banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 10:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2004, 08:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
pa to je samo za medicinu
govori se uopsteno o univerzitetu
isto tako imas vec uradjen http://www.storm.rs.ba

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2004, 19:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
deny je napisao:
Savez studenata Medicinskog fakulteta je pokrenuo izradu sajta,
bice redovne informacije o rokovima, rezultatima i uopste obavjestenja vezana za studente medicine. Uskoro... :wink:

kenot beliv it :o :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2004, 22:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Sep 2003, 01:57
gipsy_girl je napisao:
Posto mnogo koristim linkove Medicinskih, Stomatoloshkih fakulteta u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu,Rijeci,Skoplju......ne mogu da vjerujem koliko kod nas se nista ne radi po tom pitanju.

Na pomenutim sajtovim ovih fakulteta, postoji raspored ispitnih rokova, online prijava istita, svi moguci laboratorijski preparati online(mikroskopski), sva predavanja i slajdovi su online dostupni. :P

Ma osvrnuo sam se na ovaj dio vezan za medicinski fakultet, a sto se tice univerziteta, cinjenica je da osim nekih osnovnih informacija studenti ne mogu pronaci nista vaznije vezano za pojedine fakultete...
Svaka cast STORM-u, studenti mogu pogledati rokove, rezultate...
Takodje i na http://www.agfbl.com/ mogu se dobiti najnovija obavjestenja, rokovi, rezultati...
Mislim da predstavnici studentskih organizacija ( saveza studenata) treba da pokrenu ovakve stvari i na svojim fakultetima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2004, 20:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2003, 21:02
a kad je to 'uskoro'?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 18:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Sep 2003, 01:57
U roku od mjesec dana, kraj maja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2004, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
napredujemo znaci i popitanju sajta .... :wink:

posto u amfiteatru Med. Fak.-a :) sada imamo skroz fensi elektronsku opremu :P , racunar integrisan u poseban sto, video bim, tv, zvucnike, ISDN opremu .... instalirano i nepomicno :)

Prisustvovala sam jednom od prvih telemedicinskih predavanja(studenti u amfiteatru u BL, a profesor kilometrima daleko od nas,predaje nama, i prikazuje slajdove sa svog laptopa,prikazuje snimljene operacije na svojoj klinici, a mi ih gledamo preko video bim-a, razgovaramo kao da smo u istoj prostoriji.... ) pod utiskom sam :P

Naredne generacije ce imati sansu da imaju dosta vishe takvih predavanja ,jer se ide u tom pravcu obogacivanja nacina ucenja a i olaksavanja odvijanja gostujuce nastave.... :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 18:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
www.sobl.rs.sr

:mad: :mad: :mad:

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 21:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne znam šta ti kod njihovog site smeta?

On je uvijek ažuriran i skaldu sa dešavanjima na našem univerzitetu.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2008, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Видим да је тема стара, али колико пљувања по ЕТФ-у и студентима ЕТФ-а од људи који немају појма шта се тамо ради. Ја не знам шта се радило на ЕТФ-у прије 10 година нити ме то интересује, али ствари у посљедњих неколико година нису ни близу онакве какве их се овдје описује. Сигурно је да је ЕТФ неколико корака испред других факултета у већини ствари, а посебно оних које се тичу технологије.

Што се тиче универзитета. Не знам чему напади на информатичку струку, када она нема везе са тим што Универзитет нема добру презентацију и било какав информациони систем. Главни проблем није у струци, већ у новцу, нико није будала да ради информациони систем а да за то не буде адекватно плаћен. Исто тако, то није посао гдје се 3 студента, професор и дечко из комшилука који зна добро PHP договоре да направе сајт који ће имати све и свашта и заврше посао за мјесец дана. Немате представу колики је посао направити један једноставан систем који би заокружио подршку за све процесе које обавља нпр. само једна Студентска служба једног факултета! Сам сајт као презентација је мала маца за софтвер који функционише иза сајта као аутоматизација тих процеса. Ту је потребан огроман труд, прије свега око пројектовања, и ко би прихватио да улази у такав посао из ентузијазма?!

Елем, да се осврнемо на актуелна дешавања. Започео је пројекат реализације интегрисаног информационог система Универзитета. Завршена је студија стратешког развоја, чека се на одобрење средстава од Владе. Ради се о повећој суми, која ће вјероватно бити одобрена. На пројекту је ангажован велики број домаћих БЛ стручњака, али су то углавном људи који су везани за ЕТФ. Циљ је да се реализује јединствена база података и интегрисана софтверска подршка за готово све процесе на Универзитету. УРЦ ће бити пребачен у нове просторије у универзитетском кампусу, и у њему ће се временом запошљавати све већи број ICT стручњака који ће одржавати и надограђивати систем. Гигабитни вањски линк који ЕТФ има ће бити расположив цијелом универзитету, итд. Углавном, ради се о системском рјешењу. Тек када се професионално одради ИС има смисла говорити о садржајним и ажурним презентацијама универзитета и факултета, што и јесте један од циљева претходног пројекта.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2008, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Eво, да неко не каже да се ништа не ради: Јединствен образовни, научно-истраживачки и библиотечки информациони систем

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2008, 12:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Vrhunac gluposti je ta naucna mreza SARNET. Nije dovoljno sto svaki fakultet ima internet , kad su nasi racunari medjusobno nepovezani i kad recimo ja ne mogu da pristupim seminarskim i diplomskim radovima ETF. Na primjer.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2008, 10:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
filozof sa vrbasa je napisao:
Vrhunac gluposti je ta naucna mreza SARNET. Nije dovoljno sto svaki fakultet ima internet , kad su nasi racunari medjusobno nepovezani i kad recimo ja ne mogu da pristupim seminarskim i diplomskim radovima ETF. Na primjer.

sreća naša pa ti seminarski radovi nisu čista prepisivačina (uopšteno).

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]