Hertzog je napisao:
Gizzzmo je napisao:
Drago mi je zbog Srbije, ukoliko je to ono sto ce joj donijeti prosperitet...
Samo.. ne znam sta ce nam donijeti EU uopste?
Mislim da ce nam eventualnu ulazak u EU donijeti samo jos tezi zivot. Slovencima je sada tezi zivot nego prije ulaska u EU. Plate su ostale iste, samo su cijene vece, po EU standardima. Tako ce biti i kod nas, plate iste, a sve sto je u KM bice u EUR..
Mene nekako plasi sva ta prica oko ulaska u EU...
Naravno jedva cekam vizne olaksice, tj. bezvizni rezim, kao i vecina mladih u BiH, ali eto, i kod Srbije se uspostavilo da taj bezvizni rezim ima i svoje zackoljice..
Na kakve zackoljice mislis
Uz to mislim da ce se i plate morati prilagoditi uslovima zivota, ovo je konkretno tema o Srbiji tako da je tamo vec poprilicno skup zivotni standar pa ce cene ostati iste kao i plate, a ako je i BiH u igri kao sto si naveo/la primer, mislim da nece doci to te "jedan za jedan" zamene KM u Euro, ipak je to drasticna razlika
Sto se tice viza, ipak to nije bas potpuna liberalizacija viznog rezima, jer te odmah u startu uslovljavaju koliko mozes gdje ostati... Dok se ljudi iz ostalih zemalja mogu zadrzati koliko zele gdje zele (naravno, uz prijavu boravka).
Nadam se da si u pravu sto se tice cijena i standarda, jer imam kucne prijatelje iz Slovenije, koji zaista mnogo teze zive od kada su usli u EU i da su cijene bukvalno skocile, a plate ostale iste.
Bas sam juce pricala sa njima kazu da ljudi ostaju bez posla masovno (sto je naravno produkt i ove krize), cak se i banke zatvaraju, a eto, sticajem okolnosti i taj moj prijatelj je jedan od njih...
Ne zelim da se te stvari i nama dese.