blejalo je napisao:
nažalost neki se doživljavaju drugačije ...
Flashman je napisao:
Ne, ja sam zavrsio fakultet. Valjda znam sta pise u statutu fakulteta, a od sledece skolske godine i univerziteta. Po tom tvom razmisljanju ja sam onda ima 6. stepen obrazovanja, tj. visu skolu, umjesto visoke. A opet s druge strane znam citati i znam sta mi pise u uvjerenju (Visoki strucni stepen - Dipl.ecc)
college = akademija, fakultet,internat, koledž, kolegijum, univerzitet, visoka škola
1. Ljudi prevode koledz kao visu skolu, sto je pogresno
2. Titula kao sto je dipl.ing ekonomije ne postoji, vec postoji dipl.ecc, sto znaci diplomirani ekonomista
1.ti si neki isfrustrirani lik koji izgleda nije mogao da se upise na neki
fakultet, ili ga nije mogao zavrsiti pa sad ovde nesto kenjas opustise malo popusi joint mozes za godinu dana opet da pokusas.
2. sto tice prosvetne inspekcije, na FPIM-u je bila 7 dana i nisu nista neregularno nasli, sve je po zakonu. Cak u izvjestaju pise da je FPIM bolje organizovan od vecine drzavnih fakulteta, samo to jos ne smiju objaviti...
3. ja sam regularno zavrsio svoj fax bez ikakvih mucki i shtela.
4. sto se posla tice, reci cu ti da radim kao Marketing Brand Manager u jednoj jakoj firmi koju drzi stranac. Znaci nema namjestanja, veza i vezica.Ne moras se brinuti zbog iskustva, kojeg mislis da nemam, jer sam ga stekao tokom skolovanja kroz visemjesecne prakse, case-studies, seminare i sl.
5. Nisam tatin sin, tata mi nema firmu, normalno sam gradsko dijete koje je rodjeno i zivi u BL.
6. Nisam propali student nekog drzavnog fakulteta, nego sam odmah poslije srednje skole upisao FPIM.
7. Reci cu ti da upisujem postdiplomski studij i da ostajem raditi na fakultetu kao asistent.
Hocu da kazem da ovo nikad ne bih postigao, sto se posla tice, da sam upisao neki drzavni fax, jer bi me tamo vjerovatno sputavali razne sefkije berberovic, snjezane savic, mocevic, i ostali smorovi.
blejalo wrote:
Citiraj:
iskreno vaši ti menadžmenti su tu da vam uzmu novac prije svega (prijava 5km!!!) ... i još nešto nikad nećete biti u rangu sa studentima ekonomskog fakulteta ... a mogu vas kititi kavim god titulama želite ... postavimo i nazovimo stvari onako kakve one jesu
Opet generalizujes stvari...Ima ona stara poslovica koja kaze: koliko para - toliko muzike, sto ce reci koliko vi para date na vase skolovanje, takav kvalitet skolovanje ce te i dobiti.
Koliko god to tebi zvucalo cudno, ali tih 5 KM je samo podsticaj da student uci, tj. da polozi ispit, jer ako student polozi iz prvog puta taj iznos mu se vraca. U prve dvije godine se uopste nije placala prijava, pa su studenti prijavljivali i nisu izlazili na ispite. E sad da bi se to malo sredilo uvedeno da se placa prijava. Sto ce reci, ako student zaista misli da je naucio za ispit on ce fino otici i uplati, pa ce mu se kasnije vratiti, a ako nije onda ce te pare na nekom drugom mjestu "investirati".
Ja mislim da sam bio jasan....