banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 17:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 559 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 13:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2004, 13:21
Frenki je napisao:
Ma sve je to sranje, isfurava i mene kada prijatelj kaze joooj moram uraditi seminarski iz matematike da bi dobio 7... a ja moram uciti 24/7 na ekonomiji da bi jedva izvukao 6... Zatim uradio test iz worda i dobio 10-ku ,kao ako sada dobije 9 iz exela imace 10 iz informatike.. ma daj... gde ovaj svet vodi. Inace sam cuo da ce pozatvarati sve te privatne fakulteta sem nekog sto ce se premjestiti u prijedor/gradisku gde mu je sjediste. Tako sam cuo ,sad .... nadam se ... uff

U Hrvatskoj - 0 privatnih fakulteta :wink:

Evo ja imam komentar na ovo,nisam citao sve postove...

Evo ovako prvo seminarski nije za 7 nego za sest plus sto si morao biti prisutan na svim dosadnim predavanjima koji traju po pet sati i moras znati bar jos nesto pored toga sto i jeste realno gledajuci za sesticu...a vi sto studirate ekonomiju kao ti i sto vam je sistem star 100 hiljada godina i profesori najveci supci...to je vasa "studentska" briga sto to necete da promjenite... Drugo informatika ti je ako nisi upucen na svim fakultetima veoma laka kako i na privatnim tako i na drzavnim...nikad jos nisam cuo da je neko pao iz informatike!
E sad to sto se tice privatnih fakulteta jesto to sve kao sto vi kazete "sranje" ali realno gledajuci iskustvo i vecina znanja se stice kad se zaposlis jer ti nikad neznas kakvo ces radno mjesto imati kad zavrsis faks u!
I oni koji upisuju privatni faks...i koji ce zavrsiti u roku zapocece neki svoj biznis ili ce naci neku stelu i sto je najvaznije nece uciti 100% nebitnih stvari...
I ja kad bih imao opet sansu da se upisuje opet bi se upisao na privatni , u sustini razlika je u 1000km u odnosu na drzavnu ekonomiju ako nisi na budzetu... i ne bih se patio toliko...
Jebiga nema svako para, kontam ja to ali nemorate ni pljuvati po drugim koji su to upisali.... i govoriti da je to sranje...
A u svakom slucaju svi smo mi srbi i kao takav narod smo ljubomorni na sve i svasta ... jebiga
P.S mozda je ovo neko vec rekao ali kao sto sam gore naveo nisam procitao sve poruke... POzdrav :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 14:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
billy je napisao:
gledam sinoc TV i prikazuje nesto sa BLC i kad sam bidio ko je direktor...
Malo je falilo da se upisam od smijeha... :lol: :lol: :lol: :drinking:

http://www.blc.edu.ba/foto/prijem/prijem2.jpg

ovaj bez naocara..
On kao fol vodi politicku emisiju na prnjavorskoj televiziji...
Decko je teski razvaljot...

hmmm mozes li to malo definisati i da li ti uopste znas ko je ta osoba ?

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 19:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
nikad jos nisam cuo da je neko pao iz informatike!

Grozne li izjave... bruka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 19:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

@blue
Nije valjda da si pao ? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
AfroMan je napisao:
Evo ovako prvo seminarski nije za 7 nego za sest plus sto si morao biti prisutan na svim dosadnim predavanjima koji traju po pet sati i moras znati bar jos nesto pored toga sto i jeste realno gledajuci za sesticu...a vi sto studirate ekonomiju kao ti i sto vam je sistem star 100 hiljada godina i profesori najveci supci...to je vasa "studentska" briga sto to necete da promjenite...

Hm seminarski po pravilu se moze steci jedino ako je student polozio predmet ,odnosno seminarski sluzi za povecanje ocjene, sto znaci moras imati 6 da bi dobi prava na seminarski. Ovo sto kazem za povecanje ocjene to se odnosi samo na formalno. Inace seminarski dodje kao srednja skola, kaze prof. nauci te 3 lekcije ,pitacu te sutra i bice 2.(zavisi od profesora,nije sve tako lako)
Nije sistem star, profesori su stari :) .

AfroMan je napisao:
Drugo informatika ti je ako nisi upucen na svim fakultetima veoma laka kako i na privatnim tako i na drzavnim...nikad jos nisam cuo da je neko pao iz informatike!

Auh pa nije bas ovo srednja skola, kako sam mislio na pocetku. Da, upucen sam, pada se iz informatike, mislim na drzavnim. Nije ono reci sta je hardware sta je softwar. 5 sjedi! Primjer par tema iz informatike EF-a: Elektronsko poslovanje,Netware(mali dio sto ucim na CISCU),sistemske analize, kibernetika, naravno software,hardware,lifeware,dataware..Inace obara li obara :) ali nije tesko kao mat/principi itd.. Inace cuo sam da je na ETF informatika malo zahtevna. Ali opet to je ETF

AfroMan je napisao:
E sad to sto se tice privatnih fakulteta jesto to sve kao sto vi kazete "sranje" ali realno gledajuci iskustvo i vecina znanja se stice kad se zaposlis jer ti nikad neznas kakvo ces radno mjesto imati kad zavrsis faks u!

