banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Apr 2012, 06:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
rotor je napisao:

Iako je Nikola covjek koji ne zasluzuje da bude profesor - psuje pred studentima, te se neodgovorno ponaša, a isto tako i neprincipijelno ocjenjuje!

Ako je doprinjeo da se makne Kravarušić onda stojim iza njega iz prostog razloga jer Ratko nije bio profesor koji je u sferi realnosti za ono što je potrebno jednom ekonomisti iz domena matematike! Zadaci su bili takve težine da su i kolege sa prirodno matematičkog fakulteta imali problema da ih riješe kod kuće na miru i bez stresa!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 07:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Svi sve znaju i niko ništa ne poduzima :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 08:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
um klade valja, a stela caruje!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 14:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
copy paste

Имам пар пријатељица које студирају на Апејрону, познатијем као Аперион, и прича ми једна од њих како је требала до оде по тему за семинарски рад код проф. Миљуша (то је онај Бране, ако се не варам) и уђе код њега а њему један по један студент приноси "свој" семинарски и даје, а профа му уписује оцјену. Затим баца тај исти семинарски на под одакле га узима неки други студент и носи. Е, шта тај други студент ради са тим семинарским?! Па, `ладно преправи насловну страну и то је то. Онда га носи проф. Миљушу који му за тај "труд" даје 6 и прича се понавља.
То је само један мали детаљ од многих које знам а да се дешавају управо на том Апејрону..а шта тек не знам? И тако, кад требам да учим или да конкуришем на неко мјесто, увијек се сјетим таквих ствари и обесхрабрим се јер знам да ћу положити једино ако научим (што није проблем и поносна сам на сваки свој испит) и да ћу добити одбијеницу јер је то мјесто за неког припремљено..најчешће за неке попут ових ликова са Апејрона...Могу да се кладим да већина тих студената и не зна шта значи та ријеч

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 14:35 
Veteran
Veteran

copy paste

inspektor, 15.04.2012. 13:36:26 [37377]
pogledajte seminarski rad jednog studenta pravnog fakulteta univerziteta aperion:

http://www.2shared.com/document/Kcx__0K ... isabo.html

ja okacio a vi komentarisite

------------------

buddha, 15.04.2012. 21:30:34 [37396]

Царе гдје си ово ископ'о?

Јеботе, жали Боже 2 марке за папир и пластику (повез семинарског)! Не могу да вјерујем! 6 страница укупно од којих три отпадају на насловну, садржај и литературу, остале три су исписане до половине!

Увод није размљив, нема кључних ријечи, нема појма, нема дефиниција, нема идеје (лајт мотив теме семинарског) рада, нема анализе постојећег стања... У уводу постоји неколико материјалних грешака... Грозно!

И ови са Апеирона имају иста права као студенти са државних факултета? Срамота!

УП. да имам пара ишао бих се спрдати на Апеирон

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 14:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ove nase privatne fakultete zakonom zabraniti.
To je komedija zesca. Vidjelo to fakulteta nije. Samo uzimaju pare.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 14:38 
Veteran
Veteran

copy paste

galileja, 12.04.2012. 22:51:40 [37130]
drazen78bl

"У овом трећем питању сам заборавио написати "постдипломци с приватних факултета". Неко заврши приватни факултет, па на истом упише постдипломски, и онда се запосли на државном као асистент некоме ко далеко више зна."

I to je upravo jedan od krucijalnih problema. E sad bi trebalo postaviti prava pitanja kojih u ovoj priči nema.

Neko ko je imao 2o.oookm da plati školarinu na privatnim fakultetima, a svima je jasno kakvi su kriteriji na tim fakultetima, našao je sigurno još 10 pa da plati uhljebljenje na državni univerzitet (znam primjer, čovjeka za koga se pričalo da je dobro natrpao džepove da se dočepa državne katedre). A sad je pitanje ko je to aminovao i dopustio? Oni će reći zakon jer su izjednačeni i državni i privatni fakulteti. Ali se ne mogu praviti naivni da lično ti isti koji se pozivaju na zakon nisu "hamalisali" i na privatnim fakultetima. A ko je tu na gubitku samo bijeda koja nije imala pare da plati skupu školarinu na privatnom faksu, da budu gospoda da ih niko ne maltretira.

Ono što je takođe vrijedno spomena jeste fenomen koji se razvio poslednjih godina na državnom univerzitetu da postoji plejada asistenata koji su gubili godine u srednjim školama, nisu bili kadri da je završe ali su zato bili vrlo uspješni na fakultetima (uglavnom po Srbiji) a i u svom daljem naučnom doprinosu akademskoj zajednici jer su uspješno magistrirali. I za to je neko morao znati!

