svaka cast medi za post, potpuno se slazem.
kaze debilni dekan mala prolaznost. normalno da je mala prolaznosta kad mu fax upisuje svaka propalica koja se u srednjoj skoli provlacila i na popravnom se izvlacila iz matematike. i onda dodje svake godine cca 400 takvih brucosa i upise ekonomiju, a nemaju pojma sta je razlomak. zato je i takva prolaznost. to je prosta matematika.
ista je prica i na drugim fakultetima, uvijek se propalice zale na profesore, a pravi studenti u medjuvremenu sjede i uce.
ja sam na pravu i ista prica je bila za rimsko pravo, kako je u sustini nemoguce poloziti, i kad polozis da si zavrsio fax. ja fino sjeo, naucio, i iz prve polozio. i jos kad sam vidio sta se trazi za sest, tek onda skontam koliko su 'jake' price tih likova sto ih sire i kakvi su to studenti.
tako da mislim da ko god da se buni nije u pravu za tog vaseg profesora. ja znam neke likove koji su polozili kod kravarusica su mu danas zahvalni- jbga mozda su oni jedini izuzetak, ali su zato matematiku skontali bas zbog profesora i sad im vecina gradiva sto se nastavlja na mat nije teska.
i reci da matematika nije bitna za ekonomiju, nisam takvu izvalu odavno cuo.
|