banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 10:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Mar 2015, 18:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 00:57
Pozdrav. Ne znam da li je već neko postavio temu koja se tiče odluke grada Doboja(čuo na sredstvima informisanja), o stavljanju grada Doboj-a u Savez Turskih opština, ili tako nešto(nisam baš najbolje upućen u tu odluku), a ako je već bila pokrenuta ta tema, pa je blokirana ili izbrisana, onda neka i ovaj post-temu slobodno Admin-i obrišu.
Koja je prava pozadina te odluke i da li se ona uopšte može komentarisati, na vama je da odlučite?.
Šta, kako, kud, zašto, koje itd???

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 19:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ovako ja to vidim, možda i nisam u pravu.

Cijela država, a samim tim i gradovi su u qrcu. Doboj je još pored rata i lopova sjeban poplavom na sve to da će se teško za par decenija oporaviti.

Ovi na vlasti da su lopovi jesu. I sds i snsd, sve je to upetljano u ko zna kakve mutne radnje.

Pošto nema izgleda da će se stvar popraviti novim radnim mjestima i ubiranjem poreza (od koga više?) ide se na varijantu prosjačenja i ciganije.

Traži donacije, daj da se krpi stvar kako može, daj i dupeta samo neka se nešto pomjera.
Ne vidim da pristupanje tom savezu nosi neke bitne promjene, neće se mijenjati zvanične granice, više kao neko bratimljenje i prijateljenje među gradovima.

Ako se usput dobije neka donacija, nešto se obnovi građanima može biti samo dobro, a od palamuđenja koje vidimo svaki dan slaba vajda.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Što se mene tiče, u pravu si 100%

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Philby je napisao:
Ovako ja to vidim, možda i nisam u pravu.

Cijela država, a samim tim i gradovi su u qrcu. Doboj je još pored rata i lopova sjeban poplavom na sve to da će se teško za par decenija oporaviti.

Ovi na vlasti da su lopovi jesu. I sds i snsd, sve je to upetljano u ko zna kakve mutne radnje.

Pošto nema izgleda da će se stvar popraviti novim radnim mjestima i ubiranjem poreza (od koga više?) ide se na varijantu prosjačenja i ciganije.

Traži donacije, daj da se krpi stvar kako može, daj i dupeta samo neka se nešto pomjera.
Ne vidim da pristupanje tom savezu nosi neke bitne promjene, neće se mijenjati zvanične granice, više kao neko bratimljenje i prijateljenje među gradovima.

Ako se usput dobije neka donacija, nešto se obnovi građanima može biti samo dobro, a od palamuđenja koje vidimo svaki dan slaba vajda.

Isto mislim.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 19:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 00:57
Ali da se to očekivalo od partija recimo: snsd, pdp, dp, ndp...itd ajde i nekako, ali ovako od sds-a, koja je uvijek "važila" za "desniju" orijentaciju, nikako mi ne ide u pojam. Jel' to neki inat u odnosu na snsd ili čisti očaj, pitanje je... Mada me ni ovo ne može baš toliko da prenerazi jer, ako se dobro sjećam, tamo negdje posle rata, kada je sds počeo gubiti neka mjesta u skupštini i sl. da je i onda imao nekakvu koaliciju sa sda(ne znam, možda griješim). Hm.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Ajd da su se pobratimili sa nekom opštinom iz Turske, nije problem, al ući u savez turskih opština.... :)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Shvatio je Obren da je odlaskom stanarčana u svoju opštinu Doboj samo na karti ostao srpski.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 21:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Između osalog i to. On ako padne može se svašta iskopati (kao i uvijek kad se mijenja vlast) i zato daj šta daš da se održe trenutne pozicije.
Ako se uz sve to izvuče i neka ekonomska dobit, obnova škole ili ambulate neka ide u krasni sve, daj da napaćeni narod dobije bilo šta.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2015, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Niže ne može: http://dobojski.info/drustvo-i-politika ... oli-tursku

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2015, 21:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Трба га убити као пса...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2015, 22:09 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sto kaze Wnoob, gubitak stanara ostavlja obrenu suplje dzepove..sda je uvijek tezio ka doboju i ulaskom investicija iz turske obrenovim dzepovima se vraca nada..to da se on kao bori za gradjane doboja rukujici se sa turcima macku o rep da se okaci..

pod:

1 - glup je dodik sto ga ranije nije smjenio, kao predsjednik RS sutnes govno i prica gotova..takodje je glup sto ni snsd nema nikakve dugorocne planove sa dobojom

