banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 00:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Nov 2008, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:D

Nemoj te ljude zbunjivati. I mi stariji forumaši se ne držimo skupa. Niti smo se sad udružili da bi novajlijama zajednički udarali neke kontre, svi mi imao sopstvene razloge zašto volimo ili ne volimo privatne fakultete.
Neki se prekaljeni forumaši nađu baš na jednoj temi dok u ostalim forumima se ne sreću.

Evo npr. Rakun Slavko , sa njim se slažem na forumu mediji, internet servisi, obrazovanje, ali na forumu čovjek i društvo ne možemo naći zajednički jezik. To je tako, ali nikad mi nije palo na pamet da mu odgovaram sa rečenicama tipa: šta ti znaš, nemaš pojma, ne razumiješ, glup si...
Uvijek idem sa stvarima koja su za mene logična, ali ne moraju biti za drugog.

Niti sam omalovažavao bilo kog forumaša, izuzetak je MILO, ali to su posebni beznadežni slučajevi, sa nimalo obećavajućim izliječenjem.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Samo ću kratko da vb87 opet ne pozli, jadan... :D
Block out, poenta onoga sto sam rekao se svodi na to da su ljudi na ovoj temi krenuli da govore o privatnim fakultetima a zavrsili sa ocjenjivanjem karaktera studenata na privatnim fakultetima. To su i potvrdili nakon sto su se dvije djevojke sa privatnog faksa javile na ovoj temi, time sto su krenuli da obezvredjuju sve u vezi tih djevojaka, krenuvsi od dovodjenja nacina finansiranja u pitanje, pa preko sumnjicenja casnih namjera u vezi studija pa do rukopisa. Na kraju, time su potvrdili svoju netrpeljivost prema fiktivnoj figuri zvanoj "student privatnog fakulteta". I na kraju se neko usudjuje licemjerno da tvrdi da "pocetnici" histerisu bez razloga. Vjeruj mi Block out, ja sam mislio da se ti salis citavo vrijeme sa svojim postovima. :) Ja sam se zapitao, je li moguce da su svi poludjeli kod nas dole, da imaju toliko malo skrupula prema nekome ni cije ime ne znaju? Ne znam, mozda je to nekome normalno, mozda je zaista normalno da pisemo na forumu rijeci tipa: "iskoristio bih ovu priliku da se naje..m familije ....", ali meni je to.. treba li da normalnom covjeku objasnjavam sta je to? :confused4:

Pozdrav!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ma drzavni fakulteti su go qurac, sem medicine :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 20:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Hristov je napisao:

Pozlice i tebi budes li me i dalje vukao za jezik! :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vb87 je napisao:
Hristov je napisao:

Pozlice i tebi budes li me i dalje vukao za jezik! :D

Slika

:D

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 21:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2008, 23:34
E sad ste me vas dvojica malo i nasmijali... :lol: Ali, neka...malo i humora u ovoj temi !!!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 21:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

90% studneata privatnih fakulteta su prelivode, koje imaju finasijske mogućnosti da studiraju na privatnim fakultetima. Studirali su na državnom i nije im išlo, potom su privatne fakultete dočekali kao brod spasa koji će ih odvesti sa pustog ostrva, na koji su se svojom voljom nasukali.

Pokretač ove teme je trebao naglasiti da se ovo odnosi na Republiku Srpsku, jer ljudi koji je posjete misle da se odnosi na sve privatne fakultete. A privatni fakulteti u regionu su otišli mnogo dalje od naših privatnih.

A danas je parksa da svaka mjesna zajednica ili selo ima privatni fakultet ili neku ispostavu tog fakulteta. :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Hristov je napisao:
E ako castis onda ce ti se progledati kroz prste sto si pocetnik :D
Savjet svim pocetnicima: da bi vas veterani ostavili na miru odite prvo na "Now playing" temu i spucajte jedno 200 postova i onda ce se vase misljenje na drugim temama uzimati u razmatranje :D

Jos samo 9 postova...drzim ti palceve! :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 21:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Block out je napisao:
Hristov je napisao:
Block out, znači ti si se sam sebi smijao i išao sam sebi na živce 21.sept. 2005? :oops:

Nisam na taj datum, bilo je to i ranije...negdje 2002 godine, nisam bas siguran. Poslije neke pauze zaboravio sam sifru pa sam se ponovo registrovao 2005.
Hocu da kazem da sam tada bio mladi srednjoskolac koji se dosao druziti (mnogo je mojih kolega bilo na forumu, to je mozda i bio glavni razlog), zezati, i saznati informacije o svom gradu i desavanjima u njemu.
Na zalost vecina novajlija dolazi na forum iz nekih frustracija (citaju neku temu pa popizde), isprazne se par dana, sa svima se posvadjaju i onda se vise nikada ne pojave, a evo imam i slicaj hvaljenja :lol: . Iz mnostvo primjera sam zakljucio i jasna je sama njihova pojava na forumu. To su stvarno cinjenice.
Dalje, otislo se daleko od teme, pitao sam za osnovne podatke o PIM-u i ostalim fakultetima. Kao sto neko rece da se uporede ispiti i ostalo. Niko nista o tome!? :oops: Ako napadate privatne a drugi ih brane neka bar to budu relevantne kritike!

