majstorovic je napisao:
Moj ti prijatelju ja sam u zadnje tri godine uradio bar 12 projekata na tu temu i nema sa kim se nije razgovaralo i od toga nista nije bilo. Bilo je prica i sa gradonacelnikom, gradjevinskim kompanijama, ministarstvima i na kraju nista. Citava prica ti je takva da planovi postoje ali da se ne postuju i da se svi ogradjuju, a inspekcije nisu nesto zainteresovane za provjeru, jer bitno da se nesto desava, da se gradi, a sad sto plan nije u potpunosti realizovan to i nema veze puno. Kome trebaju sportski tereni i zelenilo u novim naseljima. Ideja je bilo jako puno evo recimo jos jedne sta je falilo da se uz sehove povare sipke za zgibove i propadanje. Gdje nakon trcanja mozes i da uradis par vjezbi. Nemam pojma poenta je da ako biol cim hoces ovde da se bavis moras to da platis, a kad vidis koliko je sat igranja stonog tenisa u dvorani ili balonu, a to je najjeftinije, onda ti je jasno da je kafana ipak najjeftinije rjesenje i jedino pristupacno.
zato treba jedan domaci koji ce netom prije masakra da se preimenuje u Brejvikovic (promjenu prezimena i kad bi uradio nikome ne bi palo na pamet da posumnja) i opleti kroz gradsku upravu (netom nakon pauze za rucak, da ne mogu brzo da trce, a najbolje kad je skupstina puna)

kad malo bolje razmislim, trebaju dvojica (zgrada vlade je taman tu)
u stvari treba ekipa, da zabarikadira vrata da ih sto manje pobjegne.
ovu sjajnu ideju na stranu, ne cudi me uopste da niko nije bio zainteresovan za takve dodatke za naselja, a kako nam je grad nacickan svakojakim "projektima" zgrada i naselja ne bi me cudilo da se uskoro ne krene graditi neko mondensko naselje van grada, da guzonje imaju gdje da se prosetaju kad napokon jednom skontaju da zivjeti u samom centru vise nije tako IN.