Brana98 je napisao:
Pozdrav,
Želim da upišem Međunarodne odnose i bezbjednost ili novinarstvo i komunikologiju.
Zanima me literatura za prijemni ispit. Molim Vas da mi neko napiše.. LP♡
Nadam se da ces ovo procitat.
Imas smjer novinarstvo i komunikologiju, medjunarodne odnose mislim na master studijima. Veoma je lagan prijemni, za budzet malo teze, ali ako imas dobar prosjek iz srednje skole(recimo preko 4.5), mozes upasti i na budzet

. Za pripremu prijemnog je sasvim dovoljno uciti iz "vodic za brucose", koji se moze nabaviti na fakultetu ili od ranijih generacija, gdje su sadrzani rokovi od prethodni godina za upis. Dakle, ne moras ici na pripremnu nastavu i dzaba se opterecivati, narocito ako nisi iz BL. Pitanja se cesto ponavljaju, mislim da su iz opste informisanosti, istorije, srpskog jezika...
Upisace se svi oni koji imaju 15 i vise bodova na prijemnom, bez obzira koliko se upisuje studenata(produzice kvotu upisa), od 40 maksimalno koliko se moze ostvariti. Savjet je da se upisujes u prvom roku!
Na prvoj godini su opsti predmeti, koji su otprilike isti za sve smjerove, od druge krecu iskljucivo strucni predmeti. Ako to volis upisi slobodno, nema potrebe da se opterecujete - sta cu kad zavrsim, osim ako nemas interesa prema tehnickim naukama, mnogi studenti se snadju, sto se tice posla, narocito ako su dobri studenti.
Ukoliko te jos nesto zanima, slobodno pitaj