banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Голф у БЛ
PostPoslato: 16 Jan 2010, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Дакле супер, отвара се голф клуб у БЛ, туризам ће да процвјета, Европа куца на врата, постајемо урбани...опште лудило како ће нас кренути!

http://www.glassrpske.com/vijest/10/ban ... -klub.html
Citiraj:
Голф терени и Голф клуб Бања Лука требало би додатно да повећају туристичку понуду и потенцијал нашег града, јер у свијету превладава мишљење да је једна градска средина развијена онда када постоје терени за овај веома популаран спорт, али и вид рекреације.
Ово је за "Глас Српске" рекао предсједник новоформираног Голф клуба Бања Лука Aлександар Бијелић.

Оно што је мени занимљиво у чланку је ова прича о терену за голф који не постоји нити је на видику:
Citiraj:
Он заузима близу 35 хектара земљишта, што није мало. Ми се припремимо да га правимо, а вриједност такве инвестиције је близу 3.500.000 марака. Тај новац већ смо обезбиједили и недостаје нам само локација. У клубу постоје људи који су вољни да улажу у голф, који ће Бањој Луци, у туристичком смислу, много користити - истакао је Aлександар Бијелић.

Еј, оснују голф клуб у БЛ и одмах скупе три и по милиона КМ на невиђено. И онда тај Бијелић у наставку чланка тврди како голф није спорт богатих.

Vrh

Tema posta: Re: Голф у БЛ
PostPoslato: 16 Jan 2010, 01:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Citiraj:
јер у свијету превладава мишљење да је једна градска средина развијена онда када постоје терени за овај веома популаран спорт, али и вид рекреације.

Znaci, dobri smo...eto jos taj golf teren i posao oko razvijanja ove nase gradske sredine je gotov...Sad ce svi ovi bogati golferi da polete kod nas i za tili cas postacemo prava turisticka atrakcija...

Al neka i tog golf klub dok god se budu drzali samofinansiranja...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 01:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
ma jok!! to je sport siromaskih...pa da poznato je da taj sport najvise praktikuju etiopcani i afganistanci... :D
ma ja, sada se razvijenost neke sredine mjeri sa 18 rupa u zemlji...no comment

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 01:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Prvo ce da prave vjezbalise, znaci 3 godine ganjati lopticu oko jedne rupe pa onda na pravi teren :), imaginarni :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 10:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
:-? dok djecu gaze auta po ulici, neke guzonje oće golf teren. usput taj golf vjerovatno nisu nikad ni igrali već su samo vidjeli na TV da se time bave "uspješni". pih kakav pederluk ebo vas golf da vas ebe!

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 13:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 13:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Da je iole normalna drzava postavilo bi se pitanje odakle 3.500.000 марака ko je to donirao jel opet neko pere pare i slicno ovako ce im grad ustupiti neku lokaciju da se i oni malo ogrebu i to je to.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2010, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
jos pistu za F1 da napravimo i to je to:) Super Grand Prix of Republika Srpska

Prikačeni fajlovi:
Komentar fajla: :)
race_index_circuit_11.jpg
race_index_circuit_11.jpg [ 32.51 KiB | Pogledano 639 puta ]

PostPoslato: 05 Feb 2010, 22:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2009, 12:08
_Felix_Moses_ je napisao:
Slika

aahahahahhahahhahahahah... apsolutnoooo !!

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 04:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Nema tog kluba koji na ovim prostorima moze da funkcionise, a da ga bar malo ne podrzava grad i/ili drzava.

Nemam nista protiv Golfa u BL. Postoji jos par sportova u BL/RS u kojima mi prednjacimo nad "vecim entitetom", kako to oni vole reci.
Ako je ovaj Bijelic imalo ozbiljan po ovom pitanju treba ga podrzati koliko je to u moci vlasti.

Naravno 3.5miliona zvuci puno i prije ce biti da je ipak neka prevara, ali svakome treba dati sansu, valjda.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 14:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Ako je ovaj Bijelic imalo ozbiljan po ovom pitanju treba ga podrzati koliko je to u moci vlasti.

