banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Хм, не знам, можда са мном нешто није у реду. Али, по чему то студент који добро учи и породично добро стоји са финансијама има мање права на стипендију од оних који нису из добростојећих породица а имају подједнаке резултате?! Питам, пошто се кроз поруке провлачи та мисао, да један од критеријума треба да буде социјални статус. Мислим да једини критеријум с тог аспекта треба да буде тај да студенти који конкуришу не смију бити запослени, а вјерујем да је то и био један од критеријума за стипендију. Стипендија није социјална помоћ. То што су стипендију можда добили и неки који ју нису заслужили је посебна прича. Довољно ми је да погледам оног типа који је задужен за те стипендије, Нину Јауза (или како већ) и начин на који човјек прича и склапа реченице да посумњам у рационалност расподјеле стипендија ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
cek' cek' malo ... a zasto uopste stipendije sluze ... da bi bogatiji bili jos bogatiji ili da bi se neciji rad nagradio i da bi studentima i djacima to bio stimulans ... a izvini o kakvom novcanom stimulasnu da pricamo ako neko ima brdo love pa je dobije jos ... ili ja ne kapiram svrhu stipendije ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
u konkursu nigdje nije bilo te "socijalne komponente" tako da nije bilo bitno da li neki ima 100KM mjesecna primanja u porodici ili 5000KM.
cuo sam juce da ce sad ici konkurs ove stipendije za posdiplomce a iza toga da ce ici konkurs ciji ce glavni uslov (pored prosjeka) biti upravo ta socijalna komponenta.

a maloprije sam zaista cuo da se ponistava konkurs i da se smanjuje stipendija ali ne mogu da nadjem na netu nista o tome :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rendzer je napisao:
u konkursu nigdje nije bilo te "socijalne komponente" tako da nije bilo bitno da li neki ima 100KM mjesecna primanja u porodici ili 5000KM.
cuo sam juce da ce sad ici konkurs ove stipendije za posdiplomce a iza toga da ce ici konkurs ciji ce glavni uslov (pored prosjeka) biti upravo ta socijalna komponenta.

a maloprije sam zaista cuo da se ponistava konkurs i da se smanjuje stipendija ali ne mogu da nadjem na netu nista o tome :oops:

Po mom skromnom misljenju upravo je to problem sto te stavke nije bilo. Stvarno trebaju da budu odlucujuce ocjene ,ali ljudi zar se moze porediti neko kome su roditelji nezaposleni sa nekim ko ima lanac trgovackih radnji ili slicno ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
И даље се не слажем. Ова (предсједничка) стипендија је намијењена талентованим студентима. И прије свега то је награда за уложен труд, али и више од тога, морална сатисфакција. По мени би било неравноправно да се код ове стипедније социјални статус узима као критеријум. Јер, ова стипендија није само новац, већ и референца за будућност. Зар тако нешто треба одузети одличном студенту, само зато што је финансијски осигуран?! По мени, не!

Стипендије министарства образовања и града БЛ имају ту хуману компоненту, гдје се стипендије додјељују и студентима без једног или оба родитеља, студентима из породица са РВИ, са богинулим борцем и слично.

Кад смо већ код те социјалне компоненте, нешто размишљам, како би се у том случају додјељивале стипендије?! Шта би био критеријум у том случају, вриједност породичне имовине, висина породичних примања,...?! Тотално бесмислено, јер не постоји рационалан формални критеријум на основу којег би се извела категоризација.

Успут, велика грешка је то што није постојао критеријум по којем се запосленим студентима није могла дати стипендија.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

medi je napisao:
И даље се не слажем. Ова (предсједничка) стипендија је намијењена талентованим студентима. И прије свега то је награда за уложен труд, али и више од тога, морална сатисфакција. По мени би било неравноправно да се код ове стипедније социјални статус узима као критеријум. Јер, ова стипендија није само новац, већ и референца за будућност. Зар тако нешто треба одузети одличном студенту, само зато што је финансијски осигуран?! По мени, не!

Стипендије министарства образовања и града БЛ имају ту хуману компоненту, гдје се стипендије додјељују и студентима без једног или оба родитеља, студентима из породица са РВИ, са богинулим борцем и слично.