Ajoj necu da filozofiram ali praksa se stice kada se zaposli a znanje prilikom studiranja....Mislim ako ces biti menadzer preduzeca, moras znati/imati neke strateske ciljeve, shvatati tu tematiku menadzmenta, one grafove itd....neces sa fakultetom raditi na recepciji negde i ponavljati istu stvar x puta. To je sa srednjom. Ali i dalje stoji ona misao, covek se uci citav zivot. il ide covek se uci dok je ziv..Ince to gore menadzment je samo primjer, kada se uzme recimo medicinski fakultet pa skonta sta je bilo ono u Sarajevu kada su preskocili godinu i kasnije doktori prave probleme...

AfroMan je napisao:
I oni koji upisuju privatni faks...i koji ce zavrsiti u roku zapocece neki svoj biznis ili ce naci neku stelu i sto je najvaznije nece uciti 100% nebitnih stvari...

Naravno to uvek stoji ,veza ili nista, mislim to se odnosi kako na privatni tako i doobrim djelom i na drzavni.

AfroMan je napisao:
Jebiga nema svako para, kontam ja to ali nemorate ni pljuvati po drugim koji su to upisali.... i govoriti da je to sranje...
A u svakom slucaju svi smo mi srbi i kao takav narod smo ljubomorni na sve i svasta ... jebiga

Para nema, pare nisu problem. Nije to do para, nego do odabira. Ako je to gore direktno za mene napisano. Mogao sam ici privatni umesto CISCA, doslo bi gotovo isto. Jednostavno sam upisao Ekonomski jer se vise cijeni, sada pocinju neki pregovori o bolonji etc..

Ma kakva crna ljubomora druzeeeeeeeeeee , moj izbor -drzavni ; tvoj izbor -privatni. Obicne cinjenice. Inace jedini put u ZIVOTU kada sam bio ljubomoran na tebe je kada si me sa Xantiom uzeo ,jos dok sam vozio Alfu, ono kada smo se vracali sa bazena, kada smo startovali na semaforu.... Ali dobro svi znamo da nisam na vreme prebacio brzinu... :lol: :D

P.S. Cekam buraza da donese pljeskavicu pa zovem idemo se se vozikati, dok je grad prazan. Oskar popularnosti :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 23:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Nije valjda da si pao ?

Jeste, ne znam promijeniti veličinu fonta pa me oborio profesor iako znam naći ikonu Word-a na ekranu i mišem kliknuti dva puta na nju. :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2007, 00:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

blue je napisao:
Citiraj:
Nije valjda da si pao ?

Jeste, ne znam promijeniti veličinu fonta pa me oborio profesor iako znam naći ikonu Word-a na ekranu i mišem kliknuti dva puta na nju. :P

hahahhahaha NO COMENT

@Frenki ma dobro svi ce imati neko svoje misljenje povodom toga i nije mi u cilju da se raspravljan nesto previse.... NAravno svako ima svoj izbor...ali doci ce i to vreme kada ce se cijeniti i ovi privatni fakulteti...jebga

A to za ljubomoru nisam mislio na tebe "niposto" nego cjelokupno kao narod....
aj :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 00:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2005, 23:44
samo cu reci privatni fakulteti - kurs, vecernja skola... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 00:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
a nek si nam rekao, svaka ti cast :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 01:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2006, 01:29
Možda čovjek govori iz iskustva :D !

P.S. Ima teških kurseva... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 14:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Citiraj:
Inspektori su neregularnosti utvrdili i na Fakultetu za poslovne studije u Banjaluci i naložili poništavanje 79 uvjerenja o diplomiranju.

Inspektori su, kaže Kasipović, na ovom fakultetu pronašli ozbiljne propuste. Naložili su da se poništi upis 94 studenta u peti i dva studenta u treći semestar 2005/2006. godine. Uz to, inspektori traže i da se poništi upis 25 studenata u prvi semestar postdiplomskog studija i imenovanje Radoje Radića, dekana ovog fakulteta, za vanrednog profesora. Inspektori su otkrili niz manjkavosti prilikom njegovog imenovanja i naložili da se za predmete koje je on predavao mora imenovati drugi profesor.

"Utvrđeno je da su pojedini studenti polagali i po 23 ispita za četiri mjeseca. Podaci u matičnim knjigama su netačni, nepotpuni, falsifikovani i naknadno upisivani, a studenti su upisivani bez validne dokumentacije", utvrdili su inspektori.

Pojedini studenti na Fakultetu za poslovne studije, kažu inspektori, dobili su diplome, a da nisu ni položili sve ispite ili su ih polagali poslije dobijanja diplome.

Radoje Radić, dekan Fakulteta za poslovne studije, nije želio da komentariše nalaze inspekcije.

"Naši pravnici će detaljno proučiti rješenje inspekcije i poslije toga ćemo odlučiti da li ćemo uložiti žalbu", kazao je Radić.