Zbog cega treba pomoci Bjelicu a ne naprimjer nekim manjim FK, KK ili RK klubu.
Grad treba dati zemljiste za golf teren koji u najmanju ruku vrijedi milion a tu cifru podijeli na nekoliko prigradskih FK klubova pa vidi koliko bi djece treniralo isti.
Zamisli samo kad bi se kupili bojleri za neke FK klubove u svacionicama koliko bi to nekome pomoglo.
Grad je donirao 1 milion KM za teren u Krupi na kojem niko ne igra mozda se odigra dvije tri utakmice lokalnih klinaca sedmicno a tolike pare bacene.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja ne razumijem golf, kakva čar leži u tome?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:

Zbog cega treba pomoci Bjelicu a ne naprimjer nekim manjim FK, KK ili RK klubu.
Grad treba dati zemljiste za golf teren koji u najmanju ruku vrijedi milion a tu cifru podijeli na nekoliko prigradskih FK klubova pa vidi koliko bi djece treniralo isti.
Zamisli samo kad bi se kupili bojleri za neke FK klubove u svacionicama koliko bi to nekome pomoglo.
Grad je donirao 1 milion KM za teren u Krupi na kojem niko ne igra mozda se odigra dvije tri utakmice lokalnih klinaca sedmicno a tolike pare bacene.

Ako cemo tako razmisljati onda treba ukinuti neke od fudbalskih ili kosarkaskih klubova (znam da se jedan finansira sa ni manje ni vise nego 500.000KM godisnje), te onda tu sumu podijeliti na 100 dijelova i podijeliti malim klubovima koji se trude da svoje "manje" sportove odrze na zivotu.
Da sad odes i podijelis po 5000KM na tako tih 100 klubova vidio bi kako vi ove godine zivnula "sportska ponuda" u BL.

Moje licno misljenje je da treba prebaciti fokus na pojedinacne sportove, jer kod nas jos dugo vremena nece biti ekipnog sporta koji ce opravdati sredstva ulozena u isti.
Ako vec pricamo o kosarci ili fudbalu, mi mozemo samo biti tranzit za neke talente koje dovedemo za par hiljada maraka iz Gane, Nigerije i sl. A opet od tog slabo da ima koristi, jer ako i koji bude necemu vrijedio nece on cekati da ga neki Borac BL proda za par mil.Eur, nego ce pobjeci za par desetina ili u najboljem slucaju stotinjak hiljada eur.
Na kraju krajeva, zbog koga i da razvijamo te ekipne sportove? Zbog reprezentacije BiH? Nidje veze. Sve talente ce ionako prvo nanjusiti Srbija, a toj reprezentaciji ionako pripadaju najbolji srpski sportasi.

Ako je vec grad krenuo sa avanturom zvanom Rafting, onda ni golf ne zvuci lose. Klima nam je ugodna, imamo prostora, te prostor i radna snaga kostaju zavidno manje nego bilo gdje u svijetu gdje se golf ozbiljnije igra. Ako bi se ostvario neki kontinuitet od toga bi RS i BL imali mnogo vise koristi nego od bilo kojeg ekipnog sporta koji se kod nas forsira.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ja ne razumijem golf, kakva čar leži u tome?

Meni se ta igra licno svidja, prije kad sam ganjao kompjuterske igre cesto sam sate trosio "igrajuci golf".
U svakom slucaju i uzivo mi zvuci zanimljivo za probati, ali objektivno ne znam da li bih imao vremena ozbiljnije se posvetiti istom.

