banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 13:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jun 2009, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
http://www.glassrpske.com/vijest/10/ban ... gradu.html

Од шест планираних мостова, четири су ван ужег градског језгра (Рекавице, Шарговац, Доња Кола и Лауш), а само два у ужем подручју града (Долац и код Витаминке).

Гдје Бањалуци недостају мостови? Да ли су постојећи мостови лијепи и функционални? Треба ли постојеће проширити (рецимо Зелени или Градски мост код Кастела)?

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 11:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Zeleni definitivno prosiriti! E sad koliko su lijepi to je vec druga stvar, vazno je da su u funkciji.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Зелени је мени ок, битније да прошире Градски. И реновирају.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 12:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Maj 2009, 20:43
Što se tiče Venecije, Gradskog i Rebrovačkog mosta, po meni njih treba ostaviti, za sada, kakvi jesu. Budući da su ovi mostovi u centru grada, za vrijeme ovih ljetnih dana ne bi škodila koja saksija cvijeća, kakve obično viđamo u nekim ekološki osviještenijim gradovima. Zeleni most se definitivno treba obnoviti, preuzak je i neugledan. Naravno, postoji još mnogo lokacija na kojima bi se mogla planirati izgradnja mostova. Jer ipak je grad Banjaluka prožet sa prelijepim rijekama, za koje je šteta da se obilaze. :sunny: Takođe, novi bi mostovi imali svoju najbitniju funkciju,tj. rasterećenje saobraćaja koji u Banjaluci postaje sve gušći.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Dobra tema, podsjeti me na film "Mostovi okruga Medison".
Treba zeleni "prenijeti" u Cesmu da se ljudi ne pate na onoj kozijoj cupriji, a umjesto zelenog napraviti neki normalan sa dvije trake, da se ne nerviram kad mi idiot uleti iako imam pravo prvenstva. A bilo je govora i o nekom pjesackom mostu u Mejdanu, negdje kod ludnice.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 14:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
Zeleni most je obnovljen

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Gradski most je pod zaštitom grada i kao takav ne može da se vrše nikakve izmjene njegovog izgleda. Tako ni proširenje na 4 trake.

Most u Dolcu bi bio pravo rasterećenje saobraćaja.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
DELLBOY je napisao:
Gradski most je pod zaštitom grada i kao takav ne može da se vrše nikakve izmjene njegovog izgleda. Tako ni proširenje na 4 trake.

Most u Dolcu bi bio pravo rasterećenje saobraćaja.

Jel se moze "skinuti" ta zastita grada

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 18:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Koliko sam čula, most u Dolcu bi bio samo za pješake. Svejedno, značio bi i takav.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 18:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Maj 2009, 20:43
Neka Gradski ostave za ukras, ako je pod zaštitom grada, a kraj njega neka naprave neki ultra-moderan most :toothy4: :toothy4:

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Мислим да је мост у Долцу предвиђен за аутомобилски саобраћај, као наставак Булевара Цара Душана...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 19:30 
i ja mislim da je taj izmedju venecije i gradskog predvidjen za saobracaj a ne samo pjesake. bilo kako bilo, taj most je neophodan, da se rasterete ova dva... a ne znam u kojem smislu je zeleni obnovljen, nisam dugo isla tuda, ali svakako ga treba bolje rijesiti, mora se prosiriti pod hitno.. ono je uzas... jos kad se sjetim onih dasaka kad ides pjeske, a neke su bile toliko ostecene, samo si se pitao kad ces propasti..

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 22:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2007, 16:49
Da su nešto lijepi, nisu. Most na Laušu,ahahah...ul. Novaka Pivaševića, koliko ja znam, nije na Laušu al' ajd'...Zeleni ofarbati, Rebrovački ne dirati.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 09:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
filozof sa vrbasa je napisao:
Rebrovački most treba srušiti, jer je frekvencija saboraćaja preko njega mala.

otkud onda tolike guzve na semaforu kod Rebrovacke crkve, kao i gust saboracaj prema BL polju ?

jedino sto na rebrovackom mostu treba promjeniti jeste prosirenje pjesackog trotoara i po mogucnosti dodavanje trake za bicikliste

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 09:35 
Citiraj:
dodavanje trake za bicikliste

E to bi bilo dobra opcija.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
otkud onda tolike guzve na semaforu kod Rebrovacke crkve, kao i gust saboracaj prema BL polju ?