Кад смо већ код те социјалне компоненте, нешто размишљам, како би се у том случају додјељивале стипендије?! Шта би био критеријум у том случају, вриједност породичне имовине, висина породичних примања,...?! Тотално бесмислено, јер не постоји рационалан формални критеријум на основу којег би се извела категоризација.

Успут, велика грешка је то што није постојао критеријум по којем се запосленим студентима није могла дати стипендија.

Stani malo !!! jel znas koliko iznosi stipendija petar kocic ???? 70 100 i 130 KM i to je za socijalno ugrozene ???? pa nek onda mamini i tatini sinovi uzmo 100 maraka a socijali podijeli po 500 eura !!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 16:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
medi je napisao:
Хм, не знам, можда са мном нешто није у реду. Али, по чему то студент који добро учи и породично добро стоји са финансијама има мање права на стипендију од оних који нису из добростојећих породица а имају подједнаке резултате?! Питам, пошто се кроз поруке провлачи та мисао, да један од критеријума треба да буде социјални статус. Мислим да једини критеријум с тог аспекта треба да буде тај да студенти који конкуришу не смију бити запослени, а вјерујем да је то и био један од критеријума за стипендију. Стипендија није социјална помоћ. То што су стипендију можда добили и неки који ју нису заслужили је посебна прича. Довољно ми је да погледам оног типа који је задужен за те стипендије, Нину Јауза (или како већ) и начин на који човјек прича и склапа реченице да посумњам у рационалност расподјеле стипендија ...

cisto razlog zasto se ne slazem sa tobom:

2 studenta jedan ima puno para ( banalizujem ) i upisao je sta zeli i studira i uci i ima dobre ocjene i sve je ok ( ne brine ga kako ce platiti sobu, gdje ce jesti, sta ce obuci, izadje na kafu kad mu se cefne, navece zalomi ako je dobar party sve je ok dok su mu ocjene dobre )

drugi ima problema sa lovom ( nema roditelje da ga poguraju ) i sad on uz faks je prinudjen da radi da bi imao sta jesti i radi kod nekog privatnika za 700maraka po 10 sati dnevno i nemoj mi reci da njegove ocjene nece trpiti, mozda nece padati al sigurno tesko da ce imati iste ocjene kao onaj kojem ne treba dnevno rintati

i zato mislim da bi i socialna komponenta trebala uci u obzir

ako neciji tata ( necu vise da imenujem ljude ovdje ) na tv-u izjavi da je ostvario americki san ( kucu sa bazenom dobra auta, extra primanja itd ) i zaradjuje trenutno extra lovu ja mislim da bi cisto moralno ( da je imaju ) bilo da se njegov sin ni ne prijavljuje na konkurs za stipendiju, al to ipak zavisi od ljudskih osobina koje malo ko ima ...

tu idem iz ciste logike da ce njima tih 500km znaciti novi duks iz damjana ili izlazak za vikend a nekome moze pomoci da plati stan, hranu itd...

al ajd podrzavam stipendije u svakom slucaju bolje i to nego da se gradi park od 8miliona ili koliko vec

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Vjerujem da je bilo muckanja, kao i u svemu u ovoj drzavi, gdje se okrece bilo kakav novac.
Bez obzira u kakvoj situaciji student studira, sjetite se da je prosjecna plata oko 450 KM, a student dobija 800 + recimo opstinska stipendija 100 KM. To su dvije plate. Nije u redu da ljudi sa 20-30 godina radnog staza i zavrsenim fakultetom svaki dan rade za isti novac. Trebalo bi malo realnije cifre staviti, po meni bi nekih 400 KM bio maksimum - ipak se za 200 KM moze rjesiti stanovanje sa strujom i vodom, a za 200 nesto pojesti.
I bez pogovora uvesti socijalnu komponentu. Ako je neko jako dobar student i pri tome pliva u finansijskom izobilju roditelja, moze mu se odati pocast/priznanje u vidu diplome/medalje, vec, neceg prikladnog, novac mu svakako nece puno znaciti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
javili su da će smanjiti stipendije da bi povećali broj ljudi , ali novog konkursa neće biti! Čak sam i ja konkurisao zamislite to , imam prosjek 7,3 i obnavljam treću! To sam uradio da bi svoje ukućane malo nasmijao , a i okolinu! A i čisto da se moje ima nađe na listi onih koji nisu dobili stipendiju! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 21:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Poznajem sedmoro ljudi, od toga samo jednu djevojku koja nije moja generacija, cetvoro je islo sa mnom u Gimnaziju, a dvoje znam iz Prijedora. Uglavnom, za dvoje od sedmoro mogu glavu dati da je, pored prosjeka (koji se ne moze poreci) imalo stelu, pogotovo za ovu Ivanu Kos na Komunikoloskom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 22:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2003, 21:02
da je sve bilo regularno pored svakog imena i prezimena stajala bi i godina studija i prosjek...ovako mozemo nagadjati da li je neko od ovih ljudi zasluzio stipendiju...a znam slucaj lik peta godina farmacije prosjek 9.7 nije dobio stipendiju...vjerovatno je gomila takvih... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

