Ne znam da li ovo može na ovaj forum ili je za lifestyle ili nešto drugo... nadležni neka prebace topik ako mu ovdje nije mjesto.
Prije nekoliko dana potvrđeno je da je odobreno zapošljavanje 1500 pripravnika sa VSS, ali nemam informaciju kad će se pojaviti konkretni konkursi za zapošljavanje. Zna li neko šta treba pratiti, postoji li neka internet stranica na kojoj će izaći konkursi i sl. Znam da u Glasu izlaze konkursi srijedom, ali nisam primjetio do sad da ima konkursa vezanih za ovo.
Inače, u Glasu je pisalo da će se tokom ovog mjeseca zaključiti ugovori između poslodavaca i pripravnika, ali po internetu piše da će se tek sklapati ugovori između vlade RS i poslodavaca... pa mi nije jasno šta je istinito od ovo dvoje?
Evo i link:
http://www.banjaluka-info.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1548:republika-srpska-odobreno-zaposljavanje-1500-pripravnika-sa-vss&catid=39:drustvo&Itemid=37Ima li ko kakvu konkretnu informaciju o tome koja sredstva javnog informisanja treba pratiti i kad će to početi???