banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 17:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 829 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2009, 13:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Mar 2007, 23:41
Citiraj:
AlexM
Zna li se hoce li biti stipndija za deficitarne smjerove ko prosle godine?

Koliko vidim nece.
A zapravo nije ni prosle godine bio...naime tada u pravilniku je bilo 5 kategorija: inostranstvo, uspjesni, nerazvijene opstine, ostali, deficitarani, ali u samom konkrusu su bila samo 4, tj deficitarni su izbaceni.
I sad imaju ove 4 kategorije.

Al mene zanima ima li ko pravilnik za ovu godinu il kako se moze naci.
Vidim da je objavljen u sluzbenom glasniku 92/09
http://www.slglasnik.org/slgl/documents/2009/92/?lang=s ali odavde ne mogu preuzeti (trazi sifru).
Ako neko ima il nabavi nek nakaci ovdje...zanima me bodovanje prosjeka i godine..vjerovatno je ko prosle godine samo nema vise bodova po socijalnom kritetijumu za uspjesne, al da znam tacno...

I drugo jel opet vazi da ce biti uslovno ako neko dobije i od opstine, pa da moze da bira kao prosle godine...da ne bi slucajno automatski odbili sve koji dobiju i opstinsku ako konkurisu.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 16:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
Zna li neko da li je kojim slucajem izasao konkurs u Nezavisnim novinama?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 16:35 
Pripravnik
Pripravnik

Konkurs ima na stranici vlade, ne znam za Nezavisne, ali u ovom konkursu na sajtu pise da je u Nezavisnim objavljen, valjda sad u subotu.
Usput bice opet mogucnost biranje ministarstva i opstinske, a skala bodovanja za prosjek i godinu studija je kao i prosle godine.

Konkurs: http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada ... ndija.aspx

Poslednji put menjao borisdj dana 04 Nov 2009, 20:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 17:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Okt 2009, 14:45
borisdj je napisao:
Konkurs ima na stranici vlade, ne znam za Nezavisne, ali u ovom konkursu na sajtu pise da je u Nezavisnim objavljen, valjda sad u subotu.
Usput bice opet mogucnost biranje ministarstva i opstinske, a skala bodovanja za prosjek i godinu studija je kao i prosle godine.

Da li je provjerena ta informacija da će se moći birati između opštinske i ministarstva?
Možeš li mi malo pojasniti način bodovanja od prošle godine ili još bolje ako si imao kontakt sa ovogodišnjim pravilnikom način bodovanja za ovu godinu!
Kako doći do pravilnika, kada se ne može preuzeti????? :evil3:
Hvala unaprijed!

Poslednji put menjao anastasija dana 04 Nov 2009, 18:56, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 18:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
borisdj je napisao:

Videla samkonkurs na stranici Vlade, ali tamo pise da ce biti objavljen u Nezavisnim novinama..pa sam mislila da li je neko to video u novinama...?
Mada je verovatno do sad vec objavljen :D
Hvala za info!

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 20:43 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
borisdj:

Citiraj:
anastasija:
Da li je provjerena ta informacija da će se moći birati između opštinske i ministarstva?
Možeš li mi malo pojasniti način bodovanja od prošle godine ili još bolje ako si imao kontakt sa ovogodišnjim pravilnikom način bodovanja za ovu godinu!
Hvala unaprijed!

Jest provjereno...informacija je iz ministarstva
A bodovanje je sledece:

Члан 10.

Успјех у претходним студијским годинама бодује се на сљедећи начин:
а) оцјена 7,50 – 7,80 ....................... 2 бода,
б) оцјена 7,81 – 8,00 ....................... 4 бода,
в) оцјена 8,01 – 8,30 ...................... 6 бодова,
г) оцјена 8,31 – 8,50 ..................... 8 бодова,
д) оцјена 8,51 – 8,80 ...................... 10 бодова,
ђ) оцјена 8,81 – 9,00 ...................... 12 бодова,
е) оцјена 9,01 – 9,30 ...................... 14 бодова,
ж) оцјена 9,31 – 9,50 ...................... 16 бодова,
з) оцјена 9,51 – 9,80 ...................... 18 бодова,
и) оцјена 9,81 – 9,99 ..................... 20 бодова,
ј) оцјена 10, 00 ............................ 22 бода.

Члан 11.

Уписана година студија бодује се на сљедећи начин:
а) студент друге године..................... 2 бода,
б) студент треће године .................... 4 бода,
в) студент четврте године ................ 6 бодова,
г) студент пете године ...................... 8 бодова,
д) студент шесте године .................... 10 бодова.

