banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 23:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 306 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Porezi, porezi...
PostPoslato: 25 Sep 2009, 12:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Kako izađoste iz ove papirologije oko poreza? :D
Koja gnjavaža i blamaža!
Do juče nisam ni znala koliki sam zemljoposjednik!
Samo za zemlju mi je trebalo 60 listova za KČ.
Sinoć (uvijek čekam zadnji dan) mi je bukvalno otpala ruka dok sam sve popunila.
Drugi ukućanin je popunjavao za kuću i trčao od grunta do katastra, treći je odnio da trenira noge dubeći u redu.
I dok sam popunjavala sve te rubrike bila sam svjesna da ovo niko neće pročitati al ajde....

Vrh

Tema posta: Re: Porezi, porezi...
PostPoslato: 25 Sep 2009, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Lijepo , čekali ste zadnji rok.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Talija je napisao:
Sinoć (uvijek čekam zadnji dan) mi je bukvalno otpala ruka dok sam sve popunila.

Nisi jedina. Planiram danas da odnesem. :D

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 12:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Rok je do 01.10. sta je vama

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
U super, nisam tu, znači neko je već popunio umjesto mene hihiihih :D

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 13:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Šaljite poštom ljudi, što čekate u redu?

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 13:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2008, 01:32
Kakav porez vi to plaćate ??
Pa nema poreza od 92..

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

aco51 je napisao:
Kakav porez vi to plaćate ??
Pa nema poreza od 92..

Porez na nekretnine.
Ako imaš kuću/stan ili zemlju moraš da ispuniš papire i predaš u Upravu prihoda, inače se odričeš svoje zemlje u korist države ili plaćaš kaznu za neplaćanje poreza za kuću/stan.
Kvadratura stana/kuće se dijeli na brojeve članova domaćinstva i to se takođe popunjava u svrhu oslobađanja od plaćanja.
Uglavnom, moraš da odradiš to brdo papirologije.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 13:46 
A i ja sam neke fakture potpisivao, nesto stari zbrda-zdola dade da potpishem, kontam opet ce me zaj***t da mu budem zirant, a ono porez ipak. :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
A i ja sam neke fakture potpisivao, nesto stari zbrda-zdola dade da potpishem, kontam opet ce me zaj***t da mu budem zirant, a ono porez ipak. :D :D :D

Čim si ti fakture potpisivao tu nisu čista posla. :D Nema to veze s porezom.

Mislim da je ovo nepotrebna papirologija (svaka KČ posebno), ipak će se raditi i porez određivati na osnovu katastarskog izvoda.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
DELLBOY je napisao:
Talija je napisao:

Nisi jedina. Planiram danas da odnesem. :D

Nije gužva.
za pola sta sve gotovo. Računam i traženje parkinga. :D

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
Џомбић: Биће продужен рок за упис у фискални регистар непокретности

Министар финансија Републике Српске (РС) Александар Џомбић изјавио је да ће рок за почетак примјене Закона о порезу на непокретности РС бити продужен за годину дана, што значи да ће овај закон ступити на снагу 1. јануара 2011. године и да ће бити продужен рок за подношење пријава за упис у фискални регистар непокретности.

"Министарство финансија РС припремило је одређене измјене и допуне закона, а циљ је јасније дефинисање учешћа јединица локалне управе у цијелом процесу и њихових обавеза. Неопходно је указати општинама на њихов интерес у реализацији тог закона, јер сва средства прикупљена по основу тог закона иду општинама", нагласио је министар финансија РС.

Он је за данашњи "Фокус" рекао да се на рачуну посебних намјена, такозваном ескроу рачуну, тренутно налази око 830 милиона КМ и да се средства троше у складу са одлукама Владе РС.

"Ништа није искоришћено за крајњу потрошњу, већ само за инвестиције, куповину имовине за формирање предузећа, експропријацију земљишта за изградњу ауто пута Бањалука - Добој", рекао је Џомбић.

Он је истакао да резултати Мјера Владе РС за ублажавање ефеката свјетске економске кризе указују да је РС ушла са добрим финансијским показатељима у период кризе, али и са добрим мјерама.

"Биљежимо раст индустријске производње за осам мјесеци за 16,7 одсто, у односу на исти период прошле године. У окружењу ниједна земља не биљежи овакав коефицијент, чак напротив, Хрватска биљежи пад од десет одсто, а Србија од чак 18 одсто. Задржали смо континуитет у исплатама пензија, плата, фискалну стабилност, имамо редовно извршење буџета и стенд бај аранжман који нам даје додатну сигурност", рекао је Џомбић.

Он је навео да је процес фискализације у РС успјешно проведен, јер се већ сада виде ефекти.

