banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 06:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Mar 2012, 18:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Citiraj:
Banjalučki studenti prijete protestom

Banjalučki studenti zaprijetili su danas izlaskom i na ulice, ukoliko se uskoro ne poduzmu mjere suzbijanja korupcije i nepotizma na Banjalučkom univerzitetu, kao i donesu mjere za rješavanje katastrofalne socijalno-ekonomske situacije koja se odražava i na akademce.

Zaprijetili su da je ovo njihov zadnji apel i da više neće mirno posmatrati takvu situaciju, jer žele promjene i radikalni zaokret u društvu, a oni koji su odgovorni, Vlada RS, Univerzitet moraju da preuzmu radikalne korake i riješe njihove probleme.

“Teško socijalno-ekonomsko stanje se direktno odražava na naše roditelje koji su nezaposleni, a RS srlja u zaduženja i ne vidimo nikakvu perspektivu i napredak u ovom društvu”, rekao je na pres-konferenciji u Banjaluci Nikola Dronjak, predsjednik Unije studenata RS.

Korupcija, nepotizam i javašluk, kako kaže, sve više i više rastu i ubijaju optimizam studenata.

“Naš univerzitet prerasta u jednu koruptivnu kategoriju. Imamo učmalu sredinu i akademsku zajednicu koja se ne oglašava ni na jedan društevni problem, a mimo koje prolaze sve nepravilnosti, problemi i niko ne odgovara za bilo šta”, kazao je Dronjak.

Njega i njegove kolege, kaže, u medijima prozivaju i “pljuju po ulici”.

Dronjak je iznio i konkretan podatak da ga je prije nekoliko dana nazvao sin Bakira Ajanovića, nekadašnjeg ministra u Vladi RS, a sada savjetnika premijera RS i rekao mu da je “seljačina koji proziva njih poštenu i časnu djecu”.

“Postali smo gradski višak. Prošle godine nas je ispitivala Obavještajno-sigurnosna agencija, a ove godine nas zovu i prijete nam djeca državnih funkcionera, onih istih koji treba da se bore za napredak RS, a koji u svojim mirišljavim kabinetima uživaju sve blagodeti ovog društva i ne znaju u kakvoj bijedi i očaju se nalazi naše društvo, jer imaju visoke plate. I s tim platama od 5.000 maraka teško je objasniti kako jedan funkcioner za godinu dana može da kupi dva stana, vilu na moru i da mu dijete voza automobil od 200.000 maraka”, rekao je Dronjak.

On i njegove kolege uputili su apel vlastima i poruku da više neće posmatrati „kako se od RS pravi Meksiko, kako imamo društveno raslojavanje na bogate i siromašne, kako pojedinci postaju enormno bogati, a ostalih 90 posto stanovništva tone u očaj, bijedu i kredite te pada u opštu depresiju i besperspektivnost“.

Mladi su, kazao je, u očajnoj poziciji, jer nemaju posla kada završe fakultet, a gledaju kako su neke njihove kolege „ekspresno“ završile fakultet i dobili posao.

Novinarima su se na istu temu obratili i Igor Macanović, sekretar Unije studenata RS, Radomir Jokić, predsjednik UO Unije studenata RS, te još neki studenti koji tvrde da i pored straha, ovo nije samo njihovo, već i mišljenje više od 10.000 njihovih kolega.

Ipak, priznali su da se studenti boje da progovore “zbog ovakvog sistema u RS”.

Traže i da se izaberu oni ljudi koji će upozoriti i da je Bolonja “propao sistem”, koji će da zabrane ogromne upise na fakultete, te konačno ispuniti obećanje o povećanju smještajnih kapaciteta za studente.

Link

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Utvrdjuju pazar.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 18:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Tako je!!!

Zahtjevajmo veću porciju socijalizma po glavi stanovnika!!!

Živjeli studentski protesti 1968!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Neka se vec jednom odrede tarife, a ne da svaki profesor proizvoljno naplacuje!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HS5saSRxowQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Baš sam danas pričao sa komšijom, kaže kod njega na medicinskom faksu strahota, sasvim je normalno neki ispit platiti, pogotovo ova djeca doktora, da se ne muče.. E sad ne znam da li su to lovačke iz usta studenata koji neće da uče, pa im profesori krivi, ili je zaista i medicina, humana grana, ogrezla u kriminal. Kaže jedan pametni čikica po imenu Olof Palme kada se medicina počne poistovjećivati sa kriminalom, da toj državi nema spasa.

Ima li ko sa medicinskog da potvrdi/negira priču?

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
ja nisam sa medicinskog, ali moja bivsa prije par godina izadje 2-3 puta na ispit, standardno pa'ne, pa onda zove tatu i iduci put polozi...
i jos ovako iz price znam za par slucajeva... no to su sve "nebitni" predmeti tipa anatomija i histologija... boze sacuvaj...

a i kod mene na faksu se desavalo da pojedini studenti polazu van svih termina i rokova, no niko se nikad nije bunio...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 20:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Neki dan sjedim u kafani, pijem Hektar i dodjose neka dva momka i cura, kasnije po prici skontah da su to neki studentski predstavnici ili organi, eeejj koja je to prica, vijecanje ko ce koga podrzati, zajebati prevesti na stranu. Iskreno ja kad sam to cuo pao mi je mrak na oci, pa sam poceo da im dobacujem, ignorisali su me, samo sam cekao da mmi neko odgovori da im glave polupam one korumpirane, ja to ni na filmu nisam vidio. Sve je to politika, j*bo je ja i studentske predstavnike, ma FUJ !!!