Naravno za kategoriju 'uspjesni' u obzir dolaze samo oni sa prosjekom od 8.5 i vise.

A za kategoriju 'ostali' i 'iz nerazvijenih opstina' postoji dodatni socijalni kriterijum za bodove kojeg nema za 'uspjesne' i ove iz 'inostranstva':

Члан 12.

Социјални статус утврђује се према висини мјесечних прихода по члану заједничког домаћинства како слиједи:
а) висина прихода по члану заједничког домаћинства:
1) без прихода ........................................ 12 бодова,
2) приход до 99,99 КМ ......................... 10 бодова,
3) приход од 100,00 до 149,99 КМ ............ 8 бодова,
4) приход од 150,00 до 199,99 КМ ............ 6 бодова,
5) приход од 200,00 до 249,99 КМ ............ 4 бодова,
6) приход од 250,00 до 299,99 КМ ........... 2 бода,
7) приход од 300,00 до 749,99 КМ ............ 1 бод,
8) приход од 750,00 КМ и више ................ 0 бодова.
б) остали социјални услови:
1) без оба родитеља ....................................................... 6 бодова,
2) без једног родитеља ................................................... 3 бода,
3) студент из породице са троје и више дјеце .................... 1 бод (по дјетету).

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Zna li iko s koliko para moze da se racuna ove godine?

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 22:27 
Pripravnik
Pripravnik

ratkop je napisao:
Zna li iko s koliko para moze da se racuna ove godine?

Valjda je opet 200 KM mjesecno X 10 mjeseci, a budzet im je 2 000 000 KM.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Znaci sad su poceli na mesecnoj bazi. ja zadnji put kad sam dobio pre 2god bilo je 2oookm nepovratno

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 11:22 
Početnik
Početnik

borisdj je napisao:
Citiraj:
borisdj:

Citiraj:
anastasija:
Hvala unaprijed!

Jest provjereno...informacija je iz ministarstva
A bodovanje je sledece:

Члан 10.

Успјех у претходним студијским годинама бодује се на сљедећи начин:
а) оцјена 7,50 – 7,80 ....................... 2 бода,
б) оцјена 7,81 – 8,00 ....................... 4 бода,
в) оцјена 8,01 – 8,30 ...................... 6 бодова,
г) оцјена 8,31 – 8,50 ..................... 8 бодова,
д) оцјена 8,51 – 8,80 ...................... 10 бодова,
ђ) оцјена 8,81 – 9,00 ...................... 12 бодова,
е) оцјена 9,01 – 9,30 ...................... 14 бодова,
ж) оцјена 9,31 – 9,50 ...................... 16 бодова,
з) оцјена 9,51 – 9,80 ...................... 18 бодова,
и) оцјена 9,81 – 9,99 ..................... 20 бодова,
ј) оцјена 10, 00 ............................ 22 бода.

Члан 11.

Уписана година студија бодује се на сљедећи начин:
а) студент друге године..................... 2 бода,
б) студент треће године .................... 4 бода,
в) студент четврте године ................ 6 бодова,
г) студент пете године ...................... 8 бодова,
д) студент шесте године .................... 10 бодова.

Naravno za kategoriju 'uspjesni' u obzir dolaze samo oni sa prosjekom od 8.5 i vise.

A za kategoriju 'ostali' i 'iz nerazvijenih opstina' postoji dodatni socijalni kriterijum za bodove kojeg nema za 'uspjesne' i ove iz 'inostranstva':

Члан 12.

Социјални статус утврђује се према висини мјесечних прихода по члану заједничког домаћинства како слиједи:
а) висина прихода по члану заједничког домаћинства:
1) без прихода ........................................ 12 бодова,
2) приход до 99,99 КМ ......................... 10 бодова,
3) приход од 100,00 до 149,99 КМ ............ 8 бодова,
4) приход од 150,00 до 199,99 КМ ............ 6 бодова,
5) приход од 200,00 до 249,99 КМ ............ 4 бодова,
6) приход од 250,00 до 299,99 КМ ........... 2 бода,
7) приход од 300,00 до 749,99 КМ ............ 1 бод,
8) приход од 750,00 КМ и више ................ 0 бодова.
б) остали социјални услови:
1) без оба родитеља ....................................................... 6 бодова,
2) без једног родитеља ................................................... 3 бода,
3) студент из породице са троје и више дјеце .................... 1 бод (по дјетету).

