banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 20:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Dec 2013, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Eto, moram malo da pecnem :D

Muzicka scena u BL je stvarno sve bolja i bolja. Autorska strana fenomenalna, Neuro razbio, Sopot ima vrh album, novi Tanker ce isto razbiti kao i Aurora (preslusao :P ), imaju ovi decki iz Cesme, VTF su objavljivali, Fanhouse takodje, Momo i Balkan isto snimaju novi singl, komercijalni dio scene takodje radi, Alexandrija etc., neki su na X factoru, sve u svemu konacno je toliko truda i moralo izbaciti kvalitet. Nova godina na trgu je takva kakva je, nije ni bitno, mozda su neki bendovi gore pomenuti mogli biti (jos) na toj bini, al ajde.
Kover bendovi takodje dobri, Sunrise, Funhouse, Tupas, neki moj bend, Rok liga, Inner S. i jos x drugih. I onda mi na tu tezga scenu krenemo navlaciti tezga scenu iz Srbije tipa Makao, Akapulko i sl, aj poluafirmisani, kao Ana ili Bojana...al oni su skuplji od Neura, Sopota, Tankera..
Dobro, ja sam mozda pogresno shvatio te projekte i mozda se ne radi o turistickom afirmisanju nasih potencijala tim projektima, sta ja znam, nisam bas pametan. Missim, Zimzograd je malo previse za moje skromne kapacitete.
Missim (postapalica ybg), ljudski se nadati da ce razni beogradski, novosadski ili bihacki organizatori potrosnje budzetskih sredstava na svojim trgovima priustiti malo veselja i finansijskih inekcija nasoj svekolikoj sceni.

E nabijem Vas na qurac. :lol:

P.S. Administratori i moderatori:
Mozete prebaciti na muziku ako zelite :D

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Manitu, ti si ocigledno dosljo cim ne znas prastaru svetu maksimu kojom postajes "prava gradska faca", a koja kaze "tudja govna mirisu, domace nis' ne valja", te stoga je i potpuno logicno sto svi BL bendovi koje si pobrojao imaju super prodju bilo gdje da odu (osim naravno u svom rodnom gradu). Elem, da remiziramo:
- ovi cupavci sto si naveo sviraju qrcu, deru se galame, nidje veze - ko ce slusat taj repertoar (nije komercijala)
- ovi sto sviraju komercijalu i kavere, to su tezgarosi, to je dosadno, stalno sve neke iste pjesme a i ne sviraju narodnu, pa se to ipak ne isplati zvat u kafanu, a jos su i skupi (kad bi mogli recimo da dodju njih 5-7 svaki za po cvanciku i dva pica, to bi onda bila ozbiljna prica, ovako se precjenjuju)
- ovi sto pjevaju po tim talent takmicenjima su cist dokaz da su ta takmicenja sranje> ej druuuuze, pa ti ne mogu stalne tezge ubost' u gradu a 'vamo prosli kao u finale, to je nidje veze sve

ALI, Banjaluka je grad koji otvorenog srca prima renomirane (ovo nikada ne mogu dovoljno podvuci) umjetnike> jer, ja kad odem kod babe u Sanu il kod djeda u Grahovo, SVI znaju ko je Mil'ca Pavlovic, Ana Bekuta, Cana itakodalje, ali NIKO ziv nikad nije cuo za te gore sto si nabraj'o, tako da to ti je sve ljubomora tih tvojih cupavaca prema pravim estradnim zvijezdama, kad naucite svirat nesto sto narod razumije, onda se javite.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 12:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jim Walsh je napisao:
kad naucite svirat nesto sto narod razumije, onda se javite.

Upravo. Zato vi, metalike, mr'š napolje!!!

Mislim da ima tema o banjalučkoj publici. Tamo je sve rečeno, šta smo i kakvi smo.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 12:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Stoka, ukratko. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jim Walsh je napisao:
Manitu, ti si ocigledno dosljo cim ne znas prastaru svetu maksimu kojom postajes "prava gradska faca", a koja kaze "tudja govna mirisu, domace nis' ne valja", te stoga je i potpuno logicno sto svi BL bendovi koje si pobrojao imaju super prodju bilo gdje da odu (osim naravno u svom rodnom gradu). Elem, da remiziramo:
- ovi cupavci sto si naveo sviraju qrcu, deru se galame, nidje veze - ko ce slusat taj repertoar (nije komercijala)
- ovi sto sviraju komercijalu i kavere, to su tezgarosi, to je dosadno, stalno sve neke iste pjesme a i ne sviraju narodnu, pa se to ipak ne isplati zvat u kafanu, a jos su i skupi (kad bi mogli recimo da dodju njih 5-7 svaki za po cvanciku i dva pica, to bi onda bila ozbiljna prica, ovako se precjenjuju)
- ovi sto pjevaju po tim talent takmicenjima su cist dokaz da su ta takmicenja sranje> ej druuuuze, pa ti ne mogu stalne tezge ubost' u gradu a 'vamo prosli kao u finale, to je nidje veze sve

ALI, Banjaluka je grad koji otvorenog srca prima renomirane (ovo nikada ne mogu dovoljno podvuci) umjetnike> jer, ja kad odem kod babe u Sanu il kod djeda u Grahovo, SVI znaju ko je Mil'ca Pavlovic, Ana Bekuta, Cana itakodalje, ali NIKO ziv nikad nije cuo za te gore sto si nabraj'o, tako da to ti je sve ljubomora tih tvojih cupavaca prema pravim estradnim zvijezdama, kad naucite svirat nesto sto narod razumije, onda se javite.

