Misdongarde je napisao:
Evo najnovija, da prostite je*ada, sa ETF-a! Prenosiš do 15 bodova, ali ne možeš slušati sve predmete iz druge godine, već onoliko koliko ti zajedno sa zaostalim bodovima daje do 30 bodova po semestru. Što praktično znači, da mi, kojima su ostala 2 predmeta (jedan 7 i jedan 8 bodova) moramo sad u prvom semestru da se odreknemo jednog predmeta koji nosi 7 bodova (3 su takva na RI smjeru). Pa kad da ga slušam onda, dogodine?!!!!! Još više me ovo čudi zbog toga što je na tom famoznom Senatu donesena ova odluka:
Citiraj:
Student upisuje i sluša čitavu 2.godinu ( nema ograničenja npr. ako prenosi 15 iz prve godine da može biti opterećen iznosom od 45 bodova iz druge godine- dakle student je opterećen sa 60 bodova iz druge ).
Oni se pravo dobro zezaju sa nama.
Ajoj brate, ti se samo nesto zalis, te ovo ne mozemo , te ono ne mozemo, kao da si ti najosteceniji u citavoj toj prici.
Sta je sa ljudima kojima su ostala dva ispita, a ta dva ispita nose vise od 15 bodova ( analiza i osnove 2 recimo koji nose 16 bodova), oni ne mogu uopste da upisu drugu godinu, po odluci donesenoj na sjednici naseg vijeca.
A sto se tice ovog slusanja predmeta, mislim da je to fer prema nama koji imamo 6 predmeta ( dakle fali nam jedan predmet za uslov), a i ostalima, jer smo ravnopravni sa vama, samo sto ste vi formalno druga, a mi prva.