banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 04:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 559 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 15:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ehhh driveru takvo ti je stanje kod nas :)

hr u mat3 se rade dif.jed., dvostruki i trostruki integrali, krivolinijski integrali i stoksova metoda i furijeovi redovi, uglavnom veci dio celiceve knjige (koja po objasnjenjima zaostaje za Apsenom)

btw ima li neko repetitorijum i zbirku od apsena broj 3 ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2007, 17:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Imam ja sve Apsene, repetitorijume i zbirke. Odlicno je objasnjeno, ali zadaci u zbirkama su puno laksi od onoga sto bude na ispitima, pa se isplati citati samo teoriju. Ipak, nisam se usudio da Celicu izadjem na ispit a da ne naucim njegovu knjigu, jer je prilicno sujetan u vezi nacina izlaganja gradiva, tj. odgovori trebaju biti potpuno u stilu njegovih predavanja. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2007, 00:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Zeleni Obad je napisao:
pamella_morrison je napisao:
pretjerano GENERALIZOVANJE

Pleonazam!
pamella_morrison je napisao:
a i nisi u pravu 8)

Nisam? Sta ti se cini pogresno?

to sto je moja izjava pleonazam ne znaci da nije tacna - jer upravo je tako !
mislio si skrenuti paznju na moj pleonazam a samim tim, odvuci je od tvog GENERALIZOVANJA???

hm, to ti je mudro "kao" filozofski, ali bome nece moci u ovom slucaju 8)

ne CINI mi se nista pogresno, lijepo VIDIM da je pogresno :angel:

a da ti ne bih morala objasnjavati (nemam vremena za bacanje :D ), podrzala sam medi-ja koji ocigledno ima SUPROTNO misljenje od tvog

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 01:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45
Pamela, sreco, hvala ti na vrijednom i lijepom odgovoru; zauzvrat, evo - javi se na "pp", pa da te malo raskomotimo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 02:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Zeleni Obad je napisao:
Pamela, sreco, hvala ti na vrijednom i lijepom odgovoru; zauzvrat, evo - javi se na "pp", pa da te malo raskomotimo...

-molim
-ja ---> sreca???? pa ti mozes komotno da se ispises sa faksa, nasao si srecu :lol:
-ti ste VI? aha dobro, znam takvih slucajeva jos :oops:

nema potrebe da se javljas na pp :roll:
samo ti uci i filozofiraj ..... ili se skontaj sa Obadovim Smislom :lol: - da te malo raskomoti (sta god ti znacio i predstavljao taj "izraz" :) )

izvinjavam se na OT, ali ipak necu da pisem nikakve pp-ove :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 12:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
nego da se mi vratimo na temu:

clanak iz danasnjeg Glasa Srpske:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Kako to da niko ne predaje i na Universita' di Bologna? Mislim Sorbona i Lomonosov... Ma, svi će se oni premjestit u BL da predaju.. :roll: Slika
Ljudi.. :lol:
Flashman - ako stvarno hoćeš kvalitetno obrazovanje, onda otiđi na neke od tih unija...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 14:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
EiLeen je napisao:
Kako to da niko ne predaje i na Universita' di Bologna? Mislim Sorbona i Lomonosov... Ma, svi će se oni premjestit u BL da predaju.. :roll: Slika
Ljudi.. :lol:
Flashman - ako stvarno hoćeš kvalitetno obrazovanje, onda otiđi na neke od tih unija...

Prof. dr Vinko Kandzija sa Rijeckog Univerziteta je ove godine angazovan ove godine kao semetralni profesor na Sorboni, a takodje je i ovde angazovan na postdiplomskim studijima.

Sto se tice profesora sa Universita' di Bologna, oni takodje drze dva smijera na postdiplomskim studijima (Menadzment malih i srednjih preduzeca i jos jedan smjer)...

Kvalitetan fakultet cini kvalitetan profesorski kadar koji ima medjunarodne priznate reference, a to drzavni fakulteti nisu u mogucnosti obezbjediti.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 15:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Naši fakulteti su zabavišta za dokonu omladinu. Nemamo industriju, niti bilo kakve naučne projekte, nikome ne trebaju stručnjaci za bilo šta. Ako slučajno nekoj firmi i zatrebaju, sami ih obučavaju.

