banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 18:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 152 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SOBL
PostPoslato: 10 Feb 2008, 01:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Gle gle!

Vođa KOSTa je u kumovskim vezama sa našim režimskim rektorom Stankom Stanićem!
Interesantno! :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 21:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2008, 22:08
Kum nije dugme. A kumče još manje. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 17:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2008, 17:13
Evo da se i ja prikljucim. Upoznat sam sa ovom problematikom, pa cu samo reci sledece.
Kragulj studira 10+ godina, a Branislav Tesanovic ima 34 godine. E sad, ako je bolje da takvi ljudi vode studente, onda braco, neka tako bude.
Ipak mislim da je Grubor puno uspjesniji i reprezentativniji student. To je, naravno, samo moje misljenje.

Pozdrav svima!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 21:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
Dejan zivi u Rosuljama i 82. je godiste.
Branislav Tesanovic, zaista nije ni biran na izborima niti je bio kandidat, koliko mi je poznato.
Ovi iz KOST-a samo misle blateci druge i rodbinskim vezama uspjeti.
Ko ih je izmanipulisao, pa su tvrdili da sve rade zakonito? Ne pise u Zakonu ko koliko godina ima.
Neka im zabrane da studeiraju, time nece imati pravo da budu u SOBL-u.
Ovdje neko izgleda ako je ko predstavnik studenta sliftajuci se profesorima uspio da upise u roku, naravno, ako mu je otac na fakultetu, a Kum rektor, pa moze da se bavi svim i svacim i u roku upisuje godine.
Treba cijeniti i ako neko u studentskoj organizaciji nije da bi brzo bez muke zavrsio fakultet.
Ima takvih u BL.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 21:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

@ neka

Ja ne razumijem sta ti branis. Ili koga branis? Ljudi nista cestito nisu uradili zadnjih par godina, katastrofalni su studenti, zele samo da jos koju godinu sacuvaju pozicije...ne shvatam sta tu ima dobro???
Molim te da mi odgovoris.
Ako ih samo branis zato sto ti se ni ovi drugi ne svidjaju, razumjecu. Ali, probaj odgovoriti na moje pitanje bez pominjanja ovih drugih.

Pozdrav!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 22:10 
Pripravnik
Pripravnik

pa mislim da sam odgovorila.
Medju ove druge spadas ti.
Ja nisam stekla takav utisak.
Vise mi smeta to sto neko pljuje na nekoga da bi dosao na neku poziciju.
Upravo sam bila sa drugaricom koja poznaje situaciju u SOBL-u.
Rekla mi je da uopste te koji prozivate nemaju nikakakav uticaj na izbore i da ljude koje su studenti birali uopste nisu znali.
Rekla mi je da je sad kako su ovi predsjednici Saveza otisli da je Skupstina prvi put raspravljala o studentskim problemima.
Takodje, ona kaze da sazaljeva te ljud e+sto ih prozivaju, jer upravo ti koji ih prozivaju trazili su od njih razne usluge i da rade nesto za njih.
O novcu kaze da se odlucuje na sastancima.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 22:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

neka je napisao:
Rekla mi je da uopste te koji prozivate nemaju nikakakav uticaj na izbore i da ljude koje su studenti birali uopste nisu znali.
O novcu kaze da se odlucuje na sastancima.

Rece i ostade ziva...Dejan Kragulj je predsjednik SOBL-a (ako ne vjerujes, danas je na RTRS dao izjavu kao takav), a Branislav Tesanovic njegova desna ruka, covjek koji je tu vec 10 i vise godina, pise sve dopise, obavjestenja i sve ostalo. PA KAKO ONDA NEMAJU UTICAJ?
Daj, molim te, ne sramoti se takvim izjavama. Navijas za njih i sve je u redu, ali ne pricaj neistine. I vrapci na prozorima svih fakulteta u Banjoj Luci znaju ko je gazda u SOBL-u.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 14:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

donie brasco ti si još jedan pametnjaković koji u lobanji ima umjesto mozga vakum i tebi pričati je isto kao pričati zidu!
Ti si još jedan student koji misli kako mu dekanov čovjek kaže i onda misli da je popio pamet cijlom svijetu! Nema potrebe da turbiš toliko, pokazali ste se na demokratskim izborima!