IZ NEZAVISNIH

Djecu ministara skinuti sa liste
Goran Maunaga
12.10.2007 19:29

BANJALUKA - Upravni odbor (UO) Fondacije "Dr Milan Jelić" donio je odluku o smanjenju mjesečnog iznosa stipendija da bi povećao ukupan broj korisnika stipendija, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Kabineta predsjednika RS.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je juče da svi ministri, pomoćnici ministara, rektori, dekani i drugi državni službenici, čija su djeca dobila stipendiju iz Fondacije "Dr Milan Jelić", povuku njihova imena sa liste.

Dodik je zatražio od UO Fondacije da ponovo izvrši bodovanje studenata koji su konkurisali za stipendije na osnovu jasno utvrđenih kriterijuma, te da se iznos stipendija sa 800 KM spusti na 400 kako bi što veći broj onih koji su svojim rezultatima i talentom zaslužili dobilo pomoć u obrazovanju.

Sjednica UO Fondacije održana je odmah juče nakon tog Dodikovog zahtjeva.

"Broj stipendista povećan je sa 82 na 130 stipendista, od čega će njih 94 biti studenti koji studiraju na univerzitetima u Republici Srpskoj, a 36 studenti na univerzitetima u inostranstvu", navedeno je u saopštenju koje je izdato nakon sjednice UO.

Istaknuto je da će imena korisnika stipendija biti objavljena danas na internet stranici predsjednika RS http://www.predsjednikrs.net, a u dnevnim listovima "Glas Srpske", "Nezavisne novine" i "Fokus" u ponedjeljak.

UO Fondacije predsjednika RS, koja je preimenovana u Fondaciju "Dr Milan Jelić", 28. maja raspisao je konkurs za izbor stipendista te fondacije za studente na univerzitetima u RS i na univerzitetima u inostranstvu koji su ostvarili natprosječan uspjeh.

Navedeno je da će se za studente viših godina studija i one koji su prvi put apsolventi uzimati u obzir prosjek ocjena 9,0 i više, broj položenih ispita i nagrade i priznanja.

Za studij na univerzitetima u inostranstvu tražilo se da se student obrazuje za jedno od kadrovski deficitarnih zvanja u RS, a imalo se u vidu prosjek ocjena na godini studija, znanje stranih jezika, informatičko obrazovanje, pohađanje seminara, preporuke, učešće na takmičenjima, društvene aktivnosti, nagrade i priznanja.

Na taj konkurs za školsku 2007/2008. godinu prijavilo se 628 studenata, 410 sa fakulteta u RS i 218 studenata sa fakulteta u inostranstvu. Stipendije su dobila njih 82.

Direktor Fondacije je Nino Jauz, a u Komisiji za izbor stipendista, pored njega, bili su i predstavnici studenata univerziteta u Banjaluci i u Istočnom Sarajevu. Komisija je listu studenata-stipendista predložila UO Fondacije, na čijem je čelu šef Kabineta predsjednika RS Mirko Stojić. Članovi UO su ministri prosvjete, nauke i tehnologije, finansija, porodice, omladine i sporta. UO je donio konačnu odluku o studentima koji će dobiti stipendiju.

Mjesečna visina stipendije za brucoše iznosila je 500 KM, za studente starijih godina 800 KM, a za studente u inostranstvu 1.000 KM.

Stipediju u visini od 1.000 KM dobila je kćerka ministra lokalne uprave RS Zorana Lipovca Ana Lipovac, koja studira na Pravnom fakultetu u Beču.