Diploma je ovde prije svega stvar povećanja plate, i narcisoidnosti. Postoje izuzeci, ne kažem. Gausova kriva je čudo, kako kažu.

Zbog toga svako živ može da dobije diplomu, i svako može da otvori fakultet. To su "igrališta".

Konkurencija koju privatni fakulteti predstavljaju državnim fakultetima se sastoji u omogućenju lakšeg sticanja diplome. Novac koji neko dadne je manje vrijedan od vremena i živaca koji se izgube studirajući na državnom fakultetu. Ko ima dovoljno novca, to jest.

Jel' se neko nekad zapitao zašto privatni fakulteti daju tako čudne titule? Mislim, menadžer informatike, šta je pa to? Sve neki menadžeri, pa varijacije titula sa državnih fakulteta koje zvuče slično, ali ne identično. Nedefinisane titule koje nigdje ne postoje, ili prodavanje magle, je li.

Na kraju, svako će reći: bitno je da imaš neku diplomu. Ja sam upravo juče završio diplomski rad tako jednom 'stručnjaku'. Šta da se radi, nije mi prvi put, moram i ja da se ugradim u ove nove trendove... diplomiram po 'fakultetima'. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Flashman je napisao:
Sto se tice profesora sa Universita' di Bologna, oni takodje drze dva smijera na postdiplomskim studijima

Ma, naravno! Krivo mi je jedino što nisam bila na predavanju na vašem faxu da mogu uživo da se nasmijem. Tamo sam bila, pa mogu da kažem kakva su predavanja. :lol:
Rekla sam ti već... Ako ti treba obrazovanje profesora sa Sorbone, otiđi u Pariz i studiraj. Za te pare koje platiš ovdje, plati fax tamo. Vjerovali ili ne, isto košta godina. No, malo je teže - ipak je to državni univerzitet.
blue je napisao:
Jel' se neko nekad zapitao zašto privatni fakulteti daju tako čudne titule? Mislim, menadžer informatike, šta je pa to? Sve neki menadžeri, pa varijacije titula sa državnih fakulteta koje zvuče slično, ali ne identično. Nedefinisane titule koje nigdje ne postoje, ili prodavanje magle, je li.

Da. S ovoliko menadžera ne znam kud gonimo.. :lol:
blue je napisao:
Ja sam upravo juče završio diplomski rad tako jednom 'stručnjaku'. Šta da se radi, nije mi prvi put, moram i ja da se ugradim u ove nove trendove... diplomiram po 'fakultetima'.

Ništa čudno, hahaha...Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 18:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
hajde sto proizvodimo milione menadzera, ali sto je najsmjesnije sto svako moze da se zaposli kao takav i bez ovih kvazi fakulteta (eto ja npr. sa zavrsenom skolom sam vec imao ponudu da radim kao menadzer...lol)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Ja sam na faxu imala gostujuce prof koji su iz BG ili NS koji su pored toga sto su gostujuci prof u Bl, su gostujuci profesori bas na Univerzitetu u Bolonji, kao i na nekim fakultetima u CH , a o povremenim predavanjima sirom svijeta da ne govorim (ne mislim na strucne simpozijume, vec na predavanja na fakultetima).

A masa nekih poznatijih imene zna da gostuje i na kvalitetnim priv. fakultetima, cujem, samo steta generalno, sto takve ljude imamo jako kratko uz sebe, nema mogucnosti za kontinuiran rad i stalno pracenje.

