banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 11:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 67  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Nov 2015, 22:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 10:57
Ljudi se razlikuju, ali da ne može da se nešto nauči nije tačno.
Predznanje jeste bitno, ali nije da se ne može bez njega.
Što se tiče učenja, to je sve relativno, ali da moraš ostalo zanemariti nije tačno, barem sada dok još nije vrijeme rokova ili kolokvijuma, nađe se vremena i za izlaske i za sve ako se dobro rasporedi.
Niko neće naučiti da bude programer, da se tako izrazim, na bilo kojem faksu da upiše, faks te uči osnovama i daje smjernice, a sam moraš dodatno da radiš da bi nešto postigao.
Takođe, to što se tiče zvanja inženjer elektrotehnike, to "lomljenje" je na prvoj godini koja je ista za sve i radi se o oetu i to ti je to od elektrotehnike, može se i oedt pod to potpasti ali to opet ima veze sa računarstvom.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2015, 22:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Samo ne treba biti rob nečega, a ja sam bio. Jer drugačije ja nisam mogao, obzirom na moj način funkcionisanja. Zato nisam uspio. Ono kako ja radim, to nema ni u jednoj knjizi. To je ono moje, to na ETF-u pokušavaju da ti uzmu. Ja nedam. Pa Nikola Tesla je trljao dvije mačke jednu od drugu nebi li dobio elektricitet. Ne pokušavam da sebe uporedim sa njim, već samo kažem da treba razmišljati na svoj način, inače nećeš se razlikovati ni po čemu i bićeš sastavni dio jedne sive mase.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 09:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2014, 19:45
plava_hemijska je napisao:
Другови који су отишли у Грац, Нови Сад и Београд кажу да им је супер и да уопште није тешко као овдје. Мислим да ћу остати и видјети како ће се ситуација развити до сљедећег уписног рока на осталим факултетима, а о плаћању инструкција за математику и ОЕТ и не размишљам, не желим на толику штету да идем својим родитељима.

A kako ljudi odavde odlaze u Grac, tj. u Austriju i Njemacku?Da li se radi o roditeljskom financiranju ili postoje neke stipendije?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 09:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
# icobh

100% si u pravu, i to važi inače za sve fakultete jer oni posluju po "cookie cutter" sistemu. Dakle kalup za kolačiće koji treba od svakog studenta da napravi istog kloniranog "stručnjaka" i ne dozvoljava mnogo odstupanja i korištenja svojih rješenja i sl.
Mora biti po njihovom i to je pravilo. Na nekim predmetima čak mora do rješenja da se dođe na način profesora i asistenata, i ne priznaju ništa drugo.

#haxor

Studiranje u inostranstvu u nekim slučajevima može da bude jeftinije nego studiranje kod kuće. Recimo studenti koji plaćaju stanarinu i školarinu su debelo u troškovima i u Bosni. Ko uspoje da obezbjedi neku bazičnu školarinu može se ljepše provesti vani. A o psihološkim i kulturnim benefitima da ne govorim. Sve što uložiš u svoje studiranje vani će ti se vratiti 10-tostruko u odnosu na ovaj jad i bjedu ovdje.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 11:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Na ispitu iz OET, da li bi 1 ili 2, ne sjećam se, znao je biti zadatak iz zbirke koji je imao pogrešno rješenje i morali smo na kraju napisati to rješenje, inače nebi nam asistent priznao zadatak. Dotle seže debilizam i ja nisam htjeo da budem dio toga. Ja sam htjeo tući asistente na OET, čitav fakultet se orio, haos je bio. Onda izbacivali me sa časova zbog prepirki, a profesoru na bazama sam rekao da nema pojma i napustio čas nakon 10 min. Čovjek priča nešto što ja znam i ja vidim da to nema veze sa mozgom, pušilo mi se iz ušiju. Kako je tek studentima, koji to nisu znali, pa su jadni morali slušati njega. Nema od toga sreće...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Jedan od asistenata na oetu1 nije nikako bio u dobrim odnosima sa jednim od mojih kolega iz grupe.Tog asistenta niko nije gotivio jer je uvijek namrgodjen,neraspolozen i voli malo podjebavati.Elem,ovaj kolega "ima muda" pa je cesto ulazio u rasprave sa ovim asistentom i nije dao na sebe.Covjek na kraju dobije neki mali broj poena na lab-u iako je bio jedan od boljih,uvijek prvi zavrsavao vjezbe i objasnjavao ostalima,i to sve zbog nesuglasica sa tim asistentom.U drugom sesmsetru iz oet2 uopste se nije trudio,prepisivao prirpemu i pisao kratke izvjestaje,nije uopste pratio predmet.Medjutim,nije vise bilo tog asistenta i pogadjate,na kraju duplo vise bodova iz laba nego na oet1 :D

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 12:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2015, 22:03
h4xx0r je napisao:
A kako ljudi odavde odlaze u Grac, tj. u Austriju i Njemacku?Da li se radi o roditeljskom financiranju ili postoje neke stipendije?

