banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 352 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jun 2010, 10:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Mar 2010, 18:04
Dejci, meni su rekli sredinom ovog mjeseca, tako da ja ocekujem ove sedmice... :)

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 09:39
Пратите на сајту...изаће обавјештење...а ако и ја сазнам подијелићу то с вама ;)
А Јелена мудро збориш...иако још ниси ни загазила у правничке воде...биће нешто од тебе..
Истина је да имамного правника али онај ко заиста хоће да се потруди наћи ће и посао и све... Они који немају посао су студирали по 10 година, имају просјек 6.2 и не желе положити нити правосудни нити се додатно оспособити и слично... тако да ако не желите спадати у ту ову групу, неће бити већих проблема....

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 11:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Apr 2010, 12:26
Konkurs je izasao,prijemni je 29. juna u 9h...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 06:52 
Početnik
Početnik

http://www.pravobl.com/images/stories/konkurs.pdf evo i link sa svim informacijama :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 18:27 
Početnik
Početnik

Eee evo ja opet dosadjujem, interesuje me, oni koji su prosli prijemni, da li se vise forsira na godinama ili da li na nacionalnoj ili opstoj istoriji,... hajde priblizite nam malo to... ;)))

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
zna li iko sta je sa rakovickom ja sam trebao imati finansije prije 2 dana al ona je bila u bolnici valjda,drug mi rece da je dosla danas na ispit iz ekonomske....

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 19:15 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Sep 2010, 19:10
poz svima....Da li bih mi neko mogao reci kad se ide dokad se bude na fakultetu(mislim koliko traju predavnja)da li sta bude posljepodne

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2010, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Doctor Who je napisao:
А Јелена мудро збориш...иако још ниси ни загазила у правничке воде...биће нешто од тебе..
Истина је да имамного правника али онај ко заиста хоће да се потруди наћи ће и посао и све... Они који немају посао су студирали по 10 година, имају просјек 6.2 и не желе положити нити правосудни нити се додатно оспособити и слично... тако да ако не желите спадати у ту ову групу, неће бити већих проблема....

Ja bih prije rekao da je Jelena optimistična.
Svako ko voli pravo i hoće da se okuša, treba da upiše to stoji. Takođe stoji i da onaj ko uloži trud, naravno da će imati bolje šanse i za brži završetak fakulteta i za zaposlenje....ali da taj trud garantuje i jedno i drugo...ne mislim tako.
To što je neko studirao 10 god. i sto mu je prosjek bio nizak, nije apsolutno važno za zaposlenje. Tužno je to reći, ali je tako. Niko te ne pita koliko si studirao i koliki ti je prosjek, kad te prima na radno mjesto. Formalno, to je važno...ali realno za većinu radnih mjesta nevažno.

Pravosudni je važan, ali treba do toga doći. Treba "naučiti zanat", jer znanje po završetku fakulteta i nije na zavidnom nivou. A gdje ga naučiti? I ko da te nauči? hmm

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 09:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2010, 22:13
Pa naucis ga kao pripravnik, svake godine se zaposljava odredjen broj pripravnika, drugo, ako radis kod advokata, njemu je bitno da znas da radis odnosno da hoces da naucis, a ako neces pa da si mu rod rodjeni ne bi te zadrzao, jer njemu trebaju pare, a sa nekim ko nece da radi to ne moze da dobije. Vec na samom fakultetu imas mogućnost da se ogrezneš u praksi, posebno kroz Kliniku za Gradjansko procesno pravo, tu te šalju kod advokata, zatim na sud itd. Mada je uslov za ulazak na kliniku dobar prosjek, jer ih ne prima puno, tako da se ipak svodi na rad, rad i samo rad. Kasnije kad naucis da radis, ima posla, sto kompanije, sudovi, tuzilastva, pravobranilastva, javna uprava, međ.organizacije, nev.organizacije, banke, razna preduzeća itd itd.... Neka mi neko samo kaze ima li i jedna struka koja ima tolike mogućnosti za zapošljavanje ??? Tak da prestanete kukati.... Ja sam se na Pravnom faxu nagledao svakakvih zalopjki kako ne moze ovo ono, ali ljudima je to izgleda najlakse....

DOMITIUS ULPIAN

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jel polagao ko upravno da mi da par savjeta?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
jel to kod kunica? sad kod njega treba izaci na ispit, sad je kampanja u toku, a on na listi za parlamentarnu skupstinu, a vi ste mu potencijalni glasaci.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2010, 08:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
alkibijad je napisao:
jel polagao ko upravno da mi da par savjeta?

Jesam prije nekoliko godina :) . Kunić je strog i dosta korektan. Bez obzira na izbore i funkcije (a uvijek je bio na nekoj) na ispitu je profesionalan. Jedino zna ponekad pomjeriti ili odgoditi ispit zbog svojih obaveza... ali uostalom to je na PFBL pravilo a ne izuzetak.
Za 'prolaz' se mora znati dobar dio svakog pitanja. Prije su se izvlačile kartice s pitanjima, vjerovatno i sad. Zato puno vrijedi slušati ispit najmanje jednom. Kad vidi da je student na granici da prođe, ili za veću ocjenu hoće pomoći. Najviše insistira na upravnom aktu, što je i normalno, i taj dio ne oprašta :) . Korist od toga se vidi na ispitu iz upravnog procesnog :wink: .

