filozof sa vrbasa je napisao:
Time trek je napisao:
Filozofe kakve veze imaju djeca politicara sa time sta rade njihovi roditelji. Oni ce sami da idu na fakultet koji hoce, pa nemaju 6 god da ih rodittelji upisuju negdje. Jesam ja trebao posto moji roditelji su elektro-inzinjeri provest 10 god na domacim dalekovodima jer oni rade u drzavnoj firmi prije nego sto odem vani?
Djeca političara takođe mogu studirati gdje hoće i šta hoće, ni protiv njih nemam ništa, ali su dužni njihovi roditelji prema ovom narodu čija djeca studiraju ovde da kažu šta to ne valja na našim fakultetima.
Šta ih to ne zadržava ovde, a ti isti političari su odgovorni za naše fakultete. Šta to oni nisu ispunili ili su zajebali?
Njihova djeca su ima najpreča i to shvatam, ali ne mogu dopustiti da svoju sreću grade na neserći ovog naroda.
Time trek - potpisujem. Nije niko bez mozga da s 20 godina upisuje ono na šta ga roditelji nagovaraju.
A što se tiče ETF-a, razumijem te potpuno...
Filozofe, tebi bi bilo dosta da oni kažu šta to ne valja na našim fakultetima? Evo reći ću ti ja (nisam dijete političara):
*Neorganizovani su, trebaš čekat 100 godina u studentskoj službi i u najmanju ruku se vratit samo jednom. Ništa nema kompjuterski, sve dok bakice rukom ispišu (iz studentske)... Gubljenje prijava itd.
*Profesori dolaze pijani. Nekad ne dolaze. Prije se donosila hrana na diplomski... Znači potpuni cirkus.
*Nema pola kadra, većina su gostujući koje boli k*** za studentima, ne žele da ih upoznaju, ne žele da im se posvete, žele samo svoju dnevnicu i da se dobro najedu.
*S druge strane imamo one koji obaraju da bi dobili mito. (s ovim se nisam susrela, al svi znamo da ih ima)
*Nema potrebnog materijala za studente, sve moraš sam kupovati....
Eto, to je ono čega sam se ja sjetila. A i nema pola smijerova koji su potrebni.... Neki ljudi idu u inostransvo jer njihovog smijera/faksa nema u Bl. Ne znaš uopšte zašto neko ide vani. Kakvo je to generalizovanje?!