banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Avg 2011, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Citiraj:
Brutalno - Emir Slavić, odbornik u SO Novi Grad, brutalno pretukao Stojana Rajilića, na kojeg je u napadu besa hteo i nožem da nasrne, vičući ženi da mu da nož „da raspori Srbina"

Stojan Rajilić iz Novog Grada tužiće odbornika SDA u Skupštini opštine Emira Slavića jer ga je brutalno pretukao, a prethodno i izvređao na nacionalnoj osnovi!

U ispovesti za naš list, Rajilić kaže da je Slavić pre tuče uzvikivao „Ovo je Bosna, marš iz Bosne!", „Srbe na vrbe!" i „Daj nož da zakoljem Srbina!" On dodaje i da je Slavić tokom incidenta nasrnuo i na svoju bratanicu, čija je majka Srpkinja!
Preživeli horor

- Slavić živi u dupleksu koji deli sa bratom Enesom, koji je sa porodicom već godinama u Kanadi. U Enesovom delu kuće žive njegova punica i svastika, koje su izbegle iz Hrvatske. Preko leta su im u posetu došle Enesove ćerke, od kojih je jedna dovela i momka Kanađanina. Pošto smo sa Enesom, Brankom i njenom porodicom dugogodišnji prijatelji, supruga i ja smo odlučili da njihove ćerke Maju i Dunju i Brankinu majku i sestru izvedemo na večeru. Sve je bilo dobro, dok ih posle prijatnog druženja oko ponoći nismo dopratili kući - priča Rajilić.

Emir Slavić, nastavlja naš sagovornik, i njegova supruga su sa prijateljima tada bili na svom balkonu i proslavljali neki porodični događaj.

- Čim smo izašli iz automobila, zagrmeli su: „Ovo je Bosna", pa nakon toga nekoliko puta pljesnuli dlanovima! Usledile su psovke uz reči „Marš iz Bosne", „Srbe na vrbe" i slično! Ostali smo zatečeni dočekom, a šokirana ponašanjem rođaka, Maja je rekla: „Striko, zašto to radiš, pa mi smo familija! Kako te nije sramota". Nakon toga je Emirov polubrat Azmir Brković strčao niz stepenice i napao Maju. Ja sam priskočio da je odbranim, a Brković me je udario šakom. Odgurnuo sam ga i tom prilikom pao u kanal pored kuće. U međuvremenu je strčao i Emir, koji je bio pripit, i počeo da me šutira, urlajući na ženu da mu da nož da me raspori - priča Rajilić.

On dodaje da je u metežu neko pozvao policiju, koja je ubrzo došla i prekinula tuču.

- Odvezli su me u Hitnu pomoć, gde su mi konstatovane povrede glave, oka, lica i ruku. Šokiran sam ovakvim ponašanjem čoveka koji je odbornik! To je bruka i sramota za ceo Novi Grad! Ovakvo varvarsko ponašanje osudili su ne samo Srbi, nego i Bošnjaci koje poznajem! Tužiću ga, pa ćemo videti da li će i dalje nastaviti da se ponaša kao lokalni šerif - poručuje Rajilić.

Odbornik SDA u SO Novi Grad Emir Slavić, s druge strane, priznaje da je između njega i Rajilića došlo do fizičkog obračuna, ali da „nije psovao i nikoga vređao na nacionalnoj osnovi".

- Tog dana je Rajilićeva supruga izvređala moju ženu, nazivajući je droljom i još mnogim pogrdnim rečima! Kada su se vratili iz provoda, nastavili su da nešto dobacuju, tako da je došlo do incidenta. Međutim, nikoga nisam vređao na nacionalnoj osnovi jer ja nisam takav čovek! Takođe nije tačno da sam šutirao Rajilića jer sam poluinvalid koji se teško kreće - tvrdi Slavić.

On ne negira da je sa prijateljima pio alkohol, ali tvrdi da to nije presudilo da se započne tuča.

- Pošto je Rajilić takođe bio pripit, najbolje bi bilo da su družinu samo dovezli i da su otišli svojoj kući. Oni su, izgleda, bili željni kavge, pa se desilo to što se desilo. Međutim, policija će utvrditi ko je kriv za incident i da li sam ja ikoga vređao - kaže Slavić.
Tražili kavgu

Predsednik Opštinskog odbora SDS-a u Novom Gradu Borislav Vuković kaže da se incident dogodio pre mesec dana, ali da je obelodanjen tek kada je prebijeni Rajilić zatražio i pomoć odbornika SDS.

- Razočarani smo postupkom SO, koja nije osudila ovako ponašanje. Ljuti smo i zbog rada bezbednosnih i pravosudnih institucija, koje ni posle mesec dana nisu procesuirale slučaj. SDS poziva stanovništvo srpske i muslimanske nacionalnosti na uzdržanost i toleranciju, a SO i pravosudne organe da slučaj dovedu do kraja, kako bi se slični incidenti predupredili i kako bi se Novom Gradu vratio imidž mesta prijatnog za miran život i privlačnog za investitore - kaže Vuković.

:roll:

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2011, 22:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
i sta je tu "novost"?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2011, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
i sta je tu "novost"?

Novost je valjda da se ponašaju kao kabadahije i u sredini u kojoj nisu većina.. Baš traže belaja. Da je to pokušao i ovdje u zapadnom dijelu Mostara taj što je urlikao završio bi u bolnici na intenzivnoj.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2011, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
E jebi ga, Srbe svaki cigojner bije i pljuje i u sred Srbije pa zašto ne bi i u pišanoj RS, i treba tako i treba, neka...

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 00:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
A što se tiče ovoga slučaja ko zna šta je tu bilo, činjenica je da se ovaj Srbin umiješao u porodičnu raspravu, a nije trebao.

I šta da mu je ovaj sa balkona stvarno dobacivao ovo je Bosna, marš u Srbiju, čovjek ima pravo da svoju dupleks kuću naziva kako god hoće.

Kada počne to da radi na javnoj površini onda zovite Vukove s Manjače.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 02:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... rbina.html

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
ma mudjosi to rade kad vide da mogu i da nema posledica po njih. da je to isto vece grupa nepoznatih pocinilaca kamenovala dio skotovog duplexa, slupala mu auto i na njegovom ulazu napisala"pozdravnu poruku", mislim da bi razmisljao da se preseli. nego on napada srbina pod uticajem alkohola.
sramota za novi grad :confused3:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 22:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 09 Maj 2011, 19:01
A je li to bilo u Bosanskom Novom?

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2011, 22:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
sve zavisi gdje citas,ako citas dnevni avaz onda je sigurno bos. novi ali ako odes tamo vidjeces sta pise na ulazu u grad.zivio

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 00:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

rapsodija_wolfsburg je napisao:
A je li to bilo u Bosanskom Novom?

Toplo, toplo.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 01:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
I ovaj nas pickica, sto ga nije pretukao.... :)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 06:23 
Pripravnik
Pripravnik

Nekada smo Novo i ja cekali Novu u Novom.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 07:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
A sad...svi su tu kao nekada...samo tebe i Bosanskog nema :)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
ferdinand je napisao:
A sad...svi su tu kao nekada...samo tebe i Bosanskog nema :)
:lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2011, 13:20 
Pripravnik
Pripravnik

haha nema sta.
Bio sam jaro moj neki dan u Bosanskom Novom. Malo se kupao u Uni, rostilj,rolanje i tako to. :D Gotiva prava. Bilo je i neke stare raje.
A da li je kao nekad ne znam. Meni je to sve isto. Novi kao Novi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]