Nicole je napisao:
Za muškaraca se kaže, tehničar

Hvala na ispravci. Ja ne znam šta je pravilno, vjerovatno tehničar, ali ukucaj u Google, pa ćeš vidjeti da se koristi i medicinski brat. Npr. članak
http://www.vukovarske-novine.com/vijest.php?id=5822. Ne znam kako je kod nas.
Citiraj:
MEDICINSKA BRAĆA ŽELE NA SVE ODJELE RAVNOPRAVNO
Dragan Kožlović ima već 17 godina staža u profesiji zvanoj medicinska sestra. Radi se dakako o medicinskom bratu, odnosno tehničaru, no čak ni Hrvatska udruga medicinskih sestara nema muške inačice zanimanja u nazivu.
- Što je, tu je. Valja čekati doslovno provođenje Zakona o ravnopravnosti spolova - govori njegov mlađi kolega Drago Rupčić ističući da su obojica članovi te krovne strukovne udruge. Ova dva zaposlenika Opće bolnice Vukovar dijele prostoriju na kojoj se kočoperi veliki natpis „glavna sestra odjela“. Opet smijeh i priča o tome koliko je u glavama ljudi usađeno da je medicinsko osoblje srednje stručne spreme isključivo ženskoga spola. Možda ova dvojica ponajbolje mogu razumjeti ljute žene čije se profesije cijelo vrijeme navode u muškom rodu pa su tako ni krive ni dužne i dalje liječnici, učitelji, profesori, novinari, a tek kada se radi o krajnje uslužnim zanimanjima, društvo ih je spremno službeno nazvati čistačicama, kuharicama, konobaricama
I ako možemo da ne širimo ovaj topic na privatni protiv državnih faksova ili sl. I ja sam to radio u par postova, ali mislim da već ima previše takvih topica na ovom forumu. Neka upisuje ko šta hoće i šta misli da mu je bolje.