banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 90  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2012, 12:53
Da vidim , kako vi gledate na situaciju od jucer i danas u vezi protesta u Federaciji ??

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
федерација гори а српска се чешља <3

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
kristijan borik je napisao:
Da vidim , kako vi gledate na situaciju od jucer i danas u vezi protesta u Federaciji ??

Ima jedan interesantan diskurs ukoliko se krene od sustine pogleda Srba iz RS na dogadanja u Federaciji:
Na dogadjaje u Federaciji Srbi gledaju na isti nacin kao sto Bosnjaci gledaju na potjernicu za ratnim zlocincima Oricem i kompanijom. Dakle, sustina je ista - i narod i vlast u Federaciji su za Srbe jedno.
Ako te interesuje vise ili ne razumijes o cemu se radi - pitaj?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2011, 23:10

Totalna glupost,hrpa ljudi bez cilja,osudjeni na propast.Bez politicke pozadine,bez cilja.Furaju se nesto na ukrajinu,a u stvari su komedija.Pa pola onih ljudi tamo je izasla da dobiju samo plate,briga njih da promjenu vladajuce garniture.Na kraju krajeva,bez intervenije i pomoci sa zapada ovdje se nista ne moze uraditi.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Istorija nas je naucila da se pobuna prije ili kasnije desi. Ako pobune nema, znaci da je narodu jos uvijek dobro, ili da ima prostora za propadanje.

Smjene ce biti, prije ili kasnije, ali ce se morati desiti.

Neki to rade sofisticirano, kao raspad Cehoslovacke, gdje se skupi milion ljudi i kaze mars vani.

A neki to rade sa malo vise krvi (raspad Rumunije) gdje se skupi bijesna masa, pohvata koga treba pohvatati, osudi na smrtnu kaznu i zatre im tragove kao da nikad nisu ni postojali.

Republika Srpska, BIH.. su jos uvijek daleko od ovoga, jer nam jos uvijek nije toliko lose kao Rumunima na primjer 1988 godine. To je cinjenica. Dakle ima jos prostora za propadanje. A kad se desi neizbjezno, neka politicari mole boga da smo mi ovi sofisticirani i neka mole boga da oni bas tad nisu na vlasti..

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
manitu uci da svira je napisao:

Ima jedan interesantan diskurs ukoliko se krene od sustine pogleda Srba iz RS na dogadanja u Federaciji:
Na dogadjaje u Federaciji Srbi gledaju na isti nacin kao sto Bosnjaci gledaju na potjernicu za ratnim zlocincima Oricem i kompanijom. Dakle, sustina je ista - i narod i vlast u Federaciji su za Srbe jedno.

сјајно госн. маниту.
цитираћу те гдје год стигнем.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

WrDa je napisao:

Republika Srpska, BIH.. su jos uvijek daleko od ovoga, jer nam jos uvijek nije toliko lose kao Rumunima na primjer 1988 godine. To je cinjenica. Dakle ima jos prostora za propadanje. A kad se desi neizbjezno, neka politicari mole boga da smo mi ovi sofisticirani i neka mole boga da oni bas tad nisu na vlasti..

Ne razumijes temelj Bosne, pa je poredjenje sa Rumunijom neadekvatno - mi smo tronacionalna zajednica a oni jednonacionalna. Iako smo u istim ekonomskim gownima, medjunacionalna netrpeljivost nece nikada uroditi kolektivnom i jedinstvenom akcijom zato sto sve tri zajednice Bosnu i Hercegovinu politicki vide na razlicit nacin.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Eno ga Bakir drzi lekcije Srbiji dok mu se narod lupa sa murijom :-)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Tacno, upravo zato sto smo visenacionalna drzava, prostor za manipulacije sa vrha je veci.

Mozda sam utopista, ali ja sam uvjeren da ce pobune biti, a da je vezano za RS. Dali sto ce se Banjalucani dici pa krenuti na "svoje" ili sto ce se svi narodi u BIH dici. Ali daleko je to jos. Nema plana sta poslije, nema centralne figure koja ce voditi proteste, budzet kapa, ima fin broj onih kojima stanje odgovara.

Ponavljam, mi ovakvi bijedni i dalje nismo dovoljno siromasni kao jedna Rumunija, Bugarska, Moldavija u to vrijeme kada je komunizam bio pred raspadom kod njih. Ima vremena da se dodje do tog nivoa, polako. :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
narodi BiH suzdrzite se do izbora jos samo 8 mjeseci

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam u toku, ali da li se sirotinja ovako oblaci?