Evo procitaj jos jednom mozda i skontas nesto! Nemam zelje da ti 2 puta objasnjavam.
Takodje malo pogledaj svoje postove na ovoj temi! O cemu ti pises??? Fakultet, studente, ispite nisi 2 puta naveo!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne daj se nervirati mojim off-topicom niti skreci sa pravog problema, bolje da te sikira tvoje davanje pogresnih dijagnoza i situacija u glavama vecine nasih ljudi kojima ce ova tema pomoci da organizuju hajku na studente privatnih fakulteta. :confused4: Lako ti je pisati o meni bilo sta kad znas da ce odmah njih deset da potvrdi tvoj stav, ali ja sam kod prvog posta bio svijestan s kime imam posla. Cast izuzecima, govorio sam u mnozini ali par njih nisu mozda to zasluzili.

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 22:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Glavni pokretači nezadovoljstva prema studentima privatnih fakulteta su poslanici SNSD, koji su slučajno vlasnici tih fakulteta, pa bez imalo stida traže da se ti studenti finasiraju kroz državni budžet. (mjesto u domu, studentska menza...)

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Ne daj se nervirati mojim off-topicom niti skreci sa pravog problema, bolje da te sikira tvoje davanje pogresnih dijagnoza i situacija u glavama vecine nasih ljudi kojima ce ova tema pomoci da organizuju hajku na studente privatnih fakulteta. :confused4: Lako ti je pisati o meni bilo sta kad znas da ce odmah njih deset da potvrdi tvoj stav, ali ja sam kod prvog posta bio svijestan s kime imam posla. Cast izuzecima, govorio sam u mnozini ali par njih nisu mozda to zasluzili.

Pozdrav!

Jos samo 8! :D

Nikoga od ovih ljudi ne poznajem, zajedno sa tobom, piruetom, filozofom.......
Ako zelis da branis privatni fakultet ti ga brani!
Ako zelis da ga napadas ti ga napadaj!

Iznesi cinjenice i izvoli...ne kontam tvoj problem! :oops:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
molim sve glupane sa drzavnog fakulteta da se prepisu na privatni, nema ucenja, sacekajte diplomu kod kuce, stize postom :D automatski ce prestati potreba da se zdrav razum vrijedja na ovoj temi jer mislim da oni inteligentni i sa jasnim ciljem i vjerom u sebe nece pasti ovoliko prizemno da plachu zbog pogleda u tudje dvoriste. prosto, zato sto gledaju samo sebe i uce zbog sebe
takodje molim i one koji su upisali privatni fakultet sa namjerom da uce i prosire svoje vidike da odustanu, ugl. su to isti debilni profesori sa drzavnih fakulteta ....
drzavni...
npr. primjetio sam da na muzickoj akdemiji ima 80-90% onih sa djecijom paralizom u rukama, antiritmichnim sindromom, a brat bratu i jedno 50% upitnog sluha, vjezbaju (i nazalost toliko mogu) tek toliko da mogu biti nastavnice/i u osnovnim i srednjim skolama jer su umjetnicki limitirani. znaci akademija ne proizvodi umjetnike, svirache instrumentaliste, dirigente, kompozitore vec gomilu kloniranih debila kojima je odsvirati "za elizu" vrh karijere(napamet) a otpjevati nesto viseglasno sa horom misaona imenica.jedini cilj - UCHteljCa. to mogu i na drugom debilnom drzavnom fakultetu f. gdje upoznah masu studenata upitne inteligencije
zelim da se izvinem nadarenim studentima koji bi da se bave muzikom iz umjetnickih poriva i ljubavi prema toj umjetnosti i mislim da bi svako od njih , kada bi mogao iz finansijskih razloga, napustio ovu ustanovu imidjetli, te nagulio vani....
naslov teme je trebao glasiti: mi sa drzavnih f. smo pametniji i inteligentniji od vas-pusti frustraciju da proKulja iz najvecih dubina...

