banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 00:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 559 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2007, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
stipu-ga je napisao:
Prao pa se mogu prenijeti ispiti sa privatnog na drzavni :roll:

Mogu, isti profesor predaje pa samo prizna svoj ispit, a i dekan na Pravu je takav da ga je suvišno komentarisati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2007, 13:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
BSE je napisao:
hmmmm nisam bas primjetio da su se spustili kriterijumi na mom faxu osim u pogledu uslova za postdiplomski, a i to je uradjeno samo zato sto niko ne moze da zadovolji kriterijum da ima prosjek ocjena 8.0 :)

Na mom jesu. Ovde student sada može da napiše kako je softver dio hardvera i dobije 9.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2007, 14:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
blue je napisao:
BSE je napisao:
hmmmm nisam bas primjetio da su se spustili kriterijumi na mom faxu osim u pogledu uslova za postdiplomski, a i to je uradjeno samo zato sto niko ne moze da zadovolji kriterijum da ima prosjek ocjena 8.0 :)

Na mom jesu. Ovde student sada može da napiše kako je softver dio hardvera i dobije 9.

Kad se to desilo, je li to kod Bundala? Da nisi ti Dragan Djurdjevic? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2007, 14:44 
Veteran
Veteran

Nisam, i nije kulturno tek tako objavljivati tuđa imena na forumu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2007, 14:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

blue je napisao:
Nisam, i nije kulturno tek tako objavljivati tuđa imena na forumu.

Sorry, ali to je asistent za koga svi (sa ETF-a) znaju, a imena asistenata se ne kriju tako da ih ne dozna niko van fakulteta, pa ne vidim da sam narusio neciju diskreciju (a i nisam bas ocekivao da si ti D.DJ., pa da ti otkrivam identitet, kao ni to da ces mi uopste reci ko si).
Mozda nije nekulturno, ali je svakako bez veze reci kako tamo neko napise da je softver dio hardvera i dobije 9, a ne navesti nikakve podatke .
Ako se to i desilo, moguce je samo na predmetu Osnovi racunarske tehnike I, a taj predmet je minoran i ne vidim kako je zbog toga fakultet olaksan. Svi koji pripadaju generacijama koje su upisale ETF prije 2003 sada nam sole pamet kako je sve lakse, a ja ih (vas) pitam zbog cega i cime je to olaksan fakultet? Naguravanjem predmeta sa cetvrte i pete godine u nize godine sigurno nije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2007, 15:26 
Veteran
Veteran

Citiraj:
Svi koji pripadaju generacijama koje su upisale ETF prije 2003 sada nam sole pamet kako je sve lakse, a ja ih (vas) pitam zbog cega i cime?

Uporedi stari plan i program sa novim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2007, 15:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Bitno su olaksane jedino matematike, iz kojih su izbacene pojedine oblasti. Umjesto toga, te oblasti moramo sami savladavati kada na njih naidjemo u nekim strucnim predmetima (npr. Sistemi automatskog upravljanja - Laplasova transformacija), tako da ne mozemo pobjeci od njih. Da li ti mislis da ce zbog tih sitnih izmjena inzenjeri koji diplomiraju po novom programu biti losiji od onih koji diplomiraju po starom(sto bi se moglo zakljuciti iz ovog posta u kome student koji kaze da je hardver dio softvera dobija devetku, pa su , kao, pali kriterijumi i fakultet je laksi)? I prije, a i sada valjda treba da vazi da fakultet, bez obzira na program (koji se mijenja neznatno) treba da pruza jako dobru osnovu, na koju ce se mladi inzenjer sam usavrsavati citajuci literaturu i radeci u praksi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2007, 16:39 
Veteran
Veteran

Citiraj:
Da li ti mislis da ce zbog tih sitnih izmjena inzenjeri koji diplomiraju po novom programu biti losiji od onih koji diplomiraju po starom

Mislim da će manje znati.

Laplas u SAU se svodi na 'zamijeni mala slova velikim, red izvoda stepenom', i gledanje u tablicu. To je daleko od onog što se učilo u matematici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2007, 19:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

blue je napisao:
Citiraj:
Da li ti mislis da ce zbog tih sitnih izmjena inzenjeri koji diplomiraju po novom programu biti losiji od onih koji diplomiraju po starom

Mislim da će manje znati.

