Citiraj:
Мање студената на приватним факултетима у Српској
Број студената у на приватним високим школама у Републици Српској у опадању. На девет приватних високих школа у претходне три академске године уписано је 2.755 студената.
Од тога је највише њих уписано у академској 2011/12. години и то 1.089, у академској 2012/13. години 1.013 и у академској 2013/14. години тај број био је 653 бруцоша.
Подаци Министарства просвјете и културе РС показују да је укупна збирна просјечна оцјена студената из претходног образовања, а који су уписани у прву годину студија у претходне три академске године на девет приватних школа 3,39.
Анализа ресорног министарства је показала да је на Високој медицинској школи у Приједору у претходне три академске године уписано 669 студената.
Од тога је у академској 2011/12. години уписано 207, у академској 2012/13. години 218 и у академској 2013/14. години 244 студента.
-Збирна просјечна оцјена студената из претходног образовања, који су уписани у прву годину студија у претходне три академске године на Високој медицинској школи у Приједору је 3,81 - рекла је Санела Дојчиновић, начелница Одјељења за високошколске установе у Министарству просвјете и културе РС.
На Високој школи за туризам и хотелијерство у Требиње у претходне три академске године уписан је 881 студент.
Од тога у академској 2011/12. години уписана су 73, у академској 2012/13. години 55 а у академској 2013/14. години 53 студента.
-Збирна просјечна оцјена студената из претходног образовања који су уписани у прву годину студија у претходне три академске године на Високој школи за туризам и хотелијерство у Требиње је 3,24 - казала је Дојчиновићева.
kad se setim ove jedne sto je isla u moj razred...jedva prosla cetvrti razred...imala jako slab prosek u srednjoj,a diplomirala u roku na privatnom...
nije neki talenat koji je procvetao na fakultetu...mala je lepa,ali je glupa nevidjeno...ali sada ima prosek veci od pola mojih kolega i koleginica koji su diplomirali u mojoj generaciji na fakultetu

obrazovanje je srozano na dno...