banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 09:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Mar 2012, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
OFM:
nasi poslodavci (privatnici) ne treba da se dozivaju pameti, zaposljavaju samo one koji mogu raditi posao (i koje mogu izrabljivati)... tu nema mjesta ljudima sa privatnih fakulteta, par po ovom prvom kriterijumu.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2012, 12:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
old fashion men je napisao:
Ovo sa privatnim fakultetima je super stvar, pomoći će da stvari postanu kakve trebaju biti, nači poslodavci će doći pameti i bolit će ih kurac za diplome i šta je aplikant završio, više se neće pitati; šta si završio?, već će biti; kako bi ovo uradio?, znaš li uraditi?, kako bi povećao prodaju 3% za 10 mjeseci?... itd itd. Uostalom kao što je to svugdje gdje vladaju zakoni tržišta, konkurencije i kapitala.

Pa nijednom studentu, koji ide na privatni faks, nije cilj da radi svoj privatni posao, ili da radi kod privatnika ili da ide u inostranstvo...nego je svima cilj da se zaposle u drzavnoj ustanovi, u kojoj nece nista raditi a dobijati platu po koeficijentu.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2012, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
korisnik je napisao:
old fashion men je napisao:
Ovo sa privatnim fakultetima je super stvar, pomoći će da stvari postanu kakve trebaju biti, nači poslodavci će doći pameti i bolit će ih kurac za diplome i šta je aplikant završio, više se neće pitati; šta si završio?, već će biti; kako bi ovo uradio?, znaš li uraditi?, kako bi povećao prodaju 3% za 10 mjeseci?... itd itd. Uostalom kao što je to svugdje gdje vladaju zakoni tržišta, konkurencije i kapitala.

Pa nijednom studentu, koji ide na privatni faks, nije cilj da radi svoj privatni posao, ili da radi kod privatnika ili da ide u inostranstvo...nego je svima cilj da se zaposle u drzavnoj ustanovi, u kojoj nece nista raditi a dobijati platu po koeficijentu.
није баш тако. ја идем на приватни факултет и уопште не размишљам на такав начин. ево сад ћу ја написати како је на приватном факултету, бар код мене.

Половина људи већ ради. Једном дијелу радника диплома уопште и не треба, али желе да ју добију. А има и радника којима диплома треба, јер се боје за посао, јер планирају напредовати и слично...
Друга половина смо ми који не радимо, углавном млађи. Морам да кажем да већина омладинаца се уопште не труди, узимају неке биједне шестице, и скоро ништа не уче. само оно најосновније за пролаз. Мада има нас и неколико који учимо.
Ја ето нисам планирао уписивати приватни факс, али стицајем околности, испало је тако како је испало. Да се не понављам, ево линк до мог поста са претходне странице гдје сам објаснио какво је стање на приватним факултетима:
viewtopic.php?p=1411414#p1411414

А ово што је ОФМ написао могу рећи да се слажем са њим. То што власници фирми на нашим просторима најчешће једва имају четири разреда средње па су глупи и не знају неке ствари, то је њихов проблем, али у све и једној озбиљној фирми запосленици се никад неће примати на лијепе очи, тј. само погледом на диплому. Треба направити низ тестова и видјети ко је најбољи.

Ево један примјер. Професор ми ради у Оптима групи и када су примали радника(не сјећам се која позиција) пријавило се стварно доста људи и на крају ,након низа разних интервјуа и разних испитивања остало је четверо људи (троје са државног и једно са приватног факултета). на крају се нису могли одлучити које од то четверо да узму, па су их послали код директора на разговор.
Дакле када се правилно врши тестирање, на крају ће вам остати најквалитетнији људи без обзира да ли су са приватног или државног, мада код нас већина ће бити са државног, јер знамо какво је стање на приватлуку :)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 12:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2011, 13:29
Dobro je da postoje privatni fakulteti!

Sa njima korupcija lagano odlazi u zaborav!
Ko nece da plati - platice na drugi nacin unistenim zivcima, narusenim zdravljem i nemogucnoscu zaposlenja nakon dugorocnog studiranja!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 17:07 
Veteran
Veteran

fijesta je napisao:
Dobro je da postoje privatni fakulteti!

Sa njima korupcija lagano odlazi u zaborav!
Ko nece da plati - platice na drugi nacin unistenim zivcima, narusenim zdravljem i nemogucnoscu zaposlenja nakon dugorocnog studiranja!

Tamo nema korupcije jer ti je sestica zagarantovana. A ako neko procita i par recenica iz neke skripte, moze ocekivati osmicu ili devetku. Mogao bih nabrojiti bar 50 primjera koji potvrdjuju moju tvrdnju.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 17:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nije bitno gdje je student, on ako želi da nešto nauči, on će to naučiti bilo da je to na državnom ili na privatnom fakultetu.
Kod nas je tu samo razlika u količini bespotrebnog paćenja i gubljenja vremena mladog čovjeka na proučavanje uglavnom neprimjenjivih stvari kojima te nemilice zasipaju na državnim fakultetima. Za mnoge pojedince ne mogu da tvrdim da im je motivacija pri opterećavanju studenta namjera da bi izasao kao bolje obrazovana i kompetentnija ličnost za obavljanje ekonomske prakse.