Као што већ Last December рече, некада студије вани могу бити јефтиније. За Нови Сад је то дефинитивно случај. Стан за студенте цјеновно отприлике дође на исто као и у Бањој Луци. У питању је родитељско финансирање. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 13:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Okt 2015, 15:07
Koliko ja vidim, svi vi sto pisete ovdje ste ili zapeli na prvoj godini ili ste odustali od ETFa. Mislim da zanimljive stvari i one stvari zbog kojih su svi i upisali ETF dolaze na drugoj, pogotovo trecoj i cetvrtoj godini. Mozda nas na pocetku uce ne toliko bitnim stvarima, ali morate malo drugacije pogledati stvari, mozda je to cak i bolje za nas, pa kad zavrsis prvu godinu odma je malo lakse, pa onda se nekako nagradis ucenjem raznih programa u trecoj i cetvrtoj godini zbog kojih je vecina upisala fakultet :D koliko god ovo zvucalo cudno, smatram da je tako. Takodje, cuo sam da firme zaposljavaju studente sa cetvrte pa cak trece godine, ljudi putuju po svijetu sa diplomom ETFa, mogu se svugdje zaposliti, ne znam odakle tolika negativnost :)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DzoksRS ocigledno nije zapeo na prvoj godini :D

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 14:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

#Hmmmm

putuju ljudi po svijetu i bez ETFa, jebo diplomu ETFa...

Nije to pljuvanje, pokušavam objasniti zelenim brucošima da nije vrijedno živaca, to sve zlostavljanje.
Ajde energetika, TK, elektronika, to ne možeš nigdje drugo studirat nego na ETFu. Al zbog jebenog ITja trpit takvo zlostavljanje, jok bolan. Na kraju krajeva, samo što dalje odavdje, ko god može vani neka pali, štp dalje od ove obrazovne boljonjske džamahirije. Ko ne može van neka nađe neki bezbolniji način da si prekrati muke sa školovanjem.
Ko voli sado-mazo, bujrum!

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 15:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja sam napustio sa treće god ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 16:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Okt 2015, 14:11
Ja idem mjesec dana, a već imam visok pritisak, od nervoze mi trza desni donji kapak, a doruckovao nisam vec dve sedmice.

Sto je ironija svega ovoga, nije mi nimalo stalo do ovoga, ali pokusavam nesto da napravim jer stvarno zelim da nekako osiguram svo znanje sto imam u ovoj struci, a diploma je jedini nacin. Sumnjam da cu to uraditi na ovom fakultetu. Nazalost.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Haha nemoj klonuti duhom.Neces crknuti ako ne zavrsis faks,21. je vijek ;)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 17:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Maj 2012, 19:58
Ja sam napustio ove godine. Uh, kao da sam skunio tonu tereta sa ledja - nema vise asistenata i profesora koji nikad nisu radili u realnom sektoru, nego samo palamude i uzimaju pare dok se izivljavaju nad studentima.
Btw, polozio sam "Linearnu Algebru" iz prvog puta sa ocjenom 9 i nisam nikad dobio ocjenu ispod 8. Tako da, nisam glup ili lenj.

Programiranje se moze nauciti sjedeci u kuci, cutajuci knjige/tutorijale i radeci na konkretnim projektima. Treba vam samo racunar, internet i dobra volja za ucenjem. Tako cete sacuvati mentalno zdravlje i nauciti nesto korisno.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 17:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

# Xantar

svaka čast na potezu, uzeo si sudbinu u svoje ruke, sad si svoj čovjek.
Žao mi je što je i danas situacija ista kao i prije deset godina, mislio sam da je smjena generacija donijela neke nove ljude. Ali izgleda da o izboru zaposlenih odlučuje ipak ona stara garda koja vlada fakultetom već više od 20 godina.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 18:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Last December je napisao:
Al zbog jebenog ITja trpit takvo zlostavljanje, jok bolan. Na kraju krajeva, samo što dalje odavdje, ko god može vani neka pali, štp dalje od ove obrazovne boljonjske džamahirije.

Што се тиче "Болоње" ја уопште немам никаквих замјерки на то како је иста имплементисана на ИТС-у. :) Такође осим коња који је предавао основе ООП-а тј. C#, остатак екипе је сасвим ок, или и више од тога. Да има простора за побољшање по питању квалитета и организованости наставе - има. Поготово за цијену која се плаћа за годину. Са техничке стране им се нема шта замјерити.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sinip kad ce ona temu o ITS-u? :D

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ма може и током седмице, али сам мислио да попричам прво са професорком задуженом за квалитет наставе, да јој изнесем критике. :) Видјећу шта ћу, углавном - биће убрзо, нема бриге.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2015, 23:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2015, 22:03
Смије ли се знати шта ви који сте напустили сада тренутно радите? :D

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2015, 21:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja svašta, ne znam za ostale. Radio kao fizikaner u skladištu, vozač bagera i kamiona, popravljao računare, elektroniku na autima, chiptuning, monter antena tipa raznih, administracija mreža, programiranje, kako desktop aplikacija, tako i web, gluma sisate plavuše na info pultu, opšta administracija i tako...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1323 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 67  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]