Slika

A i ovo valjda nesto govori

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
WrDa baš si zapeo za Rumuniju.Pa oni su bili gladni pedeset godina i baš se sjetili pobune kad je pao Berlinski zid.
Tirjak im je doveo Njemački kapital pa opet velika većina grca u nemaštini.

Edit:
Koliko vidim u Prijedoru se skupilo desetak protestanata ispred opštine :D
Gori Srpska

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Пеле Мали je napisao:
manitu uci da svira je napisao:

сјајно госн. маниту.
цитираћу те гдје год стигнем.

Hvala. Problem u BiH je visedimenzionalan i bez socijalne psihologije i psihologije, obicna politicka sabiranja i ukrstanja nikada nece dati rezultat (missim na kvazi geopoliticare, geostratege i realiste koji se iskljucivo pozivaju na moc). Ja sam najdalje od nacionaliste ali ako vecina medija i vlasti u federaciji Srbe komentarisu kao zlocince, izjednacavaju narod sa pojedincima koji su zlo ucinili, sa politcarima i politickim idejama a u isto vrijeme smatraju da pravdu zasluzuju samo oni - nema Bosne. Smjesno je za reci ali Milu i RS su stvorili i osnazili njihovi politicari i indoktriniran narod. Za nazad u bolje, katarza ne treba Srbima vec Bosnjacima a to ce ici tesko. Zato ce i Bosna ici tesko. Nije dosta sto su osudjeni i kaznjeni pocionici zlocina, iz retorike u Federaciji i stavova stanovnistva po anketama i istupima u raznim medijima (mnogo to pratim), ne iscitava se zelja za oprostom, pomirenjem i stavljanjem u poziciju drugoga. vec iskljucivo za totalnim ponizavanjem i unistenjem Srba. I to vec dvadeset godina. A svi su zaboravili da se nepravedneo kaznjavanje Nijemaca od strane Francuza u WW1 pretovrilo u revansizam i WW2, pa su shodno tome nakon WW2 odustali od bjesomucnog progona Nijemaca da se ne bi proizveo suprotan efekat po integraciju. Poredjenje nije adekvatno u smislu uzroka i posledica,vec sam ga napravio da bih objasnio sta NEPRAVDA radi pojedincima a onda i vecim grupama, tj nacijama i narodima.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

The_new_Statesman je napisao:
Slika

Ooo gledaj dzekija. :) Pa za nove kolekcije i holandezi stede.

Doduse ovo neka "osnovna verzija", pa je cijena podnosljivija. Obicno su +250 eur.

99,95 €
http://shop.jack-wolfskin.de/cloudburst ... -black-xxl

@spijo Zar region RO/BG/MOL nekad nije bio gladan? :D ja nisam ni rekao da je njima danas bolje. Samo kazem da narod prije ili kasnije hoce promjenu.. to nam je u prirodi. ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 15:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ako vec hocete da sa necim poredite ovaj cirkus, jedina iole slicna situacija je u Belgiji (ne racunam ekonomsku situaciju)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 16:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Manitu, salonski ćetnik!

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Jakna može biti nebitan detalj, jer je možda uzeo negdje u second hand-u :)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 16:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
The_new_Statesman je napisao:
Manitu, salonski ćetnik!

Kalajićeva reinkernacija :D

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Ako vec hocete da sa necim poredite ovaj cirkus, jedina iole slicna situacija je u Belgiji (ne racunam ekonomsku situaciju)

Hoces reci da su Flamanci otisli u ustase 1941 i satrali Valonce, pa ih onda natjeralo u zajednicku drzavu a Valonci 1991 sataru Flamance i onda ih opet ostave u zajednickoj drzavi? :D
Bate, mi smo skoro pa jedinstveni i zato sva rjesenja koja su kopirana iz neke druge prilike ovde nisu ni uspjela, zato je famozna medjunarodna zajednica u totalnoj konfuziji sa Bosnom. :wink: Ovde se samo mozemo mi medjusobno dogovoriti ili istrebiti jedni druge, sto trenutno nije opci,ja. Onaj ko to ne razumije dzaba ceka i cuci pred kantonalnom vladom u Tuzli. Zato me zaboli q za te proteste.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 16:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
A-a. Samo sam htio ukazati da se mi ovde kao i oni tamo nalazimo na dva suprotna kraja, bilo koje pitanje da se potegne.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 90  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]