Iako je navedeno da stipendije u inostranstvu mogu da dobiju oni koji se obrazuju za kadrovski deficitarna zvanja u RS, stipendiju je dobio i sin dekana Ekonomskog fakulteta u Banjaluci Novaka Kondića Milan Kondić, koji studira takođe ekonomiju, ali u Los Anđelesu u SAD.

Kćerka novinara Radija RS Zorana Pejičića Anja, koja studira medicinu u Beču, takodje je dobila stipendiju, kao i sin novinarke RT RS Nade Arlov Goran Arlov, koji studira medicinu u Banjaluci.

Stipendiju je dobila i kćerka nedavno smijenjenog urednika zabavnog programa RT RS Dragoljuba Sladojevića Nela Sladojević, koja studira Akademiju umjetnosti u Banjaluci. Stipendiju je na istoj akademiji dobila i kćerka predsjednika UO BH RT Nikole Deretića Nina Deretić. Sladojević i Deretić rade na zajedničkom projektu - festivalu "Prvi aplauz". Deretić je direktor, a Sladojević tehnički direktor tog festivala. Studenti na Akademiji umjetnosti navode da su njih dvije dobile stipendije iako su konkurisali studenti sa višim prosjekom, koji nisu prošli.

Stipendiju je dobio i Alen Ajanović, koji studira na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, a koji je sin ministra nauke i tehnologije RS Bakira Ajanovića. Osim toga, Bakir Ajanović je i član Upravnog odbora Fondacije "Dr Milan Jelić".

Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture RS i član UO Fondacije, kaže da nikako ne bi trebalo da se na listi nađe neko samo zato što mu je otac uticajna osoba, ali i da ne bi trebalo biti stavljano u negativan kontekst to što je roditelj nekog stipendiste recimo ministar, ako njegove ocjene i trud zaslužuju stipendiju.

"Ja sam član UO Fondacije i u svoje ime mogu potvrditi da me niko nije kontaktirao za bilo kakvu intervenciju", kaže Kasipović.

Nada Ćurković, student Fakulteta za poslovni inženjering i menadžment u Banjaluci, kaže da je bila ubijeđena da će dobiti stipendiju, ali nije.

"Prosjek ocjena mi je 9,55, a potpuno zadovoljavam i sve ostale kriterijume. Ubijeđena sam da je umjesto mene prošao neko sa slabijim rezultatima. Nisam dobila nikakvo obavještenje zašto sam odbijena. Zato sam planirala da u ponedjeljak odem po tu informaciju u Fondaciju", kaže Ćurkovićeva, ističući da vjeruje da će se njeno ime naći na novoj, proširenoj listi.
Studenti pozdravili Dodikov zahtjev

Dejan Kragulj, predsjednik Studentske organizacije Banjaluka (SOBL), pozdravio je zahtjev premijera RS Milorada Dodika i odluku UO Fondacije.

"Ispravno je da se lista stipendista, umjesto djece moćnih ljudi, proširi takođe odličnim studentima, ali koji su slabijeg imovnog stanja. To je dobro i s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi visoko obrazovanje u RS", rekao je Kragulj, dodajući da podržava rad Fondacije koja će nagrađivati najuspješnij, ali i voditi računa o njihovoj socijalnoj dimenziji.

Jelena Jugović, predsjednik Studentske organizacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kaže da se potpuno slaže s odlukom da više studenata bude stipendirano sa manjim iznosom visine stipendija.

"Nakon izlaska liste bilo je dosta komentara da se na njoj našlo dosta stipendista čiji su roditelji na visokim funkcijama. Uvidjeli smo i da su dodijeljene stipendije previsoke, jer je bolje da ta jedna visoka stipendija bude podijeljena na tri studenta", kaže Jugovićeva, dodajući da je apsurdno da stipendije budu veće od plata u RS.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 00:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Juhuhuhu još jedan akademski skandal , ja ću da se zavalim u fotelju i sebi ću ispeći kokice! Izgleda da se trust mozgova posvađao između sebe!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 02:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ето...све се одвило онако како вам је лијепо Астор рекао,
а није ни видовит ни ништа слично....

Човјек је само довољно интелигентан и рационалан....

