banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 01:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 352 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Apr 2010, 18:04 
ne znam kako je sad.. prije sam i ja kao nesto ucestvovala, ali to je bila gola mafija... ja sam usla u to s ciljem da nesto svi zajedno promijenimo ali kad sam vidjela sta ljudi rade, a nisam se mogla boriti protiv toga, odustala sam... tadasnji predsjednik studenata prava i njegova prva ruka, uzimali su pare i muljali, cak su ih nesto za to prozivali i provjeravali ali slaba vajda...
bila sam razocarana, jer sam naivno mislila da su svi tu da nam kao bude bolje, da nesto pokrenemo, hahaahha.. al eto nije puno trebalo da shvatim kako to funkcionise tada.. mozda je sad bolje i drugacije

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 22:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2010, 22:13
E sto se tice SOBLA, kod nas postoje dvije struje, koje se ne mogu medjusobno, ova nova struja na celu sa Jovićem, koju priznaje i dekan, al je ne priznaje studentski parlament, i druga stara koju priznaje parlament ali ne i dekan, u toj drugoj su da tako kazem "vjecni" studenti, mada ima par mladjih. Iskreno, ni za jednu a ni za drugu nemam nista posebno za reci. Tu nema nikakvog opsteg interesa, ako ganjas neki privatni interes onda ok, ak mislis postic nesto za "dobrobit" svih onda mislim da ces tu gubiti vrijeme...

DOMITIUS ULPIAN

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 15:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 09:39
ma cisto onako da steknem neko iskustvo i upoznam ljude...ništa naročito... kandidovao sam se.... 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 07:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Puno vam je bolje položiti pravosudni nego završiti postdiplomski. Za posao mislim. Normalno, kome se da, može i oboje.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 07:56 
nemam zelju polagati pravosudni niti mi treba za posao, u sustini ni master mi ne treba za posao ali eto, uci mi se malo.. hehe... cisto malo da nabacim titulu... :wink: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 10:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Tu se slazem, pravosudni je veoma bitan, bez njega ne mozes biti ni sudija ni tuzilac i jos mnogoooo toga, samo cuo sam da je pravosudni zapravo pravni fakultet u malom + praksa, drugim rijecima da je bas tezak. I neka je, ako hoces da budes strucnjak, izvoli pa radi :) A sad master u svakom slucaju dobro dodje, ma ja mislim i jedno i drugo, jer kod nas na faxu ima dosta profesora koji nikad nisu radili u struci, neg su pusti teoreticari, mislim da teorija i praksa idu zajedno, a nikako odvojeno. Glupo mi je da neko predaje Krivicno, Gradjansko, Obligacije, a pogotovo procesna prava, a da nije radio to prakticno. Oni prof. koji su i prakticari, su mnogo bolji i predavaci. Sjecam se kad nam je Milos Babic rekao, da kad je postao sudija poceo je da na ispitima insistira na pitanjima na kojima prije nije insistirao, a prestao da insistira na onim pitanjima na kojima je prije insistirao. Drugim rijecima, praksa ti pokaze sta je bitno....

DOMITIUS ULPIAN

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 18:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nema nam Jelene.... :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 17:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Mar 2010, 18:04
Tu sam, pustila sam pametnije da pisu... Zale se na mene, pa ne smijem :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 13:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ufh... :-? :-? ...meni si već počela nedostajati :cry: :cry:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 23:09 
Početnik
Početnik

Nis' se ne sekiraj, tuJ sam ja.... 8) Uostalom, sta ce vam neko ko jos nije ni upisao Pravni fax u BL :)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 07:51 
Jelena-Doboj je napisao:
Nis' se ne sekiraj, tuJ sam ja.... 8) Uostalom, sta ce vam neko ko jos nije ni upisao Pravni fax u BL :)

sta ce nam? da ga malo plasimo. hhehehe :D salim se... po meni je bas super cuti sva misljenja. i onih sto ce tek da upisu, i sto studitaju i koji su zavrsili... pratimo evoluciju kroz studiranje.. vjeruj mi, doci cemo da sokantnih zakljucaka.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 09:53 
Početnik
Početnik

Hvala tebi, ali ne mogu ja biti mnogo od koristi, nego izvlacim korist od vas :lol: :lol: :lol: , zato se i jesam uclanila na forum, da bih pokupila informacija, iskustava, savjeta,... U svakom slucaju, nista zlonamjerno!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 18:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mi smo tu da pomognemo 8) 8) 8) 8)

Ukratko o profesorima na prvoj godini....
u prvom semestru imali smo
Rimsko pravo - Nikola Mojović
Predmet je extra, a a sve priče o tome kako ga je nemoguće položiti ili je to preteško su LAŽ! :lol: Mojke je korektan, i dobar profesor. Jeste da mi je dao manju ocjenu nego što sam zaslužio al ajd... :roll: Samo treba položiti kolokvije i učiti na vrijeme i nema nikakvih problema. Tako da te priče o tome ne straše... Vidjećeš sama :)

Političke i pravne teorije - Nikola Poplašen i asistent mu - Aleksandar Savanović
Poplašena se pojavi svake prestupne a i tada bude šprdnja od pred. Savanović je dobar predavač i stvarno je inteligentan, mada se previše zajebava i proziva cure. Predmet nije problem položiti... 8)

Sociologija - Braco Kovačević i ass. Dalibor Savić
Bez komentara...knjiga glupa do bola, sve nepovezano ali ako ćeš iz ičega imati 10, imaćeš iz socio. Mada sam se ja namučio ko sveti Petar...Radio sam tri kolokvija, dobio 3 desetke, radio integralni, imao 95% bodova i još sam morao raditi seminarski kako bih imao dovoljno za 10 :angry4: :angry4:

