banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 04:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
XIX century je napisao:
r3d je napisao:
Obicno ljudi sa slabijim prosjekom (i inteligencijom) kritikuju profesore a u 80% slucajeva su sami krivi - tipa prozvao me nisam znao pola pitanja od 5 pitanja i dao mi 3, a to prvo pitanje bilo npr. sta je kondenzator ili slicno...

Ovo ama bas nikakve veze nema jedno sa drugim! Slabiji prosjek neznaci i slabiju inteligenciju. Dokle vise te predrasude ...

Tačno, ne znači.. možda jedino znači da je neko temeljnije učio, jer je svakako i zasigurno onaj sa višim prosjekom pročitao više ispitnog materijala, kvantitativno i kvalitativno, što danas-sutra može da znači boljeg, preciznijeg, upućenijeg stručnjaka koji radi i uči podrobno, u dubinu i u širinu ....

isto ko kad bi rekao da mi je onaj u auto-praoni što je ostavio mljacke po prozorima i prašinu i blato ispod siceva oprao jednako dobro auto kao onaj kod kojeg nema ni jedne packice.

eto to je samo moje nahođenje, ne mora biti tačno.

Ja pprosjek na fakultetu nebih dovodio u vezu ni sa inteligencijom ni sa kasnijim uspjehom u radu. Nekome jednostavno lezi ucenje i ima za to strpljenja a neko ne...

i to je tačno.. neko se da lako trenirati za tu disciplinu koja se zove učenje,a možda neće biti tako dobar radnik.. mada ja dosad nisam vidjela lošeg radnika, koji je imao visok prosjek ( što ne znači da ih nije bilo). Obavljanje budućeg zanimanja zavisi i od stručnosti i od ličnosti, a osobe sa visokim prosjekom obično imaju sledeće osobine ličnosti: odgovorne-poštuju rokove, savjesne, temeljne, inteligentne ( ovo je 100% jer inače ne bi bilo umnog kapaciteta za takav prosjek), fizički zdrave- jer inače ne bi podnijele takav zgusnuti ritam umnog naprezanja, uglavnom uredne. E sad da sam ja vlasnik neke firme, ja bih vrlo rado htjela ovakvog jednog radnika u svojoj kompaniji. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 15:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Citiraj:
Damaskin, zaista moram reći da je šteta što su nam takvi "pedagozi" asistenti na fakultetima... To što ti pričaš je nevjerovatno uvredljivo.

Bez ljutnje ali ne znas s kim pricas ocito...

Citiraj:
govorim nekoliko stranih jezika

Koliko tacno? Kako i sta?Svi danas sve govore...

Inace,privatni fakulteti kod nas su zbog mentaliteta dno-dna i bas me briga sta ko tu misli.

Ono studiranje "u Becu" mi je posebna zagonetka... ... ili Grazu,svejedno.Neka neko objasni.

Neko je rekao da kod nas nema Informatickog fakulteta.Pa zasto,brate,ne upisa ETF u BGD-u?! Nije privatan ali je i u najgora doba bio svud u svijetu priznavan.

Jedino zaista deficitarno zanimanje kod nas je psihijatar!Treba ljudi da objasne ljudima da ne mora svako da studira.(Vid`la zaba da se konj potkiva... )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 15:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pardon,jeli moguce da su studenti koji su 1.godina(tj.ovih dana zapocinju studiranje) takodje na ovoj listi stipendista?

Oni ne mogu imati prosjek i sta li vec.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 17:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
prasica je napisao:
Astor_Piazzolla je napisao:

P.S. Ko je Vedrana Stojic (akademija umjetsnosti)

Vedrana Stojić svira klavir. Ne svira loše samo malo drami i daje sebi mnogo značaja.

Ima najgore umetke u kosi. One bolesno bijele. I skida ih poslije svakog nastupa.

A mama i tata drže Carmen line....