Hvala za pravilnik :evil3:
To da se može konkurisati za više stipendija jeste tačno ali da se može izabrati jedna je dezinformacija :angry4:
UPRAVO SAM ZVALA MINISTARSTVO I REKLI SU DA MOŽEMO KONKURISATI GDJE GOD HOĆEMO ALI KADA NJIMA DOĐU OPŠTINSKI SPISKOVI, AUTOMATSKI NAS BRIŠU SA LISTE AKO SMO NA OBE...PROVJERENO 100%!
Provjerite sami

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 13:50 
Pripravnik
Pripravnik

anastasija je napisao:
Hvala za pravilnik :evil3:
To da se može konkurisati za više stipendija jeste tačno ali da se može izabrati jedna je dezinformacija :angry4:
UPRAVO SAM ZVALA MINISTARSTVO I REKLI SU DA MOŽEMO KONKURISATI GDJE GOD HOĆEMO ALI KADA NJIMA DOĐU OPŠTINSKI SPISKOVI, AUTOMATSKI NAS BRIŠU SA LISTE AKO SMO NA OBE...PROVJERENO 100%!
Provjerite sami

Onda nekog od nas lazu...il neko u ministarstvu nije upucen...
Jer su i meni upravo iz ministarstva rekli da ce se moci birati...
Tako je isto bilo i prosle godine...a i glupo je da uslovljavaju da ne moze jer onda neki ne konkurisu na opstinsku i npr budu 610 ovdje pa ne dobiju nista...s druge strane oni koji bi prosli na obe bi rado izabrali ministarstva jer je veca a ako bi bili tu odbijeni onda bi morali uzeti opstinsku koja je manja...
Ako se moze birati...onda se konkurise na obe...obicno oni sa prosjekom izmedju 8.5 i 9.0, jer ovi iznad sigurno dobijaju, pa koji prodju ministarstva otkazu opstinsku a koji ne prodju imaju opstinsku.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 10:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Nov 2009, 10:36
Interesuje me, pa ko je malo upuceniji da mi odgovori.

Da li prosjek iz prethodnih godina podrazumjeva pojedinacan prosjek za datu godinu ili akumuliranini prosjek do te godine. Jednostavnije, ako sad upisujem 4 da li se boduje prosjek iz 3 ukljucujuci sve ispite koji su polozeni do tada ili samo ispiti iz trece? I slicno, prosjek za drugu godinu? Sta ako je u nekoj godini prosjek bio npr.8,25 ali je zajedno sa svim ispitima prosjek 8,56 npr?

Malo previse pitanja, znam..ali vjerujte panika me obuzima jer uostalom kakve su mi sanse da dobijem stipendiju sa prosjekom 8,58?

Zao mi je sto se ne boduje i broj polozenih ispita jer koliko se sjecam, nekad je uslov za stipendiju ministarstva bila ociscena godina i min prosjek 8,5 sto je bilo sasvim pristojno.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 11:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
micka je napisao:
Interesuje me, pa ko je malo upuceniji da mi odgovori.

Da li prosjek iz prethodnih godina podrazumjeva pojedinacan prosjek za datu godinu ili akumuliranini prosjek do te godine. Jednostavnije, ako sad upisujem 4 da li se boduje prosjek iz 3 ukljucujuci sve ispite koji su polozeni do tada ili samo ispiti iz trece? I slicno, prosjek za drugu godinu? Sta ako je u nekoj godini prosjek bio npr.8,25 ali je zajedno sa svim ispitima prosjek 8,56 npr?

Malo previse pitanja, znam..ali vjerujte panika me obuzima jer uostalom kakve su mi sanse da dobijem stipendiju sa prosjekom 8,58?

Zao mi je sto se ne boduje i broj polozenih ispita jer koliko se sjecam, nekad je uslov za stipendiju ministarstva bila ociscena godina i min prosjek 8,5 sto je bilo sasvim pristojno.

Мени се чини да су прошле године добили сви који су имали преко 8.5 просјек...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 13:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Nov 2009, 10:36
Znam, ali prosle godine su oni zeznuli stvar..Mnogi uspjesni studenti su bili ispod liste onih koji su dobili stipendiju, pa su morali popraviti stvar tako sto su sve koji ispunjavaju uslov stavili na spisak dobitnika...

Ove godine sta ocekivati....

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 15:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Racuna ti se ukupan prosjek svih godina!

