mucko je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Ako ijedan "nista-nesumnjajuci" roditelj djeteta koje ide u D.O. ovo cita, eto vam bar jedne svrhe ove teme...
ti stvarno zivis u iluziji u kojoj se moze desiti da nastavnik udari dijete joje je zaista mirno, dobro, uzoran ucenik i nicim ga nije isprovociralo? ma daj molim te. slazem se da NIKAD ne treba tuci tudju djecu, ni pod kakvim izgovorom, ali ovo "nista-nesumnjajuci" roditelj mi je smijesno..mislim da je roditelj problematicnog djeteta uvijek vecim dijelom kriv za (ne) odgoj svog djeteta sto se uveliko odrazava na ponasanje ucenika u skolama. da si proveo SAMO jedan radni dan kao nastavnik u bilo kojoj osnovnoj skoli ovih dana, imao bi bolji uvid u situaciju. uostalom, ne moras spijunirati, idi u skolu pa idi kako se ta djeca ponasaju za vrijeme odmora, sve ce ti biti mnogo jasnije. doduse, tvoj pogled na ovo pitane zavisi i od toga koliko godina imas.
Vjerovala ili ne, ja sam nastavnik u jednoj osnovnoj skoli i poprilicno sam upoznat, tacnije mnogo bolje od vas neprosvetara, sa tim kako se djeca ponasaju u skolama. Ali mi nikad nije palo na pamet pomisliti da nekog fizicki zlostavljam.
Ovim bi se moglo otvoriti pitanje da li je profesionalno da nastavnik prijavljuje svog "kolegu", pogotovo u ovim uslovima gdje kolega ne radi u istoj skoli. A inace sto se mene tice, ja bih to mozda uradio da zateknem kolegu u svojoj skoli da se tako ponasa.
A ono "nista-nesumnjajuci" nije bilo karakterisanje roditelja problematicne djece, nego svih roditelja cija djeca idu u tu skolu, a pogotovo onih kojima je do usiju doslo sta se to desava. Medjutim, ljudi se danas izgleda vode tim da ako nesto ne dotice njih, to ih se ne tice.
PS
Najnovija informacija koju sam saznao o problematicnom nastavniku je da je premjesten u jednu susjednu skolu.
Meni se "premjestaj" ipak cini kao preblaga kazna za takvo ponasanje...