Ne znam, ti znas da ja i nisam nesto pametan, vjerovatno sam se zaletio :-? Mene interesuje kako se razlicite etnogografske cjeline na volseban nacin uklope oko stilsko umjetnickih preferencija bas u organizacionom polju, oj Banjaluko je l u tebe grom puk'o, i tako to. Ko god da je dosao najbolje zna i to ovi domaci koji najbolje znaju odmah prepoznaju. Bem ti da sam jos mogao koju godinu poziviti pa da napravim jedno dublje sociolosko istrazivanje glede demografskog sinkretizma na rodjacko materijalnoj osnovi, da vidim koji je qurac glavni na naucnoj bazi.
Al ipak bih se vratio na vernakular tursiticke zajednice, lepo je to i tako to, je l to bend iz Banjaluke? Nije? A zasto? A spoj matice i kosnice? Lepo. lepo :D

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Jim Walsh je napisao:
kad naucite svirat nesto sto narod razumije, onda se javite.

Upravo. Zato vi, metalike, mr'š napolje!!!

Mislim da ima tema o banjalučkoj publici. Tamo je sve rečeno, šta smo i kakvi smo.

Da posudim: nije vreme lose nego su ljudi losi :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Stoka, ukratko. :)

Bate, koliko ja razumijem turizam, obicno su projekti ovog tipa namjenjeni gostima iz drugih dijelova nase prelijepe planete a ne specijalno obdarenoj kritickoj masi domace vijerne i odgovorne publike 8) :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
:lol: :lol: :lol:

Aha, ne mozes proci kroz Zimzograd od stranaca. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
:lol: :lol: :lol:

Aha, ne mozes proci kroz Zimzograd od stranaca. :D

Pazi, ovo je velika dilema ko je ovde u stvari stranac, ja cak sve vise mislim da sam ja dosao a ne posao, if ju nou vot aj min. Ovo se bez Eutifrona ne moze rijesiti :D

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Meni je uvijek drago kad čujem da se neko trudi i voli to što radi, i u svakakvim neuslovima i s*anjima ipak nešto stvara.
Nešto ne znam da je naš grad ikad bio suv po pitanju toga svega.
Mene više muče prostori. Nekad je bio Onazis, pa Rok kafe, pa Kset, pa Adria, pa Uno, pa ko zna šta, svašta... Sviralo se i po školama, i po dvorištima škola (sjećam se nekih sjajnih svirki u dvorištu Ekonomske škole recimo), pa na malom Čajavec stadionu, pa po skloništima...
A danas je sve manje pravih mjesta gdje bi se svi ti bendovi mogli ispružiti i pokazati publici i uživati skupa s njom...

Što se tiče kover bendova, eno Tupasa u Mektiru, svira nekim mnogo čudnim padobrancima. Ljudi nemaju pojma šta slušaju, niti slušaju. Slikaju se i tipkaju i stoje i zvjernjaju u ništa. Ja ne znam kako to nazvati publikom nekom. Ili bilo čim. Nemam pojma.

P.S. Svira li još Revolt?

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

800 je napisao:
Meni je uvijek drago kad čujem da se neko trudi i voli to što radi, i u svakakvim neuslovima i s*anjima ipak nešto stvara.
Nešto ne znam da je naš grad ikad bio suv po pitanju toga svega.
Mene više muče prostori. Nekad je bio Onazis, pa Rok kafe, pa Kset, pa Adria, pa Uno, pa ko zna šta, svašta... Sviralo se i po školama, i po dvorištima škola (sjećam se nekih sjajnih svirki u dvorištu Ekonomske škole recimo), pa na malom Čajavec stadionu, pa po skloništima...
A danas je sve manje pravih mjesta gdje bi se svi ti bendovi mogli ispružiti i pokazati publici i uživati skupa s njom...

Što se tiče kover bendova, eno Tupasa u Mektiru, svira nekim mnogo čudnim padobrancima. Ljudi nemaju pojma šta slušaju, niti slušaju. Slikaju se i tipkaju i stoje i zvjernjaju u ništa. Ja ne znam kako to nazvati publikom nekom. Ili bilo čim. Nemam pojma.

P.S. Svira li još Revolt?