U svakom slucaju, ukusi su razliciti.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

PS
Sjecam se kad se zavrsio rat, i pitali su Radovana Karadzica razna tako zivotno-ekonomska pitanja, pa izmedju ostalog se doslo do toga da je on izjavio: "Ljudi, rat je zavrsio, idemo se okrenuti razvoju - sto ne bismo npr. napravili par golf terena i krenuli se gurati u tu turisticku ponudu sa ostatkom svijeta"... I tad mi je zvucalo dobro, a ko zna mozda smo do sad mogli postati zanimljiva destinacija za golfere da smo prije 15ak godina poceli s tim iole ozbiljnije.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 16:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nikako da shvatim ljude koji podrzavaju sport o kojem nemaju pojma, ti meni sad navedi pravila i opremu za golf ja ti dam sta hoces.
Niko ne kaze da FK Borac i FK Laus morau imati iste prihode ali ako se podrza Borac sa 100000 KM onda se mora dati i Lausu bar 5000KM. Taj gospodin Bjelic nek izade pred javnost i kaze kako je i od cega skupio 3.5 milona KM alo nije to 3.5hiljada pa dao mu Momo Dukic da se snade vec velika cifra koje je neko dao za nesto sto jos nema podrsku ni javnosti ni drzave(entiteta). Mislim da bi se u iole ozniljnoj drzavi povelo pitanje zasto neko daje velike cifre za nesto sto postoji samo u necijoj glavi (mnogi bi pomislili da je pranje novca u pitanj).
Evo ja cu osnovati ragbi klub jest da nemam ni stadion ni dresove nemam nista imam samo neku viziju a to skupi za to 100KM svako od koga budes trazo pare ce te uputiti preko Vrbasa na pregled.

Znas li ti koliko bi mogla kostati grad samo lokacija za teren ako podrzi ovu glupost, kojom bi se bavili samo novopeceni bogatasi a ti, ja i mnogi drugi obicni smrtnici bi taj sport gledali na TV Simic

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 16:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nikako da shvatim ljude koji podrzavaju sport o kojem nemaju pojma, ti meni sad navedi pravila i opremu za golf ja ti dam sta hoces.
Niko ne kaze da FK Borac i FK Laus morau imati iste prihode ali ako se podrza Borac sa 100000 KM onda se mora dati i Lausu bar 5000KM. Taj gospodin Bjelic nek izade pred javnost i kaze kako je i od cega skupio 3.5 milona KM alo nije to 3.5hiljada pa dao mu Momo Dukic da se snade vec velika cifra koje je neko dao za nesto sto jos nema podrsku ni javnosti ni drzave(entiteta). Mislim da bi se u iole ozniljnoj drzavi povelo pitanje zasto neko daje velike cifre za nesto sto postoji samo u necijoj glavi (mnogi bi pomislili da je pranje novca u pitanj).
Evo ja cu osnovati ragbi klub jest da nemam ni stadion ni dresove nemam nista imam samo neku viziju a to skupi za to 100KM svako od koga budes trazo pare ce te uputiti preko Vrbasa na pregled.

Znas li ti koliko bi mogla kostati grad samo lokacija za teren ako podrzi ovu glupost, kojom bi se bavili samo novopeceni bogatasi a ti, ja i mnogi drugi obicni smrtnici bi taj sport gledali na TV Simic

Prvo pravila znam, kao i opremu. Kazem igrao sam bas puno kompjuterskih igara (a tamo imas uvijek svakakva objasnjenja), kasnije pratio dosta na ovim kanalima kod nas i tako to...

Sto se tice doticnog gospodina Bijelica, ja stvarno ne znam covjeka, i cim sam cuo cifru 3.5mil vidis i sam da sam izrazio sumnju.

Medjutim, ti nisi odgovorio na okvirno pitanje; koja je svrha ulaganja npr. 500.000 KM u Borac? Pa cak i da osvoji Prem. ligu Bih? Da nece mozda Borac uci u ligu Uefa, ili ne daj boze u ligu sampiona? Ono sto je jednom Crvena Zvezda kao klub sa nasih prostora uradila '91, za naseg zivota se nece ponoviti...
Ne kazem da razne sportove ne treba uopste podrzati, ali smatram da treba biti reorganizacije u podjeli sredstava i odredjivanju prioriteta. A po meni, ekipni sportovi vise ne bi to trebali biti.
Da li ce se u tom nekom turisticko-profitabilnom smislu uzeti Golf ili slican egzoticni sport (dobro na zapadu golf nije egzotican), nije bitno, ali bitno je da grad nema neku turisticku ponudu niti mi djeluje kao da je u tom polju prisutna bilo kakva organizacija ili ideja.