"За првих седам мјесеци ове године, у односу на исти период прошле године, Пореска управа РС наплатила је око 70 милиона више пореза и доприноса. Поред тога имамо повећање коефицијента крајње потрошње који у посљедња три, четири мјесеца износи и до 35 одсто, што ће повећати учешће у индиректним порезима. Пуне ефекте фискализације имаћемо сљедеће године", рекао је Џомбић.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Pogledajmo samo neke poreze i davanja koje ova vlast trazi a samo se povecavaju:

1. porez na platu koji iznosi oko 10 posto
2. osiguranje i taksa koje iznosi oko 55 posto plate
3. pdv koji iznosi 17 posto na sve zivo, mrtvo(hrana, odjeca, knjige itd) i virtuelno (kao sto je telefon ili internet)
4. razna davanja drzavi kao komunalna, zemljisna i druge takse 5 posto od plate
5. razne kazne (u saobracaju itd), takse u opstini za razne papire itd., oko 2 posto u prosjeku
6. porez na gorivo koji iznosi oko 30 posto od kupljenog goriva plus deset feninga nedavno uveden, izadje preko pola marke po litru
7. ovi novi porezi kao porez na prostor itd.
itd. itd.

Kad sve izracunate ispada da 85 posto onog sto zaradite ide drzavi dok vama ostaje da zivite sa oko 15 posto, i stalno se jos nesto uvodi. Pa vi vidite koliki je apetit aktuelne vlasti. Kako je krenulo ljudi ce davati 99 posto drzavi a zivjeti sa 1 posto ako ovako nastavi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2009, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Sva sreca pa mi sestra radi u Poreskoj upravi tako da mi je ona sve odradila,ja samo potpisao.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 12:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Sep 2009, 19:31
Nisu problem porezi njih treba jos izmisliti i povecati radi jacanja RS i opstanka Srpskog naroda ..problem su oni koji raspolazu tim novcem i koji nas zajednicki novac trpaju u svoje dzepove....

A porezkom politikom se moze uticati i na natalitet kao sto to rade evropske zemlje,to bi ova vlast trebala da shvati,LJUDI MI IZUMIREMO,za 50 god ako se ovako nastavi ovde vise nece biti Srba

mogli su osloboditi poreza na nekretnine naprimjer ljude koji imaju vise od 5 djece
i svim drugim porezima podsticati natalitet,ko nema djece njega opaliti po dzepu,ko ima djece njemu smanjivati poresku stopu prema broju djece.itd

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 13:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dukic je napisao:
Nisu problem porezi njih treba jos izmisliti i povecati radi jacanja RS i opstanka Srpskog naroda

Problem su zaposlenje i plate njih treba izmisliti i povecati a kad narod ima posla i dobru platu nemoj se sikirati ostace narod u RS.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 13:09 
Početnik
Početnik

Vuk_samotnjak je napisao:
Dukic je napisao:
Nisu problem porezi njih treba jos izmisliti i povecati radi jacanja RS i opstanka Srpskog naroda

Problem su zaposlenje i plate njih treba izmisliti i povecati a kad narod ima posla i dobru platu nemoj se sikirati ostace narod u RS.

dzaba sto ce ostati kad nece da pravi djecu,posljedninjih godina sve nas je manje i manje,godisnje umre 4-5 hiljada ljudi vise nego sto se rodi

nasi stari zivjeli su teskim zivotom,od stoke i poljoprivrede ali su imali po nekoliko djece,zene su se poradjale kod kuca,na njivi,u sumi....nije bilo ni 1% od onog sto danas imamo pa su imali 4,5,6 djece

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 13:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dukic je napisao:
dzaba sto ce ostati kad nece da pravi djecu,posljedninjih godina sve nas je manje i manje,godisnje umre 4-5 hiljada ljudi vise nego sto se rodi

nasi stari zivjeli su teskim zivotom,od stoke i poljoprivrede ali su imali po nekoliko djece,zene su se poradjale kod kuca,na njivi,u sumi....nije bilo ni 1% od onog sto danas imamo pa su imali 4,5,6 djece

Danas su druga vremena drugi prohtjevi mnogo toga danas utice na roditelje. Danas kad neko uzgaja stoku i jede kuruzu njemu se smiju a mnogi su na toj kuruzi i uz pomoc te stoke odrasli i odhranili djecu. Ako se ne oblacis ti kao stariji a kamo li dijete po zadnjoj modi mnogi te izbjegavaju ima primjera dosta znas ih i sam

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 15:52 
Početnik
Početnik

evo porez na nekretnine tek od 2011 a produzen rok za prijavu,izgleda da su nam komsije iz susjedne drzave federracije opet sve izpolitizovale,kazu porez je upern protiv muslimana i nastavak je etnickog ciscenja itd
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... -za-godinu

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Dukic je napisao:
evo porez na nekretnine tek od 2011 a produzen rok za prijavu,izgleda da su nam komsije iz susjedne drzave federracije opet sve izpolitizovale,kazu porez je upern protiv muslimana i nastavak je etnickog ciscenja itd
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... -za-godinu

Jesu,oni su krivi i kad je kisa i susha u Rs,kao i obrnuto :roll:

Sto se tice nas koji smo "otisli",istina je da mnogi nisu znali,te da mene koji sam 2000 km od mjesta u kojem imam zemlju i stan,ovi kratki rokovi i te kako extra pogadjaju.Hvala im,pa su produzili rok,a nadam se da ce i administraciju malo pojacati i azurirati tokom godisnjih,jer je mnogim to jedina sansa za ispunjavanje ovih obaveza. Ja zivim u drzavi,koja je jedna od onih s najvecim stopama poreza,i smatram da je to ok,te da je to dobar pocetak za uspostavljanje pravnog i socijalnog uredjenja.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 306 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]