Vremenom će biti stvar prestiža upisati privatni fakultet, jer će sigurno znanja u svim oblastima koje nude biti na daleko višem nivou nego na državnim falutetima.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 17:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

neizreverbiliziran je napisao:
Naučiš sve to. A recimo ja na trećoj godini sam trenutno i vrlo malo kolega znam koji mogu sve to povezati sa praksom. Možda ne znam prave ljude, ne znam....
Banalan primjer je da ne znaju da mogu naći revizorski izvještaj ili bilanse na sajtu banjalučke berze.

Da tu si u pravu! To je mana državnih fakulteta o kojoj pričam - nedostatak prakse!

Ali tu je i problem predavača koji prenose znanje, metodologije rada kao i problem koji se vuče iz prethodnog ciklusa obrazovanja!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
fijesta je napisao:
Naučiš sve to. A recimo ja na trećoj godini sam trenutno i vrlo malo kolega znam koji mogu sve to povezati sa praksom. Možda ne znam prave ljude, ne znam....
Banalan primjer je da ne znaju da mogu naći revizorski izvještaj ili bilanse na sajtu banjalučke berze.

Da tu si u pravu! To je mana državnih fakulteta o kojoj pričam - nedostatak prakse!

Ali tu je i problem predavača koji prenose znanje, metodologije rada kao i problem koji se vuče iz prethodnog ciklusa obrazovanja!

Ne treba tebi praksa da ukapiraš neke stvarni.
Problem je u tome što ljudi upišu određeni fakultet, a pojma nemaju što su ga upisali. Budu toliko nezainteresovani. Jedan profesor na predavanju na trećoj godini postavio pitanje šta je posao ekonomiste, šta on treba da radi. Niko nije ni pokušao da se javi. A imam rođu koji studira privatni fakultet, evo čisti drugu godinu ekonomije, a ne zna šta je monopol i bilans stanja, a još uz to pojma nema ni šta izučava koji predmet.
Ti ljudi poslije ili imaju dobru štelu, ili žive u zabludi da imaju šteli ili "čekaju" posao.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:03 
Veteran
Veteran

fijesta je napisao:
Nije bitno gdje je student, on ako želi da nešto nauči, on će to naučiti bilo da je to na državnom ili na privatnom fakultetu.
.

to govore ljudi koji upisu bezvezni privatni fakultet. kad bi to bilo tacno,onda ljudi ne bi upisivali Harvard nego neki fakultet desetak puta jeftiniji. a po toj logici,nema potrebe da se uopste upisuje fakultet jer ko hoce,moze nauciti i kod kuce.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
sretno ti s ucenjem na drzavnom...doces kod mene raditi, a ja cu ti biti sef sa privatnim...hahahha

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Znaci privatni fakultet je garancija za neko rukovodece mjesto? Zanimljivo...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jedan profesor na predavanju na trećoj godini postavio pitanje šta je posao ekonomiste, šta on treba da radi. Niko nije ni pokušao da se javi.

Molim te imenuj profesora!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
rotor je napisao:
sretno ti s ucenjem na drzavnom...doces kod mene raditi, a ja cu ti biti sef sa privatnim...hahahha

sefovi najcesce imaju srednju ili osnovnu skolu :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Osnovnu četverogodišnju, najčešće..

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

korisnik je napisao:

Tako je!
A kakva nam je ekonomija privatnici i nemaju nesto potrebe za kadrovima sa drzavnih fakulteta jer im propadaju preduzeca!
A kamoli da tim istim kadrovima ponude ljudske uslove za rad! :)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
shakal je napisao:
Znaci privatni fakultet je garancija za neko rukovodece mjesto? Zanimljivo...

Ne znam što te to čudi, mislim da oko 50% studenata na privatnim fakultetima su zaposlene osobe pa im treba diploma, 30% su "tatina i mamina" djeca koja će sigurno dobiti dobar posao po završetku studiranja, a oko 10% je onih koji neće da uče pa su ovaj fakultet upisali kako bi poslije imali diplomu fakulteta nije bitno koji je, oko 10% je onih koji nisu mogli državni upisati a hoće da uče. Možda sam ove % malo promašio, ali tu je to negdje.

BSE je napisao:
sefovi najcesce imaju srednju ili osnovnu skolu :)

:lol: :lol:
Nažalost ali ovo je tačno. Ali opet ima izuzetaka, ne mnogo.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sta mozes danas sa srednjom...ni u cistocu vise ne mozes bez fakulteta...jedino ako si privatnik i negdje si malo oprao poreza pa ti firma jos nije ugasena jer imas crnog novca za dokapitalizaciju ...hehehe

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Kako god okrenemo privatni fakultet je sinonim za uspjeh!

80 % polaznika privatnih fakulteta imaju perspektivu i finu buducnost!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Nemoj više.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 19:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ja kod sebe imam ljudi sa drzavne ekonomije koji ne znaju adresirati koverte, a kamo li virmana popuniti...i onda kaze ja imam drzavnu ekonomiju...hahaha...idi begaj...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]