banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 18:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2009, 10:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Mar 2009, 10:00
Posto vidim da volite pricati o korupciji nepravilnosti u obrazovanju u RS-u, dajem vam svoj primjer da vidite da u glavnom vecinu stvari koje spominjete nisu bas u potrpunosti realne i u glavnom su to neke price koje su bezveze ...
Dakle, ja sam iz Federacije i preko "nekih" ljudi iz RS-a 1999. sam dosao do diplome Ekonomskog Fakulteta u Banja Luci. Diplomu sam platio 10.000 €, a da se nisam pojavio niti u BL niti na fakultetu. Naravno ime vam necu odati. Diploma je uredno potpisana ovjerena i sve je provedeno kroz papire kao da sam isao vanredno i sve ispite polagao kako treba. Naravno inspektori nikad ne provjeravaju diplome drzavnih univerziteta, a i kad bi provjerili pa nesto i pronasli ne bi je smjeli ponistiti jer je to, kako sam cuo, prilicno uhodan biznis, a oni koji to rade znaju da je na drzavnim univerzitetama vazno samo da su forme i obrazci ispravni, ostalo nista nije vazno.
Posto radim u drzavnom preduzecu u Federaciji, kad sam donio diplomu, rekli su mi da je "okacim macku o rep" jer diplome iz RS u Federaciji niko ne priznaje, jer tamo na tim fakultetima predaju osobe koje su bilo moralno, bilo konkretno na terenu bili, a i sada su ucesnici i kreatori ratnih desavanja na podrucju Federacije, a dosta ih direktno radi na razbijanju BiH i danas. Ja se pozivao na Zakone, bla bla. Nista. Ja se raspitam i cujem da je u Bihacu najlakse doci do diplome i 2002. godine odem tamo i sredim sebi diplomu bihackog Ekonomskog fakulteta, za poprilicno manje para, sa kojom sada nemam nikakvih problema, radim s njom i cak sam u Sarajevu upisan na Magistarski studij po Bolonji.
Mozda i doktoriram, pa ona i ja uletim u biznis .....
Eto. Vozdra.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 10:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Ha ma to je stara prica lafe,mene covjek proslo ljeto nudio da mi nabavi diplomu doktora za te pare i to uredno potpisanu u Sarajevu :cat:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Чекај, ти се хвалиш да си пао 10 000 евра?
Имаш 10 000 евра да даш за комад папира, а ниси претходно провјерио да ли ти тај комад папира уопште може помоћи?

Пријатељу, ово више говори о теби него о високом образовању у БЛ...

П.С. А посебна прича је то да није истина да се у државним установама на подручју Федерације БиХ не признају дипломе из РС! Конкретно, ја лично знам десетине људи који су стручни испит у протекле две, три године положили у РС (пред комисијом коју је формирало Министарство грађевине у Влади РС). Положили овдје, научили прописе и законе РС и онда са папиром који им издаје Министарство грађевине РС одлазе у своје фирме у Федерацији (а то су те државне фирме) и без проблема им тај стручни испит буде признат!

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Haha, kakva budalaština ovo sa nepriznavanjem diploma! :lol: Još nisam vidio da se diplome iz jednog dijela države ne priznaju u drugom dijelu te iste države.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nama je profesor Celic dok je bio na masinstvu otvoreno rekao da ispit kod njega kosta 20000KM, jer ako ce on nesto rizikovati onda je to cifra za koju se isplati. A i ako neko ima te pare, onda mu je ispit iz matematike nebitan. E tako i ti, kupio drugu diplomu jer ti prva nije valjala. Ne treba tebi ni jedna, ili si bolesnik koji hoce da bude mr i dr po svaku cijenu.
A i to sa nepriznavanjem, vezeee...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 13:08 
Voajer
Voajer

shoole je napisao:
Чекај, ти се хвалиш да си пао 10 000 евра?
Имаш 10 000 евра да даш за комад папира, а ниси претходно провјерио да ли ти тај комад папира уопште може помоћи?

Пријатељу, ово више говори о теби него о високом образовању у БЛ...

П.С. А посебна прича је то да није истина да се у државним установама на подручју Федерације БиХ не признају дипломе из РС! Конкретно, ја лично знам десетине људи који су стручни испит у протекле две, три године положили у РС (пред комисијом коју је формирало Министарство грађевине у Влади РС). Положили овдје, научили прописе и законе РС и онда са папиром који им издаје Министарство грађевине РС одлазе у своје фирме у Федерацији (а то су те државне фирме) и без проблема им тај стручни испит буде признат!