Situacija koja je sad kulminirala nije od juče već su se sistematski godinama razlozi gomilali.
Imali smo gostujuće profesore iz Srbije koji su gostovali prvenstveno "po radi" svojih honorara što nisu bile ni malo naivne cifre. Upravo oni su odnjegovali dobar dio današnjih docenata po sistemu ja tebi ti meni. Ti odrađuješ sve za moje honorare, ja ti se ne pačam u svoj posao, jer dolazim jednom ili dva puta godišnje da dignem pare ali ću biti vrlo komforan i revanširaću ti se za ove honorare "skupiću" ti "dobru" komisiju da bez problema magistriraš a onda i doktoriraš. Ako samo pogledate po biografijama "naših docenata" vidjećete da je ciklus njihovih naučnih pregnuća - magistrirao 2008, a doktorirao 2010. Zamislite? Kakvi kapaciteti. Na ozbiljim univerzitetima, u akademskim krugovima ti ciklusi bezmalo traju između 8 i 10 godina.

Odlično je pitanje koliko naših docenata govori samo jedan, a o drugom stranom jeziku da i ne govorimo.

Poznata je i sledeća varijanta "zaslužnih naučnika" završi Janjoš u Prijedoru, magistrira u Sarajvu (FBIH) a doktorira u Banjoj Luci. Svaka čast trebalo se dosjetiti toga.

O naučnim referencama ko ima i gdje i koliko objavljenih radova ne treba da se zalud troše riječi. Jedini autor koga su citirali u svijetu bio je pokojni akademik Vasić, (istoričar).

Sledeće dobro pitanje bi bilo kako je akutelni predsjednik ANURS-a, verifikovao svojim potpisom doktorate na nepostojećem MAGEN UNIVERZIITETU?

Kako je aktuelna poslanica SNSD-a, profesorka sa Poljoprivrednog fakulteta upisala svog sina na isti faks bez završene srednje škole, sva priča se slegla u javnosti a o nekim sankcijama nije bilo ni govora.

Na našu žalost državni univerzitet je postao mjesto gdje će se uhljebiti svi bivši političari nakon propasti na izborima. Zato nam tako i jeste. Ekonomski fakultet je najeklatantniji primjer. Bivši direktor Vitaminke koji je i sudski terćen zbog prodje imovine ove firme (cifra oko 1 milion maraka), danas je profesor na ovom fakultetu, kao i Mikerević i njegov vjerni Radivojac, a Bogami i Rajko Kasagić.

Isti Titini docenti, (dobri komunist) pa Radovanovi (veliki srbi) nadničarili su i po svim privatnim fakultetima ne samo u RS već i u kompletnoj BIH, (TUZLA, MOSTAR, SARAJEVO). Da ironija bude veća neki koji su na Filološkom fakultetu predavali srpski jezik u Federaciji su predavali sigurno bošnjački...

I priči nikad kraja...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 14:38 
Veteran
Veteran

copy paste

budhha
"Зашто Дроњак и екипа (у даљем тексту Дроњци) нису изнијели у јавност колико има асистената са ПРИВАТНИХ факултета а који раде на ДРЖАВНИМ факултетима?"

Drazen78bl

"ДА ЛИ ЋЕ ИКО ПОКРЕНУТИ ПИТАЊЕ ЗАПОШЉАВАЊА ЉУДИМА С ДИПЛОМАМА ПРИВАТНИХ ФАКУЛТЕТА У ДРЖАВНОЈ УПРАВИ?"

"Неко заврши приватни факултет, па на истом упише постдипломски, и онда се запосли на државном као асистент некоме ко далеко више зна."

Jako slicno razmisljanje, a gotovo identicne recenice!! Buddha da nisi ti mozda Drazen87bl ili da preformulisem pitanje, Drazene87bl da nisi ti mozda Buddha?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
samo ce ti isti likovi kad zavrse te 'skole' kao Apeiron , da se zaposle preko stele u raznim ministarstvima , sektorima pri vladi, fondacijama, da izigravaju establisment, imaju privatne vozace, dobijaju velike stanove , povlastene kredite i da nam rade o glavi slijedecih 20 godina.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 18:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

korisnik je napisao:
pogledajte seminarski rad jednog studenta pravnog fakulteta univerziteta aperion:

http://www.2shared.com/document/Kcx__0K ... isabo.html

ja okacio a vi komentarisite

Ljudi radi se tek o pocecima necega nemojte biti tako prekriticni!
Ocigledno je da je taj rad na nivou slabijeg referata iz srednje škole!

