banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jun 2026, 11:59 Danas je 16 Jun 2026, 11:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 54 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Legalizacija
PostPoslato: 27 Avg 2003, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Cuo sam da uskoro stupa na snagu zakon o zabrani piraterije.Da li je to tacno, i ima li neko jos informacija, koje su pomogucnosti proverene???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2003, 17:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Maj 2002, 01:00
vrlo moguce, jer evo sto znam sigurno u Sloveniji kad u kafani svira divlji CD odere te inspekcija, vjerovatno i nasi spremaju se za te 'europske' integracije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2003, 18:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
....eb ga.... KEC(cd shop) sam cuo da je zatvoren. Imali su rasprodaju koja je trajala jedno mjesec-dva....a ona govnara sto radi unutri kaze da je to zbog uvodjenja kazni distribucijama piraterije. To ti je to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2003, 14:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja bas tamo dobio informaciju da se sprema za septembar taj zakon, tj. da stupi na snagu, e sad ono za rasprodaju jos traje, ali to je da bi se resili stario cd-ova, koje niko ne kupuje. :wink:

Vrh

Tema posta: Re: Legalizacija
PostPoslato: 28 Avg 2003, 16:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Utopija je napisao:
Cuo sam da uskoro stupa na snagu zakon o zabrani piraterije.Da li je to tacno, i ima li neko jos informacija, koje su pomogucnosti proverene???

vrlo lako moguce...

u Srbiji je taj zakon stupio proljetos na snagu i cini mi se da su rezultati jako dobri, mada uvijek ima da se nadje ispod ruke neka piraterija...
ali u Bgd se ne mogu vise vidjeti standovi po samom centru grada koji prodaju kopije...
Ali u C. Gori to nije slucaj, dole su strani cd-eovi 3 E,imaju cak rasprodaje po 1 E....

mislim da je takav zakon i kod nas u pripremi ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2003, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
"Ja bas tamo dobio informaciju da se sprema za septembar taj zakon, tj. da stupi na snagu, e sad ono za rasprodaju jos traje, ali to je da bi se resili stario cd-ova, koje niko ne kupuje."

Pa buras, ne bi se bas slozio...zavisi sve sta i koliko volis....
Recimo da sam zadnji put kupi 20ak komada "iz cuga." Da... i potrosio sam sat vremena na cesljanje....ali ti mogu reci da sam nasao na ono na sto sam se namanje nadao da cu ikad naci....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2003, 07:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ja sam nasao dobrih cd-ova, posebno onih tipa folklornih muzika iz Afrike i Azije, cool 8) .U Bg znam da je pustos, niko nema original cd-ova, skoro sam bio u Zg, tamo je super, sve ima, cak i retke stvari, svaka cast. Znaci uskoro da se spremimo na nestasicu, a zatim 1 cd = 30-ak KM. :o , ma zivi opasno :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2003, 10:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
Btw zakon je stupio na snagu jos u prvom kvartalu prosle godine...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2003, 12:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
pablo je napisao:
vrlo moguce, jer evo sto znam sigurno u Sloveniji kad u kafani svira divlji CD odere te inspekcija, vjerovatno i nasi spremaju se za te 'europske' integracije.

Potpuno tacno!
Ali zato ja nudim ljudima rjesenje!
MP3 je nedavno legalizovana tako da ljudi mimaju pravo da stave racunar u neki kafic a u racunar da ubace nekoliko hiljada pjesama u MP3 formatu (hardovi nikad nisu bili jeftiniji)! Kako inspekcija da dokaze da li je to skinuto sa originalnog ili piratskog CD-a? Hehehe
Svaki zakon ima rupu :wink: a svaka rupa ........., hehe znam sta mislite :D , sram vas bilo! 8)
Ja sam to radio u nekoliko kafica i ljudi mi se zahvaljuju mada je jos uvijek vecina vlasnika lokala skepticna po tom pitanju.
"Ma kakav racunar, sta ce meni racunar" "Kako da naucim raditi na racunaru" i sl. komentari! Ali skontace i oni da je bolje dati 10 KM za 100 pjesama nego 15 KM za 1 CD!

Jesam li ja pirat?
NEEEEEEEEEEEEEEE, nikad!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2003, 14:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Aleksandar je napisao:
MP3 je nedavno legalizovana tako da ljudi mimaju pravo da stave racunar u neki kafic a u racunar da ubace nekoliko hiljada pjesama u MP3 formatu (hardovi nikad nisu bili jeftiniji)! Kako inspekcija da dokaze da li je to skinuto sa originalnog ili piratskog CD-a?

Hm, to za legalizaciju MP3ca nisam cuo. Znam da su likovi radili po diskotekama u Spaniji i Italiji sa mp3cama i niko nishta. Gledao jos prije kad je lik radio na sajmu u Kanu neku prezentaciju sistema mp3+gramofon, neprestano pustao mp3 i odradio nekoliko partyja i sve OK.