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 00:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Nov 2009, 00:08
Da li neko moze da mi objasni zasto studenti koji studiraju u inostranstvu treba da imaju prosjek 9.00 da bi mogli da konkurisu za stipendiju,a studenti iz RS 8.50???Ja,naime,studiram u Beogradu,na Medicinskom fakultetu,apsolvent sam.Sa prosjekom 8.80 ne mogu da konkurisem,a da studiram u Foci ili B.Luci bih mogla?!Nemam namjeru zaista da bilo koga vrijedjam ili nipodastavam,jer je studirati medicinu bilo gdje rudarski posao,ali mislim da je Medicinski fakultet u Beogradu mnogo eminentnija ustanova od medicinskih fakulteta u RS.Pa,zasto onda meni treba prosjek 9.00???
Zelim srecu svima koji su konkurisali! :)

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 00:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Nov 2009, 00:08
Za studente iz RS koji studiraju u Srbiji-pogledajte informacije na sajtu znanje.infostud.com.Naci cete korisne informacije o mogucim stipendijama,usavrsavanjima,nagradama...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 10:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

skali je napisao:
Da li neko moze da mi objasni zasto studenti koji studiraju u inostranstvu treba da imaju prosjek 9.00 da bi mogli da konkurisu za stipendiju,a studenti iz RS 8.50???Ja,naime,studiram u Beogradu,na Medicinskom fakultetu,apsolvent sam.Sa prosjekom 8.80 ne mogu da konkurisem,a da studiram u Foci ili B.Luci bih mogla?!Nemam namjeru zaista da bilo koga vrijedjam ili nipodastavam,jer je studirati medicinu bilo gdje rudarski posao,ali mislim da je Medicinski fakultet u Beogradu mnogo eminentnija] ustanova od medicinskih fakulteta u RS.Pa,zasto onda meni treba prosjek 9.00???
Zelim srecu svima koji su konkurisali! :)

Еминентнији је у сваком случају ... Пуно бољи услови, без даљњег ...
Али сви моји другови који су отишли након прве и друге године у Бг да студирају, имају само ријечи хвале за све, па тако и да пуно лакше полажу исите и долазе до бољег просјека...
Зато ти та прича о том да је на бањалучом МФ-у лакше доћи до просјека не пије воду, јер код нас у генерацији од 150 - 200 људи 2-3 заврше у року...
За Фочу нећу да пишем, јер не знам какво је тамо стање...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 11:36 
Početnik
Početnik

Ni jedan fakultet nije lako završiti u roku i sa prosječnom ocjenom iznada 8.5 a da ne govorimo o prosjeku iznad 9. Svi se mi upisujemo na studijski program koji nam najviše odgovara i za koji imamo određene predispozicije (neko ko studira pravo, psihologiju i sl. bi vjerovatno teško završio elektrotehniku, matematiku i sl. ali i ti ljudi sa elektrotehnike sigurno ne bi lako završili navedene studijske programe)...nekom više odgovaraju društvene, nekom prirodne, nekom humanističke i td. nauke.
SVI KOJI SU USPJEŠNI U ONOME ČIME SE BAVE I ČEMU SU SE ISKRENO POSVETILI I KOJI POSTIŽU NADPROSJEČNE REZULTATE TREBAJU DOBITI STIPENDIJU I BITI NAGRAĐENI ZA SVOJ RAD, TRUD I ZALAGANJE.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 14:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

anastasija je napisao:
Ni jedan fakultet nije lako završiti u roku i sa prosječnom ocjenom iznada 8.5 a da ne govorimo o prosjeku iznad 9. Svi se mi upisujemo na studijski program koji nam najviše odgovara i za koji imamo određene predispozicije (neko ko studira pravo, psihologiju i sl. bi vjerovatno teško završio elektrotehniku, matematiku i sl. ali i ti ljudi sa elektrotehnike sigurno ne bi lako završili navedene studijske programe)...nekom više odgovaraju društvene, nekom prirodne, nekom humanističke i td. nauke.
SVI KOJI SU USPJEŠNI U ONOME ČIME SE BAVE I ČEMU SU SE ISKRENO POSVETILI I KOJI POSTIŽU NADPROSJEČNE REZULTATE TREBAJU DOBITI STIPENDIJU I BITI NAGRAĐENI ZA SVOJ RAD, TRUD I ZALAGANJE.

па ја се искрено надам да ће свима који имају просјек преко 8.5 дати стипендије као и прошле године, без обзира који факултет студирају!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 829 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]