Laplas u SAU se svodi na 'zamijeni mala slova velikim, red izvoda stepenom', i gledanje u tablicu. To je daleko od onog što se učilo u matematici.

Tako znaci. Isti si kao i Dr Momir. :)
Ali, kao sto rekoh postoje knjige i ako nam nesto zatreba lako se posluziti njima i nauciti potrebno i propusteno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2007, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Flashman je napisao:

i druga stvar...ko ti je rekao da u hrvatskoj nema privatnih fakulteta...nemoj pisati u ono sto nisi siguran,prvo provjeris sve informacije pa onda pises
Jedan od privatnih fakulteta u HR ti je Zagrebacka skola ekonomije i menadzmenta (http://www.zsem.hr)...otidji malo na njihov site pa pogledaj o cemu se radi i to ti je fax koji sa Fakultetom za poslovni inzenjering i menadzment usko saradjuje i koji priznaje FPIM u potpunosti....

Pri pocetku ove skolske godine, bila je tema privatni - drzavni fakulteti u onoj forum emisiji(mislim da je pink). Uglavnom jedan od gostiju je dao primjer Hrvatske kao susjedne drzave u kojoj niko do sada nije zadovoljio potrebe da bi mogao dobiti licensu da radi kao privatni fakultet. Eh mozda je on pogresio a mozda sam i ja pogresno cuo. A ako ih i ima, vjerovatno je taj broj minimalan i sa priznatom licencom.

Nego takodje je pokrenuta inicijativa da profesori koji predaju na privatnim ne mogu da predaju i na drzavnim fakultetima, videcemo da li ce zaziviti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2007, 09:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Frenki je napisao:
Flashman je napisao:

i druga stvar...ko ti je rekao da u hrvatskoj nema privatnih fakulteta...nemoj pisati u ono sto nisi siguran,prvo provjeris sve informacije pa onda pises
Jedan od privatnih fakulteta u HR ti je Zagrebacka skola ekonomije i menadzmenta (http://www.zsem.hr)...otidji malo na njihov site pa pogledaj o cemu se radi i to ti je fax koji sa Fakultetom za poslovni inzenjering i menadzment usko saradjuje i koji priznaje FPIM u potpunosti....

Pri pocetku ove skolske godine, bila je tema privatni - drzavni fakulteti u onoj forum emisiji(mislim da je pink). Uglavnom jedan od gostiju je dao primjer Hrvatske kao susjedne drzave u kojoj niko do sada nije zadovoljio potrebe da bi mogao dobiti licensu da radi kao privatni fakultet. Eh mozda je on pogresio a mozda sam i ja pogresno cuo. A ako ih i ima, vjerovatno je taj broj minimalan i sa priznatom licencom.

Nego takodje je pokrenuta inicijativa da profesori koji predaju na privatnim ne mogu da predaju i na drzavnim fakultetima, videcemo da li ce zaziviti.

evo ti spisak privatnih fakulteta u HR:

- CBA poslovna škola (http://www.cba.com.hr)
- Međunarodna poslijediplomska škola za poslovno upravljanje s pravom javnosti (Master in Business Administration MBA) (http://www.igbs.hr)

- Visoka škola za ekonomiju poduzetništva s pravom javnosti, VERN (http://www.vern.hr)
- Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju s pravom javnosti, Dubrovnik (http://www.acmt.hr)

- Zagrebačka škola ekonomije i menagementa – visoka škola s pravom javnosti (http://www.zsem.hr)
- Zagrebačka škola za menadžment s pravom javnosti (http://www.zsm.hr)

- Visoka škola za poslovanje i upravljanje 'Baltazar Adam Krčelić' s pravom javnosti, Zaprešić (http://www.vspu.hr)
- Visoka poslovna škola s pravom javnosti, Višnjan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2007, 10:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Bundalo je asistent ? kad je on to deevoluirao u asistenta a drzao je 2 katedre za racunare na ETFu ?
ne znam bas cime je olaksano sada
matematike se jesu malo smanjile po obimu, ali konstantno setanje predmeta sa jedne na drugu godinu, svodjenje dvosemestralnih predmeta na jednosemestralne je otezalo polaganje, ispitnih rokova je manje a predmeta po godini 13 ili 12

