gmihic je napisao:
mi kupci smo najmanje krivi
Апсолутно нетачно. Ви сте највећи кривци!
Овдје постоје три стране: инвеститор, купци станова за станове изнад четвртог спрата и градска управа. Постоји можда и четврта страна, а то су нотари који су вам, као кажете, овјерили предуговоре.
Прво о градској управи. У овом случају градска управа је чиста, у свим другим случајевима дивље градње није. И у мом насељу је урађено јако пуно надградњи, без икакве урбанистичке логике. Ко даје грађевинске дозволе и како, то је одавно проблем овог града. Градске инспекције не затварају градилишта објеката који се нелегално граде или се не држе пројектне документације. Али у вашем случају, они су у складу са регулационим плановима издали дозволу за грађење и ту су чисти.
Инвеститор... једноставно, жели да заради више пара. И зато је отишао два спрата изнад пројектованог.
И треће, ви купци... Ја сир не купујем од непознате особе, а ви сте пристали да дате у просјеку 100 000 марака некој фирми типа "Митар и синови груп". Правили предуговор? Па јесте тражили грађевиснку дозволу на увид? Одвојили 5 минута да видите да ли је неки стан на петом спрату уопште предвиђен пројектом и грађевинском дозволом?
И генерално ме нервира прича "па шта, и други су!". И други краду, па и ја ћу. ОК, али онда признај да си лопов.
И други муљају око станова и грађевинских дозвола. ОК, али онда признај да си муљатор.