Izgleda da je do para, ne znaju ko bi i kako finansirao članstvo. Oko 120.000 Evra pristupnica i onda oko 5 miliona dal' KM dal' Evra godišnje za članstvo. I moći će se naknadno uključiti.
Citiraj:
Ministarstvo prosvjete i kulutre Republike Srpske spremno je da pristupi programu "Erasmus plus", ali traži pojašnjenja o tome koji bi administrativni nivo u BiH i u kojoj mjeri participirao u kofinansiranju ovog programa, izjavio je resorni ministar Goran Mutabdžija.
Mutabdžija je istakao da prijedlogom za pristupanje BiH programu "Erasmus plus" nisu jasno definisani odgovori na ta pitanja, ocijenivši da je neprihvatljivo osnivanje agencije na nivou BiH koja bi vršila funkciju regulatornog tijela zaduženog za provođenje tog programa.
On je dodao da Ministarstvo traži dodatna pojašnjenja i garancije, napomenuvši da se ne protivi programima koji su u interesu usavršavanja učenika i studenata, ali je protiv narušavanja nadležnosti entiteta u oblasti obrazovanja.
"Spremni smo da idemo u program `Erasmus plus` i o tom pitanju sutra će se izjasniti Vlada, ali tražimo dodatna pojašnjenja i garancije", rekao je Mutabdžija novinarima u Banjaluci.
Znao sam da ima neka caka. A ponovo počeše pljuvati oni iz Federacije po Mudabdžiji.
A kruži na mail iz Sorensenovog kabineta, dobih dva puta, forvardovali mi
Čak i da se ne dogovore, neki dijelovi ostaju... valjda su ovi iz EU nešto ko fol pametni pa im vjerujem
Citiraj:
No, napominjemo da će neke od drugih aktivnosti budućeg programa Erasmus+ (2014-2020) biti otvorene za BiH. Za te aktivnosti neće biti neophodno da vlasti BiH nešto učine, kao ni bilo kakav dodatni sporazum sa Evropskom komisijom. Aktivnosti u okviru bivšeg programa Erasmus Mundus Action 1 će ostati na raspolaganju – Zajednički program na nivou master i doktorskih studija, uključujući stipendije; aktivnosti iz Action 2 – Saradnja i razmjena projekata sa institucijama visokog obrazovanja; te Tempus – aktivnosti usmjerene prema institucionalnoj reformi u obrazovnom sektoru.
To je moguće zahvaljujući finansijskom grantu datom jednostrano od strane Evropske unije iz Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) za sve zemlje Zapadnog Balkana, uključujući BiH. Dodatno, EU će osigurati finansiranje mobilnosti mladih radnika, organizacija mladih i mladih ljudi iz BiH.
Meni se dopada ovaj dio o finansiranju mobilnosti mladih radnika, samo me interesuju uslovi (dal' za nas koji smo mladi duhom
)
Ali, ne neki medij će napisati "skandalozno", "šokantno"... "kako nezvanično saznajemo" i još upakovati sa gubitkom fondova koji nemaju veze sa tim...
Bem ti novinarstvo i ko sve danas piše