ALi kazu, valjda cemo mi vani iskolovati svoj potencijal u kadru, pa cemo dobiti dobru osnovu za moderne tokove :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 21:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45
simplicity je napisao:
...ALi kazu, valjda cemo mi vani iskolovati svoj potencijal u kadru, pa cemo dobiti dobru osnovu za moderne tokove :)

Aha. A onda ih jos moramo tako iskolovane zavezati za plotove pored fakulteta, da ne uteknu od milja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 23:24 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Feb 2007, 23:02
Moj sef u kancelariji (Belgijanac) mi neki dan rekao da je cuo da bas u Banjaluci postoji (privatni) fax na kom se radi u grupama od desetak (?) studenata, gdje na ispitima profesor nema uvida u ime studenta kad pregleda radove, gdje studenti redovno ocjenjuju rad profesora, gdje nastavu izvodi nekoliko vrhunskih profesora, gdje se nastava izvodi ozbiljno, gdje studenti rade tokom casova i gdje se ti radovi zbiraju u konacnu ocjenu, itd, itd, itd - jednom rjecju, fakultet, kako on kaze, kavi su rijetki i u Belgiji! Nije znao ime, pretpostavljam da je neko komplikovano. Jest on simpatican, al ne vjerujem mu bas sve, pa da priupitam... Ja za takav fax kod nas nisam cula da ima...Sta znaci to PIM... BLC? Dal neko mozda zna da li stvarno ima takav fax (?) i ima li vanredan studij marketinga ili sl :?:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2007, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

simplicity je napisao:
Ja sam na faxu imala gostujuce prof koji su iz BG ili NS koji su pored toga sto su gostujuci prof u Bl, su gostujuci profesori bas na Univerzitetu u Bolonji, kao i na nekim fakultetima u CH , a o povremenim predavanjima sirom svijeta da ne govorim (ne mislim na strucne simpozijume, vec na predavanja na fakultetima).

A masa nekih poznatijih imene zna da gostuje i na kvalitetnim priv. fakultetima, cujem, samo steta generalno, sto takve ljude imamo jako kratko uz sebe, nema mogucnosti za kontinuiran rad i stalno pracenje.

ALi kazu, valjda cemo mi vani iskolovati svoj potencijal u kadru, pa cemo dobiti dobru osnovu za moderne tokove :)

Pa, naravno da su naši ljudi poznati širom svijeta. :D Mog tatu je operisao doktor koji radi na nekom, jeb ga, sad nisam sigurna kojem, poznatom američkom uniju... Tipa Harvard. Naši ljudi se stvarno znaju dobro probiti. :D 8)
Iskreno se nadam da će bar dio naših studenata otići bar malo van naših granica da bi stekao obrazovanje koje kod nas nije dostupno. Naša gimnazija je svojevremeno bila bog i batina među školama i njen učenik mogao je daleko dogurati na bilo kojem faxu i u bilo kojoj zemlji. Al sad je i to spalo.. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2007, 12:58 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2005, 19:57
http://www.kfbl.edu.ba/o_fakultetu.php :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2007, 17:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Avg 2005, 17:36
Ma daaaaaj! :pukeright:

I treba da se crvene!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2007, 18:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Gospode bože, školarina je gotovo 6000 KM!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 23:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2007, 20:11
Na fakultetima Univerziteta u BL nastava se drzi svake prestupne nedjelje, studenti polazu ispite iz jedne a da nisu ocistili ispite iz prethodne godine, nova skolska godina/"zimski semestar" se upisuje u februaru, martu ili aprilu, ispiti se polazu kad profesorima padne na pamet, nema tragova nicemu, profesori uslovljavaju polaganje ispita kupovinom svoje knjige, potpise za "uredno" pohadjanje semestra dobijaju studenti koji ni ne znaju kako im profesor izgleda, fakultet se upisuje preko veze, ispti se polazu preko veze... ovaj uzas je dovoljan i bez prodaje ispita i mjesta pri upisu, kog, na zalost, isto tako ima. Kao i seksualnog zlostovljanja. Da o kvaliteti studija, objektivnosti na ispitima, kulturi i strucnosti pojedinih asistenata i profesora i ne pricamo. Neki profesori se vode kao profesori a nema ih na fakultetima po nekoliko godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2007, 13:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2006, 11:20
gledam sinoc TV i prikazuje nesto sa BLC i kad sam bidio ko je direktor...
Malo je falilo da se upisam od smijeha... :lol: :lol: :lol: :drinking:

http://www.blc.edu.ba/foto/prijem/prijem2.jpg

ovaj bez naocara..
On kao fol vodi politicku emisiju na prnjavorskoj televiziji...
Decko je teski razvaljot...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 559 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]