banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 18:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2014, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Citiraj:
Slika

Vlasnik “Ideal kompani” i “Auto-škole Krajina” Nenad Luburić izjavio je da je nakon 10 godina rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, izabrano idejno rješenje za izgradnju tržnog centra u središtu grada, preko puta zgrade Saveza sindikata RS, piše EuroBlic.

Na 9.000 kvadratnih metara zemljišta biće smješten objekat bruto površine 54.700 kvadrata s osam etaža, od kojih će tri biti podzemne. U City Mallu nalaziće se oko 150 poslovnih prostora, hotel sa zatvorenim bazenom, fitness centar i oko 3.500 kvadratnih metara kancelarijskog prostora. Banjaluka će, kao administrativni centar RS, konačno dobiti kongresnu dvoranu s 1.000 mjesta, što će omogućiti razvoj kongresnog turizma.

Luburić kaže da je u toku izdavanje lokacijskih uslova, nakon čega će uslijediti pribavljanje građevinske dozvole.

“Očekujemo da će Grad Banjaluka i republička vlast ovo prepoznati kao dobru investiciju i omogućiti brzo rješavanje građevinske dokumentacije, kako bismo iduće godine počeli gradnju objekta”, kaže Luburić, dodajući da bi tržni centar trebalo da bude završen 2017. godine. On ističe da će od ove investicije višestruku korist imati i Grad i građani – u tržnom centru biće otvoreno oko 700 novih radnih mjesta, a u gradsku kasu će se, po osnovu jednokratne rente i troškova uređenja građevinskog zemljišta, sliti čak 10 miliona KM, te oko 100.000 KM godišnje poreza na imovinu.

Luburić navodi da će City Mall biti izgrađen u skladu s najsavremenijim evropskim standardima u pogledu klimatizacije, unutrašnjeg zelenila i drugih karakteristika, te da će Banjaluka time dobiti tržni centar kakvi postoje u Beogradu i Zagrebu.

“Banjalučani više neće morati da idu u shopping ture u evropske gradove, jer će im svi svjetski brendovi biti nadohvat ruke”, kaže Luburić.

On najavljuje da će u Banskom dvoru uskoro biti održana prezentacija kako bi predstavnici gradske i republičke vlasti, mediji i javnost bili detaljnije upoznati s ovom značajnom investicijom.

“Ogroman projekat koji može privući strane zakupce”

Kako je rekao u razgovoru za “eKapija.com“, Banja Luci nedostaju upravo ovakvi objekti.

“Samom investicijom od 60 miliona KM, grad dobija i prvi najveći šoping centar sa različitim kategorijama zakupaca koji će zadovoljiti potrebe stanovništva. Ekonomski razvoj u BiH oslonjen je najviše na investicije koje dolaze iz inostranstva. To je ogroman projekat, koji može da privuče i neke druge zakupce, a koji se sigurno ne nalaze na našem tržištu. U svakom slučaju to će biti veliki plus za budući razvoj tržnih centara u BiH”, kaže Luburić.

Osim City Malla, u Banjoj Luci se grade još dva manja tržna centra, a nedavno je i beogradska kompanija “Delta Holding” najavila da će uložiti 50 miliona eura u izgradnju šoping mola u glavnom gradu RS.

http://www.seebiz.net/novosti/poslovanj ... iliona-km/

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2014, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
“Banjalučani više neće morati da idu u shopping ture u evropske gradove, jer će im svi svjetski brendovi biti nadohvat ruke”, kaže Luburić.

Ovo me je inace posebno brinulo, dosta su se Trst, Bec i Budimpesta grebali od banjalucku raju.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2014, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Čitam na kljiksu komentare na ovu vijest i vidim kako raspravljaju o tome kako nema ko da kupuje u SA mall-u. Neki se slažu s tim, dok drugi vide hrpu ljudi s kesama kako hodaju po njihovom mall-u.
Onaj ko ima da kupuje u tom smislu da ide u te ture po Budimpeštama itd. ići će ovdje. Znam neke ljude koji odu u te gradove da se taguju po fejsbucima pa usput i nakupuju.
Mislim da sam na forumu čitao da je svakako ponuda u BL sranje, a uz to je roba skuplja. Ovo bi u tom kontekstu bilo dobro.

Ali mislim da nema od ovog projekta ništa. :)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2014, 22:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Samo da ne bude bageri dodju raskopaju parkinge, a strani investitor se povuce.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2014, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FiUenvTnJ4Q[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2014, 23:02 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
jos da unutra naprave kakvu dobru dvoranicu za klizanje..pa sa djevojcicom za rukicu po ledu zaplesati..

