Marijana je napisao:
Kad je uopste otvoren prvi privatni ''fakultet'' u RS i ima li neko da ga je do sad zavrsio. Voljela bih iz prve ruke cuti kakav posao i koliko placen je moguce dobit....jel i to preko veze???

prvi privatni fakultet je osnovan 2002.godine mislim(Komunikoloski), pa je potom 2003 godine osnovan i FPIM, koji sam ja zavrsio prije nekih mjesec i po dana. Ja student prve generacije koja je upisala. Sad se neki pitaju kako sam ja za 3 godine zavrsio fakultet i kakva je to prevara?
Sad cu da objasnim: po upisu bilo je organizovano da se ide 4 godine normalno kao i svaki drugi fakultet,medjutim kada sam ja drugu godinu privodio kraju Narodna Skupstina RS je donijelela zakon o preorganizovanju fakuleta, tj. prelazak na Bolonjsku deklaraciju, sto znaci da fakulteti za 8 semestara prelaze na 6 itd...itd. tako da sam ja na pocetku svoje trece godine potpisao izjavu na fakultetu da cu studirati jos jednu godinu, stim da cu umjesto 10 imati 15 predmeta na trecoj godini+diplomski rad.
Po zavrsteku studija studija dobio sam uvjerenje da sam diplomirani ekonomista-menadzer. Sigurno se opet neki pitaju zasto nisam dobio titulu dipl.ing.menadzmenta, ako sam zavrsio Fakultet za poslovni inzenjering i menadzment? Odgovor je jednostavan: nijedna kompanije,niti bilo koja druga organizacija u svom konkursu za dodjelu radnog mjesta nece traziti dipl.ing. menadzmenta, nego dipl.ecc. Ja uz tu titulu imam jos jednu ("pomocnu"), a to je menadzer.
E sad posao: reci cu svoj primjer...posto sam se jako svidio moj nacin razmisljanja glavnim ljudima na fakultetu, ostajem raditi na njemu i to kao predsjednik bussines club-a (ako nekog zanima sta to mogu mu kasnije objasniti) stim da cu na proljece upisti i postdiplomski na fakultetu.