banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 09:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2007, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
mišur je napisao:
Čula sam da na nekom privatnom fakultetu pored RTV Pink, kod hotela Bosna, postoji Fakultet političkih nauka! Kažu da su profesori sve eminentni stručnjaci iz zemalja u okruženju,ali i ostalih evropskih zemalja...

Laze te neko grdno...

Ja danas bio na prijemnom..primace 80 studenata..a prijavljenih bilo 90.

S obzirom da sam odlicno uradio prijemni...ne bojim se.

A i sreca sto je tako malo ljudi, mnogi nisu ni znali za fax. Sledece godine ce sigurno biti tesko upasti..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2007, 14:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Upao, polozio...prvi ispod crte za budzet..tek da se javi petak 13. :D

Zna li neko kad pocinje upis? I da li da pisem molbu da me prime na budzet? Da li ce me primiti na budzet ako neko odustane, ili se prebaci na drugi fax/odsjek??

Mnogo pitanja..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2007, 15:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Cestitam!

Citiraj:
I da li da pisem molbu da me prime na budzet?

Probaj, nista te ne kosta. U najgorem slucaju mogu da te odbiju, pa da platis skolarinu sto ces svakako morati da uradis.

Citiraj:
Da li ce me primiti na budzet ako neko odustane, ili se prebaci na drugi fax/odsjek??

Zvanicno bi trebalo biti tako, da ti kao prvi ispod crte 'upadas' na mjesto onoga ko je odustao .. mada uvijek ima raznoraznih peripetija - pogotovo kod tih upisa. Niko nije rad da daje pare ako ne mora :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 00:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
V@nja je napisao:
Cestitam!

Citiraj:
I da li da pisem molbu da me prime na budzet?

Probaj, nista te ne kosta. U najgorem slucaju mogu da te odbiju, pa da platis skolarinu sto ces svakako morati da uradis.

Citiraj:
Da li ce me primiti na budzet ako neko odustane, ili se prebaci na drugi fax/odsjek??

Zvanicno bi trebalo biti tako, da ti kao prvi ispod crte 'upadas' na mjesto onoga ko je odustao .. mada uvijek ima raznoraznih peripetija - pogotovo kod tih upisa. Niko nije rad da daje pare ako ne mora :)

ako je na Filozofskom i ako je jos Brankovic dekan ,prolazi sve i svasta,napisi dobru bajku-molbu :)velike su sanse da upali:)
prije svega,cestitam na upisu i srecno !!!
imas li mozda vec program ili spisak ispita,koliko traje,imate li neke smjerove?ja sam zavrsila diplomatiju na politickim naukama u americi pa bih malo uporedila program studija a isto tako ako bude trebala neka pomoc,literatura slobodno se javi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemam spisak predmeta..niko jos nista ne zna, ovo je prva generacija u BL..tako da..

Predavanja ce biti odrzavana po Bolonji..dakle 3+2...samo ne znam koliko ce se ovdje ljudi toga pridrzavati. :D

Enivej..cim budem imao vise informacija, javljam! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Opet oni s Bolognom... :lol: aj nek se djeca igraju.... :lol:
Čestitam još jednom, superhik! :happy4: :thumbup:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 23:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Upadnes li na budzet .. pije forum na tvoj racun ;)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma upašće, prvi je ispod crte... Samo napiši molbu... I reci da si siromašan itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Haj`te ljudi..nisam diplomirao. :D Al` hocu!

W@nja ...we have a deal. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 00:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[quote="superhik"]Haj`te ljudi..nisam diplomirao. :D Al` hocu!
quote]

nisi diplomirao,ali s takvom skolom pucaj u startu na visoko,kakav si ti buduci politicar :lol:
e to je vec tragikomicno da ni ne znas sta studiras,znas li uopste kako je pun naziv ,tj kakvo zvanje dobijes?dipl politikolog s 3 a 5 magistar ili kako to vec ovdje ide?

e sad off pitanjce,zna li neko slucajno hoce li kod nas vrsiti i kad te reforme skolstva i izmjene diploma tj zvanja kao sto su vec poceli u Srbiji

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2007, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne vjerujem.... To se priča još otkad sam ja upisivala fax....
Zabluda što se tiče bolonjske deklaracije je da se mora biti obavezan na predavanjima.... Svako izgleda pravi bolonjsku kako njemu odgovara... Uglavnom, poslije 3 je diploma i tako je i tamo. Onda master 2 god koji se zove specializione, al možeš birati bilo šta. Znam curu koja je završila astronomiju i sad upisuje master iz arheologije jer želi da se bavi arheološkom astrofizikom.... Kod ns mislim da ne možeš mijenjat specializione nego nastavljaš na istom uniju....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
imas li mozda vec program ili spisak ispita,koliko traje,imate li neke smjerove?ja sam zavrsila diplomatiju na politickim naukama u americi pa bih malo uporedila program studija a isto tako ako bude trebala neka pomoc,literatura slobodno se javi

Da ti odgovorim...

