banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 14:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Sep 2011, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Džontra je napisao:
nepokoreni je napisao:
Aha, knjiga sociologije na pravu (moraš kupiti) koštala 120 KM e jel jeftino ne znam....a imaš bar 3-4 despota na godini što te tim ucjenjuju.

Moraš kupiti ili je moraš imati?

kad sam ja onomad studirao pravo bilo je da moras kupiti ;)
fino te u tefter zapise da si pazario a ako nisi bilo je pripazi se na ispitu

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011, 23:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Barsa je napisao:
A da l' te izađe oko 18000 - 20000KM fakultet na državnom za 4 godine?

Рачунала је моја бивша.
Државни факс. Она је била на буџету 2 године (осим прве) и хранила се у мензи (осим прве године), али није живјела у дому. Дакле, за 3 године (студиј је 3+2) њу је то "планинарење" укупно изашло око 12.000 КМ.
Још студирала релативно лак факултет, са релативно јефтином и доступном литературом.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
jeste najeftinija varijanta drzavni ako je u tvom mjestu fakultet, ali ako nije za 4godine te dodje oko 20000 sracunaj mjesecne troskove pa vidi, prevoz, stanarina obaveze ,hrana, skolarina, literatura, 1moja drugarca je placala 70km za potvrdu kad se ispisivala! ako ces na svemu maximalno stedt i neces ponovt ni 1godinu, mozda jeftinije,
vanredno je mozda malo jeftinije al i tu se nakupi, a moras bit i kapacitet sam uciti i sve,
zato kazem da je na privatnom bar bolja orgaizacija sve ti prirede za ispit, kad samo vidim oni dobiju sve gotove skripte i pitanja, a kod nas po3knjige a kolko se puta desi da profesor trazi bas neku koje nema,,, :roll: :roll: :roll: a da ne pricam o ponasanju, kolko se meni puta deslo da profesorica dodje na ispit sva bjesna s cigarom ustima ,samo cekam kad ce pocet otresat pepeo po meni,,, :roll: :roll: :roll:
e sad moguce da je bolje ako imas prezime i izgled,,,

Ti ili stvarno nas sve zayebavaš ili ne znaš čitati sve kada se neka rasprava započne. Lijepo je rečeno da svi mjesečni životni troškovi (stan, hrana, kafana, odjeća, obuća, prevoz, gorivo...) su isti i na privatnom i na državnom + što na privatnom plaćaš školarinu od 2000KM - 4000KM po godini.
Malo bolje pročitaj nešto, jer to što si ti napisala je već lijepo rečeno na prošloj strani :D

A evo i Taško ti je lijepo rekao, ako si iz drugog mjesta i hoćeš studirati, moraš plaćati stanarinu i ostale troškove, bio na državnom ili privatnom
Ташко je napisao:
KAKVE VEZE IMA ODAKLE JE KO SA SKOLARINOM? AKO HOCES STUDIRATI SVEJEDNO MORAS PLACATI STANARINU I SVE STO IDE UZ TO.

Jbg avatarx ako sad ne razumiješ

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 10:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
ko je dobar djak, moze sta hoce, al ko je slabiji BOLJE MU JE DODAT JOS MALO ZA PRIVATNI JER CE GA NA KRAJJU IZAC JEFTINIJE! :fadein:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije to malo, šta onaj ko nema para? Nije malo dati 3000KM u 3 ili 4 mjeseca na privatnom za upis, a ovamo na državnom, ne znam koliko je upis na godinu sada, mislim oko 500KM - 600KM. Na privatnom nema budžeta kao na državnom

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 10:29 
Veteran
Veteran

sta nema para??? na rate! kad moze doc u bl i placat sve ostalo onda moze i to! :D :lol: :lol: :lol: i imaju i privatni oslobadjanje placanja za najbolje! :P

Poslednji put menjao avatarx dana 08 Sep 2011, 10:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 10:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ljudi škola nije više džabaka, prošla su ta vremena. Ko bude imao love učiće ko ne....oreeeee looooolaaaa :-?

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 10:32 
Veteran
Veteran

ma ne, trazi se da budes iznad prosjecan ko ovi za jelica, il ce studirat samo bogati!
a ovi sto su srednji ce khm,,, :fadein:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 10:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sta nema para??? na rate! kad moze doc u bl i placat sve ostalo onda moze i to! :D :lol: :lol: :lol: i imaju i privatni oslobadjanje placanja za najbolje! :P

Yebo te koliko ja imam živaca da ti objašnjavam. Upis na prvu godinu privatnog faxa ti je u 4 mjesečne rate (sep.,okt.,nov., i dec.) po 750KM. E to ti je ta rata, kao nečija plata. I da ti samo napomenem + mjesečni troškovi

Shvati da nema većina para za to

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 10:35 
Veteran
Veteran

nemas ti men sta objasnjavat! kredit SOMINO! doslo i kod nas vrjeme ko u americi,,, :fadein:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
nepokoreni je napisao:
Ljudi škola nije više džabaka, prošla su ta vremena. Ko bude imao love učiće ko ne....oreeeee looooolaaaa :-?