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2007, 11:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nije Bundalo asistent, vec ovaj drugi, Djurdjevic.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2007, 15:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
А зашто се ЕТФБЛ спомиње у овој причи кад он нема везе са овом темом јер нема конкуренције у приватном сектору?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2007, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
simplicity, hvala na sveobuhvatnoj recenziji!
Ističeš BLC kao kvalitetan, a šta je sa Apeironom? O njemu sam čuo mnoge pozitivne stvari.

Što se tiče Komercijalne banke, lično poznajem jednu djevojku koja je prošle godine završila privatni menadžment u Novom Sadu i zaposlila se u podružnici Komercijalne banke u Gradišci, odmah po njenom otvaranju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2007, 00:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mi idemo sa ovim topicom u pogrešnom smjeru, ovdje je riječ o tome privatni ili državni u cjelini, a ne koji je predmet od koga lakši bio na privatnom ili državnom! Ako ćemo tako otvorite nove teme o konkretnim predmetima! :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2007, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Још једна чињеница. У Фонду здравственог осигурања скоро је исто био конкурс за већи број економиста и правника. Ови са дипломама приватних факултета су у старту одбијени. Чуо сам за још примјера у вези са запошљавањем у државној администрацији али за овај сам потпуно сигуран тако да сам само њега навео.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 15:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Jan 2007, 15:01
Kad je uopste otvoren prvi privatni ''fakultet'' u RS i ima li neko da ga je do sad zavrsio. Voljela bih iz prve ruke cuti kakav posao i koliko placen je moguce dobit....jel i to preko veze??? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 10:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Marijana je napisao:
Kad je uopste otvoren prvi privatni ''fakultet'' u RS i ima li neko da ga je do sad zavrsio. Voljela bih iz prve ruke cuti kakav posao i koliko placen je moguce dobit....jel i to preko veze??? :-?

prvi privatni fakultet je osnovan 2002.godine mislim(Komunikoloski), pa je potom 2003 godine osnovan i FPIM, koji sam ja zavrsio prije nekih mjesec i po dana. Ja student prve generacije koja je upisala. Sad se neki pitaju kako sam ja za 3 godine zavrsio fakultet i kakva je to prevara?
Sad cu da objasnim: po upisu bilo je organizovano da se ide 4 godine normalno kao i svaki drugi fakultet,medjutim kada sam ja drugu godinu privodio kraju Narodna Skupstina RS je donijelela zakon o preorganizovanju fakuleta, tj. prelazak na Bolonjsku deklaraciju, sto znaci da fakulteti za 8 semestara prelaze na 6 itd...itd. tako da sam ja na pocetku svoje trece godine potpisao izjavu na fakultetu da cu studirati jos jednu godinu, stim da cu umjesto 10 imati 15 predmeta na trecoj godini+diplomski rad.
Po zavrsteku studija studija dobio sam uvjerenje da sam diplomirani ekonomista-menadzer. Sigurno se opet neki pitaju zasto nisam dobio titulu dipl.ing.menadzmenta, ako sam zavrsio Fakultet za poslovni inzenjering i menadzment? Odgovor je jednostavan: nijedna kompanije,niti bilo koja druga organizacija u svom konkursu za dodjelu radnog mjesta nece traziti dipl.ing. menadzmenta, nego dipl.ecc. Ja uz tu titulu imam jos jednu ("pomocnu"), a to je menadzer.
E sad posao: reci cu svoj primjer...posto sam se jako svidio moj nacin razmisljanja glavnim ljudima na fakultetu, ostajem raditi na njemu i to kao predsjednik bussines club-a (ako nekog zanima sta to mogu mu kasnije objasniti) stim da cu na proljece upisti i postdiplomski na fakultetu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 11:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Komunikoloski fakultet je osnovan 2000. godine.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 559 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]