vidjeti i znati unaprijed datum moze samo dejvid koperfild ....

Citiraj:
i skresali su broj rokova na svega 5 a prije je bilo 8 pa si mogao fino planirati.

na faksu sam vec petu godinu i 5 rokova ima oduvijek ...bez tog kresanja

Citiraj:
dali su nam od bolonje samo najgore, manje rokova a ne daju kolokvije.
sramota!!!

bolonja podrazumijeva ispitivanje studenata u kontinuitetu i pracenje tokom cijele godine a na kraju dodjes da ti se upishe ocjena ....

a ja cu dati primjer kako je sada na nashem ispitu iz anatomije :

malih, sedmicnih kolokvija svakih 7 dana dakle: po semestru otprilike 12 puta 3 semestra koliko se slusha i vjezba anatomija ====> 36 malih kolokvija
Onda, na kraju svakog semestra veliki integralni kolokvij, znaci 3 integralna kolokvija. Ukupno 39 kolokvija :roll:

Potom prakticni dio ispita : 3 pitanja na preparatamima
Potom usmeni dio ispita 25 pitanja :roll: : i ljudi odgovoaraju po 2-3 sata minimum ..i onda kaze ti prof...hajte dodjite ponovo kolega na sledecem roku ..i opet na prakticni ispocetka...

Vecina ispita do kraja 3. godine na medicini je takva...

i naravno da sam za reformu skolstva jer izivljavanje prevazilazi sve moguce mjere...ako nista onda zbog mladjih kolega koje ce ta reforima da obuhvati!!!! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
malih, sedmicnih kolokvija svakih 7 dana dakle: po semestru otprilike 12 puta 3 semestra koliko se slusha i vjezba anatomija ====> 36 malih kolokvija
Onda, na kraju svakog semestra veliki integralni kolokvij, znaci 3 integralna kolokvija. Ukupno 39 kolokvija

pa to i nije toliko lose.. ako redovno ucis... isplati se!
ja sam u osnovnoj skoli imao nastavnicu matematike koja je svakom uceniku u toku jednog polugodista znala da zabiljezi i po 27 ocjena... min je bio 22, eee onda brale tu nema greske... ili znas ili ne

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Stvarno katastrofa što su nam na ETF-u skresali na 5 rokova. I to samo jedan na jesen kad se ganjaju uslovi. Juče pogledam na tablu, vidim rokove, obradujem se što su ih konačno okačili, približim se da vidim kad su oni iz predmeta koji me interesuje i imam šta da vidim - 5 rokova. I to na ETF-u. Ajde da su smanjili broj rokova na višim godinama ali smanjiti i na prve dvije, glupost. Baš me interesuje da li će to moći tako ostati ili će se nešto organizovati u svrhe vraćanja stvari na normalu.

Koliko god razmišljao ne mogu da dokučim ko nešto mnogo dobija smanjivanjem broja rokova. Profesori ne dobijaju jer oni oko ispita ne gube mnogo vremena, oni su oko ispita angažovani svega možda 10% a sve ostalo je na asistentu. Asistenti pripremaju zadatke, drže pismeni ispit, ispravljaju, obavljaju svu papirologiju, i čak kod nekih profesora čuvaju studente na usmenom ispitu dok ovi pišu koncept da bi profesor došao tek kasnije i samo ispitao na brzinu. Profesori su vrlo malo angažovani oko ispita.

Ono vrijeme koje asistenti a ajde i profesori izgube oko jednog ispitnog roka je vrlo malo i taj minus je neuporedivo manji od plusa koji studenti dobijaju sa ispitnim rokom.

A da ne kažem koliko će vjerovatno manje studenata upisivati više godine kod nas.

A ovako i fakultet gubi finansijski jer će manje studenata plaćati po 10 KM na izlaske preko trećeg puta :)

Da li je to smanjivanje broja rokova zbog te Bolonjske deklaracije (šta god ona značila)?

