banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 09:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 343 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jan 2015, 14:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Situacija u Grckoj nikad zanimljivija. Nisam nasao specijalnu temu koja obradjuje dogadjaje iz Grcke koji su se skoro desili.
Ko prati vijesti, moze vidjeti da je ovo najuzarenije, naime, ljevica (stranka SIRIZA, lider Aleksis Cipras) je potukla Nea Demokratiju Antonisa Samarasa, bivseg grckog premijera. Formirali su vlast sa Nezavisnim Grcima, umjereno desnicarskom strankom.

Zele reviziju svih kredita, da firme ostanu u drzavnom vlasnistvu, zele da kazu NE EU mjerama stednje i da prestanu robovati EU. Interesantno: vecina novih ministara su ljudi koji su bili zapadni djaci...

Cipras počeo: Grčke luke Grcima
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=951905

Čovek koji treba da kaže "ne" EU
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=951561

Ciprasova vlada upola manja
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=951586

"Otkazujemo sporazum o štednji"
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=950888

Grci su satjerani uz zid. Stednja, nezaposlenost medju mladima, ogromni krediti stigli na naplatu. Sta ce se desiti? Jos jedan corak u vidu srbijanskog SNS koji je tu samo da ubrza put ka EU (u njihovom slucaju da ubrza rasprodaju drzave) ili nesto ozbiljno?

A mozda najsmjesnija stvar je kad dodje jedan Zoran Tegeltija i kaze kako se grcki scenario nece desiti u RS, kako narod nece dozivjeti patnju kakvu vidjamo po ulicama Atine. Svjesno ili nesvjesno (ne)znajuci da vecina Grka zivi bolje od vecine Srba, kako tako, ali bolje.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
mislim da se neće ništa epohalno desiti, dobili i Grci svog Vučića...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 15:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
A mozda najsmjesnija stvar je kad dodje jedan Zoran Tegeltija i kaze kako se grcki scenario nece desiti u RS

Bravo kolega!!

Moram priznati da je, u moru kretenizama koje slušam svaki dan,ipak najjača ova mnogo puta ponovljena fraza kako BIH (ili RS)-neće doživjeti grčki scenario i da nema opasnosti od toga!!! :lol: :lol: :lol: ...nekad je bio "argentinski sindrom",ali u zadnje vrijeme je popularniji "grčki",kao sinonim za jednu sveukupnu društvenu i monetarnu propast...

Nijedna druga izjava ne govori više o tome koliko se jedna kasta ljudi odrodila od svoga naroda,i koliko živi u jednom potpuno paralelnom univerzumu...Ali interesantno,nikad,ali NIKAD se ne potrefi u studiju imalo normalan voditelj ili gost,pa da kaže toj individui "Halo,zemljak,pa ljudi u Grčkoj žive deset puta bolje nego ovdje,o čemu pričaš???!!!"

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 16:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Pa on namjerno neće da gostuje kod voditelja koji bi mu tako odbrusio, nije on baš tolika budala.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 16:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
Neće biti problema.
https://www.reddit.com/r/Steam/comments ... ufakis_is/

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 17:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Krcka se krcka...
Juce svet, danas Grcka :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Vidjet ćemo šta će biti,ne znam kolika je sloboda medija u Grčkoj.Ako je kao u Srbiji ovaj će na obećanjima potrajati neko vrijeme ako je drugačija slika onda će vlada brzo pasti.Sa druge strane ako nije neki novi Vučić onda ćemo da vidimo šta će biti dalje.Nije prvi put da se desi da Grčka uzdrma Evropu....

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
:D

Sve treba to gledat kroz prizmu konkretnih poteza na terenu a ne izjava, intervijua i sl. Vidjet ce se vrlo brzo.

I naravno do nikakvih tektonski promjena u Grckoj nece doci dok Saud Bejom i ostalim vojnim bazama po Grckoj plovi i hara veliki brat zvani NATO. :wink:
A on da se makne odatle..... aaa to je vec druga prica! :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I da se desi to čudo da Grčka vlada kaže NATO vojnicima pakujete se i idete svojim kućama mislim da sem protesta iz Vašingtona i Brisela ne bi ništa drugo čuli barem ne na prvu...

Na početku 2014 godine mali broj ljudi je tačno predvidio kako će njen kraj izgledati sada smo na početku 2015 i ne znamo kako će se ova godina završiti.Dolazi vrijeme velikih i brzih promjena,nestaje ona uljuljkanost u EU mit i zamjenjuju je neke druge ideje.Ako ne Siriza danas hoće neko drugi sutra...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
apokalipto je napisao:
I da se desi to čudo da Grčka vlada kaže NATO vojnicima pakujete se i idete svojim kućama mislim da sem protesta iz Vašingtona i Brisela ne bi ništa drugo čuli barem ne na prvu...

Na početku 2014 godine mali broj ljudi je tačno predvidio kako će njen kraj izgledati sada smo na početku 2015 i ne znamo kako će se ova godina završiti.Dolazi vrijeme velikih i brzih promjena,nestaje ona uljuljkanost u EU mit i zamjenjuju je neke druge ideje.Ako ne Siriza danas hoće neko drugi sutra...

:D
Taj tvoj optimizam je osvezavajuci i obecavajuci. Posebno onaj dio: "i da se desi to cudo" sto jest jest jedino tako. :D
Medjutim tako se do sada bar stvari nisu odvijale u vecini slucajeva ...vazni kroz istoriju.

Evo da ti dam jedan primjer koji sam govori po sebi: Japan.
Zemlja na koju su Ameri bacili dvije A bombe, pocinili ratni zlocin bez presedana i svima dobro poznat.

