banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 21:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Slavica Kalaba
PostPoslato: 14 Jun 2007, 23:12 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
mircon je zatvori temu vezanu za ovu osobu. ponova sam otvorio na ovom mjestu, jer smatram da nije tamo gdje se prethodno nalazila.

neko je spomenuo da njena porodica otplacuje velik kredit. da li se tu moze nesto uciniti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2007, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
organizovati svirka, memoriam?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2007, 23:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
malo je rano za to. a i zna se na sta to lici ovdje. napadajte me ako hocete, ali ja da sam na mjestu roditelja... i gledam opijanje i veselje...uh

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2007, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka

nije da im je smetalo opijanje i veselje kada su se pare skupljale za njenog zivota. organizovane su bile vrlo uspjesne svirke kao i koncerti KUD-ova. ne vidim zasto se ne bi mogao organizovati neki memoriam. mozda jeste malo rano ali...banke ne pitaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2007, 23:50 
staromodan
Korisnikov avatar

zna li se iz nekih pouzdanih izvora koliko tacno treba da vrate banci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 00:04 
Stara kuka
Stara kuka

puno. vise nego sto ce neka svirka skupiti, ali svaka pomoc je dobro dosla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 00:13 
staromodan
Korisnikov avatar

puno, pa koliko to puno. zar mora biti tajna, ako se zeli pomoci.

jel moze neko putem privatne poruke da mi posalje adresu njenih roditelja. bio bi zahvalan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 00:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
320 000 maraka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ja isto mislim da je malo prerano za njene roditelje da su upuštaju u neko organizovanje nekih događanja kako bi im se pomoglo, jer njihovog anđela nema, pa sve gubi smisao. Bar za sada.

Meni je isto palo na pamet da se organizuje nešto takvo, jer ljudi, kako reče Drale otplaćuju 3000 KM, mjesečno, a to je puno para. U onim akcijama se uspjelo skupiti četvrtina od 400 000 dolara, a sve ostalo su sami nabavili. Digli kredite, stavili kuću pod hipoteku, itd...

Sve u svemu, najbolje bi bilo se obratiti njenom bratu, koji je i dosad bio, mogu reći, jedan od glavnih u organizovanju svirki. Međutim, pošto je i njemu teško, a kažete banke ne čekaju, predlažem da se obratite KUD-u Čajavec koji su pokretači cijele humanitarne akcije za Slavicu.

Na kraju krajeva, svako od nas na forumu ima neke kontakte i zajedno možemo mnogo toga uraditi. Možda zvuči nerealno...

Ljudima treba pomoći, jer i pored toga šta im se desilo, trebaju nastaviti živjeti, a to je nemoguće bez novca.

Inače, pošto je bilo dosta ružnih komentara, počevši od toga da je Slavica privilegovana, pa do toga da nekog Slavica nervira, mislim da bi krajnji cilj ovih humanitarnih dešavanja mogao biti neki Fond za pomoć svima onima kojima je potrebna, a pri tom mislim na bolesne, koji bi nosio Slavičino ime. Nadam se da ovo ne zvuči patetično.

Poslednji put menjao prasica dana 15 Jun 2007, 01:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 01:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Citiraj:
mislim da bi krajnji cilj ovih humanitarnih dešavanja mogao biti neki Fond za pomoć svima onima kojima je potrebna, a pri tom mislim na bolesne, koji bi nosio Slavičino ime. Nadam se da ovo ne zvuči patetično.

Ne zvuci pateticno nego pozitivno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 08:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
iako mi je zao njenih roditelja mislim da bi bolje bilo skupljati lovu za nekog ko je ziv a umire ( sigurno ona nije bila jedini takav slucaj ) i sprijeciti novu smrt mladog ljudskog bica...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 11:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
matador je napisao:
iako mi je zao njenih roditelja mislim da bi bolje bilo skupljati lovu za nekog ko je ziv a umire ( sigurno ona nije bila jedini takav slucaj ) i sprijeciti novu smrt mladog ljudskog bica...

Не треба овако размишљати. Ко зна колико того лошег би се спријечило ако се и даље настави помагати тој породици.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

matador je napisao:

Ja se slažem s ovim... Ima još toliko bolesnih koji pokušavaju da se izbore.... Bar djeci da se pomogne....
Citiraj:
Не треба овако размишљати. Ко зна колико того лошег би се спријечило ако се и даље настави помагати тој породици.

Ja se slažem da treba organizovati bar 1 in memoriam koncert, al nema smisla svaki mjesec nanovo... Treba pomoći porodici bar malo, al nažalost ima puno gorih slučajeva. Sestra mi je doktorica i reče da su joj nekidan doveli dijete od 7 godina s leukemijom... To je da zaplačeš...
Poslije ovog slučaja, mislim da bi bilo u redu da se osnuje fond sa Slavičinim imenom i da se tu pomaže svim bolesnim koji nemaju uslove za operaciju. Potpuno se slažem s Prasicom i to nije uopšte patetično. Za tu djevojku su se svi borili i ostaće zapamćen ovaj slučaj...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mene samo zanima da li su oni pare skupili na vrijeme ili je umrla zato što je srpski narod postao tvrda srca! Ako neko ima te informacije! :( :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Operisana je, al su joj otkazala pluća poslije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
prasica je napisao:
Inače, pošto je bilo dosta ružnih komentara, počevši od toga da je Slavica privilegovana, pa do toga da nekog Slavica nervira, mislim da bi krajnji cilj ovih humanitarnih dešavanja mogao biti neki Fond za pomoć svima onima kojima je potrebna, a pri tom mislim na bolesne, koji bi nosio Slavičino ime. Nadam se da ovo ne zvuči patetično.