Da ne hvalim se nego kazem da sam bio budala i popusio 10.000 €, mada to meni ne predstavlja neki problem, a i nisam uopste kontao na to jel moze proci ili ne ....
A to je bilo, kao sto rekoh 1999. godine, a kako je sad ja ne znam, a vidim da se i ove sa privatnih priznaju, pa valjda se priznaju i sa drzavnih ili entitetskih, kakvih li su vec ....
Licno, u nasoj porodicnoj firmi, kada bi mi se neko pojavio sam diplomom "Univerziteta" iz Istocnog Sarajeva grohotom bi mu se nasmijao ponudio ga kafom i rekao mu da mi radije donese diplomu sa nekog privatnog univerziteta .... ne bi volio da mi pravo tumaci student recimo Koste Čavoškog i ne znam sta osim budalastina neko moze nauciti od recimo Petra Kunica, koji negira presude međunarodnih sudova, a novodni je profesor ustavnog prava !?? Ali to me ne zanima, a i nije tema ....
Interesantna tema u i diplome iz "ratnog perioda" 1992-1995 kada su na svim stranama dijeljene sakom i kapom, samo da profesori imaju radnu obavezu i ne idu na front ... tada se diploma kupovala za vrecu brasna ...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 13:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
space3001 je napisao:
Dakle, ja sam iz Federacije i preko "nekih" ljudi iz RS-a 1999. sam dosao do diplome Ekonomskog Fakulteta u Banja Luci. Diplomu sam platio 10.000 €, a da se nisam pojavio niti u BL niti na fakultetu.

Super LAŽ, samo tu je moćni okružni tužilac scorsese 8) koji će slučaj rješiti samo jednim dokazom :

dakle, 1999.god NIJE BILO EURA kao sredstva plaćanja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

space3001 je napisao:
Licno, u nasoj porodicnoj firmi, ................. i rekao mu da mi radije donese diplomu sa nekog privatnog univerziteta ....

:lol: :lol: :lol: :lol: "donese diplomu"..... ma bravo majstore :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 14:17 
Voajer
Voajer

scorsese je napisao:
space3001 je napisao:
Dakle, ja sam iz Federacije i preko "nekih" ljudi iz RS-a 1999. sam dosao do diplome Ekonomskog Fakulteta u Banja Luci. Diplomu sam platio 10.000 €, a da se nisam pojavio niti u BL niti na fakultetu.

Super LAŽ, samo tu je moćni okružni tužilac scorsese 8) koji će slučaj rješiti samo jednim dokazom :

dakle, 1999.god NIJE BILO EURA kao sredstva plaćanja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

space3001 je napisao:
Licno, u nasoj porodicnoj firmi, ................. i rekao mu da mi radije donese diplomu sa nekog privatnog univerziteta ....

:lol: :lol: :lol: :lol: "donese diplomu"..... ma bravo majstore :lol: :lol: :lol:

odgovorit cu ti mada niti znam ko si niti me zanimas ...
Euro je u platni promet uveden 1. januara 1999. godine, novcanice su u opticaju od 1. januara 2002 . godine, a nisam napisao da sam platio u eurima, nego sam tadasnjih 20.000 DEM pretvorio u sadasnju valutu cca 10.000 eura cisto radi toga jer je sada sve u eurima ...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 17:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Šta pričate vi?
Ne vjerujete čovjeku da je kupio diplomu, ili možda ne želite da vjerujete da ima toga? Šta to govori o njemu? Koliko ima tako ljudi da je spremno da sad da 20 000 KM za tu diplomu, i zaposli se u državnoj firmi. To što ne vjerujete više govori o nama i vama što ne želimo da vjerujemo a u sebi znamo da ima toga. Ne možeš sa sigurnošću tvrditi da nema toga, ali ni da ima toga. Ja ne tvrdim, ali iznosim sumnju i mislim da ima ovakvih slučajeva.
Sigurno je da se svi slažemo da bi kontrola državnih i privatnih fakulteta trebala da bude daleko veća i da se vidi šta se radi i da se preduzmu odgovarajuće mjere.
Ali.......

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
space3001 je napisao:
Euro je u platni promet uveden 1. januara 1999

Gdje to?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 19:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

u nigdjezemsku :lol: ili kako u Hrvatskoj kažu "maštokraj"

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 20:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
ajkula je napisao:
space3001 je napisao:

Gdje to?

