banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 158 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jul 2015, 21:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Skoro svaki dan unazad mjesec dva mogu se pročitati vijesti koje slute da novi rat na Balkanu uopšte nije nemoguć.
Počev od "Kumanova" pa do famozne rezolucije o Srebrenici gdje se Srbi nastoje satanizovati pa i dolazak Klintona na komemoraciju u Potočare koji je vrlo sumnjiv, pa i napad na Vučića kojeg je doduše zapad osudio ali vrlo mlako i neuvjerljivo i još kada se uzme u obzir činjenica da su muslimani iz BiH osokoljeni svim ovim dešavanjima i pod utjecajem vjerskih vođa koje otvoreno pozivaju na ukidanje R. Srpske čini mi se da scenario novih nemira u BiH, Makedoniji, Kosovu i Sandžaku veoma izgledan.
Da ne spominjemo ideju velike Albanije i velike podrške ID od strane muslmana Balkana.
Kakvo je vaše mišljenje...dali EU to sebi smije dozvoliti ako se nje uopšte išta pita...dali je sve ovo guranje prsta u oko Rusiji ?

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 22:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Za početak ja bih ga zvao nastavak, vidim koliko su se Rusi potresli oko Ukrajine.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Definitivno stvari ovdje nisu dovedene na neki konačan nivo, čak ni kratkoročno gledano. U stanju smo nekog "prelaznog rješenja", napeto je, na svim stranama se podstiče stanje straha od drugih i nezadovoljstvo ličnim trenutnim statusom. Niko nije zadovoljan, političari i mediji nas svaki dan ubijeđuju u to.
Na internetu je rat već u toku.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Wrangler je napisao:
.dali EU to sebi smije dozvoliti ako se nje uopšte išta pita...dali je sve ovo guranje prsta u oko Rusiji ?

Trenutno samo SAD mogu da pokrenu novi rat ovdje pa ako im to bude u interesu pokrenut će ga.EU se ništa ne pita,u ostalom EU sada ima ogromnih problema unutar svojih redova i u narednom periodu će se uglavnom tim baviti.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Samo naprijed.

Ja cu da budem "donator".

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Ma kakav rat ljudi na godisnjem odmoru

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
skitnica je napisao:

Njihovi snazno napadaju iz Svedske. Nasi iz Svajcarske pruzaju zestok otpor.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2015, 22:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja ću se držati Timotica, čovjek gleda 10 godina ispred.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Mani me lokalnih serifa, kome od sila odgovara rat ovdje? Nikome, relativno rijesen prostor, doveden pod sapu zapada, to je ono sto njih zanima. Rata ce sigurno biti ali jos sigurnije u skorije vrijeme ga sigurno nece biti.

Ko god zeli rat dabogda mu u kuci bio. A treba biti iskren, ratu malo vise naginju Bosnjaci nego Srbi, oni ga cesce pominju i potajno zele, o dijaspori da ne govorimo.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 04:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
sto veli jedan moj komso da hoce da se zapuca samo na 5 minuta da promjenim bijelu tehniku po kuci i meni dosta

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 05:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
:lol:

Ali pazi ovo, video rekorder je pred rat bio 1000 ako ne i vise tadasnjih maraka. Sto je bar duplo vise vrijedilo nego 1000 sadasnjih.

A sada kupis tv za 400 sadasnjih maruna, turis u njega USB od desetak i vozi... Nista bolje nije ni sa ves masinama :/

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 07:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
chils je napisao:
sto veli jedan moj komso da hoce da se zapuca samo na 5 minuta da promjenim bijelu tehniku po kuci i meni dosta

e to! i auto!
bi valjao jedan rat ovdje...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 08:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
nego nesto kontam kako se prekraja istorija

otvoris neki skolski udzbenik i ono stoji
upali cetnici u selo i sve poklali
a u stvari izvorno je pisalo
upala laka brigada u selo i sve pokrali

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 08:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Onomad sam ti rekao da ces ubrzo gledati da kupis traktor ili motokultivator... To je bilo zezanje...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 16:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
skitnica je napisao:
Definitivno stvari ovdje nisu dovedene na neki konačan nivo, čak ni kratkoročno gledano. U stanju smo nekog "prelaznog rješenja", napeto je, na svim stranama se podstiče stanje straha od drugih i nezadovoljstvo ličnim trenutnim statusom. Niko nije zadovoljan, političari i mediji nas svaki dan ubijeđuju u to.

Ovo je srž problema u BiH a to je tako jer takva situacija odgovara velikim igračima...stalno se podstiče mržnja među narodima da bi kada njima zatreba lako pokrenuli nekakav sukob dali zbog disciplinovanja Srbije a i pojavom IDIL-a i Bošnjama nateklo govno a misle da je srce.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
BeckaSkola je napisao:
Mani me lokalnih serifa, kome od sila odgovara rat ovdje? Nikome, relativno rijesen prostor, doveden pod sapu zapada, to je ono sto njih zanima. Rata ce sigurno biti ali jos sigurnije u skorije vrijeme ga sigurno nece biti.

Da nikome ne odgovara rat tenzije bi splasnule.Čim se tenzije održavaju znači da se ipak i rat držio kao opcija na stolu.
To kad može da počne niko ne zna,sjetimo se protesta prošle godine sve je buknulo za par dana i da se nije smirilo na vrijeme sigurno je moglo da skrene na neku drugu stranu.Nije bilo upozorenja,nekih naznaka ničega.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Prije ce biti u Makedoniji nego ovdje.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za sta bi se bolan borili? Koji je interes velikim silama da ovdje dodje do rata? Ko bi finansirao rat? Jesi svjestan da se danas otvore granice da bi vecina stanovnistva nagulila odavde? Rane od proslog sukoba jos nisu zacijelile i rata sigurno uskoro nece biti.

Apokalipto, da te pitam nesto.. od cega si toliko nacionalno nabrijan? Da to vrlo cesto prelazi u jednu losu krajnost, koja se zove sovinizam.
Koliko znam zivis u visenacionalnoj sredini, valjda bas takvi kao ti sto su imali prilike vidjeti sve trebaju spustiti loptu.. ali jok, glavni si kad treba ovdje rovariti i generalizovati.
Moje doduse ne tako veliko iskustvo govori da pricu o ratu, generalizaciju, mrznju prema drugima najcesce poticu ljudi koji su negdje daleko van ovih nasih dogadjaja, vremena i prostora.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 17:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ovo malo privrede što iima je u rukama stranaca. Nema razloga da dozvole rat, nisu ludi da dozvole da im uništavamo vlasništvo. Dajte nešto veselo, manite se depresivnih tema.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2015, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Istina.. prva i osnovna stvar, zapad u potpunosti gospodari prostorom Balkana i za drugog gazdu nema prostora. Cvrsce ekonomske veze sa zapadom = manja mogucnost rata, jer sve i da dodje do nesuglasica, radice se sve samo da do oruzanog sukoba ne dodje, jer steti svima. A krupni kapital se ipak malo vise pita od ideoloskih razlika.

Ali dobro, to je vec u domenu Srba koji se raduju propasti evropske unije, sindrom za sebe, za neke druge diskusije i teme..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 158 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]