banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 20:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jan 2011, 20:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2009, 01:57
Zna li iko da li je sutra (ponedjeljak, 10.01.2011. god.) radni ili neradni dan? Pošto je dan državnosti Republike Srpske danas (nedjelja).

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 20:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Нема преношења.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 20:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2009, 01:57
Aha, dakle radni je dan. Super, hvala na brzom odgovoru.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 20:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
U Službenom glasniku su objavljeni neradni dani.

skypostman je napisao:
Нема преношења.

Otkad to? Kladila bih se da je sutra neradni dan u državnim institucijama...

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Radni je, jer koliko sam skontao odlučili su da se Dan Republike ne prenosi.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ja sam neki dan skoro cula da se kod nas prenose praznicni dani. I prosto ne mogu vjerovati. Ionako imamo i previse praznika, i slava i crvenih slova, pa jos da se prenosi na radni dan, mislim stvarno... kakva je to logika?! To samo kod nas ima izgleda.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Нема Влада везе са тим. Закон о празницима је јасан. На понедјељак се врши пренос само онда када се један празник празнује два дана, и када оба дана падају на викенд. Примјер смо имали са посљедњом Новом годином. Дан републике се празнује само један дан, према томе нема преноса.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Leona je napisao:
Ja sam neki dan skoro cula da se kod nas prenose praznicni dani. I prosto ne mogu vjerovati. Ionako imamo i previse praznika, i slava i crvenih slova, pa jos da se prenosi na radni dan, mislim stvarno... kakva je to logika?! To samo kod nas ima izgleda.

Ima i u Francuskoj i Luxemburgu etc.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 04:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Leona je napisao:

Ajd nemoj zezati, bar u Austriji ima gomila praznika.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 07:58 
меди je napisao:
Нема Влада везе са тим. Закон о празницима је јасан. На понедјељак се врши пренос само онда када се један празник празнује два дана, и када оба дана падају на викенд. Примјер смо имали са посљедњом Новом годином. Дан републике се празнује само један дан, према томе нема преноса.

jasno ko dan.... najvise volim one sto laprdaju: "vlada i institucije sigurno nece raditi".. :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 08:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
меди je napisao:

jasno ko dan.... najvise volim one sto laprdaju: "vlada i institucije sigurno nece raditi".. :roll:

Ti mora da radiš u jednoj takvoj instituciji... s obzirom da te se dotaklo ovo a i riječnik ti je primjeren :lol:

Jeste Zakon jasan, ali u praksi je drugačije ja govorim iz svog iskustva. Od spajanja praznika, prenošenja sa vikenda, pa do pauza koje traju po 2 sata :angry4:

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 11:27 
BMary je napisao:
lollipop je napisao:
меди je napisao:

Ti mora da radiš u jednoj takvoj instituciji... s obzirom da te se dotaklo ovo a i riječnik ti je primjeren :lol:

Jeste Zakon jasan, ali u praksi je drugačije ja govorim iz svog iskustva. Od spajanja praznika, prenošenja sa vikenda, pa do pauza koje traju po 2 sata :angry4:

ahaaa. ja sam premijer licno, zar me ne prepoznajes?

generalizovati to kako u institucijama ima samo 3 radna dana u sedmici i kako pauza traje 3 sata mi je nista drugo nego laprdanje.. cinjenica je da se neki radnici u drzavnoj upravi ponasaju bahato, koriste svaki trenutak za nerad, i mene to nervira jako, ali te price generalizovati je ( evo da budem fina i fino se izrazavam ) krajnje neozbiljno.. 8)

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 13:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:

cinjenica je da se neki radnici u drzavnoj upravi ponasaju bahato, koriste svaki trenutak za nerad, i mene to nervira jako,

Nije generalizacija kad govoriš iz iskustva, što sam ja i napisala.
Kamo sreće da niko nema takvo kakvo sam ja imala.

Zdravstvo: kad doneseš polumrtvu majku u Dom zdravlja, pa ti kažu da njen doktor ne radi i nema ko da ga zamijeni, a na hitnoj i odjelu primaju samo hitne (ma šta to značilo) slučajeve. Pa što lijepo ne kažete da treba "podmazati" od čistačice, sestre do konzilija doktora da bolesnik dobije odgovarajuće liječenje. Hipokrat - misaona imenica.
Fond PiO: Pravna služba, na postavljeni upit službenica najnormalnije izađe iz kancelarije sa objašnjenjem kako ima pametnijeg posla...
Osnovni Sud: Protokol, propadne tender jer službenica nije znala koji zahtjev da proslijedi u Privredni Sud. Kakav PS ovdje idu svi zahtjevi, kad dođeš po uvjerenje, sorry ipak je PS. Bye bye tender... itd itd

Nemam ja ništa protiv prenošenja praznika, ali kad rade nek rade, a ne da zabušavaju.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
@BMary:
Уз сво дужно поштовање, говоримо о празницима, а не о лошем искуству са појединим институцијама и њиховим службеницима. Празници су законски регулисани, и (бар) за тај закон можемо рећи да се уредно поштује.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 22:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

меди je napisao:
@BMary:
Уз сво дужно поштовање, говоримо о празницима, а не о лошем искуству са појединим институцијама и њиховим службеницима. Празници су законски регулисани, и (бар) за тај закон можемо рећи да се уредно поштује.

Koji Vi? :)
Govori u svoje ime, a ja sad kazem da ima primjera da se taj zakon ne poštuje
i to oho-ho i ne govorim u svoje ime već u ime onih koji rade kad niko drugi ne radi.
Misliš da neko smije to da prijavi? Pa zar treba djevojka koja radi u kiosku da prima
zakonom propisanu platu i onda vraća "gazdi" 50 KM jer je njena stvarna plata manja
od propisane. Nije niko blesav ali MORA da radi i da ćuti.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 22:35 
kazne za rad neradnim danima su jako visoke. i ljudi to vecinom postuju u zadnjih par godina a ti navedi kad vec znas ko je sve radio na dan republike a nije smio

a tvoja rasprava je pocela sa: "Otkad to? Kladila bih se da je sutra neradni dan u državnim institucijama..."
kakve veze ima nerad u drzavnim instituicijama na praznik sa radom kioska???????????????????????????????

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Zar je ovima u Vladi RS bitno sta pise na kalendaru? Njima je svakako svaki dan neradni!

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 18:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
ЗАКОНОМ О ПРАЗНИЦИМА ПОВРИЈЕЂЕН ИНТЕРЕС БОШЊАКА
У Бањалуци је одржана сједница Вијећа за заштиту виталног интереса Уставног суда Републике Српске, након које је саопштено да је Законом о допунама Закона о празницима РС повријеђен витални интерес конститутивног бошњачког народа.

Инфо
11:49 | 20/09/2011

Извор: РТРС
Фото: СРНА

Вијеће је разматрало захтјев Клуба Бошњака у Вијећу народа који је сматрао да је повријеђен витални интерес тог народа, јер се оспореним Законом уводи празник Православна нова година. Према ријечима предсједника овог Суда, Мирка Зовке, оспореним законом привилегован је један народ.
С.В.

Боље укинути Православну Нову Годину, него славити поред те још пар нових година.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Докле ће се више лупати будалаштине напамет: Црквена нова година је 1 септембра, а ово слављење по јулијанском календару нема никакве везе са православном теологијом.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2011, 21:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
mogu oni odlucivat sta oce, al to jeste praznik. :angry1: :angry1: :angry1:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]