Opšta istorija - Zdrava xxxxxxx (ne znam prezime, nit me zanima :-? :-? )
Stari vijek lagan, ali Novi je previše komlikovan. da se položiti, ali Zdrava ima poremećen sistem ocjenivanja tako da nikada ne znaš hoće li biti 6, 7 ili 9 :roll: :roll:

U drugom semestru imamo:

Teorije države i prava - Snežana Savić i ass. (msm. da je Goran) Milinković (alijas Kelzen)
Predmet nije loš, nisam još počeo učiti, ali ljudi kažu da nije pretežak. Uglavnom sve ima smisla i povezano je. Savićka je dobar predavač i čujem da ej fer, samo prestroga na usmenom. Kelzen je najobičniji kreten i ne dao mu Bog da ga sretnem pijanog i iza nekog ćoška. Čovjek nas sviju podjebava, neće da odgovara na najobičnija pitanja, kao da je on više biće...

Nacionalna istorija - Zdrava xxxxxx

Mnogo lakše i jednostavnije nego opšta...jedini problem prave mnogobrojni srpsku Ustavi ali da se i to....

Engleski - Branka Maksimović

Engleski ko u srednjoj.... :lol: :lol: :roll: :roll:
Ona i as. posebno daju kolokvije, svaka za sebe, POJMA NEMAM O OVOM PREDMETU!!
Ali ko iole zna engleski trebao bi da položi....

Ekonomija - Goran Popović

Jednostavno...i ovdje 10 može pasti...materija nije teška, ako si Jeco još ekonomska, ne bi ti trebao biti problem....

Jesam li šta zaboravio?? :confused2: :confused2: :confused2:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 07:37 
Mojovic predobar profesor.. potvrdjujem.. svako ko kaze da je los ili da je tesko, taj nece da uci.. i to potpisujem... suplje su mi price tesko je, on je ovakav onakav... dajte molim vas.. stvarno korektan i divan profesor i covjek
Zdrava jeste konfuzija, kod nje stvarno ne znas kad ces sta dobiti, malo je bila cudna i prije... meni nije predavala nacionalnu pa ne znam..
Branka Maksimovic, extra zena, prelako poloziti, samo naucis tvorbe, tj. definicija i das primjer i eto..
Savicka trazi ali je fer i korektna.. toliko od mene..

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 10:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Za Mojketa i ja potpisujem, ali on je fer i korektan, ali treba uciti. Sto se tice Savicke, ona jeste dobar predavac, meni je na ispitu bila ok, ali zna se desiti da pravi parcijale, pa ti rastegne ispit. Zdrava Stojanović je malo zeznuta, ali i na nacionalnoj zna praviti probleme. Meni je na prvoj bila najteza Opsta istorija, jer Rim treba isto dosta uciti ali je zanimljiv.

Sto se tice druge godine, tu je bez konkurencije najteze i najzanimljivije Krivicno pravo, pogotovo ako se polaze kod Ivanke, zatim ide Ustavno, ono nije tesko za polozit, ali doci do profesora je ko dobiti na lutriji, a i nezgodno je malo sto se moze samo integralno, a imaju dvije knjige, tak da izadje na nekih 600 str.
Za trecu godinu nemam komentara, tu je sve potesko. KPP ima dve knjizurine pa izadje na nekih 800 str. , obligacije isto, Uprava pored sto je dosadna moze se samo integralno i to oko 500 str. Finansije e tu je profesorica problem, postoji knjiga koja ima 400 str. ,ali ona trazi od rijeci do rijeci i tesko se uci. Kriminologija i penologija sad nisu nesto teske al posto je kod Ivanke, onda zna zagorcat. Sve skupa se moze polozit, al ima posla...

DOMITIUS ULPIAN

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 15:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Što znači da kome je stalo do prosjeka treba ga hvatati na prvoj i drugoj, jer na trećoj ništa....
Bilo bi fino kada bi neko analizirao predmete na drugoj godini, barem ukratko... Od vas mislim da ću dobiti korektno mišljenje...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 15:53 
Početnik
Početnik

Doctor Who opisao si mi da sam se vec zamislila na predavanjima i ispitima. Svi plase tim prof.sa Rima, kazu da je nemoguce, ali izgleda da nije 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Hvala jos jednom na detaljnim informacijama. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 16:04 
stvarno nije tesko poloziti rim, a ispit je interesantan pa nije ni problem uciti.. ko nauci stvarno ce poloziti jer je profesor divan..

ja sad ne znam kako su poredani ispiti i profesori po godinama.. ako neko moze napisati, meni nije problem napisati svoja iskustva..

ja licno sam prosjek uhvatila tek na kraju skolovanja.. na pocetku je krenulo dobro prva 2/3 ispita a zatim lose.. sve 6/7.. a kasnije je krenulo sve bolje.. tako sam na kraju imala sve 9 i 10..
zavisi.. cinjenica je da profesori dosta gledaju dotadasnje ocjene pa im to dosta kad i sami ocjenjuju..

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 17:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Нема на чему, Јецо... Задовољство ми је што могу помоћи... Само се ти упиши и досели у БЛ, остало не брини ту су твоји форумаши да те воде кроз све... Видимо се на факсу ускоро.... :D :D

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Doctor Who je napisao:
Нема на чему, Јецо... Задовољство ми је што могу помоћи... Само се ти упиши и досели у БЛ, остало не брини ту су твоји форумаши да те воде кроз све... Видимо се на факсу ускоро.... :D :D

Vas dvoje ako ne podnesete raport ovdje sa te vase prve kafe, treba vas banovat :lol: mi sve pamtimo.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 352 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]