Dakle, radimo po sistemu 3+2, kao što sam ti već rekao, što se tiče smjerova..mislim da ćemo ih moći odabrati tek na zadnje dve godine..ako sam dobro shvatio.

Dalje...

Na 1. god. 8 predmeta, svi sem engleskog su jednosemestralni..

- Uvod u pol. nauke - dr. Nenad Kecmanović dekan na Fakultetu pol. nauka u BG

- Istorija pol. nauka - dr. Nikola Poplašen

- Sociologija (hrestomatija) - dr. Pejo Đurašinović

- Izborni predmet - Ustavno pravo ili Osnove prava

II semestar

- Savremena pol. istorija - Milimir Mučibabić

- Osnovi ekonomije - Mladen Ivanić

- Savremene pol. teorije - Milan Podunavac

Eto..katedra sasvim OK, i ono što sam primjetio je da se zaista trude, imaju i vremena i razumijevanja, a s obzirom da jednom mjesečno imamo čas sa premijerom Dodikom...praksu na sjednicama skupštine RS, obilazak zgrade Vlade :D nije teško zaključiti ko je zaslužan za sve ovo.

Što se literature tiče, uglavnom mi je sve dostupno, izuzev nekih knjiga za ličnu biblioteku, kao što je Politikološki Rečnik zbog kojeg ću morati da skoknem do Beograda.

Želiš li možda da me posavjetuješ oko nečega? Sve rado prihvatam.. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajd superiska,koliko vas je u grupi,kakva su predavanja,kad vam pocinje praksa?kako vam se na kraju zove smjer,kakvo zvanje dobijate ?bas me interesuje,moracu odvojiti jednom vremena i odslusati nesto cisto da malo uporedim,a nije iskljuceno da vam i ja dogodine dodjem kao nastavni kadar :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
mišur je napisao:
Čula sam da na nekom privatnom fakultetu pored RTV Pink, kod hotela Bosna, postoji Fakultet političkih nauka! Kažu da su profesori sve eminentni stručnjaci iz zemalja u okruženju,ali i ostalih evropskih zemalja...

to sam i ja čula..

ovo za političke na filozofskom nisam čula, ali za francuski sam čula i čula da je upisan vrlo mali broj ljudi, jer nema zainteresovanih. žalosno :-? U BG na ljevacima kao što je "švedski".. "norveški" naćeš interesanata koliko hoćeš, kod nas ni za francuski, vezze :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa nema iz tog razloga jer niko nije ni cuo da su otvorili cak tri nova smjera:politicke nauke-iako ni dan danas ne znam kakve veze ima ovaj smjer s filozofskim al' ajd,francuski jezik i predskolsko obrazovanje,isto kao i prije nekoliko god kad su otvorili socijalni rad,tek u septembru bio prijemni a da nigdje nije bilo niti jedne obavijesti prije prijemnog,sto je van svake pameti ali izgleda kod nas sve moze...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja sam za francuski čula još proljetos.. bilo je i u sredstvima javnog informisanja. .dakle mogli su čuti i vidjeti, ali im izgleda draže upisivati engleski-jer tamo svi idu ili tako nekako :-? stvarno ne kontam.. da tako bude bijedan broj aplikanata za francuski, to mi je nezamislivo.. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
ajd superiska,koliko vas je u grupi,kakva su predavanja,kad vam pocinje praksa?kako vam se na kraju zove smjer,kakvo zvanje dobijate ?bas me interesuje,moracu odvojiti jednom vremena i odslusati nesto cisto da malo uporedim,a nije iskljuceno da vam i ja dogodine dodjem kao nastavni kadar :wink:

Hahahah :D :D Znači vraćaš se u domovinu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

superhik je napisao:
Upao, polozio...prvi ispod crte za budzet..tek da se javi petak 13. :D

Zna li neko kad pocinje upis? I da li da pisem molbu da me prime na budzet? Da li ce me primiti na budzet ako neko odustane, ili se prebaci na drugi fax/odsjek??

Mnogo pitanja..

svakako probaj sa molbom, mislim da su ti šanse baš velike.

Šta je bilo za prijemni? ili si to već negdje prethodno spomenuo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
azdajica-ny je napisao:

Hahahah :D :D Znači vraćaš se u domovinu?

ne znam,jos uvijek,zavisi od milion faktora...ali imam jos zer'cu skolice i basta!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Haha ma na faxu se ništa ne zna..

Nema grupa, to je to nas 80-ak, predavanja super, predavači zanimljivi (čitaj: ne trebaš nam) :wink: i tako...za praksu ne znam, valjda ovog mjeseca...jedino je malo glupo što su nam predavanja samo utorkom, srijedom i četvrtkom, premalo mi to...ali hajd..
Vjerovatno je to sve u hodu a u pravu si da ne bi trebali da budemo na filozof. već sami sa nekoliko smjerova: diplomatija, žurnalistika i sl..ali čuo sam priče da bi se to moglo rješavati u hodu...

Molba nije prošla :-?

I da, kako su mi objasnili, nakon 3. god. postajemo dipl. politolog, a eventualno poslije ne znam kakva su pravila :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]