Super ideja.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 14:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
daleko smo mi od toga ( fondacija u necije ime za pomoc onima kojima je potrebna ). Nemojte se uvrijediti ali to zahtjeva od registracije, do toga da se trebaju zaposliti ljudi ( prijaviti ) dalje kontrola raspodjele novca, prostori itd i najvaznije zahtjeva redovno financiranja. Koncerti, ovo ono je sve super ali za fondaciju bi to trebalo organizirati na mjesecnom ako ne i na sedmicnom nivou. Ko je spreman se sa tim uhvatiti u kostac, pogotovo ako bi to radio gratis? To nije ajd sad imam vremena, izmedju ispita, pa cu se posvetiti tome par dana.

Bolje mi se cini ideja da se nadje konkretan cilj ( kome pomoci ) pa da se organizuje. Eto to je moje misljenje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Pa zar ne postoje vec takve organizacije? Za pomoc ovoj i onoj djeci i bolesnima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 17:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
БAЊA ЛУКA - Бањолучанка Славица Калаба (26), приjе 12 дана преминула од акутне леукемиjе у Сjедињеним америчким државама, сахрањена jе jуче на Пердувовом гробљу у Бањоj Луци.

Носећи у рукама биjеле руже и виjенце, родбина, приjатељи и познаници jош у 13 часова почели су да пристижу на гробље и у капелу гдjе се налазио ковчег са Славичиним тиjелом.

У малоj капели поред ковчега су стаjали приjатељи у ношњама Културно-умjетничког друштва "Чаjавец", маjка Бранкица, отац Брано, сестра Jелена коjи нису могли да изусте ни риjечи. Поред њих стаjала jе наjужа родбина.

- Своjу кћерку родитељи су испратили достоjанствено како jоj и приличи. Слава, како су jе одмиља звали, била jе лиjепа дjевоjка, весела и културна и jош увиjек не можемо да вjеруjемо да jе породицу Калаба задесила оваква трагедиjа од коjе се jош дуго неће опоравити - коментарисали су присутни.

Од превелике туге, бола и невjерице да jе послиjе дуге борбе за изљечење ипак изгубила битку, нико од њих ниjе имао снаге да прозбори ни риjечи.

- Иако смо урадили све што jе било у нашоj моћи како би прикупили новац за њену операциjу, окрутна болест била jе jача. Славица више ниjе са нама, али jе за нас постала наjхрабриjи борац, наjвећи човjек, несаломљиво срце и заувиjек наш анђео чувар - рекли су Славичини наjближи приjатељи.

Том приликом jе секретар "Чаjавеца" Момчило Весовић истакао да ће чланови овог културно-умjетничког друштва и даље помагати Славичиним родитељима.

- Слава jе увиjек била насмиjана и ведра, и сви су jе вољели. Генерациjа коjа jе живjела са њом заувиjек ће се сjећати и носити jе у срцима. Кад год будемо играли "Чачак" мислићемо на њу, jер jе то била њена омиљена игра - изjавио jе секретар Весовић.

На сахрану су дошли и њени школски другови из основне и средње школе и са факултета. Сви они су имали само риjечи хвале за њу.

Када jе тужна поворка кренула ка гробљу у непрегледноj поворци људи ниjе било онога ко ниjе пустио сузу.

Неутjешни Славичини родитељи, родбина и приjатељи лаганим корацима и са сузама у очима корачали су за ковчегом. На посљедњи испраћаj.

Над одром и вjечним почивалиштем Славице Калабе њени приjатељи из "Чаjавеца" прочитали су опроштаjно писмо своjоj заувиjек наjбољоj приjатељици, а у писму коjе jе написала своjим родитељима и приjатељима Славица jе рекла: "Нисам рођена да губим, нити неуспjех тече моjим венама, истраjаћу до краjа".

Н. ВРAНКОВИЋ

ПИСМО

Чланови Културно-умjетничког друштва "Чаjавец" од своjе наjдраже другарице опростили су се писмом у коjем су написали:

"Не постоjе риjечи коjе могу описати празнину коjа се створила у нама. Славо, у суботу у Загребу одиграли смо концерт за тебе, а шопске игре смо играли са сузним очима. Знамо како си их ти играла и вољела. Вриjеме проведено са тобом на путовањима, прославама, рођенданима и диjељења броjних трема и аплауза остаће увиjек са нама. Кад си на jедном од концерата осjетила слабост и кад су доктори рекли због чега, били смо шокирани, а вjеровали смо да ћеш ти то побиjедити. Молили смо се и борили сви заjедно да поново заиграш и запjеваш, а нисмо ни слутили да ћемо читати ово писмо..."
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2007, 21:07 
staromodan
Korisnikov avatar

zamolio bi vas obadvojicu da se obracunate na nekom drugom mjestu.

matador, koliko god mislis da je drugima koji su zivi, a imaju problema i umiru, potrebna pomoc - toliko isto je i ovoj porodici. danas imaju kucu, sutra je nemaju. danas imaju posao, sutra mozda ne. danas imaju volju za zivot i pored gubitka, sutra ako ne vrate kredit gube. danas su posteni, sutra mogu da pljackaju kako bi vratili novac.

umjesto sto se svadjate bolje da sagledate neki nacin za pomoc. gdje ima volje ima i nacina.

sakupio sam vec 200 funti. i nemam ideju da se hvalim, vec da vas podstaknem.

takodje one koji su bili veoma bliski Slavici, zamolio bi ako mogu da mi daju podatak u kojoj bolnici je radjena operacija, mislim na Ameriku. (ne pitajte me zbog cega to pitam, imam samo neke lude ideje). Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]