A sto se tice KOSTANJA:
ako vec postoje obezbijedjena sredstva koja pominje taj Bijelic, onda grad i nema nekih posebnih ulaganja na svoj teret.
To sto je kod nas drzava sama sebi napravila glupost pa se prostori koje koriste klubovi i neprofitabilna udruzenja oporezuju na racun gradskih budzeta je druga prica...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 17:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Prvo pravila znam, kao i opremu. Kazem igrao sam bas puno kompjuterskih igara (a tamo imas uvijek svakakva objasnjenja), kasnije pratio dosta na ovim kanalima kod nas i tako to...

Igrao igricu na kompjuteri i odmah bi podrzao projekat iste i mislis da je to sve lako

Medjutim, ti nisi odgovorio na okvirno pitanje; koja je svrha ulaganja npr. 500.000 KM u Borac? Pa cak i da osvoji Prem. ligu Bih? Da nece mozda Borac uci u ligu Uefa, ili ne daj boze u ligu sampiona? Ono sto je jednom Crvena Zvezda kao klub sa nasih prostora uradila '91, za naseg zivota se nece ponoviti...
Ne kazem da razne sportove ne treba uopste podrzati, ali smatram da treba biti reorganizacije u podjeli sredstava i odredjivanju prioriteta. A po meni, ekipni sportovi vise ne bi to trebali biti.
Da li ce se u tom nekom turisticko-profitabilnom smislu uzeti Golf ili slican egzoticni sport (dobro na zapadu golf nije egzotican), nije bitno, ali bitno je da grad nema neku turisticku ponudu niti mi djeluje kao da je u tom polju prisutna bilo kakva organizacija ili ideja.

Ulaganje u Borac je ulaganje u omladinu u bar 100 djecaka koji ce se baviti fudbalom ulaganjem u jos 5-10 FK klubova je jos 250-500 djece koji se bave sportom takmicenja na regiji BL ulaganjem milionske cifre u golf je pomaganje bogatasima da se jos vise odvoje od obicnih smrtnika.

Pomenuo si i kao turisticku atrakciju golf terene mislis da ce neko ici igrati golf na Manjaci a spavati u hotelu Palas znas li ti na sta treba da lice ti golf tereni kakvu infrastrukturu vuku za sobom mislis da je golf teren xxx dunuma zemlje i opleti palicom tako misle mnogi al nije koliko treba suncanih dana da bi taj sport mogao kod nas da se odrzi a koliko mi imamo suncanih dana ima toga jos al neka ti si igrao na kompjuteru igricu i mislis da je profitabilna

A sto se tice KOSTANJA:
ako vec postoje obezbijedjena sredstva koja pominje taj Bijelic, onda grad i nema nekih posebnih ulaganja na svoj teret.
To sto je kod nas drzava sama sebi napravila glupost pa se prostori koje koriste klubovi i neprofitabilna udruzenja oporezuju na racun gradskih budzeta je druga prica...

Nema sta grad da ulaze samo da nade lokaciju kupi zemljiste obezbjedi prilaz tom zemljistu obezbjedi infrastrukturu mozda angazuje Tanaris da postavi travu a pocupa korov a gospodin ce sa svoja 3.5 milona da izbusi rupe i kupi zastavice mozda uzme i neko mini vozilo i da se uplusa 3 miliona fino nema sta

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Igrao igricu na kompjuteri i odmah bi podrzao projekat iste i mislis da je to sve lako

Ulaganje u Borac je ulaganje u omladinu u bar 100 djecaka koji ce se baviti fudbalom ulaganjem u jos 5-10 FK klubova je jos 250-500 djece koji se bave sportom takmicenja na regiji BL ulaganjem milionske cifre u golf je pomaganje bogatasima da se jos vise odvoje od obicnih smrtnika.