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 17 Okt 2007, 00:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 10:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Damaskin, zaista moram reći da je šteta što su nam takvi "pedagozi" asistenti na fakultetima... To što ti pričaš je nevjerovatno uvredljivo. Ako neko nije sposoban da završi neki od fakulteta koje spominješ, to nipošto ne znači da je taj neko retard. Ja prva nisam sigurna da li bih bila sposobna završiti npr. medicinu, ali ne smatram se retardom zbog toga, nisam neinteligentna. Različiti ljudi nemaju iste afinitete i sposobnosti.
Ja isto tako poznajem mnogo osoba koje studiraju na privatnim fakultetima, i većina njih nisu djeca "guzonja" i nisu neinteligentni, baš naprotiv...

Damaskin je napisao:
Сви ви који сте дјеца гузоња и политичара...
можете само да мрзите нас из радничке класе, а који смо своје успјехе постигли искључиво способношћу и радом...

Izgleda da je ipak obrnuto kad je u pitanju mržnja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

izasli su rezulteti na sajtu predsjednikrs.net

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 11:46 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Damaskine, o'ladi malo ima ljudi i na "privatnim" fakultetima... Podnio sam zahtijev i nisam dobio stipendiju, jebiga, ne bih se žalio nikome, ako bude slijedeće godine probaću opet, ako ne, ko ga jebe!

Prosjek 9,33 i najbolji uspjesi iz informatike u RS. Nije nigdje pisalo da će se ocjenjivati ikakvi "seminari, jezici, društvene aktivnosti" i slično. Pisalo je u fazonu prosjek, deficitarni, izuzetno talentovani, nagrađivani... Žao mi je što ovo sa informatikom "nije bilo dovoljno", ali nije prvi put... Nisam dobio stipendije iz fonda Petra Kočić i onog drugog, opštinskog. Nisam ništa dobio ni na Državnom takmičenju iz informatike u Sarajevu kada sam bio prvi. Tako da navikao sam da se moj "taj-rad-milorad" ne cijeni, a da se moje kolege, koje uspješno ostavljam iza sebe u direktnim okršajima, tu i tamo ogrebu.

I onda za nas 500 koji nismo dobili tu finu svotu novca, ostaje samo da pjevamo "Always look on the brigth side of life" ili bolje "What doesn't kill me makes me stronger" :lol:

Izašli su i novi rezultati, možete ih naći na http://www.predsjednikrs.net

Dobro su uradili što su povećali broj stipendista jer 1000 KM je dovoljno i za trojicu. Neko ko studira na Univerzitetu u Beogradu sa ovom stipendijom do kraja godine može sebi da kupi automobil (jer svi troškovi u domu izađu oko 100E mjesečno).

Bilo bi mi drago samo da objave cijelu rang listu, sa sve poenima (i zašto su ti poeni dobijeni), čisto da vidim šta se to traži -_- Pozdrav forumašima i čestitke "srećnim dobitnicima" :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
novine je napisao:
kao i sin novinarke RT RS Nade Arlov [b]Goran Arlov, koji studira medicinu u Banjaluci.
[/b]

Kakva odvratna prozivka... Sad ispade, stara mu čita vijesti i odma' je budžan... Dva najbolja prijatelja su išla u razred sa ovim čovom i znam da je bio najbolji u srednjoj, i da sad takođe ima predobar prosjek i sada na faksu. Slučajno sam naletio na njegov oglas u malim oglasima za neku dodatnu literaturu na ruskom... Čovjek se trudi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 11:56 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Mislim da je Pero upravu. Damaskin možda jeste malo promašio ovo za mržnju, ali ono prvo mu stoji. Neće ti niko pomoći, sve moraš sam, kad si "radnički"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 12:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Ni ja ne kontam zasto se proziva taj momak Arlov, samo zato sto mu je mama novinar... Pa zar treba sad sa spiska skinuti svu djecu zaposlenih roditelja. Po meni, vise za prozivanje je bila Ana Komljenovic, njoj je mama visoki sluzbenik na pravnom fakultetu, a tata ministar iz prosle vlade. Mada, ja licno znam da ta djevojka izuzetno uci, studira dva fakulteta odjednom i na oba ima visok prosjek. Jedino zbog cega takve treba skinuti sa spiska je to sto zaista imaju novca daleko vise nego mnogi studenti koji su takodje jako dobri, a roditelji ima nisu ni na kakvim pozicijama, pa je takvima ipak trebalo dati malo vise prednosti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]