banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Da li podrzavate rad Specijalnog tuzilastva RS?
da 76%  76%  [ 19 ]
ne, to su samo politicki obracuni 24%  24%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 25
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jun 2007, 15:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2007, 11:43
Citiraj:
Pripadnici MUP-a RS i CJB Doboj i Banjaluka uhapsili su više osoba u okviru istrage koju vodi Specijalno tužilaštvo o zloupotrebama u preduzeću "Željeznice RS", medju kojima je i bivši direktor tog kolektiva Sreten Telebak.

Lokalni mediji javili su u ponedjeljak da je hapšenje je izvršeno nalogu Specijalnog tužilaštva RS, a na više lokacija u Doboju, Prijedoru i Banjaluci u toku su operativne radnje.

Kako su ranije prenijele banjalučke "Nezavisne novine", Jedinica za posebne istrage MUP-a RS krajem prošle godine završila je istrage koje se odnose na nezakonitu privatizaciju zemljišta "Željeznica RS" i nezakonitu prodaju vagona iz "Željeznica RS" te podnijela dva izvještaja nadležnim tužilaštvima protiv ukupno 15 osoba, medju kojima je bio i bivši generalni direktor "Željeznica" Sreten Telebak.

U tom izvještaju koji se odnosi na nezakonitu privatizaciju zemljišta "Željeznica RS" prijavljeno 11 osoba, medju kojima su uglavnom predstavnici i rukovodioci "Željeznica RS" te pravobranilac, koji nije na vrijeme preuzeo odredjene poteze da se takva nezakonita aktivnost zaustavi.

Po revizorskom izvještaju bilo je značajnih odstupanja, odnosno količina naplaćenog materijala je bila mnogo manja od prodatih vagona. Pripadnici MUP-a RS istragom su uspjeli da pronadju i vrate iz Slovenije u RS 87 vagona, od kojih se dio nalazio u Crnoj Gori.

Dokumentima je prikazano da su ti vagoni prodati službama koje vrše otkup repromaterijala, odnosno sirovina, a u stvari je riječ o vagonima koji po starosti nisu bili za uništavanje i nisu se mogli prodati. Ističe da se drugi dio zloupotreba u ovom predmetu odnosi na cijene po kojima su ti vagoni isknjiženi, odnosno prodati.

Da li je i ovo politicki obracun ili su drzavne ustanove postale leglo kriminala, po principu - sto je drzavno to je nicije?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Što se tiče Telebaka, ubijeđen sam da nije politički obračun.

Zet mi radi u Željeznicama RS i pričao mi je o kojekakvim glupostima (malverzacijama) koje je dotični radio za vrijeme svog gazdovanja.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 15:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2007, 11:43
da li mogu ovi sto glasaju 'ne' da ostave poneki komentar:

Na primjer, da li cinjenica da je nasih 87 vagona koji nisu bili za remont, zavrsilo na otpadu u Slo i CG predstavlja dio politickog programa?
Koja ja to stranka?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 16:19 
Hm...sad ce mi doci covjek koji je radio u zeljeznicama Rs i reci sta je istina a sta ne!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2007, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
psyborg je napisao:
Hm...sad ce mi doci covjek koji je radio u zeljeznicama Rs i reci sta je istina a sta ne!!!

Mislim, realno, ako on ne zna, ko zna..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2007, 09:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Cini mi se da je Telebak bio u onoj stranci sa Cenickom, nosilac izborne jedinice u Doboju :) Mozda ce mu ona sada donijeti tortu sa turpjom unutra, a Pero ce cekati ispred saloon-a sa zavezanim putaljem da daju petama vijetra.
E nakon toga ce kapetan Mile krenuti na svom vrancu za njima po bespucima planine Vlasic gdje se kriju cesto junaci koji izbjegavaju pravdu :)

poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2007, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
sve je to ok, nek' hapse neka se robija ali nista mi kao narod i drzava od toga nemamo, pare nazad niko ne dobi. eno Dusanica, kako ono bi ne sjecam se,za 5 miliona dokazanih( znaci ima toga i vise) pronevjere on 5 godina dobije, i to kazu stalno je kuci , izlazi.....Pa svako bi od nas ovdje 5 godina odsvirao i to za milonce .....bez razmisljanja...
Trebaju magarci zakon o zapljeni imovine kao talijani da naprave, al' ne pase im je*o im pas mater.......otmes mu sve i 20 godina tvorzije, od Dusanicevih kamiona pokrenes opet Rotas, zaposlis 200 ljudi i imas najjacu spediciju u drzavi .......lak pos'o al' nece krimosi.......

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2007, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Bilo da je politi;ki obračun ili ne, nije da su uhapšeni baš Bogom dati i da
nisu muljali....kao i svi... na kraju krajeva, biće ih manje... Sa druge strane,
ovi koji ostaju imaju više prostora za manevrisanje...tako da i ova priča
ostaje začaran krug....ali je poenta da se bar nešto radi!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]