Taj isti Japan ne moze vec 70 godina da skloni NATO baze sa svog teritorija.
I da zaboravi reci, btw Japanci oboooozzzzavaju Amere.
Svaka vlada u Japanu koja je to pokusala napravit ili nije izabrana ili zavrsi vrlo brzo.... :wink:
A kako ce biti u Grckoj da li ce ici po tim ili nekim novim sablonima ako bi pokusali delozirat NATO vidjet ce se. :)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To bi bila smijurija dok se šire ka Rusiji u poleđini pojedine države deložiraju NATO vojnike :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 22:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
1. Положио венац на гробље стрељаним грчким комунистима.
2. Примио руског амбасадора.
3. Направио коалицију са идејно – политичким опонентом и доказао да је прагматичар.
4. Скресао владу на пола.
5. Најавио драстично кресање војног будзета.
6. Послао ЕУ меморандум којим тражи кресање грчког дуга.
7. Затражио промену улоге и организације Европске Банке.
8. Предложио ТОТАЛНУ забрану спекулативних банкарских „производа“.
9. Поднео захтев за додатно опорезивање богаташа.
10. Предложио укидање државних повластица и концесија Цркви.
11.Затражио оштре ЗАТВОРСКЕ казне за преварантско прикривања капитала.
12. Подигао минималну надницу од НАЈМАЊЕ 750 Евра МЕСЕЧНО.
13. Дао налог за субвенционисање хипотекарних дугова најсиромаснијима
14. Поднео законски предлог да се банке, пруге, поште и водовод национализују.
15. Предложио измену изборног закона
16. Предложио давање државних, банкарских и црквених зграда на коришћење бескућницима
17. Наложио бесплатни доручак и ручак деци у школама
18. Предложио Бесплатно здравство за незапослене и бескућнике.
19. Увео једнаке плате за мушкарце и за жене.

За тих истих 24 часа, влада Александа Вучића је:

1. Рекла корисницима кредита у швајцарским францима да крепају.
2. Обавестила финску владу да ће се масовна оптуштања и неолиберална „реформа“ (читај: масовна беда) у Србији наставити пуном паром.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 23:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Kakve nebuloze...
Besplatno zdravstvo i obroci. Divno. A ko će da plati?
Bio sam prosle godine na Kritu. Saobraćajni kolaps, parkira se ko gdje hoće i kako hoće. Zašto? U nedostatku sredstava rasformirali komunalnu policiju te niko ne sankcioniše. I sad oni da nadju pare za obroke za djecu...
O nacionalizaciji i povećanju poreza ni ne spominjem. Plombe ispadaju.

Poslednji put menjao mirdza dana 28 Jan 2015, 23:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 23:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Španija juče....Valensija skup Podemosa

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2015, 23:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Posadiš sekretaricu pored sebe i diktiraš joj odluke i naredbe. :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2015, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Tsipras, revolucionar s tatinim novcima
http://blog.vecernji.hr/tomasevic/tsipr ... vcima-6230

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2015, 00:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
apokalipto je napisao:

Jedini koji bi se grckom izlasku iz NATO-a obradovao vise od Srba su Turci.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2015, 00:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2013, 19:03
Nisam kompetentan suditi o cjelokupnoj situaciji u Grčkoj. Ali ako je istina ono što sam čitao i slušao o Grčkoj, onda im nitko nije kriv doli sami sebi.
15. (PETNAESTA) plaća, naknade za nekašnjenje na posao, nekakve naknade za korištenje kompjutera, ......... i još puno toga.
Pa tko to može izfinancirati. Ne znam što im je taj Cipras obećao. Ako je obećao vraćanje gore nabrojanih beneficija, volio bih znati kako to namjerava isfinancirati. Dobro, premda sumnjam da im je baš to obećao. Vjerojatno je obećao popuštanje remena i manje odricanja. Ali svejedno treba vraćati nagomilane dugove (koji su nastali da bi mogli lagodno živjeti. zaduživanje bez pokrića), kako to misle ostvariti ako neće stežati remen. Industrije nemaju. Tercijarni sektor ih neće izvući iz recesije i krize.
Danas čitam, čini mi se 8 milijardi eura povukli stranci iz Grčke. Odmah prvi dan nakon izbora.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2015, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
apokalipto je napisao:

Jedini koji bi se grckom izlasku iz NATO-a obradovao vise od Srba su Turci.

Tamo '95. bila neka ozbiljna kriza između Grčke i Turske oko nekih ostrvaca, a mi djeca iz rata u Grčkoj, raduješ se sukobu sa Turcima, kaže meni jedan Grk, kako sam lud, kako oni imaju sve po DESET puta više od Grka (borbenih brodova, tenkova, aviona). To se smirilio baš uz pomoć NATOa.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2015, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Te price mrkonjickog Friedmana Zoke Tegeltije o grckom scenariju su budalastina, a svako sa 2 ciste u glavi moze provjeriti gdje su Grci gdje smo mi. Uprkos krizi, oni su daleko ispred nas. Na to mogu pasti jedino glupi, nepismeni i partijski kadrovi. Mislim da Grci nisu u situaciji da se inate. Sa druge strane opasni su EU jer nemaju mnogo da izgube, to je poenta. Oni i ako stegnu kajis, drzace ga stegnutog jedno naredne 3 generacije i pitanje hoce uspjeti otplatiti dugove. A cisto sumnjam da ce Grci htijeti to ispostovati... automatski ti sjebe i moral i bolje sutra i sve kad skontas da za tvog i zivota tvog djeteta i njegovog djeteta moze biti samo gore. Zato ce se Grci boriti, pa sta uspiju otpisati. SIRIZA moze biti samo pozitivna po balkanske drzave jer bilo kakva akcija je bolja od nikakve akcije.

Robovi cemo biti svakako, to je prirodan tok ove situacije, ali neka, bolje se malo koprcati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 343 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]