Stipendije za prosjek preko 8,00 su po meni neopravdane. Smatram da je 8,5 minimum. A to sto je "predsjednicka stipendija" tako spustena je cinjenica da se iznadje kompromis sbog sveopsteg haosa koji je nastao. Nadam se da ce se to ispraviti u sled. sk. godini, inace zadravti takvu granicu nije pravedno. Jer ljudi koji imaju 9,9 prosjek imaju isti tretman kao oni sa 8,1. A razlika u trudu je ogromna.
AKo je stipendiranje nadarenih, onda to treba biti za one samo sa najvishim ocjenama.
Mada prosjek nije uvijek mjerilo,

, no dobro to nije tema ove rasprave.
Smatram da sve te studentske organizacije, unije, sta li vec, trebaju da se bore da se oformi mogucnost postojanja studentskih polslova, gdje ce studenti moci sami sebi zaraditi tu stipendiju (a time i sticati iskustvo, ne samo u struci, vec i u svakodnevnoj komunikaciji), a ne da cekaju da se iz budzeta drzave, grada i sl. spusti donja granica za konkurs pa da svi primaju stipendije.
Nema drzve cije fondove takva ponashanja ne bi iscrpila.
Ne znam, ali meni to nije posteno, prema recimo penzionerima koji su sav svoj vijek radili i odvajali u fondove i sada mole za neki bijedni koeficijent 1. pri ispalti onoga sto su vec u tri puta vecem obimu dali ovom drustvu a studentarija je dio drustva koja tek treba da se pokaze i dokaze. Ne kazem u mlade treba ulagati da bi se iskolovali, jasno, ali zasto ne omoguciti studentske servise na malo organizovanijem nivou da se uz ucenje koji sat dnevno , zaradi upravo ta stipendija.
Korisno za drustvo, korisno za same studente.