Evo pogeldajte ovo:
http://apeiron.hyperactive.ba/viewtopic.php?f=25&t=64

Imaju fin tutorijal sa primjerom što ipak predstavlja fin standard za početak!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 18:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

koja jos budala studira na drzavnom...samo sirotinja...hahaha....jebu te ko sansku kozu i onda se negdje zaposlis i gledas u exelicu cjeli dan za neku platu od 1000 do 1500KM i kontas se boze jesu li me za ovo onako karali :evil3:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 18:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

rotor je napisao:
koja jos budala studira na drzavnom...samo sirotinja...hahaha....jebu te ko sansku kozu i onda se negdje zaposlis i gledas u exelicu cjeli dan za neku platu od 1000 do 1500KM i kontas se boze jesu li me za ovo onako karali :evil3:

Mislis da neko sa drzavnim ima sanse za tako veliku platu, a ujedno i posao? :D

Ako privatnik da 600 KM sa socijalnim i penzionim! Ima da se kolo igra!
Inzenjeri sa iskustvom rade za 500 KM i boje se za posao!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Kakvu bi ja vama dvojici samarcinu svezao.

Nasi privatni fakuleti su karina ogromna. To sto je drustvo korumpirano pa samo guzonje dobijaju dobar posao, to je drugi par opanaka.

Sve to treba na kolac.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
rotor je napisao:

Druze postajes naporan. Ako ti je to bio cilj skontali smo da si guzonja koji je zavrsio taj neki faks i sad sefuje u tatinoj firmi. Ajd' sad malo 'oladi.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Kao što reče jedna forumašica, rotore baš si stator.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 21:51 
Veteran
Veteran

Prijedor ima vise fakulteta nego srednjih skola :-) Nekad su se to zvali kursevi a sad privatni fakulteti.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
jeste postali dosadni odavno. da nam država valja cijenilo bi se znanje iz odredjene oblasti bez obzira na kakvom je fakultetu stečeno. ovako nema ni to veze, kad se poslovi dobijaju svi već znamo kako. da ima korupcije i polaganja bez dolaska na ispit- ima i na državnim i na privatnim fakultetima, a ima i obrnutih slučajeva, da ljudi upišu fakultet jer stvarno žele da se osposobe za buduće zanimanje i steknu diplomu samo svojim radom i na državnom i na privatnom fakultetu. ako budemo navodili primjere za svaki slučaj za koji čujemo ili znamo, tema će uskoro imati 1000 stranica. ...iz šupljeg u prazno...već odavno.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 07:36 
Veteran
Veteran

seven je napisao:
jeste postali dosadni odavno. da nam država valja cijenilo bi se znanje iz odredjene oblasti bez obzira na kakvom je fakultetu stečeno. ovako nema ni to veze, kad se poslovi dobijaju svi već znamo kako. da ima korupcije i polaganja bez dolaska na ispit- ima i na državnim i na privatnim fakultetima, a ima i obrnutih slučajeva, da ljudi upišu fakultet jer stvarno žele da se osposobe za buduće zanimanje i steknu diplomu samo svojim radom i na državnom i na privatnom fakultetu. ako budemo navodili primjere za svaki slučaj za koji čujemo ili znamo, tema će uskoro imati 1000 stranica. ...iz šupljeg u prazno...već odavno.

Na privatnim fakultetima nema korupcije jer ti je sestica zagarantovana samom uplatom skolarine.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 07:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

al ti isti sto daju sestice na privatnim, vas na drzavnim satrase stvarima koje vam nikad nece trebati...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 07:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Ajd ostavite se više i privatnih i državnih i poređenja na osnovu statistike 5-6 studenata i na osnovu gluposti. Rotor postaješ malo naporan i vrijeđaš one ljude koji neće ili ne mogu da upišu privatni. Ohladi se malo.
Onaj ko upisuje privatni neka mu je sa srećom, kao i onome ko upisuje državni. Što vi vodite tuđu brigu šta je bolje, a šta nije? Ne ide iz vašeg džepa tih 20000KM. Ja bih mogao da napišem mnogo gore primjere, nego korisnik, za privatne pa neću. I to u posljednjih par mjeseci šta se sve radi. A isto tako ima i za državne. Korupcija u cijeloj državi i kriminal, a oni se uhvate neka 2-3 fakulteta i lupetaju.
Ja nemam ništa protiv ni državnih ni privatnih, ako se sa istih može određeno znanje ponijeti. Ako ne, onda jeb'ga ostaćeš tele za cijeli život i gotovo. Ja sam završio državni pa isti qrac kao da sam završio i privatni, radio bih i ovo što danas radim i bio zadovoljan. Sad koju bih količinu znanja imao, to je već druga stvar, jer to ne mogu znati kada nisam studirao na privatnom.
Onaj ko misli da se dokazuje sa diplomom državnog (kao sa papirom) u odnosu na ove sa privatnog, živi u velikoj zabludi.
Rotor nemoj više da vrijeđaš studente državnih, a ni privatnih, piši normalno, sljedeći put prijaviću ti post.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]