Гужве су јер је лијева трака на мосту (кад се иде од из Борика) резервисана за оне који иду ка Врбањи и Челинцу, па то ствара гужву. Затворен је мост код Инцела, па сви који иду из града за Аду и Чесму иду туда плус ови који иду из града за Врбању и Челинац.
Генерално се планира стамбена градња на том потезу Ада и Врбања, град се шири и на ту страну и ту би нешто требало учинити...

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 09:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
shoole je napisao:
BSE je napisao:

Гужве су јер је лијева трака на мосту (кад се иде од из Борика) резервисана за оне који иду ка Врбањи и Челинцу, па то ствара гужву. Затворен је мост код Инцела, па сви који иду из града за Аду и Чесму иду туда плус ови који иду из града за Врбању и Челинац.
Генерално се планира стамбена градња на том потезу Ада и Врбања, град се шири и на ту страну и ту би нешто требало учинити...

znam otkud je promet, ali moj post je bio odgovor na filozofov komentar da most treba srusiti jer nema prometa na njemu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 20:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Niko da spomene most u Karanovcu ono nema ni u filmovima (jedino ako to ne spada pod Rekavice)

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 01:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
U toku je izrada idejnog rješenja za izgradnju mosta u Docu, koji bi preko rijeke Vrbas spajao centar grada sa dijelom Obilićeva kod Psihijatrijske klinike, novog gradskog kolektora i obnovu ulica u tom naselju, kažu u Administrativnoj službi grada.
"Ovo je početna faza i još uvijek nije poznato kada će početi radovi i na koji način će biti finansirana izgradnja tih veoma važnih infrastrukturnih objekata. Izgradnja mosta u Docu mnogo bi doprinijela rasterećenju saobraćaja u samom centru grada, gdje su gužve u posljednje vrijeme postale neizdržive. Takođe bi bila smanjena frekvencija saobraćaja preko Gradskog i mosta "Venecija". Osim toga novi most u Docu predstavljaće i vezu između istočnog i zapadnog tranzita", ističu u Odsjeku za odnose sa javnošću Administrativne službe grada, prenosi "Glas Srpske"

Kako je saopšteno iz ovog odsjeka, građevinski radovi će početi tek kada se za to obezbijede svi uslovi.

"Prije svega potrebno je obezbijediti finansijska sredstva, zatim riješiti imovinsko-pravne odnose i prateću tehničku dokumentaciju", istaknuto je u Administrativnoj službi grada.

Dolac prije izgradnje mosta mora da dobije moderniji izgled, odnosno da se rekonstruiše ulica Milana Rakića, gdje je velika frekvencija pješaka i automobila, jer nema trotoara, a i saobraćajne trake su veoma uske.

"Obnova ove ulice jedan je od prioriteta, kada je riječ o ulaganju u ovo naselje. Nastojanja su da se uklopi rekonstrukcija glavne saobraćajnice u Docu sa izgradnjom glavnog gradskog kolektora. U toku je izrada idejnog projekta za ovaj kolektor i kada se obezbijede svi uslovi za njegovu izgradnju, pristupiće se i rekonstrukciji ulice Milana Rakića", saopšteno je u Administrativnoj službi.

Mnogi Banjalučani ukazuju na lošu bezbjednost pješaka u Docu. Mještanka Renata Kisić kaže da izbjegava da ide ulicom Milana Rakića i Gorana Radulovića Bimbe.

"Ovo je sramota, ni kilometar nismo udaljeni od grada, a nemamo trotoara. Ulica nije ni dovoljno široka, tako da je u opasnosti svako ko njom prolazi, kako pješaci tako i vozači", rekla je Kisićeva.

Krivina u ulici Gorana Radulovića Bimbe u naselju Dolac predstavlja jednu od "crnih tačaka" grada Banje Luke, kada je u pitanju bezbjednost u saobraćaju.

Građani ističu da je ovo jedna od najnepreglednijih krivina u gradu, zbog svoje konstrukcije, ali i zbog saobraćajnih traka, koje ne odgovaraju važećim standardima.

http://www.banjalukalive.com/content/view/12965/127/

Svi znamo zbog čega je to crna tačka, zato bih ja na tom mjestu pukao jedan nadvožnjak, a onima ispod njega je svakako svejedno, da li auta idu okolo ili preko.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 07:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Мост према Инцелу, прије неких седмицу дана:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]