banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 10:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Nocni stoni tenis
PostPoslato: 26 Avg 2011, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Bas maloprije trknem po neke kifle u pekaru Tadic, te prolazivsi pored Bugarske skole vidim neki likovi na skolskom igralistu postavili sto i igraju (ima jedan dio dobro osvijetljen)... Htio sam stati, otici do njih i reci im "svaka cast momci" da bar jedno vece ima ekipa da ostane u naselju i ne bavi se nekom cugom ili tako nesto. Pogotovo sto se na tribinama okupilo neke "manje" raje koji cekaju svoju priliku da im ovi stariji daju malo da se igraju. Ovo naravno postujem i zato sto sam skontao da im je to "full zanimljivo", kako bi komsije iz HR rekle.
Kad bi samo oni TUPANI iz gradske uprave skontali da naprave onako nekih kamenih stolova sto je nekad bilo u parku mladen stojanovic, pa to malo rasire po gradu, pa koliko to moze uopste kostati...?
A ovo je samo jedna od zanimacija koja bi mozda mogla zadrzati klince u naselju i van kafane...
Sta vi mislite?

Vrh

Tema posta: Re: Nocni stoni tenis
PostPoslato: 26 Avg 2011, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Mislim da je dobra ideja. Inace, podrzavam svaku inicijativu koja bavi slobodnim vremenom. Bazeni, bicikli, tenis...

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 23:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Jedina stvar koja ce klince zadrzati u naselju je kad se u istom naselju otvori kafana...

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 23:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

u slucaju "kafane po naselju" nikad se ne moze ici toliko ekstremno da se ocekuje da se moze smisliti nesto sto bi klince udaljilo 100% iz kafana, ali i 50% je bolje nego 0%.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 23:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ma vjeruj mi sve tako pocne i na kraju taj koji to organizuje poslije par dana ostane sam tako da ni on nema gdje nego za ostalima u kafanu.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

majstorovic je napisao:
Ma vjeruj mi sve tako pocne i na kraju taj koji to organizuje poslije par dana ostane sam tako da ni on nema gdje nego za ostalima u kafanu.

moja poenta je da grad ponudi neke sadrzaje, tj. da obogati zanimacije za klince, a politika grada se izgleda samo svela na to gdje ce kako od kojeg prostora ubrati neke doprinose ili nesto slicno.
kad pogledam koliko se blokova zgrada izgradilo, a nigdje nisam primjetio da su postavljeni npr. kosevi, a da ne spominjem igraliste ili tako nesto slicno.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011, 23:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Moj ti prijatelju ja sam u zadnje tri godine uradio bar 12 projekata na tu temu i nema sa kim se nije razgovaralo i od toga nista nije bilo. Bilo je prica i sa gradonacelnikom, gradjevinskim kompanijama, ministarstvima i na kraju nista. Citava prica ti je takva da planovi postoje ali da se ne postuju i da se svi ogradjuju, a inspekcije nisu nesto zainteresovane za provjeru, jer bitno da se nesto desava, da se gradi, a sad sto plan nije u potpunosti realizovan to i nema veze puno. Kome trebaju sportski tereni i zelenilo u novim naseljima. Ideja je bilo jako puno evo recimo jos jedne sta je falilo da se uz sehove povare sipke za zgibove i propadanje. Gdje nakon trcanja mozes i da uradis par vjezbi. Nemam pojma poenta je da ako biol cim hoces ovde da se bavis moras to da platis, a kad vidis koliko je sat igranja stonog tenisa u dvorani ili balonu, a to je najjeftinije, onda ti je jasno da je kafana ipak najjeftinije rjesenje i jedino pristupacno.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

majstorovic je napisao:
Moj ti prijatelju ja sam u zadnje tri godine uradio bar 12 projekata na tu temu i nema sa kim se nije razgovaralo i od toga nista nije bilo. Bilo je prica i sa gradonacelnikom, gradjevinskim kompanijama, ministarstvima i na kraju nista. Citava prica ti je takva da planovi postoje ali da se ne postuju i da se svi ogradjuju, a inspekcije nisu nesto zainteresovane za provjeru, jer bitno da se nesto desava, da se gradi, a sad sto plan nije u potpunosti realizovan to i nema veze puno. Kome trebaju sportski tereni i zelenilo u novim naseljima. Ideja je bilo jako puno evo recimo jos jedne sta je falilo da se uz sehove povare sipke za zgibove i propadanje. Gdje nakon trcanja mozes i da uradis par vjezbi. Nemam pojma poenta je da ako biol cim hoces ovde da se bavis moras to da platis, a kad vidis koliko je sat igranja stonog tenisa u dvorani ili balonu, a to je najjeftinije, onda ti je jasno da je kafana ipak najjeftinije rjesenje i jedino pristupacno.

zato treba jedan domaci koji ce netom prije masakra da se preimenuje u Brejvikovic (promjenu prezimena i kad bi uradio nikome ne bi palo na pamet da posumnja) i opleti kroz gradsku upravu (netom nakon pauze za rucak, da ne mogu brzo da trce, a najbolje kad je skupstina puna) :)

kad malo bolje razmislim, trebaju dvojica (zgrada vlade je taman tu)
u stvari treba ekipa, da zabarikadira vrata da ih sto manje pobjegne.

ovu sjajnu ideju na stranu, ne cudi me uopste da niko nije bio zainteresovan za takve dodatke za naselja, a kako nam je grad nacickan svakojakim "projektima" zgrada i naselja ne bi me cudilo da se uskoro ne krene graditi neko mondensko naselje van grada, da guzonje imaju gdje da se prosetaju kad napokon jednom skontaju da zivjeti u samom centru vise nije tako IN.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 23:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2004, 15:34
Nebrojeno puta sam spomenuo i skole i gradsku upravu. Ponekad odem na gimnaziju na trcanje, na zalost, ne tako cesto koliko bih trebao ali kad vidim u kakvom je stanju ona staza za trcanje, dovoljno je i ovo. Osim toga skoro kod svake O.S. (ili barem Jovan Cvijic) su napravili tribinu koja nema upotrebnu vrijednost, osim sto mame dovedu djecu na igraliste i sjede na istim. Zalosno je da nikome nije palo na pamet da od toliko betona uludo potrosenog stavi par stolova za stoni tenis. Na bulevaru (kod Sokolskog) pokretacka snaga ovog drustva uzurpirala djecije igraliste tj. igraliste za mali fudbala a napravili su djecije igraliste tik uz prometnu cestu, u jednom od parkova. Za Sehove se u potpunosti slazem za nekoliko sipki za rastezanje, zgibove, trbusnjake, jel nazalost zbog nedostatka istih rekreativci se rastezu na klupama a one klupe su drvene i zbog toga i stradaju. Bitno je da je Banja Luka kao grad cista ali kao drustvo sto smo truli to ne brine nikoga. :(

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

server je napisao:
Bitno je da je Banja Luka kao grad cista ali kao drustvo sto smo truli to ne brine nikoga. :(

Bar idemo u korak s tim da je spoljasnji izgled najbitniji :roll:

Inace, u jednom naselju vidim postavljen kos, sa pokretnom konstrukcijom. Kontam, ajd super da se neko sjetio bilo cega... Kasnije dobijem informaciju da je vlasnik tih lamela kupio taj kos za sina tinejdzera. Znas kad bi se toga sjetio da nije imao licni interes....
Bas smo postali ciganski grad.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011, 00:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Avg 2009, 16:37
Svaka cast na temi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]