Ko može nama izvana govoriti koliko rokova smijemo postaviti? Koja je to glupost. Ako nam iz vana mogu sve tako nalagati onda sam ja protiv te Bolonjske deklaracije (šta god ona značila).

I ajd' da su bar onda taj jedan rok u februaru stavili za polovinu februara a ne na početak

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vaderu ti ocigledno nisi procitao moj prvi post ovde...

tih 5 rokova je valjda po bolonji... ali je po bolonji i parcijalno polaganje ispita.... pa onda i nema potrebe za vise rokova .... a na etf su najlakse od svega toga mogli da ukinu 3 ispita i da sve svedu na 5... i onda da se strancima kaze... evo mi radimo na tome da se bolonja i kod nas uvede... cak smo smanjili rokove sa 8 na 5... a od ostaloga za sta treba malo vise od stampanja jednog teksta u wordu... nisu sposobni...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2004, 14:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja bih zadržao 8 rokova zajedno sa parcijalnim polaganjem ispita :)

A i na medicini ne bih dozvolio da ima manje od 8 rokova, faks im je dosta težak a i koliko sam čuo od prijatelja koji tu studiraju profesori im se mnogo iživljavaju.

Na ispitima se često zna pasti za sitnicu, nešto ne znaš a iz onoga što znaš nešto malo zezneš ili previdiš na pismenom što nikad ne bi pogriješio dok vježbaš kod kuće i padneš. Tada je zgodno imati novi rok za nekih 15 dana na kome ćeš (vjerovatno) položiti a ne da moraš čekati nekoliko mjeseci do novog roka. Meni se desilo da sam jednom tako na prvom januarskom roku na kom sma bio prilično spreman zeznuo jednu tabelu na početku zadatka (mislim da nisam najbolje shvatio zadatak) a pošto se sav dalji rad zasnivao na toj tabeli onda ništa nije valjalo i pao sam. Na sledećem roku za nekih 15 dana sam položio bez problema i dobio 8.

Čuo sam za osobu koja je nedavno završila medicinu ali je izgubila nekoliko godina na polaganju fizike. I recimo da na neki način osoba "treba" da 15 puta padne iz nekog predmeta, ako ima 8 rokova godišnje to je 2 godine a ako ima samo 5 rokova godišnje onda će na tome izgubiti pune 3 godine.

I nema potrebe da svi fakulteti imaju isti broj rokova u godini. Ako je ta Bolonjska deklaracija (šta god ona bila) deklarisala da svi fakulteti imaju isti broj rokova onda to očigledno nisu pametni ljudi odlučivali. Ako lakši fakulteti imaju 5 rokova godišnje nema nikakvog razloga da ETF i medicina nemaju bar 8 rokova godišnje.

Studentima treba maksimalno olakšati studiranje uz zadržavanje potrebnog nivoa jer od toga svi imaju koristi, i studenti, i fakulteti, i društvo. Poduzeti mjere koje će nepotrebno produžiti studiranje ne koriste nikome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2004, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Ehm, rokovi...
Nama je šefica odsjeka zabranila da izlazimo na usmene ispite (pismeni položen ranije) tokom novembra i decembra, jer se dešavalo da ljudi daju uslov nakon strogo određenog roka za upis godine/obnove ( 25.10.), a to im valjda ne odgovara...

Dalje, kad pođemo nedjeljom na vježbe ( nedjeljom, jer su svi termini u jedinoj laboratoriji na našem faxu radnim danima zauzeti) ponesemo sa sobom jednu finu porcelansku šolju za čaj, pa je zajedničkim snagama na vježbama razbijemo da bi dobili komadiće porcelana koji nam trebaju za žarenje supstanci... Takođe, dobili smo 3 sahatna stakla (debljine cca 3mm) na 20 studenata i rekli su nam da ih pazimo jer ako ih razbijemo nećemo imati na čemu da uradimo neke reakcije... Ma, kome pored takvih uslova trebaju nove opremljene laboratorije... :roll: :roll: :roll:

I još, Vaderu nadam se da je greška u pitanju i da je umjesto fizike neki drugi predmet, jer ne mogu da vjerujem da je neko završio fakultet, a trebale su mu godine da nauči 120 pitanja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2004, 22:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2002, 01:57
cesto nije do pitanja vec do profesora :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2004, 00:14 
Stara kuka
Stara kuka

Znate li zasto volim ETF?
Jer nema korupcije. Tu su svi profesori stare komunjare i njihov je obraz veci od pojedinih drzava, a ne ko na medicini gdje tatini sinovi samo treba da dodju na ispit pa da dobiju 7-8. Jedni problme na ETF-u je totalna nesaradnje profesora, nikad nisu tu, preobiman plan i program. Ali valjda i tome dodje kraj jednom. Skoro je bilo na TV-u da je nekih 7 studenata iz Grcke kupilo diplome na banjaluckom Medicinskom fakultetu, pa se onda pitaju zasto je samo ETF priznat vani.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2004, 02:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
mangia je napisao:
a ne ko na medicini gdje tatini sinovi samo treba da dodju na ispit pa da dobiju 7-8.

ako ti je tata poznati bl doktor, paa na medicinu trebas samo da se upises :) (svako pravilo ima iznimke!)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2004, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:
mangia je napisao:
a ne ko na medicini gdje tatini sinovi samo treba da dodju na ispit pa da dobiju 7-8.

ako ti je tata poznati bl doktor, paa na medicinu trebas samo da se upises :) (svako pravilo ima iznimke!)

hehheheh grijeshite...
ocjene su 9 i 10 za takve a 7 i 8 dobijaju oni koji uce sve i dodju kao obicni smrtnici na ispit bez zvucnog prezimena :D
..(naravno ima izuzetaka )

nisu svi profesori korumpirani.... ali ima ih brate..... :evil:
ali opet je najupecatljivije da sva Dr djeca iz prve dobijaju ZELJENE specijalizacije..i to se vec par godina rezervishe za necije dijete...
to tako ide vec godinama,... da se odredjena specijalizacija nastavi porodicno :D sta ja znam.. to tako ide..i to ne osudjujem , ali osudjujem itekako placanje ispita i polaganje preko veze :wink:

Najgora: pa zar sahatna stakla nemaju da se kupe u firmama koje se bace med. repromaterijalima?? Vetprom, Medikom i slicni???

Na mom odsjeku sami kupujemo sav materijal za rad na vjezbama po semestru(minimum 100 kema za materijal)... pa su zato popravke, lijecenja zuba ... besplatne za nashe pacijente :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2004, 16:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
A i na medicini ne bih dozvolio da ima manje od 8 rokova, faks im je dosta težak a i koliko sam čuo od prijatelja koji tu studiraju profesori im se mnogo iživljavaju.

Konacno da i ja Vaderu kazem : SVAKA CAST!!!! hehehhe :P

Zanimljivo je da neki ispiti na 3, a na 4,5,6 vecina, imaju rok svaki mjesec, ili po dogovoru sa profesorom.
To su ispiti i grane medicine gdje su profesori i ispitivaci ljudi koji su klinicari, dakle ljudi koji predaju klinicke predmete, pravu struku i totalno su neopterecei kao ovi sa 1,2,3 godine sa bazicnih medicinskih predmeta.

Sve i jedan profesor strucnih predmeta, ili gostujuci je normalan, pristupacan i divan za saradnju. Ako te vrati na ispitu vrati te kao covjeka , kolegu , iskreno ti kaze doradite to i to ... a ne kao neko nize bice koje nema veze za zivotom ....
E o tome se radi ...Najgora ce se sloziti sa mnom sigurno..jer i ona kao i ja ima dosta gostujuce nastave!

A medicna, ETF,i mashinstvo su po meni najtezi fakulteti ....

