korisnik je napisao:
old fashion men je napisao:
Ovo sa privatnim fakultetima je super stvar, pomoći će da stvari postanu kakve trebaju biti, nači poslodavci će doći pameti i bolit će ih kurac za diplome i šta je aplikant završio, više se neće pitati; šta si završio?, već će biti; kako bi ovo uradio?, znaš li uraditi?, kako bi povećao prodaju 3% za 10 mjeseci?... itd itd. Uostalom kao što je to svugdje gdje vladaju zakoni tržišta, konkurencije i kapitala.
Pa nijednom studentu, koji ide na privatni faks, nije cilj da radi svoj privatni posao, ili da radi kod privatnika ili da ide u inostranstvo...nego je svima cilj da se zaposle u drzavnoj ustanovi, u kojoj nece nista raditi a dobijati platu po koeficijentu.
није баш тако. ја идем на приватни факултет и уопште не размишљам на такав начин. ево сад ћу ја написати како је на приватном факултету, бар код мене.
Половина људи већ ради. Једном дијелу радника диплома уопште и не треба, али желе да ју добију. А има и радника којима диплома треба, јер се боје за посао, јер планирају напредовати и слично...
Друга половина смо ми који не радимо, углавном млађи. Морам да кажем да већина омладинаца се уопште не труди, узимају неке биједне шестице, и скоро ништа не уче. само оно најосновније за пролаз. Мада има нас и неколико који учимо.
Ја ето нисам планирао уписивати приватни факс, али стицајем околности, испало је тако како је испало. Да се не понављам, ево линк до мог поста са претходне странице гдје сам објаснио какво је стање на приватним факултетима:
viewtopic.php?p=1411414#p1411414А ово што је ОФМ написао могу рећи да се слажем са њим. То што власници фирми на нашим просторима најчешће једва имају четири разреда средње па су глупи и не знају неке ствари, то је њихов проблем, али у све и једној озбиљној фирми запосленици се никад неће примати на лијепе очи, тј. само погледом на диплому. Треба направити низ тестова и видјети ко је најбољи.
Ево један примјер. Професор ми ради у Оптима групи и када су примали радника(не сјећам се која позиција) пријавило се стварно доста људи и на крају ,након низа разних интервјуа и разних испитивања остало је четверо људи (троје са државног и једно са приватног факултета). на крају се нису могли одлучити које од то четверо да узму, па су их послали код директора на разговор.
Дакле када се правилно врши тестирање, на крају ће вам остати најквалитетнији људи без обзира да ли су са приватног или државног, мада код нас већина ће бити са државног, јер знамо какво је стање на приватлуку