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2010, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Valtazar je napisao:
Pa naucis ga kao pripravnik, svake godine se zaposljava odredjen broj pripravnika, drugo, ako radis kod advokata, njemu je bitno da znas da radis odnosno da hoces da naucis, a ako neces pa da si mu rod rodjeni ne bi te zadrzao, jer njemu trebaju pare, a sa nekim ko nece da radi to ne moze da dobije. Vec na samom fakultetu imas mogućnost da se ogrezneš u praksi, posebno kroz Kliniku za Gradjansko procesno pravo, tu te šalju kod advokata, zatim na sud itd. Mada je uslov za ulazak na kliniku dobar prosjek, jer ih ne prima puno, tako da se ipak svodi na rad, rad i samo rad. Kasnije kad naucis da radis, ima posla, sto kompanije, sudovi, tuzilastva, pravobranilastva, javna uprava, međ.organizacije, nev.organizacije, banke, razna preduzeća itd itd.... Neka mi neko samo kaze ima li i jedna struka koja ima tolike mogućnosti za zapošljavanje ??? Tak da prestanete kukati.... Ja sam se na Pravnom faxu nagledao svakakvih zalopjki kako ne moze ovo ono, ali ljudima je to izgleda najlakse....

Niko ne kuka, ja ti kazem svoje gledanje na to i naravno imam svoje razloge zasto tako govorim.
E sad imam nekoliko pitanja, pa cijenio bi dobar savjet. Ja sam trenutno na Pravu, redovno cistim godine, sad trebam 4. upisati, znaci u svakom slucaju ne spadam u ovu drugu "grupu". Za sada za praksu cuo nisam, a ne vidio. Reci mi ima li jos koji kriteriji osim prosjeka da se upadne na Kliniku za Građansko procesno pravo?I koliki tačno prosjek treba biti i koliko studenata primaju? Ako jeste, zašto je prosjek jedini uslov, da li je to jedino kazalo znanja?

Ti si vidim zavrsio...daj reci mi, jeli kod tebe sve tako islo. Ucio si punom parom, zavrsio u roku, imao prosjek....(prevashodno zbog ocjena i tvog zalaganja na fakultetu) na prvu te primio advokat ili si postao pripravnik (pod uslovom da ta mjesta cekaju sam vredne i one koji su se pokazali na faxu) gdje si stekao u kratkom vremenu "zavidno znanje". Nakon toga si polagao pravosudni (ili nisi?), te se zaposlio u sudu,tuzilastvu, pravobranilastvu ili si pak dobio fino mjesto u privatnom preduzecu ? Volio bi da znam jeli kod tebe tako islo? Da li su se svi koji su zavrsili u roku i sa zavidnim prosjekom, tako probili i zaposlili? Ako nije tajna, naravno. Poznajem mnogo ljudi na "finim" funkcijama, ali rijetkost je da je iko od njih fax zavrsio redovno i sa visokim prosjekom, sta ti to govori? Reci mi zasto je toliko pravnika na birou a tolike radne kapacitete i mogucnosti imamo, jer su radno sposobni a nece da rade? Da li je rad GARANCIJA uspjeha?

Hvala.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2010, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

da kod kunica,koga god pitam sta treba uciti,kazu mi sve:(
koliko detaljise posebni dio?zadnji put je ispit trajao 10 sati.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2010, 16:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Kod Kunića trebas dooooobroooo da znas upravne akte, to ti je najbitnije, i gotovo uvijek bude jedno pitanje iz toga, sto se tice druge knjige najvise pita policiju, državljanstvo, i odnos opsteg i posebnog upravnog prava. Inace covjek voli kad mu se prica onako kako je u knjizi ( barem definicije), sto manje svojim rjecima to bolje, ne trebas puno govoriti, ali moras potrefiti srz( ak razumjes sta hocu da ti kazem.

Prvo, ja jos nisam zavrsio pravni fax, idem redovno i sad cu i ja u cetvrtu godinu, ali samo se trudim da ne razmisljam pesimisticno. Kao prvo, dosta prijatelja mi je zavrsilo pravo i dobili su posao ne odma ali kroz mjesec dva jesu dobili. Drugo, svake godine KRAJEM OKTOBRA bude oglas za Kliniku za GPP( vode je Jotanović i Radić), a gleda se prosjek ( oko 8 mora biti) i da li redovno studiras, ja ne znam kakvi drugi kriterijumi bi trebali jos da budu. Cime se ti kao student prava mozes jos iskazati ako ne prosjekom, i redovnim studiranjem, eventualno da znas koji strani jezik. Eh sad ne mora znaciti da ak si los student bices i los pravnik, ali opet bolje je biti dobar student, ipak to ima neke prednosti....A to sto ih ima na birou, pa sta mozemo, kad su kod nas poremecene vrijednosti, prvo PREVISE ljudi upisuje PRAVNI FAKULTET, a onda i na faxu selekcija ne valja, ima dosta prepisivačine i kojekavih veza i vezica... Tako da znaju i dobri studenti da ispastaju, ali sta da se radi....

DOMITIUS ULPIAN

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2010, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hvala na korisnim informacijama,zna li iko ima li gdje skripta da se nabavi ako uopste postoji?
valtazar jes ti polagao upravu?

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 13:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Aha, i polozio.... 8) 8) 8)

DOMITIUS ULPIAN

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Ja nisam cuo za skriptu za upravu...
ja sam polozio pocetkom septembra...
kao sto kolege rekose upravne akte ne prasta, a posebni dio mu nije toliko bitan ali obrati paznju na drzavljanstvo, policiju i nesto malo o vojsci...
srecno!

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
jos jedna stvar...
zamolio bih moderatore da ispravno napisu ime ove teme...
hvala.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 15:00 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 01 Feb 2011, 14:50
Pozdrav svim clanovima foruma
Treba mi pomoc oko skripti za sledeci prijemni ispit na pravnom fakultetu u Banja Luci...
Mozda je malo rano ali bih vec poceo to da spremam polako...
Interesuje me gde bih mogao nabaviti taj materijal...
Hvala

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 352 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]