Nema veze sto ih ne slusaju, vec sam negdje napisao, dvostruki je uzitak natjerati nekog ruralca zrelog za Sabana da zbog kratke suknjice i sise 'trpi' distorziju.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Aj ne drami, izvjeni clan foruma i ja smo sprzili dva, tri piva samo dok je trajalo ustimavanje :-D

Na stranu sto je stiskavac takav da komadi mogu biti i u gacicama, nece se vidjeti.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Aj ne drami, izvjeni clan foruma i ja smo sprzili dva, tri piva samo dok je trajalo ustimavanje :-D

Na stranu sto je stiskavac takav da komadi mogu biti i u gacicama, nece se vidjeti.

Ma sta ti znas, ti nisi Saban, ne znas malu oshacovati ako nema tri kvadrata oko nje :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 16:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jedan je Shaban :-D

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 18:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Dobro, ova tema je malo neodređena, ali ima istine da ljudi vole da precenjuju uvozne "faktore"...pogotovo kad je pop u pitanju. Npr, gledam M.Savića koliko se folira i glumi velikog, osjećajnog umjetnika dok izgovara nešto tipa "idi, srećan ti puuuut..."ili dok pjeva neku sentiš obradu i ne mogu se oteti utisku da su skoro sve potencijalne pop zvijezde iz BL bolje od njega. I VTF i Maja Tatić pa čak i Romana su mi mnogo interesantije od njega...Ali eto, iz nekog razloga, on je na bini, drži "gala" koncert i gospodari prihodima tj. našim javnim rashodima :) . Da, zaboraio sam, I Miro Janjanin mi je bolji! Ostaviću ruže!!!Yeah!!!! Kakav crni Massimo...
S druge strane, u muzici kakvu ja preferiram, Banjaluka je stvarno tanka. Treba biti pošten, istini pogledati u oči. Zašto to kažem? Pa zato što iz Banjaluke nisu, niti tu imaju pandana ni Obojeni Program, ni Bjesovi, ni Ateisti, ni Pasi, ni Šaht, ni Ništa ali Logopedi, ni Kud Idijoti, ni Patka, ni Dža ili Bu, ni Eyesburn, da sad i ne govorim o manje poznatim stvarima. 2014-ta (ako se realizuje samo ono što je realno da se realizuje, a što znam iz kontakata sa drugim ljudima da je započeto) će biti vrlo pozitivna godina u smislu domaćeg autorstva u manje komercijalnim okvirima. Ja sam optimističan, jer je progres evidentan...zeznuće nas samo ako pomremo od gladi :D . U tom smislu, možda su i Spridfrik i Sopot trebali sačekati 1. januar da sve skrkamo u jednu godinu, pa da kasnije kolektivno možemo da trabunjamo ,u fazonu, "2014.-ta kultna godina", i izmišljamo nove pravce, tipa "Bl Vejv"itd, a ono vamo ljudi sviraju od smut džeza do blek metala. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 18:56 
Sto je najsmjesnije meni se svidjelo dosta stvari od bl grupa, ali nisam nesto precesto bio u mogucnosti da ih slusam...

Tek par snimaka sto su osvanuli na forumu, ali bio sam zaista prijatno iznenadjen...

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2013, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Jim Walsh je napisao:

to je, kolko se ja razumijem, -- a ne razumijem se previše--pitanje medijskog tretmana nekog proizvoda, a ne kolko je nešto kvalitetno ili ne. mi možemo imati najtalentovanije muzičare na svijetu, ali šta ti to vrijedi kad ovdje ne postoji infrastruktura da to isprati niti postoji bilo kakav komercijani rezon za to. da su ovo 70-te, možda bi ovo što piše manitu bilo relevantno za promociju ove sredine, ali medijski cajtgajst popularne zabave kroz rok i slične stvari je davno prošao. zapravo mediji su danas postali potpuno personalizovani i mi biramo aktualnost, globalne su samo katastrofe... tako da mislim da ti tvoji u grahovu su posljedni dinosaourusi :) jer ta vrsta zabave danas postoji samo za gastarbajtersku populaciju i beogradske splavove, a ovi muzički realiti su ok za klince iz provincije da dobiju na samopouzdnaju, pa sutra da se zabave nečim pametnijim.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 09:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
@nasmjesiti

Fuck, yeah! Fantasticna komparacija Maja Tatic&Romana vs Massimo, sve receno!

@Frisky
Jedino sto valja u banjaluci su mediji, eno juce idem srodjakom krast drva zazimu, odvrnemo radijon, a nanjemu Bora Drljaca, joj pjesme, joj veselja! Kaki bolen ti cupavci i metalike, ko to jos normalan slusa?

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja najvise volim kad dodje Bg bend sa dva pripadnika romske manjine i naturalizovanim afrikancem i zasviraju La Bambu duplo ili troduplo skuplju od domace. A mediokriteti odusevljeni :D

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2013, 10:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
A to mogu i Triggersi u Cubani... :D

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]