ps. zadnja linija odbrane: ja sam siromasan al' sam zato pametan :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
bezveze, tema je otisla u drugom pravcu.
ono sto meni bode oci je to da djeca tih istih profesora koji predaju na privatnim fakultetima studiraju na drzavnim. zasto je to tako, ako neko moze da objasni?
jos jedna stvar, da li ijedan student sa drzavnog fakulteta moze istovremeno da studira i da radi puno radno vrijeme i jos uz to i da bude uspjesan student. pod uspjesan podrazumijevam da redovno polaze ispite.
ono sto se meni svidja kod tih privatnih je da je profesor prema studentu uvijek, ili uglavnom dostupan, za razliku od situacije na drzavnom gdje te i one kokosi iz studentske sluzbe omalovazavaju.
bio sam par puta na apeironu i vidio sam kako se tamo polazu ispiti. svojim ocima i usima da ne bude rekla-kazala i vidio sam ko sve tamo studira. stvarno jadno. i onda ti likovi imaju obraza reci da kazu kako je njihov fax tezak, kako se mora znati... ali da ne idem dalje, za sad je ovo od mene previse.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 15:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Nov 2008, 15:28
Ja smatram da je omalovazavanje ljudi koji idu na privatne fakultete besmisleno. Cemu to sve??? Svako ima svoj izbor. Ko god zeli da se obrazuje, pronaci ce nacina. Onaj ko zavrsi ekonomiju na privatnom i kasnije bude dobar u svom poslu zasluzuje svaku pohvalu i naravno onaj sto je zavrsio drzavni i ne radi kako treba, nije nista bolji od njega. I to je to ... neka studira ko sta hoce.. vazno je da se studira, jer je sve bolje od gubljenja vremena.

;)

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 15:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I to je tačno, ali mi živimo u vremenu opšteg fušerenja i fušeraja.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 17:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Ovo sto se ovdje moze procitati se moze jednom rijecju opisati kao generalizacija.
Evo ja sam postao student privatnog fakulteta silom prilika.
Zasto? Zato sto je neka pametnica davno jos donijela zakon u kojem stoji da se ne moze studirati tehnicki fakultet vanredno. Posto se porodica prehraniti mora, pozdravio sam se sa masinstvom i upisao priv. fax. (i po stoti put - ne, nije menadzment).
Ustanovio sam da nema neke vece razlike medju studentima drzavnih i privatnih fakulteta. Istina je da postoje oni koji su digli nos jer imaju para za studije na priv. faxu (od kojih su najgori oni koji otplacuju kredit). Isto tako ima onih koji su polupismeni i slabi sa matematikom, ali ima ih i na drz. fakultetima. Ima i onih koji studiraju drz. fakultet (neki od drustvenih smijerova) i upisali uporedno priv. fax. I, naravno, ima onih koji, kao i moja malenkost, studiraju uz posao.
Jedna od prednosti je sto u ovom slucaju profesor zaista bude dostupan u terminu zakazanom za konsultacije. Takodje, ne moram da izmisljam toplu vodu i ganjam ljude po Srbiji i Hrvatskoj ne bih li nasao neku literaturu - sve mi je dostupno.
Sto se tice prolaznosti na ispitima....to jos nisam iskusio na sopstvenoj kozi da bih mogao komentarisati. Cinjenica je da se tokom vremena usadilo u glave ljudi da je normalno da prolaznost mora biti sto manja. Pogledajte malo prolaznost na ispitima na fakultetima u Zapadnoj Europi i Americi/Kanadi. Tamo kad prolaznost padne na 50% odmah komisija vrsi provjeru. Kod nas je cesto bilo 0% nekoliko rokova za redom i nikom nista. Mada, koliko cujem od kolege, jesu ispiti laksi. Ali to ne znaci da ne treba da se uci. Sa tom pretpostavkom je kolega otisao na ispit, koji je prethodno spremao samo 2 dana - izasao, jedini pao. Od tad se druzi sa knjigom daleko vise :D
Zato, sjasite malo.