Meni ona uopste nije poznata ne mogu da skontam ko je (nije ni bitno), a koliko vidim vecina ljudi sa akademije su "sumnjivi" tacnije vec prozvani!
I sta sam jos primjetio, skoro svi su sa muzickog odsjeka!
Izgleda da nismo svjesni kakve talente imamo i kako se dobro radi :D

Moja kolegica sa klase (likovni odsjek) ima prosjek 9,94....2-3 samostalne izlozbe, veci broj kolektivnih, dobitnik 2 nagrade...
Nema je ni na prosirenom spisku...sramota!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Block out je napisao:
Block out je napisao:
Joj gdje mi zivimo, meni se sve ovo gadi :pukeleft:

Prodajem ili mijenjam index za vizu (svedska, norveska...ma bilo sta)
...prosjek 9,4 jos malo do kraja pa ako je neko zainteresovan...!? :mad:

Toliki prosjek a govoris ljudima da su glupi i vrijedjas... Svasta...

Citajuci tvoje postove zakljucio sam da si poprilicno isfrustriran pa da se lijecis na forumu al' ok svako ima nesto svoje!
Moja je greska sto sam dozvolio da me iznerviras (pa sam tako odreagovao) sto se ovaj put nece desiti. Naravno, izvinjavam se za uvrede! Imas taj malo napadan i arogantan stav tipa "vise se informisi pa pisi", a ja samo prenjeo ono sto sam gledao na DNEVNIKU.(da li si gledao taj dnevnik?) I da, jos jedno pitanje...Da li i dalje mislis (nakon Dodikove izjave) da ce navedeni povuci stipendije?Da li je mozda vec neko povukao stipendiju!?

Sumnjam da hoce...ali tome ja nisam kriv niti je kriv Dodik. sad ce opet ispasti da ga branim ali ja stvarno nemam nikakve veze sa tom politikom. Nervira me samo sto se za sve okrivljuje jedan covjek pa bio on Milorad,Dragan ili neko treci. To sto ti pogresno tumacis moje postove stvarno nije razlog za onakav vid komunikacije. Frustracije stvarno ne lijecim ni na forumu a ni u zivotu nemam potrebe za to. Meni je ovaj forum zajebancija. Procitaj moje postove pa ces shvatiti.

Ja nisam spomenuo Dodika vec ti, uhvatio si se za njegovu izjavu kao da je sami Bog lupio sakom od sto! Ja uopste njega ne krivim niti sam ikoga licno prozvao ali ta mi je izjava presmjesna i nema nikakvog smisla...cista kamuflaza i foliranje! Al' mi smo jebene ovce i treba svako da nas jebe kad moze. 2-3 dana se digne prasina, guzonje ugase TV, odu na kakve piknike, krstarenja i kada se sve slegne vrate se kao da se nista i nije desilo. Jebes obraz, znaju da ce troskove tog krstarenja platiti stipendijom :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
tomasd je napisao:
Citiraj:
Damaskin, zaista moram reći da je šteta što su nam takvi "pedagozi" asistenti na fakultetima... To što ti pričaš je nevjerovatno uvredljivo.

Bez ljutnje ali ne znas s kim pricas ocito...

Bez ljutnje, ali svako ko ljude na osnovu površnih argumenata naziva ljude "ambicioznim kretenima i retardima" po meni nije pravi pedagog. To bih i rođenom bratu rekla da takvo nešto izjavi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Slazem se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 21:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Bez ljutnje, ali svako ko ljude na osnovu površnih argumenata naziva ljude "ambicioznim kretenima i retardima" po meni nije pravi pedagog.

Argumenti mu nazalost uopste nisu povrsni.Stavise.

Nemojte da ste toliko "politicki korektne".Vidite samo gdje nas je odvelo nenazivanje stvari pravim imenima...

PS@Frieda:Napisacu ti PP za koji dan dok se smislim...Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Uopšte se ne slažem s tobom.

PS@tomasd: Nema žurbe. (:

edit: Vratila sam se da se izvinim Damaskinu ako je moj citirani post bio na neki način uvredljiv. Vjerovatno sam to mogla reći na ljepši način. Ipak, još uvijek se ne slažem s njim.
Pozz..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
У праву си, требао сам да мало пазим на ријечник...sorry...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
tomasd je napisao:
Jedino zaista deficitarno zanimanje kod nas je psihijatar!

:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 19:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ponovicu posto mi niko nije odgovorio::mad:

tomasd je napisao:
Pardon,jeli moguce da su studenti koji su 1.godina(tj.ovih dana zapocinju studiranje) takodje na ovoj listi stipendista?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
tomasd je napisao:

tomasd je napisao:

...al su talentovani...imaju i diplome sa takmicenja iz osnovne skole i tatu su mu sudili zajedno sa nekim iz vlasti...eto ti preporuke...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
tomasd je napisao:

tomasd je napisao:

...al su talentovani...imaju i diplome sa takmicenja iz osnovne skole i tatu su mu sudili zajedno sa nekim iz vlasti...eto ti preporuke...

sad mi krivo što i moj tata nije krao iz narodne kase pa da i ja imam preporuku :( :cry: vako su samo tatu krali, pa ništa od preporuke :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tomasd je napisao:

Ono studiranje "u Becu" mi je posebna zagonetka... ... ili Grazu,svejedno.Neka neko objasni.

evo, poznam ženu čija kćerka studira u Beču ili Gracu( ne sjećam se tačno).. ja sam je isto pitala da mi objasni, jer me zanimalo.. ovako mi je rekla:

" Muži ja radimo da joj pošaljemo svaki mjesec 800 KM za dom i još posebno za hranu i ne znam šta već, ali to se isplati jer TAMO kad završi biće neko i nešto, ovde škola ništa ne valja-prenatrpano gradivo, profesori isfrustirarni, ne uči se pragmatično, zaostali, nismo u evropskim tokovima. Uostalom, tamo u Beču, studira intelektualna i finansijska elita."

Eto to su njene riječi, ovo zadnje mi je bilo posebno slatko.. ovaj lažni elitizam :D :oops: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kod nas ni superhik ne moze da nadje posao :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Block out je napisao:
Kod nas ni superhik ne moze da nadje posao :D

...svi smo mi superhik...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 20:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
helena

o studentima u austriji se na taj nacin govori jer ( a i ti to morash priznati ) dosta njih se je na to odlucilo da bi radilo tamo ( laksa viza na pocetku ) ili da bi se udalo/ozenilo ( za papire ) a te price nema za studente u BL, dalje vecina elite je poslala svoju djecu vani ( koja zavredjuju i koja ne zavredjuju ) da studiraju i zato oni i koji se zrtvuju i koji zasluzuju da studiraju i koji su posteni se svrstavaju u istu grupu sa njima, jbg. to ti je tako breme...

ali nemoj pricati da nema toga o cemu sam sad pisao jer ja licno poznajem 2 djevojke koje su sad otisle ( ne u AT vec u Grcku ) da studiraju vani ( cak i dobile neke stipendije grcke vlade ) samo da bi se udale...( njihove rijeci a valjda ima neko iz grcke na forumu da ovo potvrdi)

nije im bitan faks, cak su upisale najlaksi vec samo da se moraju udati u prvoj godini

lol :) u medjuvrmenu je obrisala svoj post:)

i jos jedna dopuna :)

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 763&meni=2

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 20:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
i daaaaaaaaa

napokon se glas forumasa cuje diljem RS :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

i uf srecom nisam pomenut, ima jos sanse da otvorim gradjevinsku firmu u BL i kandidujem se za kakvog ministra 8) :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2007, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Obrisala sam ga iz prostog razloga jer mislim da ne vrijedi bilo kome nesto objasnjavati...Eto, ti znas dvije...a nas je (minimum) 200 ovde...

Ja govorim o studentima, ljudima koji borave na fakultetu, uce, daju sipite na svojim maticnim fakultetima za vize, a ne o ljudima koji su posto-poto htjeli da odu. Velika je razlika vjeruj mi. :wink: U pravu si, cisto generalizovanje. Iz tog razloga obrisah svoj post. Svako ima svoje objasnjenje tudjeg zivota...pa sto onda govoriti kako jest' kad ce malo ljudi tako i da prihvati. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]