ja imam provjeren recept za ulazak u kampus vozilom...
obuces se malo (sasvim malo) gotivnije.. neki sakoic (moze i somotni) i kosuljica, iako nije potrebno, uglavnom da ne izgledas klosarski, i smekerski spustis staklo i pitas: "molim vas, recite mi gdje je filozofski fakultet?".. kad ti RONJGO objasni pravo pa lijevo, ti ga pitas "a znate li da li je tu profesor
Petrovic (zivanovic, blejanovic, kurcubic, bilo_koji_ic, nema veze, nema on pojma za ni jednog profesora) i ako ne, gdje ga mogu naci"... kako se radi o RONJGI, on naravno nema pojma, i samo ce tio reci da prodjes, da te se otarasi... mozes da mu jos pocnes da se jadas kako si doputovao iz, sta ja znam, doboja, da drzis predavanje o filozfkskoj antropologiji u kanadskoj knjizevnosti 19. vijeka, ili sta vec... ma sludi ga skroz...
a na kraju, kad izlazite, ako bas zelite da se nasmijete, stanete opet kraj kapije (dok se ona otvori) i RONJGI ladno kazete "ma ja sam promasio, kazu mi da trebam na staru lokaciju, mozete li mi reci gdje se ona nalazi"... ljetos sam to odradio ladno tri puta i svaki puta se RONJGOtoliko izgubi, da sam mogao traktorom uci u kampus...

Hehe, ja sam danas na slican fazon usao, samo napravio ozbiljnu facu i rekao beskompromisnim tonom da imam sastanak sa profesorom "tim i tim" i da mi se strasno zuri, pustio me uz onaj "sta bi' ja sad tu njemu" pogled