Što je najgore ovo je istina...Pričam s jednim profesorom prije par mjeseci, lik nam govori kako je plan da se u sljedećih 5-10 godina većina fakulteta ili odsjeka da u privatne vode...Da državi ostanu elektro, medicinski, pravni, šumarski, pravni i mašinski...Sve ostalo da bude kod privatnika...Em privatnici zarađuju pare, em vlasti koje donesu takvu odredbu imaju udio u tim privatnim fakultetima...već se provlači priča o ukidanju nekih odsjeka (na filološkom, konkretno), koji bi kasnije na privatnom niknuli

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nemas ti men sta objasnjavat!

Pa vidim da ne vrijedi :D Ruku na srce stvarno sam se potrudio, ali tebi ne vrijedi ni pokušati nešto objasniti :D

kredit SOMINO! doslo i kod nas vrjeme ko u americi,,, :fadein:

A je li? Ko će kredit da otplaćuje poslije? Kako? Sigurno sviju čeka posao poslije faxa pa je najlakše uzeti kredit. Zato se žiranti hvataju za glavu zbog takvih
Kriza na sve strane, katastrofa i kod nas i u Evropi, a ti kažeš uzeti kredit?! Ajd mi samo reci kako ga poslije vraćati kada nema yebenog posla. A da imaju žiranti, boli mene neka stvar, ja završio fax sada mi više oni ne trebaju, neka oni vraćaju, što su i bili žiranti.
Mislim komentar ti je stvarno bio na mjestu. Kredit :lol:

Vjerovatno ti preporučuješ kredit u Švicarskom franku, stabilnoj valuti :D

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Za pametne ce drzava uvjek naci novca.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
siki2086 je napisao:

naslijedne despotije nisu vezane za iq vec krv :D

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 19:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
siki2086 je napisao:

E upravo to mi nemamo :roll:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
nemas ti men sta objasnjavat! kredit SOMINO! doslo i kod nas vrjeme ko u americi,,, :fadein:

Malo više zdrave konverzacije i tolerancije, malo manje gramatičkih grešaka i tog nadmenog stava. Sve najbolje ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dani, =D> =D>
Dobro si rekao :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Kad smo vec kod cijena, zanima me par stvari:

- Zasto pricate napamet?
- Da li uzimate u obzir da studenti sa privatnih fakulteta NEMAJU prava na menzu i dom, cak su i kod stipendija (sto je logicno) na zacelju?

Tako da dobar student na privatnom fakultetu van Banjaluke ne moze proci ispod 7000km godisnje (4800km troskovi stanovanja i prehrane + 2500km skolarina)

Dok dobar student javnog fakulteta placa dom 120km godisnje, menzu 80km, skolarinu 300-500km, i uz to ima stipendiju 100-200km.

Racunica je prosta - 4 vanrednih studija privatnih fakulteta 4x2500=10 000km + troskovi prevoza vikendom + literatura, 1000km godisnje x 4=4000km, ukupno 14 000 km.
Sto ce reci, da ne zivim privatno u BL izlazilo bi me ovoliko iako sam vec pomenuo koliko je zivot u BL godisnje (4800x4=17 200km).

Student drzavnog:
1. dobar student (gore navedeno), 600km godisnje, 600x4= 2400km
2. prosjecan student (nema dom, zivi privatno, hrani se u menzi), 500+4800=5300x4= 20 000km (u ovih 4800 nisam racunao prehranu vec literaturu).

Da rezumiramo:
- mene (privatni) izlazi godisnje 7000km
- mog cimera (javni) izlazi godisnje 5300km

Pricati napamet je totalno besmisleno...

Mada ja i dalje stojim iza toga da drzavne fakultete treba ukinuti, tri godine to govorim ali dzaba...

Poslednji put menjao Bahamut dana 08 Sep 2011, 23:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011, 23:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Barsa je napisao:

Yebo te koliko ja imam živaca da ti objašnjavam. Upis na prvu godinu privatnog faxa ti je u 4 mjesečne rate (sep.,okt.,nov., i dec.) po 750KM. E to ti je ta rata, kao nečija plata. I da ti samo napomenem + mjesečni troškovi

ako vec nesto objasnjavas, bar se potrudi da imas tacne podatke, jer ovo sto si napisao nikako ne pije vode ;)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011, 07:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ja i dalje stojim iza toga da kod nas privatne treba ukinuti, jer je to sve goli kurton.

I dalje mi nije jasno zasto racunate troskove smjestaja. To placas nebitno ides li na drzavni ili na privatni. Mali broj studenata je u domu. Ostali iznamljuju stan/sobu i slicno...
I tebe ne izadje 7000KM nego 8.000.
14000+17200=31200 podjeljeno na 4 je 7800.
I taj "dobar student javnog fakulteta" sigurno ne placa skolarinu, ako ima stipendiju. Vec je na budzetu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]