Pomenuo si i kao turisticku atrakciju golf terene mislis da ce neko ici igrati golf na Manjaci a spavati u hotelu Palas znas li ti na sta treba da lice ti golf tereni kakvu infrastrukturu vuku za sobom mislis da je golf teren xxx dunuma zemlje i opleti palicom tako misle mnogi al nije koliko treba suncanih dana da bi taj sport mogao kod nas da se odrzi a koliko mi imamo suncanih dana ima toga jos al neka ti si igrao na kompjuteru igricu i mislis da je profitabilna

A sto se tice KOSTANJA:

Nema sta grad da ulaze samo da nade lokaciju kupi zemljiste obezbjedi prilaz tom zemljistu obezbjedi infrastrukturu mozda angazuje Tanaris da postavi travu a pocupa korov a gospodin ce sa svoja 3.5 milona da izbusi rupe i kupi zastavice mozda uzme i neko mini vozilo i da se uplusa 3 miliona fino nema sta

a covjeka.
- prvo nisam rekao da treba graditi Mauna Kea na Vrbasu.
- 500.000KM koje Borac dobije ne osjeti ni jedna postava (osim seniorske) osim mozda juniorske. djecaci placaju mj. clanarinu od koje se prakticno moze platiti trener. Za seniore koji nikakve rezultate nisu pokazali jos od '87-e je to puno para i bunar bez dna.
- zasto bi grad trebao da KUPUJE svoje zemljiste? to se da na koristenje, napravi se ugovor, obicno 4-godisnji, itd.
- i treci put cu ponoviti, ne znam otkud mu pare, ne znam da li ih pere, ali da neko lazira 3.mil. KM na rupe i par vozila za golf moze samo proci kod nezainteresovane gradske uprave. Da si citao sta sam napisao, bilo bi ti jasno da se trazi strategija razvoja, a ako se to iole dobro uradi, i ako iole odgovorna lica kontrolisu sve sto grad finansira, tesko da bi im moglo promaci da neko opere 3mil. na nacin na koji si ti opisao.
- sto se tice suncanih dana imamo ih vise nego Skotska, koja je jedna od zemalja koja prednjaci u Golfu.

U svakom slucaju, ja bar pozitivno gledam na pokusaj, tj. tu ideju, ali ni u kom slucaju ne bih podrzao ni jedan, a pogotovo ne tako vrijedan projekat dok ne bih imao sve transparentno i isplanirano objasnjeno od pomenutog predlagaca.

PS
Sjetimo se price kako su Kostelici na sve strane prakticno gladnih usta trazili podrsku od svih relevantnih institucija u HR. Vjerovatno su nailazili na takve kao ti koji su u najblazem slucaju imali komentare "cuj olimpijski skijaski sport u HR, mediteranskoj zemlji sa blagom klimom i 1.5 planinom".
I sta bi onda kad su poceli sa uspjesima?

Sramotno je to sto nase vlasti nemaju sluha za bilo kakve nove ideje, a jos gore je to da i kad neko koga nisu pomagali postigne neki uspjeh - pa mislim da bi radje da nije doslo do takvih rezultata, primjer: onaj nas maratonac iz MG-a, a da ne spominjem Djokovica u Srbiji.
Rijetko ces negdje u svijetu naici na politiku da prvo trebas postici rezultat da bi te neko podrzao, dok s druge strane se na sve moguce nacine trosi na sportove i klubove od kojih niti ima rezultata niti dugorocnih planova koji su se ikad ostvarili.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 18:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sve ja tebe druze razumijem ali da grad daje moje i tvoje milione nekome ko vec ima milione to nikako nemogu da podrzim vise bi bio sretan kad bi grad na svakom cosku napravio kosarkaski teren ili teren za mali fudbal pa da imamo gdje igrati i ubijati vrijeme teren za golf necemo vidjeti ni ti ni ja.
Problem je sto bogatasi traze jos a sirotinji se ne da nista kad su tako hrabro rekli da su skupili 3.5 miliona nek skupe i ostalo pa nek se igraju golafa nek iskopaju i jezero pa nek jedre boli me patka ali od svojih para a ne od gradskih.
Hocu i ja da mi neko napravi ponovo "Mali Borcev" ali mauna stace ti Mali Borcev kad tamo moze biti zgrada koja se pravi vec 10 a nece biti zavrseni za 10godina.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]