Pravo , Ekonomija, Arhitektura,PMF,Sumarstvo,Poljoprivreda itd itd... su dosta dobro organizovani, imaju duple rokove u jednom roku sto je odlicno,inace smatram da nijedan fax nije lak, ali oni imaju manje obimne predmete ali ih imaju vishe po godini.

Sto se tice laboratrija..moj fakultet ima dosta dobre prostorije za vjezbe..ono sto fali ce se realizovati dosta brzo...i u odnosu na opstu medicini u farmaciju...mogu skromno reci da stoamtologija ima bolje uslove...i na pragu je osamostaljivanje fakulteta....jer u krajnjem slucaju mi se mozemo svojim radom i sami isfinansirati Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2004, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
gipsy_girl je napisao:
Najgora: pa zar sahatna stakla nemaju da se kupe u firmama koje se bave med. repromaterijalima?? Vetprom, Medikom i slicni???

Ma, naravno da ih ima kupiti, samo što ljudi koji plaćaju školarinu 850 KM smatraju da oni koji su uzeli te pare treba prvo da obezbijede normalne uslove za rad u laboratorijama, pa tek od eventualno preostale love da kupuju pun kombi igračaka i paketića za djecu zaposlenih, a ne obratno. ;)

gipsy_girl je napisao:
Sve i jedan profesor strucnih predmeta, ili gostujuci je normalan, pristupacan i divan za saradnju. Ako te vrati na ispitu vrati te kao covjeka , kolegu , iskreno ti kaze doradite to i to ... a ne kao neko nize bice koje nema veze za zivotom ....
E o tome se radi ...Najgora ce se sloziti sa mnom sigurno..jer i ona kao i ja ima dosta gostujuce nastave!

Ehm, ja do sad nisam imala problema sa profesorima (ni domaćim, ni gostujućim), ali sam čula neke priče, pogotovo one koje su iznosili na sastancima sa rukovodstvom fakulteta negdje početkom školske godine. I vjerovatno da ima tu svačega, jer ne vjerujem da bi neko smio ustati i javno reći (ako nije istina) da je profesorica 'ta i ta' rekla studentu da se okrene prema zidu i tako odgovara, jer je toliko ružan da ga ona ne može gledati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2004, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najgora je napisao:
samo što ljudi koji plaćaju školarinu 850 KM smatraju da oni koji su uzeli te pare treba prvo da obezbijede normalne uslove za rad u laboratorijama, pa tek ....

hheehe i mi smo se bunili tako na drugoj godini cini mi se ..pogotovo oni koji su na budzetu..a sada fino iz svog dzepa dajemo sebi za materijal ..uvijek ima onih koji se bune..ali ne mozesh nekome raditi u ustima a staviti mu neki fush u zub .. jer je to je do tvog obraza :wink: a ne zanima pacijenta fauktete i njihovi ekonomski problemi.. :wink:

zivci su previshe vrijedni da bi ih gubili na nesto sto nece josh biti kod nas :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2004, 00:58 
Stara kuka
Stara kuka

svaki fakultet je tezak ali .... sve jedan novopeceni fakultet (tipa komunikologija, menadzment, vise skole po Prijedoru i Doboju) ja bi zavrsio odjednom kad vidim kakvo je to sranje. Platis 5000 i pravo da ce te oboriti. Po meni to je samo legalno kupovanje diplome. A na takve faksove idu samo tatini sinovi koji imaju vec obezbjedjen posalo ali cisto da im jednog dana neko ne kaze da su neskolovane budale.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2004, 01:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Mar 2003, 23:11
Bolonjska dekalracija predstavlja POKUSAJ da se visoko obrazovanje u Evropi unificira (standardizuje), a zasnovana je na iskustvima visokog skolstva zapadnog dijela. Prednosti su ocigledne - postizanje boljeg kvaliteta nastave, nivelacija znanja, priznavanje diploma dobijenih prema njenim standardima u svim zemljama EU, pa tako i ovim okolnim itd. U svojoj sustini, ona je produkt kapitalisticko-funkcionalnog odredjenja obrazovanja - uze usmjereno strucno znanje, kompementarno, velika mobilnost radne snage... Mane ne znam, sem mozda uzeg opsteg obrazovanja i s tim u vezi nesto manjeg kulturnog nivoa.

