A da spomenemo Sijakovica, lika koji veze nema, ali mu je ispit lagan pa niko ne obraca paznju
Celic - naslusao se prica kako je tezak i kako pamti greske sa usmenih, isprepadao se i tek treci put izasao na usmeni (pogadjala me kombinatorika, polinomi i sistemi jednacina iz srednje pa sam stalno polagao pismeni

) ... spremao usmeni tri dana (stara me skontala da nisam ni izlazio na umeni) i polozio, ali sam dobio bruka laka pitanja

Jedini fazon kod njega je da moras razumjeti svaki zarez koji kazes. Nemoj pricati puno jer sve slusa i ako primjeti da si nesto rekao pro forme ili da si nesto pogrijesio, unisti te podpitanjima, jer te odvede u dubinu problema koji ne razumijes i onda se sam ukopas.
Slijepi sto nista nije vidio ni cuo, fizika -> Banduka. Taj profesor mi je tako legao, iako me je zbog filozofiranja oborio prvi put. Tako je fino objasnjavao sustinu stvari da mi je bilo muka kad kreteni pocnu pricati i zajebavati ga jer nije mogao da odredi odakle dolaze zvukovi kad je okrenut ledjima. A lik valjda nije imao ni sezdeset godina, a izgledao je kao da ima devedeset jer je nadrljao u ratu u Sarajevu ....
Vlajic - kako je mene obarao na usmenom, sa ceifom. Jednom sam premro kad sam otisao na konsultacije i vidio gresku k'o kucu (Tevenenova teorema, crtez ... zamjenio oznake aktivnog i pasivnog dijela ...) a to je bilo jedino pitanje koje mi je potpuno priznao ... Bottom line, natakario se na pitanje o nekakvim generatorima i otkud mi ta slika ... nacrtao sliku iz "njegove" knjige (prepisani Surutka sa bezveznim primjerima) i dodatno pojasnio na slici iz zbirke ... "Kolega, otkud vam ta slika? To nema u udzbeniku ..." Rodjaka oborio jer nije imao margine sa recenicom "Ja to necu ni da citam. Kolega, da li ste ikad procitali ijednu knjigu?" Da li trebam uopste reci da kad sam polozio taj fakin usmeni da sam bio osisan? A tek njegove svadje sa dekanom po hodnicima ....
Asistent koji nije ok -> Djurdjevic aka medo. Sta mislite zasto je odletio sa fakulteta?