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2014, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
jest mogu jesti govna sa tzv evropski projektima

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2014, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
:lol:
Ako ovo zazivi, potopice mnoge druge trzne centre, sto znaci da ce vjerovatno, kad se sve izracuna, biti manje zaposlenih...Na stranu to sto se i ovo ulaganje bazira na trosenju, a ne na stvaranju necega...

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2014, 23:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Otvarac jubilarne pete teme sa ovim trznim dobija posebnu medalju.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2014, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
skitnica je napisao:
Ako ovo zazivi, potopice mnoge druge trzne centre, sto znaci da ce vjerovatno, kad se sve izracuna, biti manje zaposlenih...Na stranu to sto se i ovo ulaganje bazira na trosenju, a ne na stvaranju necega...

Upravo tako. Opet presipanje iz supljeg u prazno.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2014, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
shakal je napisao:
Otvarac jubilarne pete teme sa ovim trznim dobija posebnu medalju.

:lol: :D

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 00:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

prvo treba vidjeti kakve ce nam sadrzaje pruziti mile radisic sa svojom zgradom, a onda razmisljati o daljem urbanistickom razvoju bl

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:

Ovo me je inace posebno brinulo.

I meni je to bila najveca briga, da nocima nisam mogao da spavam.
Sad napokon mogu posto saznadoh da ce otvoriti i ovdje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Neces vjerovati da ima fin broj ljudi u gradu kojima je to najveca briga.
Bez ikakve zajebancije. Sto naravno i dalje stoji da su brige vecine drugih mnogo zajebanije.

Sustinu ste napisali, sve je receno nema se sta dodati..

skitnica je napisao:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 00:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja znam njih masu što ide u Zagreb, jer ovdje ne mogu naći ništa za sebe.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 00:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

404_forbidden je napisao:
ja znam njih masu što ide u Zagreb, jer ovdje ne mogu naći ništa za sebe.

Onda znaci da ce uspjeti taj trzni centar ako ih ima "masa". Sjecam se da je u Tropiku na spratu bio Champion i zatvorio se, a primjecujem ni ovima u Boski ni u Merkatoru bas se ne otimaju da kupuju, vecinom razlgledaju. Vidim majica Lonsdale ili Karimor tri puta skuplja nego u inostranstvu, ne znam ko to uopste kupuje. Jeftinije izadje da naruci preko interneta jer iz EU se ne placa carina. Jos dok ode u Zagreb, pa gdje mu se isplati za par krpica ako mu je to osnovni razlog odlaska u Zagreb.
ja prije mislim da ljudi idu nekim drugim poslom u ZG, pa usput kupe nesto, kao sto i sam radim nekad. Ali da namjenski idu da kupuju odjecu i da ih ima "masa", mi ocigledno zivimo u razlicitim gradovima. A ako idu poslom, a ne namjenski, onda ce ici i kad se otvori taj mol. Dalje, u Zagrebu koliko sam vidio nije nista jeftinije nego kod nas jedino veci izbor, dok u Austriji ili Madjarskoj mogu naci i tri puta jeftinije, a samo malo dalje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 00:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja ih znam dosta, to ne znači da su u većini .. uglavnom su to ženske osobe, neke ne znaju šta će od para a neke su normala ko mi ostali .. idu sa namjerom u ZG, u šoping. ... oprema za djecu, odjeća i slično.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 01:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
ako je strana investicija sta fali?! pa vama ne valja ako se ne radi nista, ne valja ako se nesto desava..i jeste sramota da BL nema veci shoping centar, jedino Merkator je malo veci a i tamo nema nista. Boska mi je bezveze..

Nego jedino sto ne mogu shvatiti, zasto centar grada?? Pa svaki normalan grad ima svoj istorijski centar, a oko grada industrijske Zone,veliki shoping centra itd..i gleda se da se izgled starog dijela zadrzi tj. ako se nesto pravi da se uklapa u stari dio grada.. i grad se siri prema van a ne prema unutra?! Znaci lokacija mi je bezveze, tamo je trebalo nesto drugo da se napravi a taj shoping centar malo dalje na periferiji..

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 01:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kao npr. šta drugo da se izgradi?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2014, 02:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

zgrada opere bi tu bila da ja drmam ovim gradom, pa bih dovodio becke djecake za 14. januar, pa berlinsku filharmoniju za 27. januar, pa hor crvene armije za 14. februar itd...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]