Ovi standardi su za nas velika novost i nisu bas jednostavni za shvatanje. Bodovi, krediti, ko da sam u kockarnici. Medjutim, sistem funcionise duzi niz godina u vecem dijelu zapadne Evrope. Da li ce kod nas zazivjeti, i u kom obliku, tesko je reci. Prije svega, treba imati na umu da se ne mijenja samo forma studiranja, nego i njegova sustina, sto trazi izuzetnu materijalnu podlogu, koju ova drzava nece posjedovati sledecih 50 godina. Opet, ljudi koji bi trebalo da izvedu transformaciju, znaci nasi sadasnji profesori, nisu pretjerano zainteresovani za to, a neki nisu ni u stanju da udovolje novim zahtjevima koji se pred njih postavljaju. Sto me cini vrlo skepticnim. I samim studentima treba da bude jasno da ce morati redovno raditi, a ne kampanjski (trenutna vecina), sto ce nekima tesko pasti. Ispitni rokovi bi i bez ove deklaracije trebli biti svaki mjesec, jer ne zive ljudi samo za fakultet, nego imaju svoje poslove, obaveze, probleme... Zamisli da ganjas uslov i 25. septembra te zaboli slijepo crijevo. Ja sam apsolvent pa me licno boli uvo sta ce biti od svega toga, ali bi za dobrobit buducih generacija volio da se krene u pravcu ispunjavanja ciljeva i standarda zacrtanih tom deklaracijom, jer ce to biti vrlo pozitivan pomak u odnosu na sadasnje stanje (preopsirne programe, samovoljne profesore, nesigurne rokove, nepostojecu literaturu...).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2004, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Mislim da od te bolonjske deklaracije nece bit nista.Razlog je ovaj :

Meni od petog razreda osnovne pricaju o nekim reformama skolstva i uvodjenju kojekakvih olaksica za ucenike i studente i ja se fino svemu tome nadam u osnovnoj skoli ali od toga nista a razlog je jednostavan : previse je starijih nastavnika koji 30, 40 pa i vise godina rade jedno te isto pa je sad njima tesko da to promjene.
Onda ja dodjem u srednju elektrotehnicku skolu "Nikola Tesla" u Banjaluci i tamo opet nanovo prde o nekoj reformi skolstva.Naravno od te reforme ne bude nista zbog jednog opet jednostavnog razloga : previse je starijih profesora koji 30, 40 pa i vise godina rade jedno te isto pa je sad njima tesko da to promjene.
I fino ja sad upisem psihologiju kad ono opet neke reforme (bolonjska deklaracija) ali opet se susrecemo sa istim problemima : kako profesorima koji drze predavanja milion godina na isti nacin objasnit da taj nacin nevalja.Nama se cak desava da nam asistenti (koji su mladji)neke stvari ne mogu objasnit jer su nevidjeno glupe i nepotrebne (jednom se cak asistent isfurao i rekao da imamo sve u knjizi jer mu je tupavo da nam to objasnjava).

Eto zato mi se cini da od te deklaracije nema nista.Mogli su oni uvest i da pismeni ispiti budu zatvorenog tipa (dobijes vise odgovora pa zaokruzis tacan) ali je to previse lako nasim studentima jer su navikli na tetosenje i smaranje tako bi bilo glupo sada nama nesto olaksat, ali oni su ipak uveli samo to smanjenje rokova.Meni to smanjenje mozda sada nista ne znaci jer moj fax i nije toliko tezak al oni na ETF-u ili masinstvu ce se bas obradovat.Medicina je isto tako teska al kod njih je vec sad sve u kolokvijima tako da im nista ne znaci vise ili manje rokova ali bi im naravno puno olaksalo kad bi uveli ispite zatvorenog tipa.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]