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 19:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2008, 23:34
BSE je napisao:
Ovo sto se ovdje moze procitati se moze jednom rijecju opisati kao generalizacija.
Evo ja sam postao student privatnog fakulteta silom prilika.
Zasto? Zato sto je neka pametnica davno jos donijela zakon u kojem stoji da se ne moze studirati tehnicki fakultet vanredno. Posto se porodica prehraniti mora, pozdravio sam se sa masinstvom i upisao priv. fax. (i po stoti put - ne, nije menadzment).
Ustanovio sam da nema neke vece razlike medju studentima drzavnih i privatnih fakulteta. Istina je da postoje oni koji su digli nos jer imaju para za studije na priv. faxu (od kojih su najgori oni koji otplacuju kredit). Isto tako ima onih koji su polupismeni i slabi sa matematikom, ali ima ih i na drz. fakultetima. Ima i onih koji studiraju drz. fakultet (neki od drustvenih smijerova) i upisali uporedno priv. fax. I, naravno, ima onih koji, kao i moja malenkost, studiraju uz posao.
Jedna od prednosti je sto u ovom slucaju profesor zaista bude dostupan u terminu zakazanom za konsultacije. Takodje, ne moram da izmisljam toplu vodu i ganjam ljude po Srbiji i Hrvatskoj ne bih li nasao neku literaturu - sve mi je dostupno.
Sto se tice prolaznosti na ispitima....to jos nisam iskusio na sopstvenoj kozi da bih mogao komentarisati. Cinjenica je da se tokom vremena usadilo u glave ljudi da je normalno da prolaznost mora biti sto manja. Pogledajte malo prolaznost na ispitima na fakultetima u Zapadnoj Europi i Americi/Kanadi. Tamo kad prolaznost padne na 50% odmah komisija vrsi provjeru. Kod nas je cesto bilo 0% nekoliko rokova za redom i nikom nista. Mada, koliko cujem od kolege, jesu ispiti laksi. Ali to ne znaci da ne treba da se uci. Sa tom pretpostavkom je kolega otisao na ispit, koji je prethodno spremao samo 2 dana - izasao, jedini pao. Od tad se druzi sa knjigom daleko vise :D
Zato, sjasite malo.

Ma, mozes ti njima pisati svaki minut ovakve postove, ali ovdje vecina ljudi nece na privatne gledati drugacije...Ja sam vec digla ruke od toga! Meni je bitno da ja znam koliko ja ucim, i koliko vrijedim...tako da... sta ce tamo reci neki, za mene, ne bitni ljudi, mnogo me nesto i ne zanima...Vidjela sam da je neko napisao da su van RS privatni daleko ozbiljniji! Slazem se, apsolutno. Ali i od njihovog osnivanja je moralo proci dugo vremena da steknu postovanje i ugled studenata! Tako da, i u RS ce to za par godina jasno da se iskristalise koji privatni vrijedi, a koji ne...Pa oni koji ne vrijede ce katanac na ulaz, i to je to...A da! I mnogi drzavni ce to uraditi, nemojte sumnjati.
Btw... Ne znam kakva je situcija u RS, ali u Srbiji je pocela akreditacija, tako da ce mnogi drzavni, ali naravno i privatni izgubiti status visoko obrazovne institucije! U prvom krugu akreditacije su zatvoreni mnogi, tako da ni ovaj put nece biti nista drugacije! PozzzzzzZZZZ!

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Btw... Ne znam kakva je situcija u RS, ali u Srbiji je pocela akreditacija, tako da ce mnogi drzavni, ali naravno i privatni izgubiti status visoko obrazovne institucije! U prvom krugu akreditacije su zatvoreni mnogi, tako da ni ovaj put nece biti nista drugacije!

:lol: :lol: :lol:

Da državni izgube akreditaciju, hahahahahahahahahahhahahahahhahahahahhahahahhahahaha

To ne može biti, na državnom se mogu samo smjeniti jedni ljudi i dovesti drugi.

@BSE ma koliko se ja suosjećao sa tvojom situacijom nema toga ko ti može dopustiti da vanredno studiraš na nekom državnom fakultetu na kojemu su laboratorije normalna i obavezna stvar.

Da neće asistent tebe čekati da ti završiš svoje obaveze, a onda da za tebe i tebi sličnim obezbjedi laboratoriju i ponovi vježbe.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2008, 08:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
filozof sa vrbasa je napisao:
:lol: :lol: :lol:

Da državni izgube akreditaciju, hahahahahahahahahahhahahahahhahahahahhahahahhahahaha

To ne može biti, na državnom se mogu samo smjeniti jedni ljudi i dovesti drugi.

@BSE ma koliko se ja suosjećao sa tvojom situacijom nema toga ko ti može dopustiti da vanredno studiraš na nekom državnom fakultetu na kojemu su laboratorije normalna i obavezna stvar.

Da neće asistent tebe čekati da ti završiš svoje obaveze, a onda da za tebe i tebi sličnim obezbjedi laboratoriju i ponovi vježbe.

ja uopste ne ocekujem da neko radi mene ili bilo koga ponavlja vjezbe. problem je u tome sto lab. vjezbe postoje samo na papiru, tj. na vjezbama samo radis zadatke koje, budimo realni, mozes i sam da radis :)
a jedan od profesora je jos pre 2 godine rekao da bi neki drzavni fakulteti mogli da ne dobiju akreditaciju (mada mi to zvuci nerealno, ali hajd` sa profesorom nema rasprave :D )

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]