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 16:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Feb 2008, 22:22
Ja i dalje smatram da se dalje ne treba raspravljati sa njima , nego nek se oni zadovolje tako sto ce nasem prodemokratskom predsjedniku Kragulju da p..... k...., koji je zajedno sa ostalim saradnicima napravio prave iybore i tako ocistio organizaciju.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 00:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Filozofe, ne razumijem odakle ti samo takav zakljucak. I ti ovo smatras forumskim razgovorom? Suprostavljanjem misljenja? Ne znam samo kako si toliki broj postova skupio.
Mislim, ja sad tebi treba da odgovorim da si i ti neko ko ima vakuum umjesto mozga. Ali necu. Jednostavno iznosim argumente i smatram da su vjerodostojni. Ako covjek studira 10+ godina, nema sta da radi na faksu ni medju studentima. STA SAM POGRESNO REKAO?
I kad si vec tako pametan, sto ti ne zasmeta lupanje ovog igoraV? Zato sto ti je pajtos zaduzen da zajedno s tobom brani "SVEMOGUCE I VJECNE VLADARE SOBL-a". Zato ti on ne smeta, "filozofe"!
Nick ti, po nacinu kako pises, uopste, ne odgovara.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 09:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ostavi moj nick na miru! Ja tvoj nisam dirao! Kada ti meni daš valjan razlog zašto je problem da načelu SOBL bude čovjek kojeg su demokratski birali predstavnici fakulteta, kojima su studenti dali svoje glasove, ja sam spreman tebi se izviniti!

Ovaj argument on studira 10 godina i vi koji ovo ponavljate kao papagaji trebali bi pročitati statut SOBL i pogotovo član koji govori o funkciji predsjednik SOBL, a onda pričati ovakve stvari!

Skloniji sam da povjerujem da ste vi izmanipulisani reječima svojih dekana, režimskog rektora stanića i njihovih studenata sa prosjekom 11,00 koji su zavšili fakultet od 4 godine za 2,5.
:lol: :lol:

E kad sve ovo svariš onda možemo preći na viši tj. akademski nivo! 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 10:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Okt 2007, 14:21
Ne razumijem filozofe sto tebi toliko smeta nas rektor, prof.dr Stanko Stanic? :-? Ajd medju dekanima ima i ovakvih i onakvih, ima i dobrih i odgovornih ljudi a ima i onih koji to nisu, ali profesor Stanic je ipak jedan rijetko posten i iskren covjek prije svega a zatim i profesor. To pitaj bilo kojeg njegovog studenta u zadnjih 20 godina pa ces se uvjeriti. Nema tog covjeka kojem on nije izasao u susret i pomogao ako je mogao. I ne znam sto ga nazivas "rezimskim"? Jel hoces da ti dodje Micic ili Zeljko Mirjanic? Posto su njih dvojica najozbiljniji kandidati za rektora poslije profesora Stanica. I oni su rezzimski kandidati a ne prof. Stanic. Pa ces vidjeti sta je rezimski rektor! Ices u slobodno vrijeme kreciti BLC i okopavati sadnice a ne laprdati po forumu :lol:

PS: Mislim da je prof.Stanic i previse dobar i susretljiv za mjesto rektora. Tamo su neophodni radikalni potezi. moj izbor za tu funkciju bi bio Kondic, ja mislim da bi on pola onih matorih budala tamo penzionisao i otjerao sa univerziteta u roku 6 mjeseci po sistemu "Ratko Kravarusic" :lol: On je ko Dodik, nema Cile-Mile 8) A nas narod voli cvrstu ruku.
A i opremio bi konacno onaj kampus da lici na nesto, pogledajte EFBL. Kazu da ga se svi ostali dekani "boje" na sjednicama Vijeca i da on "presjeca" stvari onda kad se Stanic ustrucava, jer se boji da ne uvrijedi nekoga. Jbg, ne moze uvijek svima biti pravo.

A sto se SOBL-a tice, o njima je stvarno krajnje degutantno raspravljati. Zaista ne znam kakva je ova Gruborova ekipa, jer ih ne poznajem, ali treba im pruziti sansu. Od SOBL-a zaista nikakve vajde nema.
Ajd u zdravlje!