2- glup je bosic sto ga takodje ne smjeni, a glup je sto ni sds nema dugorocne planove sa dobojom

obe jake stranke iz RS su glupe jer svojim prepucavanjem jednostavno su gurnuli obrena u ruke turaka..i da nije bilo poplave nista se ne bi promjenilo u vezi doboja jer bi turci opet bili u planu

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2015, 22:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ма фазон је што ће те "инвестиције" да заврше у зна се чијим џеповима, а грађани ће да од тих пара виде "qрац од овце и на њему звонце". Шта би са оне нове "Босанке" што је као положен камен темељац са Азербејџанцима прије годину дана?
А о глупостима СДС-а и СНСД-а излишно је говорити.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2015, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
spavac je napisao:
1 - glup je dodik sto ga ranije nije smjenio, kao predsjednik RS sutnes govno i prica gotova..takodje je glup sto ni snsd nema nikakve dugorocne planove sa dobojom

2- glup je bosic sto ga takodje ne smjeni, a glup je sto ni sds nema dugorocne planove sa dobojom

obe jake stranke iz RS su glupe jer svojim prepucavanjem jednostavno su gurnuli obrena u ruke turaka..i da nije bilo poplave nista se ne bi promjenilo u vezi doboja jer bi turci opet bili u planu

Da ga mogu smijeniti smijenili bi ga.
Pokrenuli bi referendum za opoziv i na novim izborima bi progurali nekog drugog.
Ali, pitanje je kako bi se završio taj postupak, možda bi Obren ostao i dalje na čelu jer je jak u Doboju, što bi mu učvrstilo poziciju pred sljedeće lokalne izbore.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2015, 23:01 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
u normalnim zemljama moze..

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2015, 02:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Eno Mićo Mićić ima solidnu zajednicu Bošnjaka, pa opet mu ne pada na pamet da ide u takvu avanturu.

Slika
http://www.tdbb.org.tr/en/

Nemam ništa protiv ovih ljudi, ali kada se baci pogled na spisak država to je neka asocijacija, Huna, Kumana, Avara, Tatara na čelu sa Turcima Seldžucima.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2015, 02:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Slucajno naletih na ovo, pa da odgovorim kao neko ko zna stanje u Doboju...
Ako postoji mogucnost da se zivi bolje, predlazem da se svi poturce, ko ga jebe svejedno niko ne vodi racuna o borcima dole, invalidima i porodicama poginulih, posto nisu nista postigli svojim zrtvama ne vidim prepreku da se Doboj prikljuci Albaniji, Turskoj ili kome vec, isti kurac, nista losije im ne bi bilo.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2015, 06:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
Тешко је поставити Добоју дијагнозу, али кад се мало само закопа испод површине, јако је очигледно да су поменуте акције само тривијалне зајебанције у поређењу шта се све и ради већ годинама систематски.
Не може Обрена нико тренутно смијенити, само зато што би то требало, тај човјек има залеђину мало већих размјера, додуше с оне "друге" стране, али то сад није тема. Па прије само неколико година они су једноставно склонили Гарића, јединог човјека који је имао потенцијал да им парира, опрали руке од тога, вратили пиштољ и платили марионети, човјеку који данас након убиства најнормалније ради и гради, као да ништа није било. Разлог свега је чисти интерес, сува пара. Исто тако и сада он ето удовољава нечије ситне хирове са оваквим потезима, јер тај неко има жељу да нас понизи колико се може.

Ништа то није необично, али је необично да се годинама није појавила структура која би им могла барем мало парирати. Нити једна странка доле нема неке паметне људе, за које би народ евентуално гласао. А и народ ко народ, само кука, а никада ништа не ради. У међувремену се без проблема возе бијесна кола на дневном нивоу, кречи општина по неколико пута, пиша по сиротињи и тако ти фазони.

Оно што желим да кажем је да се у Добоју јавио проблем који се годинама неће моћи ријешити, који је тек у повоју. А проблем је у људима. Овај или онај су само марионете нечијег дебелог новчаника, које ће радити по наређењу. А шта је томе разлог, то је већ мало зајебанија ствар, али се увукла у све поре живота у Добоју и не планира скоро да изађе.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2015, 08:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sirco je napisao:
Тешко је поставити Добоју дијагнозу, али кад се мало само закопа испод површине, јако је очигледно да су поменуте акције само тривијалне зајебанције у поређењу шта се све и ради већ годинама систематски.

Ја'б рек'о да то траје већ двије деценије.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2015, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Onda naletiš na ovakav opis Doboja:
http://www.gradskatoplana-doboj.ba/inde ... -istorijat

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2015, 14:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
Prodaju ljudi dupe za tepsiju pilava,eto to je.Kako ih nije sramota od boraca nije mi jasno.Poturice.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]