U Eurozoni. To sto se nisu koristile papiri na kojima pise Euro ne znaci da Euro nije bio u upotrebi.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 20:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
space3001 je napisao:
Posto vidim da volite pricati o korupciji nepravilnosti u obrazovanju u RS-u, dajem vam svoj primjer da vidite da u glavnom vecinu stvari koje spominjete nisu bas u potrpunosti realne i u glavnom su to neke price koje su bezveze ...
Dakle, ja sam iz Federacije i preko "nekih" ljudi iz RS-a 1999. sam dosao do diplome Ekonomskog Fakulteta u Banja Luci. Diplomu sam platio 10.000 €, a da se nisam pojavio niti u BL niti na fakultetu. Naravno ime vam necu odati. Diploma je uredno potpisana ovjerena i sve je provedeno kroz papire kao da sam isao vanredno i sve ispite polagao kako treba. Naravno inspektori nikad ne provjeravaju diplome drzavnih univerziteta, a i kad bi provjerili pa nesto i pronasli ne bi je smjeli ponistiti jer je to, kako sam cuo, prilicno uhodan biznis, a oni koji to rade znaju da je na drzavnim univerzitetama vazno samo da su forme i obrazci ispravni, ostalo nista nije vazno.
Posto radim u drzavnom preduzecu u Federaciji, kad sam donio diplomu, rekli su mi da je "okacim macku o rep" jer diplome iz RS u Federaciji niko ne priznaje, jer tamo na tim fakultetima predaju osobe koje su bilo moralno, bilo konkretno na terenu bili, a i sada su ucesnici i kreatori ratnih desavanja na podrucju Federacije, a dosta ih direktno radi na razbijanju BiH i danas. Ja se pozivao na Zakone, bla bla. Nista. Ja se raspitam i cujem da je u Bihacu najlakse doci do diplome i 2002. godine odem tamo i sredim sebi diplomu bihackog Ekonomskog fakulteta, za poprilicno manje para, sa kojom sada nemam nikakvih problema, radim s njom i cak sam u Sarajevu upisan na Magistarski studij po Bolonji.
Mozda i doktoriram, pa ona i ja uletim u biznis .....
Eto. Vozdra.

Kuku kući koja primi takvog "stručnjaka"...
Nabroj bar tri incoterms-a?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Time trek je napisao:
ajkula je napisao:
space3001 je napisao:

Gdje to?

U Eurozoni. To sto se nisu koristile papiri na kojima pise Euro ne znaci da Euro nije bio u upotrebi.

Od 99. god se Euro poceo koristiti iskljucivo u transakcijama. Da nije BiH ucestvovala u istim? :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 22:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šta ste zapeli za te eure.Ako je čovjek nešto kupio recimo 1988. godine je li treba da vam kaže koliko je dinara to platio ili bi ste voljeli da vam to kaže u markama ili eurima?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 22:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Spominjanja eura na ovaj nacin pokazuje da ne zna ni slagati, a jos manje opravdati. Jer u BiH je i tada, i sada MARKA bila ZAKON. Da je u medjuvremenu zamjenja evrom, ne bih nista rekao, a ovako :)

Naravno da ljudi placaju ispite, pa po novinama se vuklo prije par godina...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 22:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Boga mi,ja znam par ljudi koji rađe "pričaju" u eurima nego u markama.Marke su izgleda rezervisane za nas sirotinju.......

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 22:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Spominjanja eura na ovaj nacin pokazuje da ne zna ni slagati.....

Tacno tako, čista laž. Nije plaćao u kuvajtskim dinarima pa dao 356.649 kuv.din. pa da nam olakša rekao da je to 10.000 €
Ako je dao 20.000 dem ili km šta će on nama prevoditi.... glupost.
Takođe da kažem da se 1999.god. za 20.000 dem/km mogla kupiti zgrada fakulteta sa svim profesorima unutra, tako da je priča čisti šupljak, a to potvrđuju sledeći dokazi:
Dokaz 1 - otvoriće privatni biznis / kasnije kaže da je privatnik
Dokaz 2 - platio 1999.god 10.000 € / euro uveden tri godine poslije
Dokaz 3 - u federaciji ne priznaju diplome iz rs / svaki komentar je suvišan
Dokaz 4 - Kunić prof ustavnog prava / niđe veze

Čovjek je vidio silne teme o privatnim fak. osjetio se uvrjeđen pa smislio glupu priču punu manjkavosti.

A da je bilo kupovine diploma na državnim fakultetima, bilo je - na stotine, ali sad je gotovo nestalo, jer imamo leganu kupovinu.
Pa i na Duda sat show je bilo o tome,: pita gledalac Spasoju kako će proći na ispitu imao je za učiti 2 stranice :
....." upisao sam onaj kupovni fakultet..." :lol:

Dosta od mene za ovu (lažnu) temu, over & out.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 23:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Hrna je napisao:
Ha ma to je stara prica lafe,mene covjek proslo ljeto nudio da mi nabavi diplomu doktora za te pare i to uredno potpisanu u Sarajevu :cat:

Koga doktora? Ginekologa? :D
"Nisam ginekolog, ali mogu pogledati"

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 07:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Talija je napisao:
Koga doktora? Ginekologa? :D
"Nisam ginekolog, ali mogu pogledati"

Pa zar za ginekologa treba diploma :lol: :lol: :lol: :lol: mislim samo trebas imat iskustva sa King Kongom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]