Za zakon o legalizaciji sam cuo da je vec vazeci, ali niko javno nije o tome govorio pa vishe nisam ni siguran.
Ta je rasprodaja u KECu odlicna, pronashao sam neke gotivne CDove, i world music i chill out i goa..., ali mora covjek skoro svaki dan da dolazi i 'cheslja'.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2003, 14:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa znas valjda da se proizvode MP3 player-i vec neko vrijeme. Pa da se MP3 player-i ubacuju kao dodatna oprema cak i u Mercedes (nije uopste jeftino). To znaci da je definitivno legalizovano jer ko bi to proizvodio ilegalno! Znas? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2003, 00:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Znam za mp3 playere, duh... :roll:
Pazi, u Australiji postoje na javnim mjestima CD rekorderi, ubacis novcic i originalni CD sa zastitom od kopiranja, on ti sreze CD bez problema. Nije legalno probijati zastitu, ali postoji.
Zna li neko pouzdano, da li je legalno pushtati mp3 na javnom mjestu i koji su uslovi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2003, 14:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Potpuno legalno!
Evo ja ti garantujem!
Jedan od najvecih DJ-a radi na Lap-top-u sa MP3 formatom muzike.
Strava covjek, mozda si ga slusao ili gledao na tv-u (celav je)!
Zasto, da li ti namjeravas da uplovis u te vode?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2003, 15:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ma vjerujem ja tebi :) , ali trebam nekog ko zna pouzdano.
Nevezano za legalizaciju: ne vjerujem da najveci DJevi rade bez gramofona, kao sto ni ja ne bih radio :).[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2003, 18:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislis nekog pravnika ili sl.
Pa kakve dokazi ti zelis?

Gramofon je bzze za DJ-a ali kako je sad to moderno pa svi prihvataju to.
Rad sa MP3 bazom podataka je mnogo bolji, laksi, precizniji, atraktivniji (jer mozes napraviti da svi preko projektora vide sta ti radis, sto ovaj DJ i radi-ufff kako sam zaboravio ime da ga nadjem na netu).
Ma jednom rijecju mnogo bolje. Vidjeces da ce za neko vrijeme svi poceti raditi sa MP3 (ili nekim boljim, novijim) formatom.
Ja sam nesto kao malo probavao i mnogo je dobro ali nemam bas mnogo vremena ali ni ambicije da se bas samo tim bavim.
Ako namjeravas biti DJ, toplo ti preporucujem da se bacis na ucenje sa MP3 ili nekim slicnim formatom jer to kod nas jos niko ne radi a kao sto i sam znas sve sto je novo to je i popularno, skupo i cijenjeno.
Pozdrav mom drugu DJ-u!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2003, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Aleksandar je napisao:
Mislis nekog pravnika ili sl.
Pa kakve dokazi ti zelis?

Gramofon je bzze za DJ-a ali kako je sad to moderno pa svi prihvataju to.

Joj Alex opet sebi svasta dozvoljavas. :)
Hazous ajd objasni coveku sa cim rade DJ-ovi :)
i zasto rade sa gramofonskim plocama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2003, 18:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zasto da mi objasnjava neko ko mozda zna manje od mene po tom pitanju.
Ja nisam neiskusan vec naprotiv, radio sam na nekoliko svirki i party-ja!
Nisam zelio da se afirmisem i probijam sa tim ali to ne znaci da sam amater i da pojma nemam.
A neka mi neko kaze zasto je sa gramofonom bolje raditi nego sa racunarom. Ja cu mu lijepo objasniti da sve sto imaju profesionalni gramofoni i miksete imaju i profesionalni programi i aplikacije koji kad su u kambinaciji sa ostalom profesionalnom opremom daleko bolji od gramofona koji su trebali izaci iz upotrebe prije 15 godina.
Uostalom, zivi bili pa vidjeli da ce za nekih 5 godina svi raditi na racunarima (cak ce i CD biti izbacen i preskocen).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2003, 20:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 14:17
Citiraj:
A neka mi neko kaze zasto je sa gramofonom bolje raditi nego sa racunarom

--->>ima to malo i neke veze sa osjecajem...znash, nije isti filing kad si za kompom (i ti kao nesto miksash i dizesh raju) i kad si za gramafonima... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2003, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Osnovna razlika je u tome sto je CD digitalni a ploca analogni medij.
A zvuk je ... analogni signal ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2003, 08:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Ej ljudi daj smirite zivce ;)

Sto se tice legalizacije i tih fazona mozete slobodno da budete mirni: od toga nema nista.... ni ljudi na zapadu to ne postuju, zasto bismo mi???
To je samo reda radi i uglavnom se odnosi na firme.... kako uostalom iko moze mene kontrolisati sta ja radim u svojoj kuci, sta skidam sa interneta i kako mi iko moze zabraniti da to sto skinem narezem na cd i slusam do mile volje.... pa nece mi valjda kucu pretresati :lol:

Vrh

[ 54 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]