Prema proceduri, fakultet koji dobije ovakva ili slična rješenja ima rok od 15 dana da se žali. Konačnu odluku o rješenju inspekcije donosi ministar prosvjete i kulture RS i na nju nema prava žalbe.

jos jedna prica je gotova.... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 20:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Da,prica je gotova,samo ne znam zasto ti to komentarises sa osmjehom na licu buduci da si i sam na privatnom fakultetu o kome si ovdje sirio propagandu do te mjere da su neupuceni mogli pomisliti da se radi o Yale-u.Mozda je jedina razlika izmedju vas i Yale-a to sto oni imaju secret society Skull and bones,ali i vi cete vec smisliti nesto slicno....
Jedini razlog zasto "tamburanje" od strane inspekcije nije doslo do vas je to sto je vlasnik fakulteta visoko pozicioniran politicar,ali naucili smo da to nije trajna kategorija.Nisam mislio uopste komentarisati sve ovo,ali ne volim kada se ljudi raduju tudjoj nesreci cak i kada se ta nesreca desila sasvim opravdano,u ovom slucaju taj fax je smece pa ga je i trebalo zatvoriti,ali cemu zluradost..................

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 15:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
YgapHuk je napisao:
Da,prica je gotova,samo ne znam zasto ti to komentarises sa osmjehom na licu buduci da si i sam na privatnom fakultetu o kome si ovdje sirio propagandu do te mjere da su neupuceni mogli pomisliti da se radi o Yale-u.Mozda je jedina razlika izmedju vas i Yale-a to sto oni imaju secret society Skull and bones,ali i vi cete vec smisliti nesto slicno....
Jedini razlog zasto "tamburanje" od strane inspekcije nije doslo do vas je to sto je vlasnik fakulteta visoko pozicioniran politicar,ali naucili smo da to nije trajna kategorija.Nisam mislio uopste komentarisati sve ovo,ali ne volim kada se ljudi raduju tudjoj nesreci cak i kada se ta nesreca desila sasvim opravdano,u ovom slucaju taj fax je smece pa ga je i trebalo zatvoriti,ali cemu zluradost..................

pisem sa osmjehom jel istina polako dolazi na vidjelo...a tu istinu sam znao jos prije pola godine. Junk fakulteti se gase....a sta smo mogli drugo ocekivati. Poloziti 23 ispita za 4 mjeseca...ma dajjjjjjj....sto u prevodu znaci koliko para trebam da dam da dobijem diplomu za 4 mjeseca.
Druga stvar, sto se PIM-a tice, "tamburanja" ni biti zato sto je inspekcija rekla, tj. napisala u svom izvjestaju da je FPIM najorganizovaniji fakultet, i da nema neregularnosti sto se tice izdavanja diploma i svega ostalog. Samo sto se ta istina bas ne smije tako reci, nego malo okolo...
I jos mi samo reci koje taj visoko pozicionirani politicar, a vlasnik fakulteta...jer ja takvog ne znam, niti ce kada neki politicar predavati, a bogami i raditi na ovom fakultetu....

srdacan pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 20:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Flashmane bas nek si im reko sad ce im rogovi narasti :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2007, 20:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Nemam namjeru vise komentarisati ovu temu,jer da budem iskren,ne da mi se kucati pogotovo kad je tema sa moje tacke gledista beznacajna.A sto se tice kvaliteta svih fakulteta u BL i sire,bilo privatnih ili drzavnih,vrijeme ce pokazati sta valja,a sta ne valja.Sto se tice mog komentara da je visoko pozicioniran politicar vlasnik fpim-a i to ce vrijeme pokazati da li sam u pravu ili ne.Pozdrav...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2007, 01:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Studenti ove zemlje ujedinite se :D !

Neka prvi baci kamen onaj fakultet koji je bezgrješan :D !

Svaki fakultet, bio on privatni ili državni, ima svoje vrline i mane, prednosti i nedostatke. Zato mislim da bi bilo korektno da svi iznose svoja iskustva sa određenim faksom, a ne ono: ''čuo sam kako je prijateljica od sestrine prijateljice čula od komšinice na koji način je njena unuka polagala ispit :mad: !

Ne bi škodilo malo objektivnosti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 10:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2007, 14:16
Јуче у блицу је била вијест да је наше министарство послало на провјеру 125 диплома факултета за пословни инжињеринг и менаџмент из Градишке :glasses5: , чији је директор онај политичар који нам говори да ова земља није на продају Ранко Бакић..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 10:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ma Бакић је јадан тип. Не можеш бити толико неинформисан и отићи на факултет чији је власник "Ранко Бакић". Ко имало прати медије може да уочи колико је тај тип јадан и смијешан ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2007, 20:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
Ma bakic je manga, voli izac, voli popt, voli zagalamt

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2007, 01:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

isaac je napisao:
Ma bakic je manga, voli izac, voli popt, voli zagalamt

A koji političar to ne voli :drinking: ?

Koliko znam on jeste direktor, ali ne i predavač na tom faxu, pa prema tome ne može se suditi o kvaliteti nastave koja se izvodi.

Većina profesora koji predaju na privatnim fakultetima predaju i na državnim, pa prema tome ako na jednom nešto ne štima, onda ne štima ni na drugom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 559 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]