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jbt ima li išta da je zdravo u ovoj jebenoj državi.Sve je u korjenu trulo i čemu se nadati kad takvi jednog dana dođu na vlast ili da te operiše hirurg koji je za nijansu stručniji od mesara.
Treba guliti odavde što prije.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 21:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
nek se oni prihvate knjige i nema onda korupcije i mita...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Nista se nemojte sekirati nase je samo da se razbolimo ima ko da nas leci.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 22:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Kad samo pogledam ko se sve ugurava u osoblje i budući predavački kadar.......... nema nam pomoći...

Od protesta nema ništa jer su oni koji bi trebali organizovati proteste ( razne studentske organizacije) obične skupine lopova, parazitskih štakora koji samo gledaju da se dodvore profesorima i dekanima kako bi izvukli neku korist...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Danny ^_^ je napisao:
Baš sam danas pričao sa komšijom, kaže kod njega na medicinskom faksu strahota, sasvim je normalno neki ispit platiti, pogotovo ova djeca doktora, da se ne muče.. E sad ne znam da li su to lovačke iz usta studenata koji neće da uče, pa im profesori krivi, ili je zaista i medicina, humana grana, ogrezla u kriminal. Kaže jedan pametni čikica po imenu Olof Palme kada se medicina počne poistovjećivati sa kriminalom, da toj državi nema spasa.

Ima li ko sa medicinskog da potvrdi/negira priču?

Imam prijatelja koji studira medicinu već 4 godine. Kaže da profesor mikrobiologije ima tarifu za ispit 1800€ ili 3500KM. Studenti digli bunu na čelu sa trenutnim predsednikom Unije studenata (kojeg takođe poznajem i koji takođe studira medicinu) i stave tog profu (koji je valjda tad bio dekan tog fakulteta) pred istražnu komisiju i on lepo prizna da je uzeo od studenata 64000maraka, sa obrazloženjem da njegova redovna primanja ne mogu pratiti njegov životni standard (a priča se da ima višeetažni stan u centru BL sa sve sopstvenim liftom i garažom u kojoj ima kolekciju neke marke automobila, kažem, priča se) i ništa. Pošto je on ''Bog'' mikrobiologije u R.Srpskoj, bez njega ministarstvo ne može provesti ni jednu mikrobiološku analizu, nisu ga praktično ni kaznili, već ga samo smenili sa mesta dekana i ispoštovali zakon i dodelili mu još dva profesora iz Beograda na katedru, jer je do tad bio sam na katedri, a to po zakonu nije dozvoljeno. I sad će BG profesori tu biti navodno do oktobra i sad svi studenti žure da kod njih polože jer ne traže ni pare, a ni 10% znanja koje je on tražio. Oni se čude kakve sve sitnice i nepotrebne stvari ovde studenti uče i kažu da ni oni to ne znaju napamet, a ovaj BL profa je to tako tražio da znaš bukvalno sve 100% sadržaja i iz knjige i sa predavanja da bi prošao sa 6-7 bez plaćanja, a ako platiš prođeš sa 1% znanja (dobiješ pitanja i odgovore na njih koje treba naučiti).
Nemojte ovaj tekst uzimati zdravo za gotovo, jer sam ja samo tu priču čuo od mog bliskog prijatelja koji tamo studira i to je to.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 00:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
rotor je napisao:
nek se oni prihvate knjige i nema onda korupcije i mita...

Еееее, мој ротор... ти си гори и од мог старог! А он живи у 70-и некој! Некад је вриједило да онај ко зна и учи завршава факултет и добија посао. Данас посао добија онај који зна неког и учи напамет страначке интересе.
Да је до неучења и незнања ми не бисмо били у проблему, јер доста људи учи и зна... Проблем је у томе што се учење и знање не само не цијене, већ доносе негативне бодове!
Незналице владају! Они који не се не прихватају књиге!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
dukicas je napisao:
Oni se čude kakve sve sitnice i nepotrebne stvari ovde studenti uče i kažu da ni oni to ne znaju napamet[/b]

Не само они... Кад сам ја својевремено то студирао и упитао свог водитеља праксе, специјалисту хепатолога иначе, да ми објасни нешто око јетрених ензима, он ме је одвео у своју канцеларију горе на Паприковцу и заједно смо из неких америчких књига прелазилили то неких добрих пола сата. Он ми није могао из главе то избифлати! Али уз помоћ стручне литературе и властитог искуства ми је објаснио као ниједан професор.
Ако специјалиста хепатолог то не може знати из главе, ја сам се питао - зашто ја морам...?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 00:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2010, 10:03
Svi se samo popisaju na sve, niko ne valja, nista ne valja i to je to, sledeca tema.
Ocigledno nam je dobro cim niko nista ne poduzima. bruuuka

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 01:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Samo ovo nisu iskljucivo studenti BL univerziteta, ovo je Unija studenata RS.

Zapalimo plamen slobode od TB do NG!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 07:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
Druze, da meni neko trazi pare ja bih odmah sazvao press konferenciju i potopio tu budalu...tako da unija studenata samo laprda i palamudri pa evo i ti ne navodis ime i prezime tog reketasa već samo napamet eto taj neko...Kad ti navedeš tačno ime i prezime i ko to šta radi te :evil3: taj se stavi na stub srama on je onda gotov...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 09:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Jbt najveći paraziti i najgori studenti pozivaj na reforme! Čitaj i plači! :confused2:
http://www.atvbl.com/index.php/2012/03/ ... nepotizma/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]