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 10:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2008, 22:08
Zar kao budući akademski građani ovog grada ili šire, konverzaciju(a ne vrijeđanje) ne bi trebali voditi u smijeru iznošenja argumenata koji potvrđuju vaš stav, bio on pozitivan ili negativan povodom rada SOBL-a. Ovom društvu je potrebna određena doza(argumentovane) kritike jer u suprotnom sredina bi nam odisala jednoumljem i konformizom. Tokom proteklih mjeseci bili smo svjedoci da je studentska organizacija Univeziteta u Banjoj Luci(SOBL) pozvala sve studente u RS sa prosjekom ocjena preko 8, da se prijave na konkurs Ministarstva prosvjete i kulture RS. Možemo li (ili ne možemo) ovakav stav uzeti kao argument za pozitivan rad SOBLA? Dali je ovo podilaženje studentima? Nekako, svi se trude da podignu standarde i kriterije(kao opšte kategorije) u svim sferama ljudskog djelovanja jedino mi ih spuštamo.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

lovac milivoje ja ne ulazim u to kakav je rektor Stnić kao profesor i kome je odgovarao, a kome ne! Ali njegove zadnje odluke prama SOBL su karjnje drske i ne priliče mu. On nije na tom mjestu da piše zakon već da ga sprovodi i poštuje. On nije tu da bira među studentima koji njemu odogvaraju.
Možemo pričati o profesoru Mirjaniću šta hoćemo i kako hoćemo, nekome je valjao nekome ne, ali nikad nije nastupao prema SOBL sa tim tonom, kao što to radi sadašnji rektor!

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 12:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Okt 2007, 14:21
Najbolje da vratimo Mirjanica :lol: To bi tek bio cirkus :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 17:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Okt 2007, 13:12
donie brasco je napisao:
Zato ti on ne smeta, "filozofe"!
Nick ti, po nacinu kako pises, uopste, ne odgovara.

samo da napomenem da biti filozof, ne znaci biti i pametan... filozof voli mudrost, ali to ga ne cini pametnijim po automatizmu... tako da nas prijatelj moze bez brige da nastavi ponosito da nosi svoj nick :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 18:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pa posto nisam (na svu srecu!!!) na tvom akademskom nivou (a on je cini mi se negdje ispod rudara), ti onda nastavi pljuvati sa ovim tvojim pajtasem iogoromV.
Pitao sam te sto ti njegovo baljezganje ne smeta. Sto ne odgovoris? Ne odgovaras zato sto ste isti. Neargumentovano pisete samo da bi otjerali i ovo malo ljudi na forumu. Razlika je samo sto on koristi ulicni rjecnik ovdje, a ti ne. Ali sustina vam je ista: "ZIVJELI NASI VJECNI KRALJEVI!!! TESA I KRAGULJ!!!"
Dajte, ljudi, nemojte se sramotiti, iako imate nickove. Kad "svoje lidere" branite, branite ih bilo kakvim argumentima. Mislim, stvarno...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemoj se ti zbog mene ustručavati! Ovaj forum nije ničija prčija!
Nego tvoji argumenti su jadni, a oni glase Teša i kragulj moraju otići , jer studiraju dugo! Ni ti ni ja ne znamo njihove razloge studiranja niti nas je briga, možda su socijalno ugorženi, možda imaju nesrećan slučaj u prodici pa ne ide to tako lako no bilo kako bilo tvoj truli argument je oni studiraju dugo! Šta hoćeš time da kažeš pametno?

Moj argument je statut SOBL i današnje saopštenje da je inspekcija mnistarstva prosvjete našala nezakonitosti u radu režimskog rektora Stanića oko izbora studenata za predstavničko tijelo i senat!

može SOBL voditi i nobelovac od 23 godine , ali ako je on nesposoban za taj posao nije me briga koliko je pametan mene predstavljati neće!

Mali vrati se sa argumentima sljedeći put! Otiđi do KOSTa možda ti kažu koju pametnu!

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
donie brasco je napisao:
Evo da se i ja prikljucim. Upoznat sam sa ovom problematikom, pa cu samo reci sledece.
Kragulj studira 10+ godina, a Branislav Tesanovic ima 34 godine. E sad, ako je bolje da takvi ljudi vode studente, onda braco, neka tako bude.
Ipak mislim da je Grubor puno uspjesniji i reprezentativniji student. To je, naravno, samo moje misljenje.

Pozdrav svima!!!

Kragulj ne studira 10+ godina, vec je 2 obnavljao, dakle sada mu je 6 godina (masinstvo traje 5 godina).
To sa Tesu si u pravu ali on nema ni pravo glasa u soblu tako da to nije ni vazno...
drugo, tesa i kragulj nisu u prijateljskim odnosima, kao sto ti to mozda mislis...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 00:34 
Pripravnik
Pripravnik

Svaki student treba da ima pravo da bira i bude biran.

Ja nisam nikoga prozivala po imenicno u negativnom kontekstu.

To kad budem radila onda ce iza toga stajati moje ime i prezime.

"Za Tesu si u pravu" . Iza ovoga fali potpis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 152 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]